Sudoku

Sudoku nyaéta kaulinan anu siga teka-teki angka. Merangsang penalaran logis-matematik sareng pamikiran stratégis. Mimitina sigana mah sesah pisan, tapi anjeun bakal ningali yén ku latihan saeutik, terang stratégi anu leres, unggal dinten bakal langkung gampil sareng langkung ngahibur.

daptar eusi()

    Sudoku: kumaha cara maénkeun step by step 🙂

    Anjeun bakal mendakan a alun badag anu dibagi kana sababaraha kotak leutik, sareng kotak leutik ieu dikelompokkeun kana kotak tengah. Unggal alun-alun sedeng ngagaduhan 9 kotak alit di jero.

    Tujuan tina gim ieu ngeusian kotak kosong ku nomer, sahingga:

    • Sadaya garis (horisontal) gaduh sadayana nomer tina 1 dugi ka 9, tanpa ngulang deui.
    • Sadaya kolom (nangtung) gaduh sadayana nomer tina 1 dugi ka 9, tanpa ngulang deui.
    • sadaya kotak tengah aranjeunna gaduh sadayana nomer tina 1 dugi ka 9, tanpa ngulang deui.

    Naon Sudoku?

    Dina basa Jepang anu saé, nami anu urang terang sadayana henteu sanés ngan ukur nyederhanakeun kalimat "suji wa dokushin ni kagiru", naon éta hartosna "angka kedah unik"Sareng éta nuduhkeun hobi numerik anu saderhana pisan kalayan pitunjuk anu saderhana pisan anu tujuanana pikeun ngeusian sadaya kotak kosong ngalangkungan sekuen angka anu tartib. Éta peryogi logika sareng alesan pikeun resolusi éta.

    Sejarah Sudoku 🤓

    carita sudoku

     

    Sanaos nami na, sudoku henteu didamel di Jepang, penemuan disababkeun ku matematikawan Swiss Leonhard Euler. Dina abad ka XVIII, nyiptakeun naon anu disebatna "kotak latin", kaulinan anu tokohna kedah némbongan ngan sakali dina unggal jajar sareng dina unggal kolom. 9 jajar sareng 9 kolom janten populér nalika mimiti diterbitkeun di Amérika Serikat. Dina taun 1970an.

    Éta aya di 1984, nalika urang Jepang Maki Kaji patepung di buruan. Kana balik ka tanah airna, Kaji ningkatkeun buruan (Anjeunna masihan nomer pitunjuk, anu parantos aya dina kotak, sareng nyiptakeun tingkat kasulitan anu béda, dibaptis sareng dijantenkeun muriang di antara sabangsana: dinten ayeuna Jepang gaduh langkung ti 600,000 majalah khusus di Sudoku.

    Di Kulon, judi janten gélo di 2005. Léngkah munggaran dilakukeun dina 1997, nalika urang Selandia Anyar Wayne Gould ngadatangan Jepang, terang perkawis Sudoku sareng ngembangkeun program komputer pikeun pertandingan éta, dirilis taun 2004. 8 bulan ka pengker, kreasi na tina gim mimiti diterbitkeun sapopoé ku koran The Times, anu teu lami teras dituturkeun ku persaingan di panjuru dunya.

    Sudoku Tipe

    jinis sudoku

    Jinis sudoku salian ti anu konvensional:

    • Diagonal: Pikeun maén, anjeun kedah nuturkeun aturan anu sami sareng Sudoku tradisional, nyaéta ngalengkepan sadaya kotak nganggo nomer tina 1 dugi ka 9, tanpa pengulangan dina garis horizontal sareng vertikal. Aspék anu paling luar biasa tina teka-teki sudoku ieu nyaéta, salain nyambungkeun garis vertikal sareng horizontal, anjeun kedah ngadamel dua diagonal sentral ngawangun X, kalayan nomer ti 1 dugi ka 9 sareng éta henteu ngulang deui.
    • teu katangtu: éta ngagaduhan aturan anu sami sareng klasik, kecuali kotak anu henteu teratur.
    • Kakuro: Maén kakuro henteu hésé pisan, sanaos dianggap langkung rumit tibatan sudoku. Tujuanana pikeun nempatkeun nomer tina 1 dugi ka 9 sedemikian rupa sehingga henteu diulang dina urutan garis sareng dina urutan kolom, diperyogikeun yén jumlah nomer (sacara horisontal atanapi vertikal) sami sareng titik anu aya hubunganana .
    • Killer: éta mangrupikeun gabungan tina Sudoku sareng Kakuro. Ku alatan éta, aya daérah-daérah anu teu kaétang deui anu jumlahna kedah masihan nilai anu dituduhkeun.
    • Megasudoku: anjeun kedah ngadamel angka 1 dugi ka 12 nembongan ngan ukur sakali dina unggal baris, kolom, sareng alun-alun. Sarupa sareng anu tradisional tapi ku tilu nomer deui.
    • Minisudoku: Béda sareng anu tradisional ku diwangun ku jumlah kotak anu langkung alit.
    • Multisudoku: Éta diwangun ku sababaraha teka-teki sudoku anu babarengan ngawangun hiji.

    Tips pikeun méréskeun Sudoku 🙂

    sudoku giff

    Hal kahiji anu kedah dilakukeun pikeun ngamimitian ngarengsekeun Sudoku nyaéta milih format pikeun panduan (baris, kolom atanapi alun-alun). Upami anjeun henteu ngan ukur milih hiji sareng nyobian ngalakukeun sadayana sakaligus, anjeun tiasa tungtungna ngacak-acak sareng ngabingungkeun sadayana, anu bakal nyandak anjeun langkung lami di buruan.

    Kocapkeun, contona, anjeun milih ngamimitian ngarengsekeun ku garis. Teras anjeun bakal nganalisis garis horizontal anu munggaran sareng ningali nomer mana anu parantos aya sareng anu mana anu leungit. Eusian kotak kosong ku nomer anu leungit, merhatoskeun nomer dina kolom pikeun mastikeun éta henteu ngulang deui.

    Saatos ngarengsekeun baris kahiji, buka garis kadua sareng balikan prosés na. Tingali angka naon anu parantos anjeun anggo sareng anu mana anu leungit pikeun ngamimitian dieusian. Upami anjeun henteu gaduh nomer 1 dina garis kadua, angkat ka kotak kosong anu munggaran sareng nyerat 1. Teras tingali kolom pikeun alun-alun éta. Upami nomer 1 parantos aya dina kolom éta, hapus sareng tulis nomer 1 dina kotak anu sanés. Émut pikeun teras parios upami anjeun henteu ngulang nomer naon waé anu parantos aya di alun-alun.

    Turutan wirahma ieu dugi ka akhir, sareng anjeun tiasa ngawangun gim Sudoku anjeun. Tungtungna, janten langkung sesah milari tempat anu pas sareng nomerna tanpa ngulang deui, tapi naon waé anu ngan ukur nyobian ngarobih nomer tempat supados langkung gampang.

     

    Sudoku: stratégi 🤓

    Ieu sababaraha tip sareng strategi saderhana pikeun ngabantosan anjeun ngabéréskeun teka-teki Sudoku.

    Kalayan Merek

    Ngagunakeun tanda, anjeun tiasa nganggo tip anu saderhana ieu (malah jelas):

    Nomer tunggal

     

    Iraha waé, lalajo gim anu hadé pikeun sél anu ngan ukur gaduh hiji angka dina tandana. Ieu nunjukkeun yén ngan aya hiji kamungkinan pikeun sél éta.

    Nomer disumputkeun hungkul

    Sering ningali caket, anjeun tiasa mendakan "nomer disumputkeun hungkul". Nomer ieu henteu ngan ukur ditingali dina tandana. Éta ngan hiji-hijina calon dina baris, kolom atanapi kisi 3x3, éta ngan ukur némbongan di tengah nomer anu sanés. Tingali gambar di gigirna:

    Dina gambar ieu, anjeun tiasa ningali yén nomer 1 sareng 8 nembongan ngan ukur sakali dina kisi 3x3 masing-masing. Ieu nunjukkeun yén aranjeunna kedah merta ditempatkeun dina posisi-posisi éta.

    sudoku gambar 2

    Pasangan jomblo

    1. Upami iraha waé anjeun mendakan pasangan nomer anu sami hungkul dina tanda grup (baris, kolom atanapi grid), éta hartosna pasangan ieu kedah na némbongan dina dua sél ieu. Tingali gambar di handap ieu:

    Gambar Sudoku 4

    2. Dina gambar ieu urang tingali yén nomer 1 sareng 3 némbongan nyalira dina dua sél, janten éta kedah dianggo dina sél éta. Urang ngan ukur henteu terang angka naon anu aya dina unggal sél. Nanging, urang terang yén nomer 1 sareng 3 moal tiasa némbongan dina sél kosong anu sanés. Kituna, urang ngan ukur gaduh hiji kasempetan dina unggal éta.

    Gambar Sudoku 4

    Teu aya labél🤓

    Pikeun anu henteu hoyong nganggo mérek, kami bakal ngajelaskeun strategi anu saderhana pisan sareng mangpaat pisan.

    Garis silang

    Téhnik garis peuntas kamungkinan hal kahiji anu urang pelajari nalika aranjeunna maénkeun Sudoku. Pamaén diajar ku ngalakukeun, sabab éta saderhana sareng dasar.

    Di jerona, pamuter kedah milih nomer (biasana anu paling sering aya di buruan) sareng ngagambar garis imajinér dina garis sareng kolom anu nomer éta aya.

    Dina conto ieu, urang milih nomer 9. Kami mendakan sadaya tempat dimana éta ayana sareng kami ngagambar garis imajinasi dina garis sareng kolom pikeun nunjukkeun yén nomer 9 henteu tiasa ditempatkeun dina posisi-posisi éta. Sakali ieu réngsé, urang cirian posisi gratis dina warna héjo.

    sudoku gambar 5

    nyatet : Penting pikeun dicatet yén sababaraha sél kosong, sanaos henteu dileungitkeun ku garis imajinasi, henteu dicirian salaku gratis sabab ngagaduhan nomer 9 dina kotak 3x3 anu sami.

    Ku ningali posisi gratis, urang tiasa ningali yén dina kotak 3x3 tengah ngan aya hiji posisi bébas pikeun nomer 9, janten urang tiasa nempatkeun kana posisi éta.

    Sakali ieu réngsé, kami ngulang prosés garis imajinér pikeun nomer anu parantos ditempatkeun ku urang. Pariksa hasilna:

    sudoku gambar 6

    Deui urang kedah nganalisis posisi gratis dina milarian gerakan anu anyar. Sakumaha urang tiasa tingali, dina grid tengah handap ngan aya hiji posisi bébas. Maka urang tiasa nempatkeun nomer 9 sareng ngulang prosedur di luhur.

    sudoku gambar 7

    Kali ieu posisi bébas tunggal nembongan di juru kénca handap, janten kami nempatkeun 9 dina posisi éta sareng neraskeun stratégi.

    sudoku gambar 8

    Ayeuna urang tiasa ningali yén urang gaduh opat posisi gratis pikeun nomer 9, teu aya anu unik dina kotak 3x3 anu aya. Kituna, kami henteu terang dimana nempatkeun 9 nganggo strategi ieu nyalira.

    Salah sahiji cara anu mungkin nyaéta pilih nomer anyar sareng balikan strategi ieu nembé dijelaskeun. Anjeun sigana bakal tiasa ngeusi kaseueuran sél ngan nganggo strategi ieu.

    Ayeuna anjeun gaduh sababaraha strategi, senang-senang sareng laksanakeun otak anjeun ku maén Sudoku.🙂

    Aturan Sudoku

    Tujuan tina kaulinan

    Sudoku mangrupikeun gim anu meryogikeun sababaraha waktos sareng pamikiran, tapi pas anjeun terang aturanana, éta janten gampang maén.

    Sudoku umumna diwangun ku méja 9x9, anu diwangun ku 9 grid, anu gaduh 9 sél masing-masing.

    Gagasan utama gim nyaéta pamaén anjeun kedah ngeusian tabel sareng nomer ti 1 dugi ka 9, tanpa aya pengulangan nomer dina garis anu sami atanapi grid.

    Upami anjeun nuturkeun sadaya aturan ieu sareng ngatur ngeusian tabél, maka gimna bakal dimeunangkeun!

    Strategi gim

    Méja Sudoku dirarancang pikeun ngagaduhan solusi tunggal Sareng sapertos kitu, normal yén urang henteu leres-leres nembé heula.

    Kusabab alesan anu sami ieu, kaseueuran pamaén langkung resep nyerat nomer dina pensil sahingga tiasa dipupus upami aranjeunna ngalakukeun kasalahan.

    Reservasi

    Saran sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta pamakean mérek dagang. Ku mérek, urang hartosna éta nyerat sababaraha kamungkinan dina unggal sél. Nyaéta, upami sél tiasa gaduh nomer 3 sareng 9, cita-cita nyaéta nunjukkeun (dina ukuran alit) duanana nomer sareng ngarengsekeun sesa tabel, dugi ka nomer anu saluyu sareng sél éta kahontal.

    Dina sababaraha versi Sudoku, tanda leutik ieu parantos dilebetkeun kana tabel, pikeun mempermudah résolusiana. Dina vérsi ieu anu parantos kalebetkeun tanda, aya sababaraha trik anu bakal ngabantosan anjeun pikeun ngarengsekeun tatarucingan:

    Nomer tunggal

    Iraha waé dina tabel Sudoku (kalayan tanda) anjeun mendakan nomer hungkul dina hiji sél, ieu mangrupikeun sinyal yén ngan aya hiji kamungkinan pikeun sél anu sami, nyaéta, anjeun kedah mencét nomer éta langsung dina sél.

    Nomer disumputkeun hungkul

    Sudoku kadang tiasa janten gim anu rumit, tapi aya sababaraha trik pikeun ngabantosan urang pikeun milarian gim. Salaku conto, dina kaulinan anu aya mérek, urang kadang mendakan anu disebut "nomer disumputkeun hungkul".

    Angka ieu henteu ngan ukur nembongan dina sél (dibarengan ku nomer sanés), tapi éta ngan hiji-hijina calon dina baris, kolom atanapi kisi 3x3.

    Nyaéta, nalika dina kisi 3x3, salaku conto, nomer 3 némbongan sareng henteu némbongan dina sél anu sanés tina kisi éta, maka éta mangrupikeun indikator yén nomer 3 kagolong kana sél anu sami.

    Pasangan jomblo

    Salami anjeun mendakan pasangan nomer anu sami ngan ukur dina tanda grid 3x3, maka éta hartosna pasangan ieu kedah kedah aya dina dua sél ieu, hiji-hijina patarosan anu muncul di dieu nyaéta mana anu bakal aya dina masing-masing.

    Teu aya labél

    Upami vérsi anjeun Sudoku henteu nganggo tanda atanapi upami anjeun teu hoyong nganggo tanda, aya strategi anu sanés saderhana pikeun ngabantosan anjeun ngawasaan kaulinan ieu.

    Garis silang

    Téhnik garis peuntas seueur dianggo, kusabab kesederhanaan panggunaan na. Diwangun dina pilih nomer anu paling sering muncul dina tabel sareng gambar (nganggo patlot supados teu bingung) garis dina barisan sareng kolom anu jumlah anu sami pakait.

    Saatos urang narik sadaya garis, urang teraskeun kana tahap nyirian sél anu henteu katutup dina garis anu sami. Teras, dianalisis mana grid 3x3 anu henteu ngagaduhan nomer 9 sareng anu ngagaduhan rohangan (henteu diluar) pikeun nempatkeunana.

    Sakali ieu dilakukeun, pilih nomer sanés sareng balikeun éta stratégi anu sami, dugi ka sadayana sél dieusian. Tungtungna, anjeun kedah parios naha aya angka anu ngulang dina garis atanapi grid anu sami. Upami teu aya angka anu ngulang, maka gimna bakal dimeunangkeun.

    Maénkeun waktos sareng kasusah

    Teu aya waktos maksimal pikeun tiap teka-teki Sudoku, Sareng masing-masing pamuter tiasa ngaraosan gim sakumaha anu dipikahoyong.

    Kaulinan Sudoku tiasa bénten-bénten antawis 5 sareng 45 menit, tapi éta sadayana gumantung kana pangalaman pamuter sareng tingkat kasulitan dina kaulinan. Sacara sederhana, beuki hésé game, beuki loba alesan pikeun diperyogikeun, janten gimna langkung lami.

    Sedengkeun pikeun kasusah, biasana eksplisit dina judul halaman wéb atanapi majalah. Aya kaulinan gampang pikeun pemula sareng hésé pisan pikeun pamaén anu langkung ngalaman. Pikeun para ahli, tingkat anu langkung sesah tiasa nangtang, sabab tingkat na mimiti katingali pisan simétris, numana jumlahna siga anu kagambar. Maka, salian ti alesan dasar, anjeun ogé kedah strategi anu tangtu.

    Sareng tulisan éta nyimpulkeun. Wilujeng! Ayeuna anjeun terang kumaha cara maénkeun Sudoku, atanapi sahenteuna anjeun gaduh cekap ilmu pikeun ngabéréskeun tatarucingan ieu!

    Langkung seueur kaulinan

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep