puzzles

Catetan: pikeun maénkeun vérsi sélulér muterkeun layar

Puzzles Dihandap ieu kami bakal nunjukkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun ngartos kaulinan anu saé ieu. Tina hartos étimologisna, asal usulna, manpaatna, jinis-jinis teka-teki anu aya sareng ogé stratégi pikeun ngajawabna langkung gancang.

daptar eusi()

    Teka-teki: Cara ma√©nkeun step by step ūüėÄ

    Pikeun ngadamel a babadean online gratis, anjeun ngan ukur kedah turutan pitunjuk ieu step by step:

    lengkah 1. Buka panyungsi pilihan anjeun sareng buka halaman w√©b gim √Čmulator.online

    lengkah 2. Pas anjeun ngalebetkeun halaman w√©b, gimna bad√© ditingalikeun dina layar. Anjeun ngan ukur kedah hit ma√©n sareng anjeun tiasa ngamimitian milih tatarucingan anu anjeun paling resep. Anjeun tiasa milih gambar anu anjeun paling resep, sareng saatos milih naAnjeun tiasa og√© milih jumlah potongan anu bakal dipiboga ku puzzle.

    L√©ngkah 3. Ieu sababaraha tombol anu manpaat. Tiasa "Nambahkeun atanapi ngaleupaskeun sora", Pasihan tombol"ulin"Sareng mimiti ma√©nkeun, anjeun tiasa"Reureuh sakeudeung"sareng"Balikan deui"iraha.

    Léngkah 4. Kumpulkeun sadaya potongan sapertos gambar anu anjeun pilih parantos didamel.

    L√©ngkah 5. Saatos ngalengkepan gim, penc√©t "Uihan deui" pikeun ngalakukeun tatarucingan anu san√©s.

    Naon tatarucingan? ūüß©

    Un babadean, √©ta saurang kaulinan anu diciptakeun ku sababaraha potongan anu b√©da anu kedah disambungkeun pikeun ngawangun sacara umum, umumna inohong, peta atanapi poto. √Čta kaulinan anu lami pisan. Tanpa ragu, salah sahiji hobi pangsa√©na kanggo murangkalih sareng d√©wasa. Salajengna, nyumbang kana ngembangkeun s√©ri kauntungan psikomotor.

    Tapi saha waé anu mikir yén tatarucingan anu anyar énggal didamelna salah. Sapertos anu kuring carioskeun, anjeunna sepuh pisan. Sareng, mimiti, panemuanna kanggo tujuan anu sanés.

    Asalna Teka-teki ‚ėĚÔłŹ

    peta tatarucingan

     

    Sanaos ahli sajarah henteu acan tiasa nyarios nalika teka-teki na muncul, aya téori ngeunaan asalna.

    Salah sahiji anu paling ditampi nyaéta tukang gambar Inggris, John Spilsbury, nyiptakeun gim. Supados murid-murid na diajar géografi, dina 1760 John nyiptakeun sapotong potongan sareng bagéan dunya. Babarengan, aranjeunna ngawangun peta dunya. Ngagunakeun papan kai sareng stilettos, Spilsbury nyayogikeun muridna ku senang-senang sareng diajar.

    tapi aya anu nyebatkeun tatarucingan na ku urang TionghoaTangram √Čta cocooan kuno di Cina. √Čta ngan ukur gaduh tujuh lembar, tapi √©ta ngamungkinkeun ngawangun sababaraha gambar. Nanging, √©ta rada b√©nten sareng tatarucingan anu biasa urang.

    Nyatana, saatos penemuan Spilsbury, tatarucingan janten populér pisan. Nyaéta, éta didamel sacara manual, janten éta mahal pisan. Ngan ukur dina Revolusi Industri (1760-1820 / 1840) yén tatarucingan janten langkung mirah. Ieu kusabab kamajuan téknologi tina Revolusi Aranjeunna nyayogikeun alat anu diperyogikeun pikeun ngajantenkeun cocooan langkung gancang sareng langkung mirah.

    Nalika Great Depresi (1929), cocooan ngalaman ledakan dina produksi. Bahkan aya sewa teka-teki 10 sén jam! Luhureun sadaya, jalma milari kapuasan sareng kapuasan nalika aranjeunna maénkeun cocooan éta.

    Asal tina kecap Teka-teki

    Kecap Tatarucingan (tatarucingan dina basa Spanyol) dipikaterang sareng dianggo di panjuru dunya. Asalna tina basa Inggris. Akar étimologis na asalna tina basa Latin, tina kecap kerja Latin abdi bakal nempatkeun ( eta hartina ditunda).

    Cara ngadamel tatarucingan: Tips

    Milih tatarucingan anu paling merenah

    Indikasi umur dina bungkusanna tiasa ngabantosan, tapi henteu kedah dianggo salaku kriteria anu terasing. Ogé pertimbangkeun dalit anak anjeun sareng kaulinan ieu. Upami murangkalih teu ngagaduhan pangalaman sateuacanna, pasihan resep kana modél anu kirang bagianna, dugi ka anjeunna biasa.

    Boga lingkungan anu cocog pikeun dipasang

    Sakali teka-teki parantos dipésér, penting pisan milih konfigurasi anu cocog pikeun dirakit. Pikaresep, tempatna kedah sepi, dimana teu aya aliran jalma anu sengit.

    √Čmut y√©n kagiatan ieu peryogi seueur konsentrasi sareng y√©n noise atanapi gerakan anu kaleuleuwih tiasa ngaganggu. Kalayan di√©mutan √©ta, pantes milih juru kamar atanapi kamar san√©s anu ngagaduhan m√©ja ageung.

    Ogé, penting pisan pikeun ngandung émosina sareng henteu nyebarkeun potongan-potongan pas anjeun ka bumi, sabab éta bakal musna, anu bakal tungtungna nyababkeun frustasi. Bayangkeun, saatos hari-hari dédikasi, anjeun bakal mendakan gambarna henteu lengkep.

    Anggo témplat salaku pituduh

    Ngagunakeun pituduh salaku rujukan mangrupikeun saran anu teu tiasa di√©mutan. Kaseueuran waktos, cocooan √©ta sorangan nyangking r√©produksi gambar anu bad√© dirakit.

    Jaga modél ieu tiasa diaksés ku saha waé anu ngabantosan prosés perakitan, ngarah tiasa ningali éta nalika aya patarosan. Dina hal éta, perhatian kana detil tiasa ngabédakeun sareng parantosan gancang.

    Mimitian ku potongan sudut

    Tip terakhir urang perkawis ngahartikeun strategi pangumpulan anu pangsaéna, nyalira. Dina pengertian ieu, disarankeun mimitian ku juru, Anu potonganna aya sisi lempeng. Ku cara ieu, anjeun tiasa ngadamel ukuran akhir gambar.

    Upami jumlah potongan ageung pisan, anu pangged√©na di dunya ngahimpun sababaraha anu berkesan 40 r√©bu potongan , blok perakitan og√© tiasa janten alternatif anu had√©, utamina upami aya barudak anu ngiringan. Masing-masing ti aranjeunna tiasa tanggel waler pikeun potongan-potongan leutik teras jalma d√©wasa tanggung jawab nempatkeun √©ta babarengan.

    Ampir caket tungtung, urang masihan hiji pedoman deui: maksa pas antara potongan mangrupikeun sikep anu teu perlu. Nalika anjeun sadar yén éta henteu pelengkap, milari alternatif anu sanésna supados henteu ngaruksak aranjeunna.

    Kauntungan ma√©n puzzlesūüėÄ

    Mangpaat puzzles

     

    Anjeun pasti parantos nguping kauntungan tatarucingan. Cara jinis kaulinan ieu ngarangsang uteuk t√©h hebat sareng tungtungna ngahasilkeun kauntungan anu teu kaitung pikeun jalma anu umurna b√©da-b√©da.

    Ngumpulkeun bagian alit sareng tiasa ngawangun pan√©l dina tungtungna nya√©ta a latihan kognitif alus teuing pikeun lansia, d√©wasa, nonoman sareng murangkalih, khususna anu aya dina tahap atikan.

    Sacara umum, tatarucingan na saé kanggo émutan sareng nalika diterapkeun di sakola, utamina dina pendidikan PAUD, éta saéstuna ngagampangkeun diajar. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan kaunggulan ngagunakeun pakakas ieu di sakola, naon aturanana atanapi naon kaunggulan anu ditawarkeunna pikeun jalma anu resep ngahijikeun tatarucingan? Terus maca.

    1- Tatarucingan ngarangsang uteuk

    Kontribusi utama mimiti teka-teki nya√©ta dina tingkat intel√©ktual, sabab tatarucingan ngarangsang otak. Kusabab kitu, anu kamekaran katerampilan kognitif √©ta kauntungan h√©bat.

    Kegiatan ieu mangaruhan langsung kana kamampuan budak pikeun m√©r√©skeun masalah, nambahan pamikiran sareng ningkatkeun kamampuan anjeun. Pangetahuan ngeunaan nomer, warna, bentuk, peta, rohangan, patalimarga, sareng seueur bidang pangetahuan san√©s tiasa dirangsang.

    2- Teka-teki saé pikeun mémori

    Asp√©k san√©s anu san√©s pikeun ngagunakeun tatarucingan nya√©ta anu sa√© pikeun ingetan . Kontribusi ieu penting pisan pikeun jalma anu ngagaduhan masalah anu aya hubunganana sareng hilap.

    Maka, ieu kajantenan, mendakan potongan anu pas pikeun masing-masing ngajantenkeun jalma sina ngempelkeun inpormasi ngeunaan pormat sareng kamungkinan pasanganna. Naha anjeun tiasa ngabayangkeun ngalebetkeun kagiatan ieu pikeun jalma anu langkung lami anu gaduh masalah mémori?

    3- Teka-teki ngembangkeun koordinasi motor

    Aya fase budak leutik anu murangkalih kedah ngembangkeun kamampuan motorna. Panangan sareng ramo na masih teu sadar jarak sareng manipulasi objék.

    Ku alatan √©ta, teka-teki anu ditujukeun pikeun pemirsa ieu condong ngarangsang koordinasi motor bahkan di budak leutik . Nyobian nyocogkeun hiji bag√©an alit ka anu san√©s mangrupikeun insentif anu had√© pikeun ngendalikeun gerakan panangan, panon, sareng panangan.

    Nanging, tatarucingan na kedah diluyukeun sareng umur khusus murangkalih, kalayan potongan anu langkung ageung, langkung warni sareng sisipan anu saderhana pisan. √Čta og√© lumaku pikeun jalma d√©wasa atanapi manula anu ngagaduhan kasusah koordinasi.

    4- Puzzle ngabalukarkeun interaksi sosial

    Mangsa sakola mangrupikeun tahapan adaptasi pikeun murangkalih. Pembentukan babaturan sareng idéntifikasi kelompok sareng persépsi masarakat mangrupikeun tujuan anu penting pikeun barudak sakola.

    Sareng pikeun ngahontal tujuan ieu, anu tatarucingan mangrupikeun alat anu sa√© pikeun bersosialisasi . Salila ma√©n, barudak tiasa berinteraksi, kolaborasi, bersaing, nalukkeun, debat, ngabagi kasuksesan sareng kagagalan sareng kelas.

    5- Puzzle ngadorong persépsi

    Kaulinan ieu og√© ngadorong pers√©psi barudak sakola. Kaparigelan nit√©nan, ngabandingkeun, nganalisis sareng nyint√©sis ideu mangrupikeun as√©t anu bakalan tiasa dianggo dina pendidikan unggal murangkalih .

    Keuntungan ieu dugi ka nonoman sareng déwasa, janten kualitas anu dipeunteun pisan dina bidang propésional. Persépsi perusahaan ageung, kasempetan pasar tiasa dilahirkeun di budak, ku stimulus anu pas.

    Jenis tatarucinganūüß©

    Di pasar, tatarucingan na gaduh sababaraha versi. Sareng pantes diémutan yén aranjeunna tiasa ngagaduhan sababaraha diménsi sanés ngan ukur anu dipasang dina permukaan anu lempeng sareng dina hiji diménsi.

    Jinis teka-teki anu paling tradisional nyaéta: Kubus bedlam, kubus sihir, kubus jumlah, Pentaminos sareng Tangram. Panggihan langkung seueur rinci ngeunaan modél Puzzles ieu:

    Kubus Bedlam

    Bedlam kubus

    Kaulinan ieu diwangun ku 13 lembar anu ngawangun kubus anu sampurna.Mangrupikeun tatarucingan anu didamel ku Bruce Bedlam. Total, aya tilu belas potongan diwangun ku kubus. Ideu na nyaéta ngawangun kubus 4 x 4 x 4 sareng kreatif, sabab tangtanganna nyaéta mendakan salah sahiji langkung ti 19 rébu cara pikeun ngalaksanakeunana.

    Rubik Kubus

    Rubik Kubus

    Vérsi ieu paling populer di kalangan teka-teki dina format 3D.

    Kubus ajaib mangrupikeun kenalan lami ti urang. Nami resmina nya√©ta Rubik's Cube, nami anu ngahargaan panemuna, ErnŇĎ Rubik ti Hongaria. √Čta didamel dina 1974 sareng lahir ageung - √©ta meunang penghargaan Game of the Year. 1980-an mangrupikeun puncak tina teka-teki ieu, anu masih nyebar dugi ka ayeuna.

    Jumlah Kubus

    teka-teki soma

    √Čta batu poli√©til√©n anu babarengan ngawangun kubus.

    Ieu mangrupikeun jinis teka-teki ngawangun kubus anu san√©s. √Čta diciptakeun ku Piet Hein, anu nyiptakeunana saatos ngiringan kelas m√©kanika kuantum. Kaulinan nganggo tujuh batu poli√©til√©n anu babarengan ngawangun kubus 3 x 3 x 3. Potongan-potongan ieu langkung tina 240 bentuk perakitan.

    Pentamin

    pentamin

    Tatarucingan ieu ngagaduhan lima kotak disusun dina cara anu béda. Sacara total, aya 12 format Pentaminó. Teka-teki ieu ngilhuan Tetris atanapi kaulinan komputer Rampart. Kaulinan ieu diideuan Tetris anu kawéntar.

    Tangram

    tangram

    El tangram √Čta ngan ukur gaduh tujuh potongan anu tiasa ngawangun langkung ti 5,000 inohong.

    Ieu teh tatarucingan atanapi jigsaw langkung tradisional, dibandingkeun sareng bentuk anu langkung dikomersialkeun ayeuna. Anjeunna lahir di Cina sareng tujuh lembar sareng babarengan ngahasilkeun sababaraha tokoh. √Čnsiklop√©dia dugi ka nyatakeun y√©n dimungkinkeun pikeun ngumpulkeun langkung ti 5,000 inohong. Tanpa ragu, √©ta mangrupikeun inspirasi pikeun kaulinan teka-teki kalayan dim√©nsi anu popul√©r ayeuna.

    curiosities

    • El tatarucingan pangbadagna dingaranan "Keith Haring: ng√©mutan dua kali"√Čta ngagaduhan 32,256 lembar, ukuran sakitar 5.44mx 1.92m sareng bungkusan na beuratna 17kg anu pikasieuneun.
    • R√©produksi lukisan "Konverg√©nsi"ku Jackson Pollock dianggap salah sahiji tatarucingan paling h√©s√© pikeun disatukan.
    • Di 1997, di Peru, grup gerilya Movimento Revolucionario Tupac Amaru nyerang tempat tinggal duta besar Jepang, kalayan langkung ti 72 sandera sareng frustasi ku perundingan, aranjeunna nyungkeun 2,000 potongan teka-teki. Ieu supados para sandera tiasa gaduh hobi sareng henteu pati diteken ku negosiasi.
    • Dina 1933, tatarucingan mimiti kardus. Luhureun sadaya, √©ta ngajantenkeun langkung mirah - malah ngahasilkeun penjualan sakitar 10 juta saminggu!

    Langkung seueur kaulinan

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep