Parcheesi

Parcheesi. Dipikacinta ku generasi jalma di saluruh dunya, parchis nya√©ta kaulinan dewan anu pikaresepeun sareng ngahibur dina kesederhanaanna. Hayu urang tingali Sejarah sareng panasaran Parcheesi.

daptar eusi()

    Parcheesi: kumaha cara ma√©nkeun step by step ūüôā

    Naon Parcheesi? ūüé≤

    Kaulinan Parcheesi mangrupikeun kaulinan dewan anu teu kedah dikenalkeun. W√©tan kaulinan tradisional √Čta mangrupikeun pilihan anu sa√© pikeun ngahimpun murangkalih sareng d√©wasa di bumi atanapi di rohangan luar.

    Aturan Parcheesi 

    1. Kotak henteu tiasa uih deui, aranjeunna ngan ukur tiasa maju dina arah anti jarum jam, sareng pikeun lebet ka bumi akhir anjeun kedah ngagulung nomer anu diperyogikeun.
    2. Upami jumlah anu kaluar langkung ageung tibatan anu diperyogikeun sareng pion mindahkeun jalan asup ka alun-alun akhir, anjeun bakal kedah ngahurungkeun dewan deui.
    3. Pamaén nyaéta aranjeunna giliran ngagugulung dadu.
    4. Pikeun miceun kartu tina bumi na atanapi kotak awal, pamilon na kedah kéngingkeun nomer 5 (di sababaraha tempat nomer 6). Dugi ka éta, anjeun kedah cicing dina kotak éta sareng tetep ngalirkeun péngkolan anjeun.
    5. Anu ka-6 nyaéta Grail Suci Parcheesi, sapertos kitu ngamungkinkeun sapotong sateuacanna 6 kotak sareng gulung dadu deui.
    6. Upami anjeun gulung nganggo dadu tilu 6 sakaligus, pion anu terakhir pikeun mindahkeun bakal dihukum ku mulih ka alun-alun awal, tempat dimana pawns aya di mimiti buruan.
    7. Di Parcheesi, Henteu kéngingkeun langkung ti 2 lembar ngeusian kotak anu sami dina papan.
    8. Upami aya dua potongan dina alun-alun anu sami, "menara" atanapi "penghalang" kabentuk éta meungpeuk crosswalk warna séjén.
    9. Halang ngan tiasa dipiceun ku panyipta na. Upami pamuter ieu ngagulung 6 dina maot, anjeunna bakal kapaksa ngabongkar strukturna, mindahkeun salah sahiji pion dina munara.
    10. Upami aya anu ngagulung dadu sareng badarat di tempat anu sami dimana anu tos aya réréncangan, réréncangan musibah ieu kudu balik deui ka awal. Gerakan ieu disebut "tuang lawanna".

    dado

    Sejarah Parcheesi ūü§ď

    Sejarah nyarios pertandingan anu bakal nimbulkeun Parcheesi lahir di India lami pisan, dina pertengahan abad ka-XNUMX.

    Disebut Pachisi , éta biasana dimaénkeun di tempat anu kawéntar Guha Ajanta , perenahna di nagara bagian tina Maharashtra.

    guha ajanta

    Répréséntasi kahijina nembongan dina lantai sareng tembok guha, nyaéta dipaké salaku dewan.

    Panasaran nyaéta anu justru kusabab kabeungharan patung-patungna sareng lukisan guha ti saprak Abad ka XNUMX SMAyeuna, komplek arsitéktur ieu diwangun ku tilu puluh dua guha mangrupikeun Situs Warisan Dunya UNESCO. A kedah tingali tempat wisata pikeun saha waé anu nganjang ka India.

    asal Parcheesi

     

    Panasaran anu sanésna, anu dicirian dina carita-carita baheula, nyaéta cara anu sakedik "interaktif" dibanding kaisar India Jalaluddin Muhammad Akbar diciptakeun pikeun maénkeun Pachisi. Dasarna nyiptakeun vérsi langsung tina kaulinan, ngagentos potongan dina papan sareng awéwé tina harem na.

    Parcheesi sareng sababaraha rupa namina

    Nalika sadayana sa√© tungtungna disalin, dina akhir abad ka-XNUMX, ku penjajahan Inggris, Pachisi l√©ngkah munggaranna ka luar negeri.

    Kolonis ti Kakaisaran Inggris gancang ngenalkeun pertandingan ka Inggris, dimana, saatos sababaraha adaptasi, éta sacara resmi dingaranan Ludo (basa Latin pikeun "permainan") sahingga dipaténkeun dina 1896.

    Anu dipikaterang ti saprak harita nya√©ta gim "angkat" sareng, salami perjalanan, Ludo sareng varianna ngahontal popularitas h√©bat di seueur nagara di dunya, dina sababaraha ngaran.

    Di Jerman, contona, Ludo disebut "Entong ngambek", Anu hartosna sapertos"Sobat tong ambek", Sareng ngagaduhan nami anu sami dina basa Walanda, Serbo-Kroasia, Bulgaria, Czech, Slowakia sareng Polandia, dimana éta langkung dikenal salaku Cina ("The Chine (s) e").

    mensh

    Di Swédia, éta kasohor salaku "FIA", Ngaran anu diturunkeun tina kecap Latin fiat, anu hartosna"janten janten".

    Variasi anu umum dina namina nya√©ta "Fia-spel"(Fia pertandingan) sareng"Fia med knuff‚ÄĚ(Fia ku nyurung). Di D√©nmark sareng Norw√©gia, an√©hna, nami Ludo disimpen.

    6 pamuter ludo

     

    Di Amérika Kalér, disebatna, sapertos di Spanyol, Parcheesi. Tapi aya ogé variasi anu diciptakeun ku mérek anu béda, katelah Hapunten! sareng Kasusahan.

    Sareng di Spanyol, urang sadayana terang éta salaku Parcheesi.

    Panasaran di Parcheesi ūüé≤

    Pikeun sagala umur

    Hatur nuhun kana aturan anu kawilang saderhana anu gampang diinget, kaulinan Parcheesi cocog pikeun sagala umur, y√©n murangkalih tiasa silih ulin atanapi s√©√©p kulawarga. Anu paling umum nya√©ta 2 dugi 4 pama√©n ma√©nkeun, tapi kami og√© mendakan vari√©tas anu ma√©nkeun dua atanapi langkung pama√©n. Dina hal ieu, warna na ditambihan kana warna tradisional beureum, biru, kon√©ng sareng h√©jo.

    Kaulinan balap

    Pikeun aranjeunna anu parantos lulus teu paduli kana heran ieu sareng henteu terang pisan perkawis ieu, Parcheesi mangrupikeun kaulinan dewan anu tiasa dimaénkeun ku 2, 3 atanapi 4 pamaén (dina hal ieu tiasa ngabentuk pasangan).

    Papan Parcheesi pasagi sareng ditandaan ku palang, sareng unggal panangan salib warna na béda (biasana beureum, konéng, héjo sareng biru).

    papan ludo

     

    Unggal pamuter kedah ngadamel 4 lembar na, disebat "pawns"Atawa"caballos", Lengkepan babak dina papan sareng dugi ka alun-alun akhir sateuacan anu sanés.

    kiripik ludo

    Sapertos? Maénkeun dadu! Leres pisan, Parcheesi mangrupikeun gim tuah, tapi teu kirang pikabungaheun.

    Dua kaulinan umum

    Parcheesi sareng soang

     

    Anjeun pasti parantos ningali y√©n muterkeun dewan dina kaulinan ieu og√© kalebet Kaulinan soang. Og√© ti dua sisi, tapi ku desain anu rada b√©da nya√©ta Parchis y Gloria Game urang. Diideuan ku dong√©ng klasik sapertos "Sireum jeung Belalang"Atawa"Rubah sareng Gagak‚ÄĚNgidinan barudak langkung ti 3 taun kanggo senang-senang ku dua gim. Potongan-potongan na siga kuda.

    Langkung seueur kaulinan

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep