Operator seluler mana anu ngagaduhan Internét panggancangna dina 4G LTE?


Operator seluler mana anu ngagaduhan Internét panggancangna dina 4G LTE?

 

Di Italia, jaringan sélulér parantos ngalaman parobihan anu utami dibandingkeun sareng kapengker sareng saatos ngahijina antara dua tina opat operator Internet seluler utama, Angin sareng tilu, urang ngagaduhan lebet lapangan operator Iliad, anu kalayan harga anu handap éta ngalakukeun persaingan anu hadé sareng operator tradisional anu sanés (langkung ti 3 juta pangguna dina sataun satengah). Tapi diantara sadaya operator ieu Anu mana anu anjeun kedah pilih dumasar kana kagancangan sambungan Internet anjeun? Gampang nyandak janji palsu tina iklan sareng grafik anu ditawarkeun ku operator éta nyalira (sering palsu) sareng nunjuk ka operator anu salah pikeun kota urang atanapi daérah tempat urang cicing.

Upami urang leres-leres hoyong terang operator seluler mana anu ngagaduhan Internét panggancangna dina 4G LTE Di daérah kami, anjeun parantos ngahontal pituduh anu cocog: didieu kami bakal nunjukkeun sadaya tés mandiri anu dilakukeun ku pihak katilu atanapi ku pangguna tina operator anu sanés nyalira, sahingga anjeun tiasa terang persisna upami aya cakupan anu hadé di jalan tempat kami cicing (penting gaduh kagancangan anu saé) sareng kecepatan naon anu tiasa urang anggo ku operator anu dipilih.

Anu maca Aplikasi tés jaringan data seluler

daptar eusi()

    Operator Internét panggancangna dina LTE

    Dina bab-bab di handap ieu kami bakal nunjukkeun tés anu dilakukeun ku pihak katilu pikeun mariksa kagancangan konéksi Internet seluler di panjuru nagara sareng, pikeun anu hoyong terang kagancangan kota atanapi di jalan tempat aranjeunna cicing, kami ogé bakal nunjukkeun pakakas pikeun tiasa ngalakukeun tés sacara mandiri, tanpa kedah mésér heula SIM. Dina waktos éta Kami ngan bakal ningali téknologi 4G LTE, masih nyebar pisan sareng mampuh masihan kecepatan saé dina ampir sadaya skenario (urang mendakan 5G hungkul di kota ageung).

    Tés awak mandiri

    Upami urang hoyong terang langsung anu mangrupikeun operator Italia anu pangsaéna dina kecepatan rata-rata dina jalur mobile, urang tiasa ngaunduh sareng nganalisis PDF anu ditawarkeun ku SpeedTest, anu taunan ngahargaan jaringan seluler panggancangna di Italia.

    Numutkeun kana grafik sareng data anu dilaporkeun ku panilitian ieu, jaringan LTE panggancangna di Italia nyaéta Tre angin kalayan total skor 43,92 (juara penghargaan Speedtest). Ampir 10 poin di tukangeun urang mendakan TIM kalayan 32,95 poin, Iliad kalayan 31,34 poin sareng buntut kejutan Vodafone, anu ngahontal tés kalayan ngan ukur 30,20 poin. Data ieu nampilkeun seueur kejutan anu ngagugulung seueur jejer: Wind Tre mingpin sareng ngéléhkeun TIM (anu kantos dianggap pangsaéna di Itali) sareng Vodafone ambruk sangsara, ogé dikalahkan ku Iliad (kadatangan anu terakhir).

    Pikeun ngahijikeun data ieu sareng napsirkeun aranjeunna leres urang kedah ngémutan anu sanés awak mandiri pikeun tés gancang, nyaéta nyaéta ngomong OpenSignal (pamilik aplikasi anu kasohor). Ku ngakses halaman jepretan broadband, urang tiasa ningali di daérah utama Itali, ngabandingkeun cakupan sadaya operator di kota, pinggiran kota sareng padesaan.

    Ku nganalisis sacara saksama bagan, urang tiasa ningali yén Fastweb sareng TIM performa saé dina ampir sadaya skenario (khususna di pinggiran kota), WindTre urutan kadua dina kagancangan di kota sareng mendominasi di padesaan sareng Vodafone ogé dina hal ieu operator anu paling parah (upami daérah perkotaan Lombardy sareng Sisilia dikaluarkeun). Operator Iliad leungit tina grafik ieu, éta henteu dianggap kanggo uji coba (sigana bakal dilebetkeun ka hareup).

    Kumaha nguji jaringan anjeun nyepetkeun diri

    Kami henteu hoyong nuturkeun bongbolongan uji coba mandiri sareng hoyong "némpél" kagancangan jaringan di daérah urang atanapi di bumi? Dina hal ieu, urang nyarankeun yén anjeun nganggo sinyalna sareng peta gancang ditawarkeun ka Nperf, sayogi dina halaman wéb resmi.

    Tina situs ieu éta bakal cekap milih operator pikeun nguji sareng verifikasi sinyalna jaringan (LTE sareng LTE Advanced) sareng kecepatan nyata anu dilaporkeun ku tés anu dilakukeun ku pangguna. Sakali anjeun parantos milih operator, pencét Jangkoan jaringan atanapi kang Kacepetan unduh Pikeun milih tés mana anu bakal dilakukeun teras nganggo peta di handap pikeun milarian kota, daérah atanapi jalan dimana urang cicing atanapi dimana urang hoyong nyobian, ogé nganggo lapangan milarian anu aya di kénca luhur peta. Alat ieu tiasa nguntungkeun pisan, contona upami urang kedah mésér bumi énggal atanapi nyéwa, supados urang tiasa mariksa operator mana anu saé sareng upami perlu ngarobih SIM bari ngajaga nomerna, sakumaha ogé katingali dina pituduh. Kumaha carana ngalakukeun portabilitas nomer sareng ngarobih tawaran telepon.

    Alternatipna urang tiasa nganggo aplikasi OpenSignal, bebas sadia pikeun Android sareng iPhone.

    Ku masang aplikasi ieu sareng nyayogikeun sadaya ijin anu diperyogikeun, urang bakal tiasa mastikeun sinyalna LTE sareng kagancangan internét seluler pikeun jalan atanapi daérah naon di Italia; pikeun neraskeun, anu kedah urang lakukeun nyaéta muka ménu di handapeun peta, antosan pikeun deteksi posisi kami teras pencét di luhur ménu Sadayana 2G / 3G / 4G, pikeun muka konci ménu dimana anjeun tiasa milih operator seluler pikeun uji sareng jinis jaringan (pikeun tés ieu kami nyarankeun anjeun ngan ukur nyésakeun barangna. 4G).

    conclusions

    Kalayan tés organisasi independen sareng tés anu tiasa urang laksanakeun nganggo komputer atanapi smartphone urang, urang tiasa gancang mendakan operator Internét anu pangsaéna pikeun daérah urang, supados urang tiasa teras napigasi dina kecepatan anu maksimal, henteu aya dina sarap sareng pariwara anu Operator sering kana tipi atanapi radio. Tés mandiri nyarios Wind Tre mangrupikeun operator telepon sélulér pangsaéna di Itali, tapi hasilna ieu kedah dijantenkeun ati-ati: langkung saé sacara pribadi parios sinyalna sareng pastikeun yén éta akur di bumi atanapi kantor urang.

    Upami urang milari jaringan sélulér anu langkung gancang urang kedah fokus kana 5G, anu henteu acan nyebar tapi dina tingkat anu langkung luhur tibatan 4G; pikeun terang langkung seueur urang tiasa maca pituduh kami Kumaha mastikeun sinyalna 5G.
    Upami, sabalikna, kami milari cara pikeun mastikeun liputan serat optik pikeun garis anu tetep, kami nyarankeun anjeun maca tulisan kami Cakupan serat pikeun TIM, Fastweb, Vodafon, WindTre sareng anu sanésna mi Serat Optik Pangsaéna: parios sinyalna sareng nawaran.

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep