Naon anu dilacak sinar sareng dina kartu vidéo naon éta sayogi?


Naon anu dilacak sinar sareng dina kartu vidéo naon éta sayogi?

 

Nalika urang maca ulasan ngeunaan vidéo anyar, urang sering mendakan istilah Ray nyukcruk nalika ngeunaan grafik, sanaos aya sababaraha pangguna anu terang persis naon sababna sareng naha penting pisan pikeun ngaevaluasi kahadéan grafis tina hiji gim. . Sanaos telat tenggat waktos Nyukcruk sinar mangrupikeun téknologi anu rumit sareng sesah kanggo dijelaskeun Nanging, dina istilah anu saderhana, urang tiasa nyimpulkeun operasina dina kecap saderhana sareng gampang dipikaharti, sahingga pangguna naon waé tiasa ngartos naha panggunaanna dina kaulinan generasi salajengna janten penting pisan.

Dina pituduh ieu kami bakal nunjukkeun anjeun naon sababna sinar panon sareng kami ogé bakal nunjukkeun kartu vidéo anu ngadukungna, Sangkan urang tiasa langsung ngaktipkeun fitur ieu pas ngaluncurkeun gim anu ngalibatkeun panggunaan téknologi (biasana disorot dina ulasan atanapi dina tab pratinjau produk anu dipilih.

daptar eusi()

    Pitunjuk nyukcruk ray

    Nyukcruk Ray hese dijelaskeun, tapi operasi na kedah leres-leres ditaliti, pikeun ngartos naon kaunggulan anu dibangkitkeun na kunaon disarankeun pikeun tetep aktipkeun dina kaulinan anu ngadukung (net tina kartu grafik anu urang gaduh). Upami kami henteu ngagaduhan kartu grafik anu cocog, kami ogé bakal nunjukkeun model mana anu tiasa urang mésér pikeun ngambah sinar dina gim PC.

    Naon anu dilacak sinar?

    Ray tracing nyaéta téknologi anu tiasa dianggo dina géométri optik pikeun ngarekonstruksikeun jalur anu dilakukeun ku cahaya, nuturkeun sinarna ngaliwatan interaksi sareng permukaan. Cahaya nyata kagambar tina sadaya permukaan sareng ngahontal panon urang, anu diinterpretasi salaku cahaya sareng warna; Dina gim pidéo, jalur ieu kedah leres-leres diitung nganggo algoritma, pikeun nyiptakeun pangaruh cahaya sareng bayangan ku cara anu paling réalistis; ayeuna algoritma anu pangsaéna pikeun nyiptakeun lampu sareng bayangan caket kana fotorealisme ngagunakeun sinar tracing nalika ngajadikeun gambar 3D.

    Kalayan sinar panon aktif, bayanganana lengkep sareng objék anu bercahya (dina lampu naon) leres-leres spektakuler, anu ngajantenkeun grafik anu paling akurat sareng éndah di buruan khususna kalayan resolusi luhur (4K UHD).

    Kelemahan sinar ngambah nyaéta pangaruhna kana kinerja kartu grafik naon waé- Gawe sareng cahaya sareng bayangan ultra-realistis meryogikeun GPU anu kuat (panginten dilengkepan chip anu didaptarkeun ngan ukur pikeun nyukcruk sinar), seueur ruang mémori pidéo, sareng konsumsi kakuatan anu luhur. Upami urang mutuskeun pikeun ngaktipkeun sinar tracing, urang bakal sering turun kana performa sacara umum, anu pasti bakal ngabutuhkeun setting minimum sateuacan anjeun tiasa mendakan kompromi anu leres.

    Jadwalkeun pidéo nganggo sinar tilas

    Naha urang kataji ku kualitas grafik nganggo sinar aktip? Upami kartu vidéo kami cukup anyar (paling henteu 2019), éta kedahna nyukcruk sinar tanpa masalah, cukup parios setélan kaulinan anu anjeun pilih (biasana sayogi salaku barang anu didédikasikeun (RTX atanapi sarupaning) atanapi diaktipkeun sareng setélan grafik anu luhur atanapi Luhur-luhur). Naha kartu vidéo urang henteu ngadukung pelacakan sinar? Urang tiasa ngalereskeunana langsung ku milih salah sahiji tab di handap ieu.

    Upami urang hoyong museurkeun kana kartu NVIDIA pikeun ngamangpaatkeun sinar tracing, kami nyarankeun ka Gigabyte GeForce RTX 3070, sayogi di Amazon kirang ti € 1000.

    Dina kartu vidéo ieu kami mendakan generasi kadua Core RT, chip anu didédikasikeun pikeun nyukcruk sinar anu ngajamin lampu shading sareng fotorealistik sakaligus, pikeun pagelaran tingkat anyar pikeun jinis téknologi ieu. Salaku tambahan kana optimasi khusus pikeun sinar tracing, kami ogé mendakan sistem pendinginan anu ningkat sareng sistem overclocking otomatis, anu sacara otomatis ningkatkeun frekuensi GPU nalika diperyogikeun langkung itungan komputasional (sapertos nalika urang ngaktipkeun ray tracing).

    Upami urang hoyong ngamangpaatkeun sinar tracing nganggo kartu vidéo AMD, kami nyarankeun anjeun fokus SAPPHIRE NITRO + AMD Radeon RX 6800 XT OC, sayogi di Amazon kirang ti € 2000.

    Kalayan kartu ieu urang bakal tiasa ngamangpaatkeun AMD's tracing sinar canggih, dikelola ngalangkungan core CU berkecepatan tinggi terintegrasi (teu aya chip khusus sapertos di NVIDIA tapi aya sajumlah ageung miniprocessor anu tiasa ngahasilkeun sadaya komponén grafik). Upami urang hoyong solusi anu langkung mirah, urang ngajak anjeun maca pituduh kami. Kartu pidéo pangsaéna pikeun PC.

    Naha konsol game ngadukung sinar ngambah?

    Sajauh ieu kami parantos nyarioskeun kartu vidéo PC, tapi upami urang ngalihkeun fokus kana konsol ruang tamu, anu mana anu cocog sareng panilitian sinar? Kumaha kaayaan ayeuna PS4 sareng Xbox One (konsol generasi sateuacanna) nyukcruk sinar teu dirojongbari PS5 sareng Xbox Series X ngadukung sinar nyukcruk ngalangkungan implementasi anu disayogikeun ku kartu AMD (kumargi duanana nganggo versi anu dirobih tina chip grafik anu aya dina kartu vidéo AMD pangénggalna).

    Upami urang hoyong nguntungkeun sinar ngambah tanpa kedah mésér stasiun kaulinan PC garish (bahkan di luhur € 1200) ngan meunang salah sahiji dua konsol ruang tamu salajengna-gen sareng éta ngadorong setélan grafik maksimal (dina kaulinan dimana aya pamilih kualitas grafik sayogi). Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan topik PS5, kami nyarankeun anjeun maca pituduh kami Kumaha PS5? analisis sareng pituduh Playstation énggal.

    conclusions

    Nyukcruk Ray tiasa leres-leres merevolusi grafik kaulinan modéren, langkung ti ngan ukur ningkatkeun atanapi tahan HDR adopsi: janten algoritma anu rumit sareng canggih, éta bakal nyandak waktos kanggo diintegrasikeun kana sadaya gim, tapi ku éta urang bakal ngadeukeutan. kana fotorealisme sajati.

    Naha PC urang henteu ngadukung sinar ngalacak? Dina hal ieu urang kedah ngalaksanakeun pembaruan penting salian ti kartu vidéo; pikeun terang langkung seueur kami nyarankeun anjeun pikeun maca pituduh kami Persyaratan perangkat keras sareng spésifikasi pikeun maénkeun pidéo dina komputer anjeun mi PC Anu Kuat Kuat - Bagian Hardware Anu Hadé Ayeuna. Upami, sabalikna, kami hoyong maénkeun kaulinan PC dina tipi (sanés konsol), kami nyarankeun anjeun maca studi kami sacara jero. Kumaha cara maénkeun kaulinan PC dina TV.

     

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep