Mandalas

Mandalas Éta mangrupikeun desain anu matak seueur jalma sareng leres-leres nguntungkeun pikeun pipikiran. Mimiti, perlu dipikanyaho yén nyiptakeun gambar dina bentuk bunderan mangrupikeun hal anu sepuh pisan.

Rékaman mandala mimiti ti abad ka-XNUMX, di daérah Tibét. Sumebar ogé di sababaraha nagara sanés Wétan, sapertos India, Cina bahkan di Jepang Di sadaya tempat kecap mandala nyaéta a éksprési diturunkeun tina basa Sanskerta , anu hartosna bunderan. Aranjeunna umumna dianggo dina ritual kaagamaan atanapi salaku bentuk konséntrasi nalika tapa.

Dina tulisan ieu, anjeun bakal diajar langkung seueur ngeunaan sajarah seni kuno ieu anu teras dugi ka ayeuna sareng mendakan naon manpaatna pikeun awak sareng pikiran. Ogé kusabab éta umum pikeun mendakan libros keur ngawarnaan sareng tato anu ngagambarkeun jinis mandala anu paling beragam.

daptar eusi()

    Naon mandalas? ☸️

    asal mandalas

    Mandala mangrupikeun kecap tina basa Sanskerta, anu dianggap basa paéh sareng hartosna bunderan. Nanging, bahkan ayeuna, basa Sanskerta dianggap salah sahiji tina 23 basa resmi India, kusabab pentingna pikeun Hindu sareng Budha.

    Janten, mandalas mangrupikeun desain tina bentuk géométri konséntrisikeun . Nyaéta, aranjeunna ngembangkeun ti pusat anu sami. Ti mimiti, gambar disebut yantras , anu mangrupikeun kecap anu diturunkeun tina basa-basa anu nyarios di semenanjung Hindustani pikeun instrumen. Nyaéta, mandalas aranjeunna mangrupikeun sarana pikeun ngahontal tujuan anu tangtu sareng sanés tujuan éta nyalira. 

    Hal ieu dimaksudkeun pikeun ngarobih tujuan numutkeun masing-masing budaya dimana aranjeunna dititénan. Dina kaseueuran aranjeunna, mandalas janten salah sahiji konséntrasi pikeun tapa. Henteu ngan ukur konsentrasi kana bentuk, tapi pangwangunan gambar anu paling penting.

    Bentukna tiasa didamel nganggo bahan anu béda-béda, tapi éta salawasna warna-warni. Cara anu paling umum pikeun nyiptakeun mandalas nyaéta ngalangkungan tina inks warna dina kertas atanapi kanvas. Nanging, sababaraha candi Budha ngajaga tradisi ngadamel mandala nganggo beusi atanapi kai.

    Aya hiji cara séjén pikeun nyiptakeun mandalas anu langkung istiméwa, anu dilakukeun ku biksu Budha di sababaraha candi di sakumna dunya. Di candi-candi ieu, biarawan parantos diajar seni nyiptakeun mandalas sareng keusik warna salami mangtaun-taunGambar tiasa nyandak jam atanapi dinten kanggo réngsé sareng nalika gambar réngsé langsung musnah. Ngan éta bahan tilas dialungkeun di walungan. Seni ieu mangrupikeun ngagambarkeun yén sagala hal dina kahirupan téh sakedik.

    Dimana sareng iraha aranjeunna diciptakeun? 🤓

    Mandalas

    Rékaman munggaran pembuatan mandala dugi ka Abad ka-XNUMX, di daérah tempat ayana Tibét . Ti mimiti, gambar dipaké dina agama Budha salaku bentuk konséntrasi sareng bantosan dina tapa.

    Dina période anu sami mandalas ogé aya di daérah India, Cina sareng engké di Jepang, sapertos kitu, henteu ngan ukur dina Budha, tapi ogé dina Hindu sareng bahkan dina Taoisme, dimana simbol yin sareng yang dianggap mandala .

    Nanging, sadaya agama nganggap gambar sapertos kitu suci , anu sering ngagambarkeun bunderan kahirupan. Dina sababaraha aspék agama Budha, mandalas diwakilan salaku istana dewa sahingga suci.

    Nanging, sanaos catetan resmi anu pangheulana asalna ti Wétan, mendakan yén pribumi di buana Amérika ogé nganggo bentuk géométri konentis dina ritual. Utamana dina kultus anu aya hubunganana sareng penyembuhan. Antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, gareja mimiti nganggo gambar di seni suci sareng kaca patri dina importantes wangunan .

    Dina période anu sami, ideu alkémia sumebar, dimana ratusan ilmuwan nalungtik cara ngarobih bahan. Mandalas ogé kalebet dina ieu, kumargi gambar na aya dina sababaraha téks hémat anu ditulis dina waktos éta. Maka, dipikanyaho yén manusa sok ngagaduhan daya tarik anu tangtu sareng cara ngawangun gambar, anu teras dugi ka ayeuna.

    Naon maksadna?

    mandar asli

    Sakumaha anu parantos didugikeun, tarjamahan sacara harfiah tina kecap mandala tina basa Sanskerta nyaéta a ngurilingan. Bunderan ieu parantos dianggo mangabad-abad sapertos ngagambarkeun lalakon hirup atanapi bahkan istana déwa anu kedah disembah. Nanging, ieu tiasa béda-béda ti budaya ka budaya.

    Salaku conto, dina agama Hindu mandalas digunakeun pikeun ngagambarkeun kahirupan numutkeun desain jagat raya. Di dieu, aranjeunna ngagambarkeun integrasi sareng harmoni dina sagala hal anu kedah dilakukeun.

    Dina agama Budha, aranjeunna kuat alat tapa sabab aranjeunna gaduh kamampuan narik perhatian kana bentuk sareng warna na. Dina agama, aranjeunna masih tiasa dianggo pikeun ngagambarkeun pondokna kahirupan, nalika aranjeunna disiapkeun ku keusik sareng padumukan para déwa.

    Dina budaya Taoist, filsafat yin yang nganggo perwakilan mandala nyalira. Di dieu, ngahijina tina dua simbol ngabentuk sacara gembleng sareng ngagambarkeun kasaimbangan anu kedah dijaga dina sagala aspek kahirupan. Di kota-kota anu sateuacan dijajah, Nanging, aya indikasi yén gambar-gambar éta dipaké dina upacara penyembuhan.

    Naon jinis mandala anu aya? 🙂

    Sakumaha anu parantos didugikeun, sagala rupa bahan tiasa dianggo pikeun pangwangunan mandalas. Ku cara kieu, masing-masing ngagambarkeun anu béda, sapertos kasihatan atanapi karaharjaan hiji jalma, nalika dijantenkeun kado pikeun batur. Pariksa didieu jinis utama mandalas sareng naon tujuanana.

    Pasir mandala

    Pasir Mandala

    Mandala keusik mangrupikeun tradisi di antara wiku Tibét. Dina seni ieu, gambar-gambar na didamel dina taneuh nganggo pasir warna sareng éta mangrupikeun hal tradisional dina budaya Budha.

    Sateuacan ngamimitian nyiptakeun mandala keusik, biarawan parantos nalungtik téhnikna mangtaun-taun sareng ngalakukeun dinten tapa sateuacanna pikeun nyiapkeun. Pagaweanana biasana butuh waktu berjam-jam pikeun nyiapkeun sareng tungtungna sadayana dialungkeun ka walungan atanapi sumber cai anu ngalir.

    Ideu na pikeun ngagambarkeun pondokna sagala aspek kahirupan , Kusabab éta sadayana bakal réngsé dina sajam. Dina pengertian ieu, aranjeunna ogé ngagambarkeun anu anyar ngamimitian sabab sok dimungkinkeun pikeun nyiptakeun desain keusik anu énggal.

    Mandala kai

    Kai Mandala

    Conto séjén tina tradisi Budha nyaéta mandalas didamel nganggo bahan sapertos kai atanapi beusi. Di dieu aranjeunna tiasa nyandak bentuk tilu diménsi sareng umumna dianggo salaku ngagambarkeun imah sababaraha déwa.

    Éta ogé seueur dianggo salaku kado. Dina pengertian ieu, prosésna diatur ku sababaraha jinis tradisi sareng ritual, anu hartosna kahadean, sabab hadé pikeun nampi mandala salaku kado ti batur.

    Tinta mandala

    ngawarnaan mandala

     

    Dina tradisi Hindu lumrah pikeun mendakan mandala anu dicét di sagala rupa candi sareng tempat suci anu sanés. Kelir caang dianggo dina téhnik ieu, anu sering ngagambarkeun anu rupa-rupa chakras tina awak manusa. Dina tradisi Hindu aranjeunna sapertos pusat énergi, anu sumebar ka sakumna awak manusa.

    Ku cara kieu, warna warna anu dianggo dina gambar bakal janten cara pikeun ngarobih cakra ieu sareng ngamungkinkeun sirkulasi énergi anu langkung saé. Kukituna mastikeun paningkatan dina rasa kahirupan spiritual sareng fisik.

    Kumaha cara ngagambar mandala di bumi? 🤓

    ngagambar mandala di imah

    Monks diajar mangtaun-taun pikeun nyiptakeun mandala warna anu rumit. Nanging, ku latihan saeutik tiasa nyerep manpaat seni ieu, tanpa seueur padamelan. Pikeun ngalakukeun ieu, anjeun tiasa ngagambar bentuk anjeun nyalira ku nuturkeun sababaraha tips saderhana sareng bahkan pidéo dina YouTube.

    Mimiti, anjeun kedah ngagambar bunderan dina lambaran kertas, sabab mandala sacara harfiah hartosna "bunderan". Anjeun kedah ati-ati yén gambar éta sampurna mungkin ', pikeun anjeun tiasa nganggo kompas atanapi piring. Ngan bakal tiasa kéngingkeun hasil akhir anu saé.

    Disusud bunderan, anjeun kedah milari tengahna sareng ngagambar garis. Teras tarik garis lempeng sanés sareng teras lakukeun dugi ka mendakan cekap. Ieu modél dasar pikeun sadaya mandalas anu anjeun badé janten. Ti dinya, kantun nganggo imajinasi anjeun sareng nambihan ruku, kembang, bentuk geometri, sareng bahkan kecap.

    Tapi émut, aranjeunna kedah ngagaduhan hartos pribadi pikeun anjeun sareng anjeun kedah bakti diri pikeun produksi éta. Upami gambar parantos réngsé, kantun warna na, nganggo warna anu caang, cerah.

    Mandalas kana warna ☸️

    Mandalas parantos janten bantosan sadunya. Ku alatan éta, aya sababaraha pilihan pikeun gambar siap sareng buku ngawarnaan. Ieu ngajantenkeun seueur jalma milih ngalakukeun ieu nalika nyobian milarian kabur tina masalah sadidinten. Upami anjeun henteu gaduh waktos atanapi katerampilan nyiptakeun mandalas nyalira, ieu sababaraha gambar anu anjeun tiasa nyetak sareng cet di bumi. Parios.

    Naha leres aya manpaat pikeun ngarancang mandala?

    Leres, mandalas parantos dianggo mangabad-abad salaku cara pikeun ningkatkeun konsentrasi sareng aranjeunna ngagaduhan manpaat anu nyata. Kalayan éta, ngalukis gambar tiasa ngabantosan ngirangan hariwang sareng setrés . Kitu nyumbang pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan.

    Titik positip anu sanés ngeunaan mandalas nyaéta kusabab bias spiritualna, aranjeunna tiasa janten bantosan pisan pikeun saha waé anu milari pencerahan. Pikeun aranjeunna anu ngan hoyong hobi énggal, aranjeunna tiasa janten latihan anu hébat dina ngagambar sareng ngagambar keterampilan.

    Langkung seueur kaulinan

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep