Mahjong

Mahjong. MahJong mangrupikeun gim intél anu peryogi seueur konsentrasi, hikmah sareng wawasan. Diajar maénkeun Mah Jong, ngadamel kombinasi anu pangsaéna sareng janten juara ageung.

daptar eusi()

    Mahjong: Kumaha Ma√©nkeun L√©ngkah-l√©ngkah ūüôā

    Maénkeun Mahjong online gratis, anjeun ngan ukur kedah turutan pitunjuk ieu step by step:

    lengkah 1. Buka panyungsi pilihan anjeun sareng buka halaman w√©b gim  √Čmulator.online

    lengkah 2. Pas anjeun ngalebetkeun halaman wéb, gimna badé ditingalikeun dina layar. Anjeun ngan ukur kedah hit maén sareng ayeuna anjeun tiasa mimiti maénkeun potongan anu sami pikeun ngaleungitkeunana.

    Léngkah 3. Ieu sababaraha tombol anu manpaat. Tiasa "Nambahkeun atanapi ngaleupaskeun sora", pencét tombol"ulin"sareng mimiti maénkeun, anjeun tiasa"Reureuh sakeudeung"sareng lirénkeun, naros"nulungan"atanapi"Balikan deui"iraha.

    Léngkah 4. Hapus sadaya pasangan dugi ka pertandingan réngsé, sok émut kana aturan kaulinan. Tungtungna, anjeun bakal tiasa ngadaptar nami anjeun sareng bagikeun dina jaringan sosial sakali anjeun bérés buruan.

    Léngkah 5. Saatos ngalengkepan gim, pencét "Kaulinan" maén dina peta séjén.

    Tingali ogé dina Aturan resmi Mahjong upami anjeun hoyong terang peraturan resmi internasional tina kaulinan populér ieu.

    Naon ari Mahjong? ūüÄ©

    giff mahjong

    Mah Jong mangrupikeun jKaulinan asal Tionghoa dima√©nkeun ku 4 pama√©n sareng mangrupikeun salah sahiji gim anu paling pikaresepeun sareng dipikaresep ayeuna. Mangrupikeun kaulinan itungan, katerampilan sareng strat√©gi sareng gim na mirip pisan sareng ti domino.

    Kaulinan gaduh 144 buah sareng ieu ngagaduhan karakter sareng simbol khas Cina, anu ngamungkinkeun réalisasi sababaraha kombinasi anu béda. Nanging, aya sababaraha varian régional anu ngagunakeun jumlah bagian anu béda.

    Tujuan utama gimna nyaéta anu pangpayunna ngawangun tangan anu valid anu minuhan sarat skor minimum. Nilai panangan variabel sareng dihartikeun ku kasusah tina kombinasi anu ngawangunna.

    Mahjong SejarahūüÄĄ

    Sejarah kaulinan mahjong mangrupakeun topik anu didebat pisan di kalangan ahli. Sababaraha nganggap éta ngagaduhan langkung ti 2500 taun sareng anu sanés ngaku éta ti abad ka XNUMX atanapi XNUMX. Sateuacan abad ka-XNUMX, Nanging, henteu aya catetan sajarah.

    Numutkeun ka legenda Cina, filsuf Cina kong hu cu Anjeunna kalibet dina penemuan kaulinan dewan. Nanging, teu aya bukti ilmiah pikeun ieu. Ieu mangrupikeun legenda atanapi mitos anu eusina sapertos kieu:

    Aw√©w√© geulis anu ngalamun pisan sakali cicing di palataran Raja Wu. Kuring ampir bosen pati. Dina hiji dinten anjeunna mimiti ngukir inohong tina awi sareng gading anu mirip bentuk batu domino. Nalika anjeunna r√©ngs√©, anjeunna dibawa babu na mimiti ma√©nkeun kalayan aranjeunna.  Confucius dicarioskeun ngembangkeun permainan ieu langkung jauh.

     

    carita mahjong

    Ditarjamahkeun tina basa Cina hartosna "Mahjong" ogé "galecok galecok"sareng, numutkeun legenda, buruan dewan nampi nami ieu kusabab a Confucius resep sagala rupa manuk. Ngomong-ngomong, ngan bangsawan anu diidinkeun maénkeun kaulinan. Upami jalma biasa maénkeun éta, aranjeunna ngalanggar hukum.

    Sejarawan, di sisi sanésna, yakin yén kaulinan mahjong asalna tina kaulinan kartu Cina kuno anu didokumentasikeun di Cina dina abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX. Aranjeunna ngalacak asal usul gim ka lokasi di Shanghai, Anhwei sareng Kiangsu, salaku buktina kaulinan kartu sapertos ieu dipendakan di dieu.

    Potongan gim Mahjong ūüÄĄūüÄ©

    buah mahjong

    Hiji set biasa diwangun ku 136 atanapi 144 potongan. Mahjong set dibagi kana sababaraha kategori anu béda:

    • Baju jas "bunderan"
    • Baju jas "Bambu".
    • Baju jas "perbawa".
    • Potongan Angin
    • Potongan Naga Naga.
    • Potongan kembang.
    • Potongan usum.

    Mahjong kaulinan online

    Mahjong masih dimaénkeun salaku a kaulinan dewan tradisional. Nanging, nalika gim online janten langkung populer, henteu lami deui versi Mahjong anu béda muncul dina Internét.

    Ayeuna, kaulinan dewan dina vérsi online na mangrupikeun salah sahiji gim anu paling populér sareng, salaku kaulinan flash, biasana ditawarkeun gratis. Janten anjeunna kaulinan mahjong sayogi salaku kaulinan online dina sababaraha jinis varian kalayan rupa-rupa motif. Versi anu pang populerna di buruan tradisional ayeuna diantarana:

    • Alchemy
    • 3D
    • Shanghai
    • Mahjong
    • Hideung bodas 2
    • Rant√© Mahjong

    mahjong 3d

    Prinsip dasar gim nyaéta sadaya potongan kedah diberesihan di pasang unggal waktos. Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta klik pasangan anu cocog (motif idéntik). Nanging, batu ukur tiasa dicabut upami henteu ditutupan ku batu sanés.

    Anjeun kedah ngantepkeun gratis di sahanteuna hiji sisi. Gumantung kana kumaha batu na, tangtosna tiasa kajantenan, moal aya deui pasangan anu kakeunaan. Kaulinan parantos réngsé. Kaulinan ngan saukur dikawasa ku beurit.

    Kauntungan khusus tina gim Mahjong nyaéta henteu ngan ukur ngamajukeun pamikiran logis, tapi ogé kamampuan pokus sareng émut.

    Bédana varian Mahjong Mahjong Beureum Naga dina emojidex 1.0.34

    Numutkeun catetan, padagang Cina nyandak buruan ka nagara-nagara kulon. Aturan sareng cara anu béda-béda pikeun gim ieu diciptakeun di dieu. Grosirna JP Babock anjeunna hoyong nyederhanakeun aturan sareng éta sababna anjeunna nyebarkeun buku "Aturan pikeun Mah-JongHasilna, Mahjong janten langkung populér.

    Versi Am√©rika Mahjong teras-terasan dirobih sareng benten pisan sareng versi aslina. Aturan budaya masing-masing og√© parantos diadaptasi di nagara san√©s sapertos Jepang atanapi Inggris Raya. Versi Hong Kong sareng Canton dima√©nkeun langkung sering ayeuna.

    Jenis Mahjong ayeunaūüÄß

    Hong Kong Mhjong atanapi Kanton Mahjong ūüÄĄ

    hong kong mahjong

    Bentuk kaulinan anu paling sering dianggo nyaéta Hong Kong Mhjong atanapi Kanton Mahjong. Kalayan penemuan kamar kaulinan online, Jepang ngenalkeun judi di kamar na, sahingga pamaén tiasa sambung sareng batur ti bénten-bénten dunya. Ieu ngajantenkeun gimna langkung populér, sareng versi anyar gim terkenal dileupaskeun deui.

    Panasaran, vérsi asli cina game henteu dimaénkeun deui di Cina. Ngan aya sababaraha sababaraha pengikut satia di Kulon.

    Di Cina, ogé di Hong Kong, vérsi anu dirobih tina gim éta populér pisan. Anu sanésna parobihan pasca 1930an ngajantenkeun Mahjong janten kaulinan judi populér. Béda sareng kaulinan kasempetan sanésna, hiji jalma moal tiasa kéngingkeun pertandingan Mahjong sabab ngan ukur untung.

    Kaulinan meryogikeun strategi, kagancangan sareng analisis pamaén séjén pikeun suksés. Ieu ngajamin Mahjong kaayaan anu langkung saé sareng langkung intelektual tibatan pertandingan séjén.

    Mahjong SepiūüźČ

    Bédana sareng Mahjong nyaéta anjeun tiasa maénkeun nyalira. Anjeun kedah ngaleupaskeun sadaya ubin anu sami pikeun janten master Mahjong. Tugas anjeun nyaéta milarian sareng ngaleungitkeun potongan anu cocog pikeun dicetak. Mimitian ti lapisan luhur sareng luar, sareng dianggo ka tengah. NyawangMimitian deui upami teu aya gerakan anu sah!

    dewan-mahjong

     


     

    Aturan Mahjong Resmi

    Pikeun maénkeun Mah Jong leres, anjeun kedah ngartos sareng internalkeun konsép utamina. Ieu mangrupikeun aturan resmi Mahjong. Sadaya inpormasi anu aya dina tulisan ieu parantos dicandak tina peraturan Mahjong Internasional.

    Kami arepkeun anjeun tiasa ngamangpaatkeun hal √©ta. ūüôā

    Naon anu anjeun peryogikeun pikeun mimiti maénkeun Mahjong?

    • 4 jugadores
    • 1 m√©ja
    • 144 atanapi 136 batu Mahjong
    • Kopis
    • 2 dadu

    Token di Mahjong

    Mah Jong, nyaéta kaulinan anu diwangun ku 144 bagian. Dina sadayana aya sababaraha karakter sareng simbol Cina anu ngamungkinkeun diwujudkeun tina sababaraha kombinasi. Potongan anu ngawangun kaulinan Mah Jong nyaéta sapertos kieu:

    Kiripik normal

    Kotak normal diitung tina 1 dugi ka 9, sareng dina gilirannana dikelompokkeun kana tilu jas:

    • Awi
    • Bunderan atanapi bal
    • Aksara

    Tina unggal kartu aya opat anu sami (nyaéta, urang bakal ngagaduhan, contona, opat kartu tina Tilu karakter). Token normal ogé disebat ku nami sanés:

    • Kana kiripik Uno Salapan (1 sareng 9) unggal baju og√© disebat "Terminal".
    • Ka chip antara dos jeung dalapan (2-8) unggal jas katelah "Basajan".

    Token khusus

    Urang tiasa mendakan dua jinis chip khusus:

    • Tanda ngaj√©nan
    • Token Kembang sareng Musim

    Kotak ieu disebut istimewa sabab skorna béda sareng anu normal.

    Token panghormatan ilaharna mangrupikeun token anu paling berharga dina gim, sanésna ngan ukur langkung seueur poin, tapi sakapeung ngalikeun nilai sadaya skor dina hiji tangan.

    Token kembang sareng stasiun kedah ditingalikeun pas anjeun angkat, sareng éta ngan ukur dianggo kanggo kéngingkeun sababaraha poin, sareng nyandak token anu sanés deui. Aranjeunna biasana henteu mangaruhan teuing kana kaulinan nyalira, sabab éta ogé disebat "chip bonus".

    Aya seueur aturan Mahjong anu henteu ngémutan kembang sareng ubin usum, ngaleungitkeunana ti buruan.

    Tanda ngajénan

    Diantara token honors urang tiasa ngabedakeun dua jinis:

    • Komodo: beureum, h√©jo bodas.
    • Angin: ti W√©tan, ti Kidul, ti Kulon sareng Kal√©r.

    Sapertos token normal, unggal tanda ngahargaan diulang opat kali (janten aya 4 token Angin Kidul, contona).

    Token Kembang sareng Musim

    Tungtungna, urang ngagaduhan kembang sareng ubin musim, anu nambihan dugi ka dalapan ubin:

    • opat Flores: aranjeunna biasana ngagaduhan piktogram biru sareng hideung, sareng nomer beureum.
    • opat musim: aranjeunna ampir-ampiran ngagaduhan piktogram dina warna beureum, sareng jumlahna biru atanapi hideung.

    Kembang sareng musim langsung aya hubunganana sareng angin, sareng dianggo dina nyetak salaku token bonus anu aya hubunganana sareng unggal angin:

    1. La kembang 1 jeung stasiun 1, aya hubunganana sareng angin Este.
    2. Kembang 2 jeung stasiun 2, ku angin dina.
    3. Nalika urang nyarioskeun kembang kembang 3 jeung stasiun 3, ku angin Kulon.
    4. La kembang 4 jeung stasiun 4, ku angin kaler.

    Tujuan tina kaulinan

    Tujuan tina kaulinan nyaéta meunang saloba titik sabisa pikeun dihasilkeun pikeun "Nyiptakeun Mahjong".

    Pikeun ngalakukeun Mahjong di RCM anjeun kedah gaduh titik 8 sahenteuna (henteu kalebet titik kembang / musim), janten anjeun kedah terang gerakanna kalayan sa√© pisan.

    Kaulinan lengkep Mahjong diwangun ku 16 tangan atanapi gim, dibagi ku babak: 4 puteran tina 4 pertandingan masing-masing.

    Sanaos pertandingan pinuh nyaéta 16 panangan atanapi gim, dina kaseueuran turnamén éta dimaénkeun ku waktos. Biasana, kaulinanna naha 90 menit atanapi 2 jam.

    Unggal babak ngagaduhan angin anu pakait, anu dianggo pikeun nyetak skor dina unggal tungtung buruan, sareng anu disebat angin anu aya:

    • Babak ka-1: Angin W√©tan
    • Babak ka-2: Angin kidul
    • Babak ka-3: Angin Kulon
    • Babak ka-4: Angin Kal√©r

    Angin unggal babak henteu mangaruhan langsung ka buruan, ngan ukur skorna. Dina akhir unggal babak, a ganti korsi.

    Sateuacan maén

    Sebaran angin

    Sebaran angin dilakukeun ngan ukur sakali, sareng sacara acak, di awal buruan.

    Unggal angin ditugaskeun posisi tetep. Wétan kedahna Kidul di belah katuhu na, Kalér di kénca na sareng Kulon di payun.

    Catet yén éta henteu satuju kana tanda kardinal!

    Gumantung kana angin anu nyabak anjeunna, unggal pamuter kedah linggih numutkeun posisi éta. Sebaran angin tiasa dilakukeun ku sababaraha cara, tapi anu paling saderhana nyaéta:

    • Unggal pamuter ngalungkeun dadu sareng masihan nomer kalayan angin (1 = W√©tan, 2 = Kidul, 3 = Kulon, 4 = Kal√©r sareng 5,6 = Gulung deui).
    • Nempatkeun hiji sapotong unggal angin nyanghareupan handap, sareng unggal pamuter milih sapotong.

    Sateuacan unggal buruan

    Tembok

    Tembok diwangun ku 18 blok de 2 token luhur, ngawangun alun-alun, sareng kedah diwangun dina mimiti unggal panangan di buruan.

    Unggal pamuter kedah ngadamel bagian témbokna ku cara nempatkeun sakaligus 18 ubin panjang sareng 2 ubin jangkung, sadayana nyanghareup ka handap.

    Sakali unggal pamuter parantos ngawangun sisi témbok hasilna kedah pasagi 18 blok x 18 blok.

    Tembok peupeus

    Sateuacan ngadistribusikaeun tokens, perlu ningali sisi témbok anu mana urang badé ngamimitian distribusi.

    Jang ngalampahkeun ieu, pamuter Este bakal diluncurkeun dua dadu, anu bakal nunjukkeun sisi t√©mbok anu distribusi kiripik bakal dimimitian.

    Pikeun milarian bagian témbok dimana distribusi dimimitian, diitung mimitian ti Wétan sareng nuturkeun dina urutan gim (lawan jam. Kituna, anjeun bakal mimitian ku beulah wétan témbok upami anjeun ngagulung 5 atanapi 9 ku dadu, sareng bagian kidul upami anjeun ngagulung 2, 6 atanapi 10, sareng sajabina.

    Dina conto urang, pamaén Wétan parantos ngagulung 6 sareng 5, anu nunjukkeun yén témbok bakal dibuka di sisi pamaén Kulon (6 + 5 = 11).

    Urus chip

    Pama√©n anu aya di payuneun t√©mbok anu ngalangkungan istirahat anu bad√© dilakukeun nya√©ta anu n√©mbak nembak batur 2 dadu anu bakal nunjukkeun blok ubin anu tembokna bakal dibuka (nya√©ta blok anu kotakna bakal dicandak). Dina conto urang √©ta pama√©n Kulon.

    Sebaran kiripik dilakukeun ku unggal pamuter nyandak blok kiripik na.

    Blok awal bakal aya gigireun jumlah jumlah tina opat dadu anu dialungkeun (dadu 2 pikeun terang sisi témbok dimana distribusi dimimitian sareng 2 dadu anu sanés pikeun terang blok).

    Mimitian cacah ti katuhu ka k√©nca dina sisi t√©mbok anu dituduhkeun ku dua dadu munggaran (tina sudut pandang pamuter anu aya dina bag√©an t√©mbok anu diantarana dibuka. Bisi kami, pama√©n Kulon). Anjeunna nyandak blok salajengna Tambihkeun 4 dadu kana blok.

    Catetan: Catet y√©n panginten kasus anu jumlah tina 4 dadu langkung ageung tibatan 18 (anu l√©barna hiji sisi t√©mbok). Dina kasus √©ta, blok kahiji di sisi t√©mbok salajengna teras diitung dugi ka jumlah dadu kahontal.

    Dina conto urang, Kulon parantos ngagugulung 2 dadu deui sareng 4 sareng 5 parantos digulung. Ku sabab kitu, distribusi chip bakal dilakukeun tina blok anu nuturkeun blok 20 (6 + 5 + 4 + 5 = 20). Nyaéta, anjeun bakal mimiti nyandak ubin tina témbok tina blok gigireun nomer 20, diitung ti katuhu ka kénca (tina sudut pandang pamaén Kulon) ti blok kahiji di sisi pamaén Kulon.

    Kotak sateuacan mimiti kotak distribusi bakal janten kotak pamungkas dina témbok.

    Dina conto urang, kotak anu pamungkas dina témbok nyaéta ubin luhur blok 20 (dina warna biru), sareng blok anu nyandak kotakna nyaéta blok beureum.

    Dina RCM henteu aya t√©mbok pa√©h.

    Pamaén Wétan bakal nyandak dua blok token anu munggaran (dina total 4 token).

    Blok anu nganggo token panungtung biasana diputer (tapi henteu diperyogikeun) pikeun jelas nunjukkeun yén sisi témbok nyaéta tungtung. Blok ieu tiasa dibalikkeun ku pamuter naon waé (biasana pamuter payuneun blok ieu atanapi pamuter Wétan nyalira).

    Teras pamuter Kidul bakal nyandak dua blok salajengna.

    Teras pamuter Kulon bakal nyandak dua salajengna.

    Teras pamaén Kalér dua blok salajengna.

    Teras, pamaén Wétan bakal dipasihan dua blok deui.

    Sareng teras dugi ka unggal pamuter nyandak tilu blok na 4 ubin (nyaéta, dina waktos éta unggal pamuter kedah gaduh 12 ubin total).

    Akhirna, pamuter Wétan bakal nyandak 2 ubin (ubin luhur blok anu ditandaan ku warna beureum).

    Teras pamaén Kidul, Kulon sareng Kalér nyandak masing-masing 1 token.

    Dina akhir perjanjian, unggal pamuter ngagaduhan 13 chip, kecuali Wétan, anu ngagaduhan 14. Pamaén anu Wétan bakal nempatkeun dadu kana katuhu na pikeun nunjukkeun yén anjeunna Wétan.

    Aturan Cina Palasik Aturan Tanda Tembok Mati

    El meungpeung ti mana ngamimitian nyandak kiripik nya√©ta blok anu aya dina posisi anu nunjukkeun jumlah tina tilu dadu digulung sateuacan.

    Se cacah ti katuhu ka k√©nca ti sudut pandang jalma dina sisi t√©mbok √©ta.

    Dina conto urang, blok awal blok 12 di sisi Kalér témbok pamuter. Kalayan kecap séjén, anjeun bakal ngamimitian nyandak ubin tina témbok tina blok 12, nyaéta blok beureum dina gambar.

    Sakali anjeun terang ti mana anjeun bad√© ngamimitian nyandak ubin, aya sakumpulan ubin anu henteu tiasa dianggo pikeun maok ubin normal sapanjang buruan. Token ieu disebat t√©mbok pa√©h, sareng aranjeunna 14 token (nya√©ta, 7 blok) anu ngan ukur dianggo pikeun ngumpulkeun chip tambahan.

    Salawasna kudu cicing 14 tanda t√©mbok pa√©h. Ku alatan √©ta, t√©mbok anu maot bakal ngalih nalika ubin ngagantian tambahan dicandak tina √©ta. Upami t√©mbok anu maot dugi ka teu r√©ngs√© di buruan, pertandingan bakal dianggap langkung tanpa aya anu meunang (kaayaan ieu disebat leungeun batal).

    Dina conto urang, √©ta 14 ubin (7 blok) ka katuhu ti kotak bumi. √Čta blok biru.

    Sakali blok awal diadegkeun, transaksi chip dimimitian. Unggal pamuter nyandak blok tokenna sakumaha anu dipedar di luhur *.

    Kombinasi

    Sateuacan ngamimitian, urang kedah émut yén aya 3 kombinasi atanapi gerakan dasar di Mahjong, tapi pikeun tiasa ngabentukna, sababaraha aturan kedah diturut:

    Chi / Chao / Chow

    • Ieu mangrupakeun 3-lempeng lempeng padeukeut tina jas sarua (Ojo, 3 ubin persis, aranjeunna henteu patut tangga tina 2 atanapi 4 ubin).
    • √Čta ngan ukur tiasa kabentuk:
      • kalayan miceun pamuter di k√©nca
      • atanapi ku token anu dicandak tina t√©mbok.
    • Kacuali: Upami anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun Chi pikeun k√©ngingkeun Mahjong, anjeun tiasa ngalakukeun √©ta kalayan potongan anu dipiceun ku pama√©n mana wa√© (√©ta henteu kedah janten anu k√©nca).

    Pung / Pung / Pung

    • Mangrupikeun kombinasi antara 3 cocog kotak.
    • √Čta tiasa kabentuk kalayan miceun pamuter mana wa√©.

    Kong / Kang

    • Mangrupikeun kombinasi antara 4 cocog kotak.
    • √Čta tiasa kabentuk kalayan miceun pamuter mana wa√©.
    • Upami anjeun parantos ngalaan a Pung sareng anjeun ngagambar tina t√©mbok token anu sami sareng Pung, anjeun tiasa ngaged√©an Pung sareng ngawangun Kong. (Ojo, anjeun moal tiasa ngabentuk Kong ku cara miceun pamuter san√©s. Sakali Pung kakeunaan, √©ta ngan ukur tiasa dilegaan ka Kong ku token anu anjeun pikagaduh)
    • Upami anjeun gaduh 4 kotak anu cocog dina panangan anjeun, supados aranjeunna diitung salaku Kong anjeun kedah ningalikeun. Anjeun kedah nempatkeun 4 potongan nyanghareupan (disumputkeun, tanpa terang naon √©ta) sareng nyatakeun salaku Kong. Kong ieu, dimana 4 token dicekel sareng token anu ditembangkeun tapi henteu ditingalikeun, disebut Kong disumputkeun.

    Rasa kaulinan

    Kaulinan lumangsung sacara bagilir, sareng teras lumangsung dina arah anu sami: jarum jam. Turutan sekuen na: Wétan-Kidul-Kulon-Kalér-Wétan -..., sareng sajabana.

    Rasa kaulinan ieu teras-terasan dituturkeun, kecuali lamun pamaén anu henteu kéngingkeun giliranana hoyong sapotong dipiceun ku pamaén sanés pikeun ngadamel Pung, Kong atanapi Mahjong.

    Dina kasus éta, urutanna rusak sareng gimna bakal teraskeun pikeun pamaén éta, tapi teras éta bakal teraskeun deui dina pengertian yén kami parantos nunjukkeun ti pamuter éta.

    Salaku conto, pamaén Wétan ngalungkeun token anu dipikahoyong ku pamuter Kulon. Dina kaayaan éta, akalna rusak (sabab kedahna giliran pamaén Kidul), sareng pertandingan éta bakal dituturkeun ku pamaén Kulon, anu saatos nyandak kotak anu dibuang, bakal ngalungkeun salah sahiji ubin na, sareng pertandingan bakal teraskeun pikeun pamaén Kalér. .

    Saatos sebaran kiripik

    Sakali token parantos disebarkeun, tanda kembang sareng stasiun anu dipibanda ku unggal pamuter, sareng kamungkinan Kong, kedah ditingalikeun (nuturkeun paréntah).

    Kembang sareng musim dipidangkeun heula, teras Kong.

    Token Kembang sareng Musim

    Dimimitian ku pamaén Wétan sareng ngalih ka arah gim (Wétan-Kidul-Kulon-Kalér), para pamaén nyatakeun Tanda Kembang sareng Musim anu dipibanda, nempatkeun éta nyanghareupan payuneun aranjeunna sareng ka katuhu.

    Pikeun unggal Token Kembang sareng Musim dipidangkeun, unggal pamuter nyandak token anyar tina témbok.

    Token tambahan anu dicandak tina t√©mbok pikeun kembang / musim atanapi Kong disebut gaganti atanapi chip suplem√©n. Token ngagantian dicandak ti gigir tungtung t√©mbok. Dina conto urang, kusabab blok warna biru.

    Upami salah sahiji ubin anu énggal mangrupikeun Kotak Kembang sareng Musim ogé, éta bakal ditingalikeun sareng ubin anu sanésna bakal dicandak tina tungtung témbok, sareng sajabina.

    Teu aya kawajiban pikeun geuwat ningalikeun san√©s kembang / ubin musim atanapi Kong. √Čta tiasa ditampilkeun iraha wa√© nalika pertandingan salami pertandingan √©ta henteu r√©ngs√©.

    Mimitian kaulinan

    Gimna dimimitian ku miceunan ubin ku pamaén Wétan (émut yén Wétan dimimitian ku 14 ubin, sedengkeun sésana pamaén mimitian ku 13).

    Kaulinan dikembangkeun teras-terasan nuturkeun rasa anu dipedar, sareng ngan ukur rusak nalika pamaén anu henteu ngagaduhan giliran hoyong ubin anu dipiceun ngadamel Pung, Kong atanapi Mahjong. Maka éta bakal neraskeun deui pikeun pamuter éta, nuturkeun rasa anu sami sareng gim.

    Kaulinan réngsé nalika pamaén ngadamel Mahjong atanapi témbok ubinna béak.

    Piceun token a

    Unggal pamuter miceun ubin, aranjeunna kedah nyanghareupan payuneun posisi aranjeunna (sareng kumaha éta bakal tetep aya dina sesa buruan), dina jajaran anu dipesen tina 6 ubin (baris kahiji di bagéan tengah méja sareng anu kieu beuki loba caket).

    Teu aya token anu disebat. Ngan kombinasi anu dibentuk kalayan potongan-potongan anu dialungkeun ku pama√©n san√©sna, kembang / stasion atanapi Making Mahjong (jelas nunjukkeun Chi, Pung, Kong, Flower atanapi Mahjong / Hu) anu disebatkeun pisan.

    Upami pamaén hoyong nyandak token (sareng tiasa nyandak) anjeunna kedah nyarios kitu pas dipiceun, sanaos sanés giliranana.

    Kotak anu dipiceun tiasa dicandak ngan ukur pikeun ngabentuk kombinasi, anu og√© kedah ditingalikeun nyanghareupan s√©sa pama√©n.

    Perhatosan! Anjeun teu tiasa nyandak kotak anu dibuang ngan saukur pikeun ngumpulkeun, tanpa ngawangun sandiwara.

    Sakali ubin anu dipiceun henteu dicandak ku saha waé, éta moal tiasa dianggo pikeun sesa buruan (nyaéta, upami engké urang resep kana ubin anu dibuang sateuacanna, urang moal tiasa nyandak).

    Saatos unggal Piceun

    Saatos miceun token, 3 hal tiasa kajantenan:

    Pamaén hoyong genténg anu dibuang pikeun ngalengkepan Pung atanapi Kong atanapi ngalakukeun Mahjong.

    • Anjeun kedah nyariosna pas anjeun dipiceun, sanaos san√©s giliran anjeun.
    • Anjeun kedah ngalaan sandiwara supados tiasa ditingali ku s√©sa pama√©n dina waktos s√©sa gim.
    • Ayeuna urutan ma√©n bakal teras-terasan pikeun pamuter ieu, anu kedah ngalungkeun token.
    • ¬°Ojo, pamuter anu ngagambar ubin anu dipiceun henteu tiasa nyandak kotak tina t√©mbok! (Iwal ti ngalakukeun Kong)
    • Upami anjeunna ngalakukeun Mahjong, anjeunna bakal ningalkeun kotak anu dipaling kalayan anjeunna nutup ngagol√©r, ngawangun kombinasi anu dimeunangkeun:

    Pamaén di belah katuhu Piceun hoyong token pikeun ngawangun Chi.

    • Sakuduna nyarios kitu pas dipiceun.
    • Anjeun kedah ngalaan sandiwara supados tiasa ditingali ku s√©sa pama√©n dina waktos s√©sa gim.
    • Tungtungna, pamuter kedah maledog kotak (√Čmut, pama√©n anu ngagambar ubin anu dipiceun henteu nyandak tina t√©mbok, kecuali upami ngawangun Kong).

    Pamuter sanés hoyong token éta.

    • Kotak anu dipiceun henteu tiasa dianggo pikeun sesa buruan.
    • Pama√©n anu salajengna dina urutan ma√©n bakal nyandak ubin tina t√©mbok sareng kedah miceun ubin anu san√©s.

    Tarung pikeun ubin dipiceun

    Upami langkung ti hiji pamuter ngaku token anu sami, urutan preferensi pikeun nyandak token nyaéta sapertos kieu:

    1. Pama√©n anu hoyong token dilakukeun Mahjong (o Hu).
    2. Pikeun pamuter anu peryogi token pikeun a Pung atawa Kong.
    3. Pikeun pamuter anu hoyong token pikeun ngabentuk a chi.

    Catetan: Upami dua atanapi langkung pama√©n hoyong kotak anu sami pikeun ngalakukeun Mahjong, pamuter anu giliranna anu mimiti ng√©l√©hkeun dina kaayaan normal gim. Ngan saurang pama√©n tiasa meunang.

    Maling tina ubin anu dipiceun

    Nalika pamuter ngagambar sapotong anu dialungkeun ku anu sanés, anjeunna kedah ngagugulung potongan anu dipaling, nempatkeunana sapertos anu nunjukkeun saha anu masihan ka anjeunna.

    Salaku conto, upami pama√©n narik token anu dipiceun ku pamuter di k√©nca na (a 3 tina Awi atanapi 9 Cakram), anjeun kedah ngantepkeun kombinasi dina tampilan kalayan token anu digambar dibalikkeun teras disimpen dina k√©nca:

    Upami pamuter ngagambar token dipiceun ku pamuter payunna (9 Cakram), anjeun kedah ngalaan kombinasi sareng ubin anu dipaling tos sareng ditempatkeun di tengah.

    Upami pamuter ngagambar token dipiceun ku pamuter di katuhu (9 Cakram), anjeun kedah ngantepkeun kombinasi dina tampilan kalayan chip anu dipaling tos sareng ditempatkeun ka katuhu.

    Saatos ngawangun kombinasi anu digambar ku token anu dipiceun ku pamuter san√©s, kombinasi √©ta kedah ditingalkeun dina s√©sa s√©sa gim. bagean katuhu tina pamuter anu ngawangunna.

    Nyaéta, boh kembang / stasion boh Kong, ogé kombinasi sareng ubin anu dibuang, kénca ka katuhu unggal pamuter.

    Dina akhir pertandingan

    Cacah poinna

    Upami ubin dina t√©mbok b√©ak sareng teu aya anu menang pertandingan r√©ngs√©. Jinis-jinis kaulinan ieu disebat leungeun batal.

    Di sisi anu sanésna, upami pamaén ngadamel Mahjong, anjeunna kedah ngitung sadaya poinna kalayan nyaring (bahkan poin pikeun kembang), nyandak ubin na anu dialungkeun pikeun tiap kombinasi atanapi ubin anu skor (pikeun tiap titik ubin anu dipiceun atanapi unggal 10 poin kotakna dibuang nyanghareupan handap).

    Mimiti, poin per muter ditambihan, pikeun jelas yén minimum 8 poin kahontal. Teras poin pikeun kembang ditambihan.

    Hal ieu dilakukeun pikeun netelakeun itungan dina méja tanpa kedah nganggo pensil sareng kertas pikeun rekening.

    Salaku conto, upami pamuter parantos nyetak 12 poin (ngitung titik kembang), anjeunna kedah nyandak 12 token tina piceun na:

    Anjeunna tiasa nyandak 3 ubin (1 nyanghareupan handap = 10 poin, 2 nyanghareup ka luhur = masing-masing 1 poin)

    Catetan: Sakali pama√©n nyarios Mahjong, s√©sana pama√©n henteu kedah ningalikeun ubinna atanapi ngacapruk ubin anu dipiceun dugi sadayana poin parantos diitung.

    Putaran angin

    Saatos unggal buruan réngsé (naha aya anu ngéléhkeun atanapi upami henteu aya panangan), angin anu pakait sareng unggal pamuter diputer (angin, sanés pamaénna, kecuali upami buleud na réngsé).

    Pamaén anu Wétan janten Kalér, anu di Kidul janten Wétan, Kulon janten Kidul sareng Kalér ka Kulon.

     

    Dina ahir unggal babak

    Parobihan korsi

    Dina akhir unggal babak, salian ti muterkeun angin, aya bursa dina posisi pamaénna. Maksud pikeun ngarobah korsi ieu nyaéta mastikeun yén unggal pamuter parantos kénca sareng katuhu unggal pamaén sanés sapanjang pertandingan.

    Dina akhir babak angin W√©tan sareng sateuacan ngamimitian putaran angin Kidul, pamuter anu ayeuna bakal janten W√©tan deui sareng anu bad√© Kidul ditukeurkeun korsi na. Pama√©n Kulon sareng Kal√©r og√© ngaganti korsi aranjeunna.

    Dina akhir putaran angin Kidul sareng sateuacan ngamimitian putaran angin kulon, pamuter anu ayeuna bakal janten W√©tan bakal angkat ka korsi pama√©n Kulon, anu Kidul ka pamuter Kal√©r, pama√©n Kulon ka Kidul sareng Kal√©r ka W√©tan.

    Dina tungtung putaran angin kulon na sateuacan ngamimitian putaran angin Kal√©r, korsi aranjeunna ditukeurkeun antara pama√©n anu ayeuna bakal janten W√©tan sareng anu bakal Kidul. Kitu og√©, pama√©n Kulon sareng Kal√©r bakal tukeur korsi aranjeunna.

    √Čta sigana rada pabalatak (sareng √©ta), tapi ku cara ieu sadaya pama√©n ngarobih lawanna ti k√©nca sareng ka katuhu, sahingga nyegah tarik angin dina awal pertandingan ti tandaan tatangga urang pikeun sakab√©h pertandingan.

    Catetan: Salah sahiji cara pikeun terang naha parobihan korsi parantos leres dilakukeun nya√©ta pama√©n anu ngagaduhan Kidul nalika ngahiliwir angin kedah janten pama√©n W√©tan dina awal babak Selatan. Anu ngagaduhan Kulon kedah W√©tan nalika ngamimitian babak Kulon, sareng saha wa√© anu ngagaduhan Kal√©r nya√©ta nalika ngamimitian babak Kal√©r.

    Tembongkeun kembang awal

    Unggal pamuter, dina gilirannana, kedah nunjukkeun naha anjeunna ngagaduhan kembang (ku nyebat "Kembang" atanapi "Kembang") atanapi henteu ngagaduhan kembang ("Kuring henteu ngagaduhan", "Kuring henteu ngagaduhan kembang" atanapi "Teu aya kembang"). Saatos nyandak token kembang di tungtung témbok, unggal pamuter kedah nyauran yén aranjeunna henteu gaduh deui kembang ("Teu aya kembang" atanapi "Teu aya kembang").

    Pamuter Este Anjeunna ngagaduhan Token Kembang sareng Musim, janten anjeunna bakal ningalikeun √©ta ku k√©nca ka katuhu na sareng nyandak token anu san√©s tina tungtung t√©mbok (anjeunna k√©ngingkeun 5 Cakram). Sakali anjeunna nyandak token tambahan, pama√©n W√©tan kedah nyarios pisan y√©n anjeunna henteu gaduh deui kembang.

    Nalika giliran pamuter dina Kuring kedah nyarios pisan y√©n √©ta henteu ngagaduhan kembang.

    Saperti di W√©tan, pama√©nna Kulon, √©ta ngagaduhan tanda kembang sareng musim (√©ta ngagaduhan 2 tanda kembang), sareng nalika nyandak ubin tambahan tina t√©mbok, dua ubin anu sami tina 2 Karakter bakal kaluar. Saatos ngagambar gent√©ng ngagentos, Kulon bakal nyarios y√©n teu gaduh deui kembang.

    Maka √©ta bakal janten giliran pama√©n kaler. √Čta og√© henteu gaduh kembang, janten bakal nyarios pisan y√©n √©ta henteu ngagaduhan kembang.

     

    Kaulinan dimimitian

    Pamaén Wétan anu pangheulana miceun ubin. Pamaén Wétan ngagulung token awi 3, nempatkeun di payuneunna:

    Kusabab 3 token awi anu dipikahoyong ku pamaén Kidul sareng teu aya anu nyungkeun éta, anjeunna nyandak éta sareng ngawangun Chi (2-3-4 tina Awi), ngantepkeun di belah katuhu na sareng ku 3 Awi dipaling (angkat token di kénca nunjukkeun yén éta pamaén di kénca na, Wétan, anu parantos miceunana).

    Kusabab Kidul parantos miceun, éta moal tiasa nyolong tina témbok. Ayeuna anjeunna kedah miceun token, sareng ngagulung 9 Lingkaran.

    Nanging, token 9 of Circles dipikaresep ku pamaén Kalér pikeun ngabentuk Kong. Kusabab kitu, giliran pamaén Kulon bakal diloloskeun, sareng pamaén Kalér bakal nunjukkeun gerak anjeunna (anjeunna kedah ningalikeun Kong ieu, kusabab éta henteu disumputkeun), ngahurungkeun salah sahiji Bambu 9 di tengah kombinasi (kusabab éta parantos digulung pamuter sabalikna anjeunna, Kidul) sareng bakal nyandak token tambahan tina tungtung témbok (kumargi saatos ngawangun Kong hiji token tambahan kedah ditarik tina tungtung témbok). Anjeunna ngagaduhan 7 Karakter.

    Sanaos ayeuna éta bakal dugi ka pamaén Kalér pikeun maledog token, anjeunna mutuskeun pikeun ngungkabkeun Kong anu disumputkeun (janten anjeunna ngarobah 4 token payun) sareng bakal nyandak token tambahan anu sanés.

    Saatos nyandak token na tina témbok (anjeunna kéngingkeun 1 Bunderan), pamaén Kalér kedah miceun token, saatos éta, upami éta henteu dipikaresep ku saha waé, pamaén Wétan bakal maén, saha anu bakal nyandak token tina témbok, sareng sajabina. Kaulinan parantos réngsé nalika pamuter ngadamel Mahjong atanapi sadaya ubin parantos habis (teu aya panangan).

    Maén sareng Skor na

    Dina RCM aya 81 lakon, nilaina ti 1 poin dugi ka 88 poin. √Čta diperyogikeun titik 8 tiasa ngalakukeun Mahjong.

    Upami pamuter ditutup ku chip dipiceun ku anu sanés, anjeunna nampi skor ti pamuter éta, ditambah 8 poin tambahan tina sadaya pamaén (kalebet anu ngalungkeun chip anu kéngingkeun nutup).

    Upami anjeunna nutup nganggo ubin anu ditarik tina témbok, anjeunna nambihan 8 poin kana skor tanganna sareng nampi jumlah éta tina masing-masing 3 lawan.

    Piceun Tina témbok
    Piceun Poin Juara + 8 -
    Ngaso 8 -
    Sadayana - Poin Juara + 8

    Prinsip umum dina gabungan drama

    Nyetak lakon anu kalebet anu sanés

    Nalika mindahkeun henteu tiasa dilakukeun tanpa kalebet anu sanés, gerakan anu parantos kalebet moal dicetak.

    Prinsip pangecualian atanapi larangan panggunaan ulang lakukeun

    Upami dua atanapi tilu kombinasi dianggo pikeun ngabentuk gerakan, maksimal salah sahiji kombinasi ieu tiasa dianggo pikeun nganggo kombinasi anu sanés sareng ngawangun gerakan anu énggal.

    √Čta tiasa ditambihan: 1 poin pikeun Dua Murni Awi Tungtung Chis, 1 poin pikeun Dua Murni Karakter Tungtung Chis sareng ngan 1 poin pikeun Campuran Ganda Chow (1-2-3 tina Awi sareng 1-2-3 tina Karakter). Henteu mungkin pikeun nganggo 7-8-9 tina Awi sareng 7-8-9 Karakter deui pikeun titik anu san√©s ku Campuran Ganda Chow, kumargi kami parantos nganggo salah sahiji kombinasi ma√©n Dua Terminal Murni (anu 1-2 -3, duanana pikeun Bamboos sareng Karakter).

    Maén ngalibetkeun panangan anu disumputkeun

    Dina lakon anu disumputkeun ku alam, poin henteu ditambihkeun pikeun Hand Hidden, sanaos tiasa digabungkeun sareng Tangan anu disumputkeun sadayana.

    Lakon ieu nyaéta: Keripik Jahit kalayan Penghormatan Rendah, Keripik Jahit kalayan Penghormatan Hebat, 7 Pasangan, 4 Pung Hidden, Salapan Gerbang, 7 Pasangan Murni Berturut sareng 13 Anak Yatim.

    Gabungan Kong

    • Dua Ekspos Kong aya nilai 4 poin.
    • Kong anu Diekspos digabungkeun sareng Kong Disumputkeun aya 6 poin.
    • Dua Kong Disumputkeun aya 8 poin.

    1 Titik Muterkeun

    1. Idéntik Chi Ganda

    Dua tangga tina jas anu sami sareng urutan nomer anu sami.

    2. Ganda Campuran Chi

    Dua tangga tina dua jas anu béda, tapi urutan nomer anu sami.

    3. Tangga Pondok

    Dua Chis tina jas anu sami, kalayan urutan nomer anu padeukeut.

    4. Dua Chis Terminal Murni

    Tangga tina 1-2-3 sareng 7-8-9 tina jas anu sami.

    5. Pung tina Terminal atanapi Angin

    Leungeun anu ngandung Pung Terminal (loket 1 sareng 9) atanapi Angin, lian ti Angin nyalira atanapi Angin Dominan (Angin putaran).

    6. Kong kakeunaan

    Kong diala tina token anu dipiceun atanapi tina nambihan token kana Pung anu parantos ditayangkeun. Catetan: Piceun henteu tiasa ditarik pikeun ngajembaran Pung anu kakeunaan.

    7. Kulawarga Deudeuh

    Leungeun anu teu aya chip kanggo 1 tina 3 jinis jas. Nya√©ta, panangan anu ngan ukur 2 jas. √Čta tiasa nyandak Hormat.

    8. Henteu Ngajenan

    Leungeun anu diwangun ngan ukur token jas, kalayan henteu nganggo token Honour. Nyaéta, henteu aya Angin atanapi Komodo.

    9. Tepi Ngantosan

    Ngantosan 3 atanapi 7 pikeun ngawangun Chi sareng 1-2 atanapi 8-9. Leungeun ieu henteu valid nalika digabungkeun sareng jinis Wait anu sanés (contona, ngantosan ditutup sareng 7-7-8-9 chip dianggap mangrupikeun gabungan Edge Wait sareng Simple Wait, kumargi tiasa dianggap yén anu 7 nyaéta pikeun ngabentuk 7-8- 9 atanapi pasangan 7-7).

    Catetan: Titik cekelan ngan ukur dibéré nalika token tunggal diperyogikeun.

    Salaku conto, ngantosan nutup ngan ukur Awi 7 kalayan:

     

    10. Ngantosan Ditutup

    Tutup ku Ngantosan Ditutup (contona, gaduh 2-4 sareng ngantosan 3). Leungeun ieu henteu valid nalika digabungkeun sareng jinis Wait anu sanés (contona, ngantosan ditutup sareng chip 2-2-2-4 dianggap kombinasi Closed Wait sareng Simple Wait, kusabab éta ngalayanan 3 sareng a 4). Nanging, ngagabungkeun Waits on (contona, 6-7-7-8-9 sareng ngantosan 8 dianggap kombinasi Edge Wait sareng Closed Wait, tapi ngan ukur 8 token janten tutup).

    Catetan: Titik cekelan ngan ukur dibéré nalika token tunggal diperyogikeun.

    Salaku conto, upami éta ngan ukur tiasa ditutup ku 5 Bunderan kalayan:

    11. Antosan Sederhana

    Tutup ku kartu anu ngawangun pasangan. L√©ngkah ieu henteu valid nalika digabungkeun sareng jinis Wait anu san√©s (contona, ngantosan ditutup sareng chip 2-2-2-4 dianggap kombinasi Closed Wait and Simple Wait, kusabab √©ta ngalayanan 3 sareng a 4). √Čta og√© henteu tiasa ditampi upami dua pilihan dipiharep ditutup sareng pasangan (contona, 6-7-8-9 sareng ngarepkeun 6 atanapi 9).

    Catetan: Titik cekelan ngan ukur dibéré nalika token tunggal diperyogikeun.

    12. Tutup Tembok

    Tutup ku token anu dicekel tina témbok.

    13. Kembang sareng Token Musim

    Unggal Kembang hargana 1 poin. Aranjeunna diitung dina tungtung jumlah sadaya poin. Aranjeunna henteu nyayogikeun skor minimum 8 poin. √Čta tiasa ditampilkeun iraha anjeun hoyong. √Čta k√©nca di sisi katuhu (sapertos s√©sa gerak sareng ubin anu kakeunaan) sareng ubin √©nggal dicandak tina tungtung t√©mbok. Upami pamuter ditutup ku token √©nggal, titik bakal ditambihkeun pikeun Nutup Tembok.

    2-titik muter

    14. Pung Naga

    Pung (atanapi Kong) komodo. √Čta tiasa disumputkeun atanapi kakeunaan.

    15. Pung Angin dominan

    Pung (atanapi Kong) angin dominan, anu saluyu sareng angin babak √©ta. √Čta tiasa disumputkeun atanapi ditingalikeun.

    16. Pung Angin sorangan

    Pung (atanapi Kong) tina angin nyalira √Čta tiasa disumputkeun atanapi ditingalikeun.

    17. Leungeun disumputkeun

    Boga sadayana kombinasi disumputkeun sareng caket ku kotak anu dibuang.

    18. Sadayana Chi

    Leungeun anu ngan ukur diwangun ku Chis sareng teu gaduh Honor.

    4-titik muter

    19. Tab anu disimpen

    Anggo 4 ubin tina ubin anu dipasihkeun, tanpa nyatakeun éta Kong (nyaéta, ngamangpaatkeunana pikeun ngadamel gerakan anu sanés). Kong anu disumputkeun atanapi kakeunaan henteu dianggap salaku Hoard Token.

    20. Campur Pung Ganda

    Leungeun ngandung dua Pung atanapi Kong tina jumlah anu sami (tapi jelas jasna béda).

    21. Dua Pung Nyumput

    Leungeun ngandung dua Pung anu teu acan kabuka (nyaéta henteu diwangun ku kiripik anu dipiceun). Kong disumputkeun henteu matak Pung disumputkeun.

    22. Kong disumputkeun

    Leungeun diwangun ku 4 kotak anu cocog, teu aya anu miceun, sareng anu parantos dinyatakeun Kong. Sadayana ubin dipalih handap.

    23. Sadayana Saderhana

    Leungeun tanpa token Terminal atanapi token Honor. Sadaya chip dina panangan anu saderhana (chip 2-8).

    24. Leungeun Terminal sareng Penghormatan anu Ditegatkeun (Sadayana kalayan Penghormatan sareng / atanapi Terminal)

    Leungeun anu nyertakeun sahanteuna hiji kotak Terminal atanapi hiji Honor dina unggal kombinasi, kalebet pasanganna.

    6-titik muter

    25. Leungeun lengkep Disumputkeun

    Leungeun kumplit sareng sadaya ubin anu ditarik tina Tembok, kalebet pasanganna.

    26. Dua Kong kakeunaan

    Leungeun ngandung dua Kong ditampilkeun.

    27. Tab Panungtung

    Tutup ku ubin anu dipiceun anu terakhir tina jinisna anu tinggaleun (contona, upami parantos aya

    dipiceun atanapi dianggo ku pamaén sanés dina kombinasi anu kabuka (tilu Awi 4 ubin, caket sareng Awi 4 anu terakhir). Henteu tiasa digabungkeun sareng Kong Robo.

    28. Sadayana Pung

    Leungeun dibentuk ku 4 Pung (atanapi Kong) sareng pasanganna.

    29. Tangan Semipura (Leungeun Murni kalayan Penghormatan)

    Leungeun ngandung chip tina ngan ukur hiji tina tilu baju, dina kombinasi sareng chip Honors.

    30. Tilu Lalakon Campuran Campuran

    Leungeun anu ngandung tilu Chis tina tilu jas, sareng anu chip mimiti na aya dina interval anu naek hiji léngkah.

    8-titik muter

    31. Sadayana Kulawarga sareng Penghormatan

    Leungeun dibentuk ku kombinasi anu token tina 5 jinis anu aya di buruan muncul. Katiluna jas: Karakter, Cakram, Awi, ogé Angin sareng Komodo.

    32. Leungeun Anu Dialaan

    Leungeun anu mana masing-masing kombinasi parantos réngsé kalayan chip dipiceun ku pamaén sanés, kalebet pasanganna. Bisa digabungkeun sareng poin Ngantosan.

    33. Dua Naga

    Leungeun éta ngandung dua Pung (atanapi Kong) Komodo.

    34. Dua Kong Disumputkeun

    Leungeun anu kalebet dua Kong anu teu acan kabuka.

    35. Campuran Tangga

    A lempeng (Kotak tina 1 ka 9) diwangun ku Chis tina tilu jas. Tiasa digabungkeun sareng Todo Chi.

    36. Eunteung

    Leungeun diwangun ku kombinasi anu dibentuk ku ubin anu sacara vertikal sim√©tris (nya√©ta, ku ubin-ubin √©ta anu katingalina sami rupa sareng ka handap: 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9 tina Cakram, 2, 4, 5, 6 , 8, 9 ti Bamb√ļes sareng Naga Bodas). Titik pikeun kulawarga Deudeuh kaasup.

    37. Tripel Chi Campuran

    Leungeun ku tilu Chis anu sami, tapi jas anu béda.

    38. Tilu Campuran Pung Staggered

    Leungeun ngandung tilu Pung atanapi Kong, masing-masing jas anu béda sareng jumlah anu langkung ageung tibatan Pung sateuacanna.

    39. Leungeun kosong

    Leungeun anu teu gaduh poin. Poin pikeun Kembang henteu diitung dina skor ieu. Kembangna ditambihan saatos 8 poin kéngingkeun.

    Panutup, salaku conto, ku Piceun tina 3 Awi (sanés potongan terakhir tina 3), sareng sanés sanés panangan anu disumputkeun atanapi ogé panangan anu kakeunaan. Maka kajantenan yén éta sanés Sadaya Chi, atanapi Sadaya Pung, teu aya poin pikeun Ngantosan, ogé pikeun Pung Terminal atanapi Honours, ogé pikeun Token Tukang, jst.

    40. Tab Tukang Tembok

    Tutup ku kotak terakhir dina témbok. Henteu tiasa digabungkeun sareng Tutup Tembok.

    41. Piceun Token Terakhir Tembok

    Tutup ku Piceun kotak terakhir dina témbok.

    42. Tutup ku Token Kong Tambahan

    Tutup ku token tambahan anu dicandak saatos kéngingkeun Kong.

    43. Rampog Kong

    Tutup ku token anu dipaling ka pamaén anu anjeunna pas tina kakeunaan Pung ka Kong. Henteu tiasa digabungkeun sareng Panangan Anu Disumputkeun.

    12-titik muter

    44. Token Dijait Ku Sababaraha Ngajenan

    Leungeun anu didamel tina ubin ieu: 5 atanapi 6 Honor (henteu dipasangkan) sasarengan sareng subset 8 atanapi 9 ubin anu dijahit. Kalayan 7 token Honour, lakonna disebat Token Sewn kalayan Grand Honors. Leungeun kedah disumputkeun, sanaos henteu kedah disumputkeun sadayana, nyaéta ubin anu dipiceun tiasa ditarik janten nutup. Teu tiasa digabungkeun sareng Sadaya Kulawarga atanapi Leungeun Anu Disumputkeun.

     

    45. Token Jahit

    Kaulinan khusus anu diwangun ku chip 1-4-7 tina hiji jas, 2-5-8 tina jas anu sanés sareng 3-6-9 tina jas anu katilu. Leungeun henteu kedah disumputkeun (jelas, miceun tiasa ditarik tanpa nutup pikeun kombinasi kaopat, sanés pikeun ubin anu dijahit). Tiasa digabungkeun sareng Todo Chi.

     

    46. ‚Äč‚ÄčAnu Luhung 4

    Leungeun anu ngan ukur gaduh chip 6 dugi ka 9. Titik Hand Honours henteu disertakeun.

     

    47. Handap 4

    Leungeun anu ngan ukur gaduh chip 1 dugi ka 4. Titik Hand Honours henteu disertakeun.

     

    48. Tilu Angin Gede

    Leungeun kalebet 3 Angin Pung atanapi Kong.

     

    16-titik muter

    49. Tangga Murni

    Leungeun dibentuk ku 1-9 lempeng tina chip tina jas anu sami, ngabentuk 3 Chis padeukeut.

     

    50. Keris ekstrem tina 3 Kulawarga

    Leungeun diwangun ku Chows 1-2-3 sareng 7-8-9 tina hiji jas, Chows 1-2-3 sareng 7-8-9 tina jas anu sanés sareng sapasang 5 tina jas katilu anu sésana. Poin pikeun Campur Chi Ganda, Dua Terminal Chis, Henteu Ngajenan sareng Sadayana Chi parantos kalebet.

     

    51. Tilu Chis Lengkah Murni

    Leungeun diwangun ku tilu Chis tina jas anu sami, masing-masing ku potongan awal anu dimimitian ku angka atanapi dua langkung ageung tibatan potongan awal tina Chi sateuacanna, tapi henteu campuran duanana (nyaéta, atanapi tilu Chis ngagaduhan potongan awal interval hiji atanapi sadayana tilu Chis aya dina interval dua).

     

    52. Sadayana kalayan 5

    Tangan anu unggal kombinasi kalebet 5 (kalebet pasangan).

     

    53. Campur Pung Triple

    Leungeun anu gaduh tilu Pung anu sami (atanapi Kong), tapi masing-masing jas anu béda.

    54. Tilu Pung Nyumput

    Leungeun anu kalebet tilu Pung anu henteu didéklarasikeun (Kong disumputkeun henteu kaitung).

    24-titik muter

    55. Tujuh Pasangan

    Leungeun diwangun ku tujuh pasang kiripik. √Čta salawasna ditungtungan ku Ngantosan Sederhana. Kotak anu dipiceun tiasa ditarik pikeun ngeureunkeun lakon. Teu tiasa dihijikeun sareng Sadaya (Pung tina) Pasangan, Leungeun Anu Disumputkeun, atanapi Leungeun Sederhana. Tiasa dikombinasikeun sareng Sadayana Kulawarga, Leungeun Anu Disumputkeun Lengkep, Tanda Ditimbun, Henteu Ngajenan, Sadayana Sederhana, 1 Kulawarga Anu Leungit, Sadaya Terminal, atanapi Sadaya Hormat.

     

    56. Token Dijait kalayan Penghormatan Ageung

    Leungeun dibentuk ku masing-masing tina tujuh Penghormatan (tanpa pangulangan) sareng ubin tina tilu jas anu ngawangun sekuen tujuh ubin Stitched (nyaéta, ngagaduhan tujuh ubin tina salapan anu ngawangun sababaraha ubin anu dijahit: Kotak 1- 4-7 tina hiji jas, 2-5-8 tina jas anu sanés sareng 3-6-9 tina jas anu katilu). Leungeun kedah disumputkeun. Teu tiasa digabungkeun sareng panangan: Sadaya Kulawarga, Leungeun Anu Disumputkeun, atanapi Ngantosan Sederhana.

     

    57. Sadayana Rakan (Sadaya Pung peer)

    Leungeun dibentuk ku Pung bahkan ubin (kalebet pasanganna). Poin pikeun Sadaya Pung, Henteu Ngajenan sareng Sadayana Sederhana parantos dilebetkeun. √Čta tiasa digabungkeun sareng Kulawarga Deudeuh atanapi Tangan Murni.

     

    58. Leungeun Murni

    Leungeun diwangun sadayana tina chip tina jas anu sami sareng tanpa Honour. Poin ti tangan No Honors dilebetkeun.

     

    59. Tripel Chi Idéntik

    Tilu Chis sami sareng jas anu sami. Teu tiasa dihijikeun sareng panangan Pung Tulisan Murni.

     

    32-titik muter

    60. Tilu Pung Rarangkén Murni

    Leungeun ku tilu Pung (atanapi Kong) tina jas anu sami, masing-masing ngagaduhan nomer langkung ageung tibatan hiji unit tibatan anu terakhir. Teu tiasa digabungkeun sareng Triple Chi Identical.

     

    61. Tab Top

    Leungeun diwangun ku kombinasi ubin 7, 8 sareng 9 (kalebet pasanganna). Poin pikeun No Honors dilebetkeun. √Čta tiasa digabungkeun sareng Sadayana Pung, Kulawarga Henteu Aya atanapi Tangan murni.

     

    62. Tab Pusat

    Leungeun diwangun ku kombinasi ubin 4, 5 sareng 6 (kalebet pasanganna). Poin pikeun No Honors dilebetkeun. √Čta tiasa digabungkeun sareng Sadayana Pung, Kulawarga Henteu Aya atanapi Tangan murni.

     

    63. Tab handap

    Leungeun diwangun ku kombinasi ubin 1, 2 sareng 3 (kalebet pasanganna). Poin pikeun No Honors dilebetkeun. √Čta tiasa digabungkeun sareng Sadayana Pung, Kulawarga Henteu Aya atanapi Tangan murni.

    64. Opat Murni Léngkah Chis

    Leungeun opat Chis tina jas anu sami, masing-masing kalayan potongan mimiti ngahalangan hiji atanapi dua nomer perkawis potongan awal Chi sateuacanna.

     

    48-titik muter

    65. Tilu Kong

    Leungeun anu kalebet tilu Kong. √Čta tiasa disumputkeun atanapi ditingalikeun.

     

    66. Sadayana Kahormatan sareng Terminal

    Leungeun diwangun sadayana tina Terminal (konter 1 sareng 9) sareng Honor (Angin sareng Komodo). Henteu kéngingkeun poin tambahan pikeun muter dasar Angin sareng Terminal. Poin pikeun Sadaya Pung, Terminal Pung sareng Honour Pung parantos kalebet. Tiasa dikombinasikeun sareng Setengah Murni Tangan, Kulawarga Henteu Aya, Dua Naga, Tilu Naga Leutik, Tilu komodo hébat, tilu angin, opat angin leutik, atanapi opat angin gede.

     

    67. Quadruple Chi Idéntik

    Leungeun dibentuk ku opat Chis sami tina jas anu sami. Poin pikeun Pung Staggered Murni, Hoard Token, sareng Pure Double Chi parantos kalebet.

     

     

    68. Opat Paku Rarangkén Murni

    Leungeun anu kalebet opat Pung atanapi Kong tina jas anu sami, kagagah ku hiji.

     

    70. Opat Angin Saeutik

    Leungeun anu kalebet tilu Pung (atanapi Kong) Angin sareng sapasang Angin s√©sana. √Čta tiasa digabungkeun sareng Angin dominan sareng Angin Sorangan. Tilu titik Angin Ageung kaasup.

     

    71. Tilu Naga Leutik

    Leungeun anu kalebet dua Pung (atanapi Kong) komodo, sareng sapasang Naga anu sanés. Titik per Pung Naga masing-masing henteu kaétang.

     

    72. Sadayana Ngajenan

    Leungeun didamel sapinuhna tina Honor (Angin sareng / atanapi Komodo). √Čta tiasa dibentuk nganggo Pung atanapi Kong, disumputkeun atanapi ditingalikeun. Tiasa dikombinasikeun sareng Dragon Pung. Titik Todo Pung kaasup.

     

    73. Opat Pung Nyumput (Harta Karun)

    Leungeun anu kalebet opat Pung (atanapi Kong) anu teu diekspos. Henteu tiasa digabungkeun sareng Pinuh Anu Disumputkeun atanapi Sadaya Pung.

    74. Chis ekstrim murni

    Leungeun diwangun ku dua Chis Handap (1-2-3), dua Chis Luhur (7-8-9) sareng sapasang 5, sadayana nganggo jas anu sami. Poin kanggo Tangan Anu Murni, Tujuh Pasangan, Ngeureunkeun Chow sareng Chow Ganda Murni dilebetkeun.

    88-titik muter

    75. Opat Angin Angin

    Leungeun anu diwangun ku Pung (atanapi Kong) tina opat Angin. Henteu tiasa digabungkeun sareng Sadayana Pung atanapi Angin dominan atanapi Pangan Angin Diri.

    76. Tilu komodo hébat

    Leungeun anu dibentuk ku Pung (atanapi Kong) tina 3 Komodo. Teu tiasa dihijikeun sareng Dragon Pung.

    77. Sadayana Héjo

    Leungeun diwangun ku 2, 3, 4, 6, 8 Kotak awi sareng, sacara opsional, H√©jo Komodo. √Čta tiasa digabungkeun sareng Hand Pure, Semi Pure Hand (upami Naga H√©jo dianggo), 7 Pasangan, Leungeun Anu Disumputkeun, Sadayana Pung atanapi Sadayana Saderhana.

    78. Salapan Lawang

    Leungeun dibentuk ku chip 1-1-1-2-3-4-5-6-7-8-9-9-9 tina jas anu sami, ngajantenkeun sapasang sareng salasahiji éta. Leungeun kedah disumputkeun. Teu tiasa dihijikeun sareng Hidden Hand, Hand Hand, atanapi Terminal sareng Honors Pung. Tiasa dikombinasikeun sareng Tangan Anu Disumputkeun lengkep.

    79. Opat Kong

    Sagala panangan nganggo 4 Kong. √Čta tiasa disumputkeun atanapi kakeunaan.

    80. Tujuh Pasangan Murni

    Leungeun dibentuk ku tujuh pasang kiripik tina jas anu sami anu jumlahna kagagah ku hiji. √Čta henteu tiasa digabungkeun sareng Tangan Murni, Leungeun Anu Disumputkeun Sepuh atanapi Ngantosan Sederhana.

    81. tilu belas budak yatim

    Leungeun diwangun ku ubin 1 sareng 9 Bambu, 1 sareng 9 Cakram, 1 sareng 9 Karakter, sareng masing-masing tina tujuh Honor. Pasanganna didamel nganggo chip naon wa√©. Kotak anu dipiceun tiasa ditarik pikeun ngeureunkeun lakon. √Čta henteu tiasa digabungkeun sareng Tangan Murni, Leungeun Anu Disumputkeun lengkep atanapi Ngantosan Sederhana.

    Pelanggaran sareng pinalti

    Kombinasi palsu

    Upami pamaén ngalakukeun kalepatan nalika nyatakeun Chi, Pung, Kong atanapi nyandak token gaganti, anjeunna kaleungitan hak pikeun meunang pertandingan (leungeun paéh), sanaos anjeun tiasa teras-terasan maén, maok miceun, jst.

    Parobihan opini

    Pama√©n moal tiasa nyungkeun Piceun teras robih pipikiran. Pertama kali anjeun bakal dib√©jaan, kadua kalina bakal aya dihukum jeung titik 5 (pikeun mayar unggal pamuter), anu katilu titik 10, kaopat titik 20, teras salajengna.

    Toél Tab

    No√©l t√©mbok m√©m√©h pamuter sateuacanna dibuang dianggap jahat. Pertama kali anjeun bakal dib√©jaan, kadua kalina bakal aya dihukum jeung titik 5 (pikeun mayar unggal pamuter), anu katilu titik 10, kaopat titik 20, teras salajengna.

    Upami token éta henteu katingali, éta bakal ditingalkeun dimana ayana. Upami token éta ditingali, pamuter moal tiasa kéngingkeun pertandingan éta (leungeun paéh), sanaos anjeun tiasa teras-terasan maén, maok miceun, jst.

    Ménta Pung ku Reureuh

    Menta token pikeun Pung kalayan langkung ti detik 3 telat dianggap salah. Pertama kali anjeun bakal dib√©jaan, kadua kalina bakal aya dihukum jeung titik 5 (pikeun mayar unggal pamuter), anu katilu titik 10, kaopat titik 20, teras salajengna.

    Mahjong Salah (Hu palsu)

    Upami pamuter na gaduh kirang ti 8 titik kedah mayar titik 10 ka unggal pamuter sareng bakal gaduh leungeun pa√©h, sanaos anjeunna tiasa teras-terasan ma√©n, maok miceun, jst.

    Upami pamuter henteu nyumponan sarat pikeun ngajantenkeun Mahjong dina pamiceunan (anjeun gaduh langkung ti 14 ubin atanapi kirang ti 14, damel kasalahan ku nutup kotak, sareng sajabana), anjeun kedah mayar titik 20 ka unggal pamuter sareng bakal gaduh leungeun pa√©h, sanaos anjeunna tiasa teras-terasan ma√©n, maok miceun, jst.

    Og√©, sadayana chip ditampilkeun ku nyatakeun Mahjong palsu kudu dipiceun di pamuter handap giliran.

    Tab Dipidangkeun

    sadaya tab ditampilkeun ku pamuter (ragrag nalika maok tina t√©mbok, dialungkeun di antara chip anu aya dina panangan na, sareng sajabana) kudu dipiceun dina giliran pama√©n salajengna.

    Dina acara anu pamuter tunjukkeun sadayana kiripik anjeun nalika pamuter san√©s nyatakeun Mahjong anjeunna ngalakukeun pelanggaran. Upami tungtungna pama√©n anu nyatakeun Mahjong meunang, pamuter anu ningalikeun kiripik na bakal dipepelingan.¬Ņ Naha pamuter san√©sna henteu k√©nging? kedah buang chip anu dipidangkeun hiji hiji.

    Upami pama√©n ngungkabkeun file anu san√©s, anjeun kedah mayar pamuter anu luka antara 5-60 poin diputuskeun ku wasit (anu og√© bakal mutuskeun bad√© neraskeun pertandingan atanapi henteu).

    Jumlah Token henteu valid

    Upami pama√©n ngagaduhan kirang ti 13 chip atanapi langkung ti 13 antara giliran, anjeunna ngagaduhan leungeun pa√©h, sanaos anjeunna tiasa teras-terasan ma√©n, maok miceun, jst.

    Langkung seueur kaulinan

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep