Kumaha ngartos upami aya anu nenjo kami tina mikropon (PC sareng smartphone)


Kumaha ngartos upami aya anu nenjo kami tina mikropon (PC sareng smartphone)

 

Privasi anu saé parantos janten sesah pikeun dihontal, utamina nalika urang dikurilingan ku alat éléktronik anu tiasa néwak iraha waé sagala anu urang ucapkeun atanapi sora-sora anu dipancarkan ku lingkungan tempat urang cicing atanapi damel. Upami urang khusus paduli kana privasi kami sareng henteu hoyong didangu atanapi nénjo kami ngalangkungan mikropon PC atanapi smartphone kami, dina panduan ieu kami bakal nunjukkeun kumaha terang upami aya anu nénjo kami ngalangkungan mikropon, ngalaksanakeun sadaya cék anu diperyogikeun dina PC Windows 10 kami, dina Macs atanapi MacBooks kami, dina smartphone Android atanapi tablet kami sareng dina iPhone / iPads.

Di tungtung cek Kami bakal mastikeun yén kami henteu ngagaduhan aplikasi "nenjo" atanapi aplikasi anu nganggo ijin aksés mikropon tanpa idin kami. (atanapi meureun aranjeunna nampi ijab kabul nalika urang rurusuhan, ngamangpaatkeun deet kami).

Anu maca Ngajaga webcam sareng mikropon PC anjeun pikeun ulah dipata-matai

daptar eusi()

    Kumaha carana mastikeun panggunaan mikropon

    Sadaya komputer modéren sareng alat éléktronik nawiskeun pilihan pikeun mariksa naha aya anu nénjo kami ngalangkungan mikropon: dina kaayaan anu ayeuna, sesah pikeun nénjo mikropon tanpa interaksi pangguna anu minimal (anu kedah masang aplikasi atanapi pencét dina tautan khusus pikeun ngamimitian nénjo) atanapi henteu nganggo téknik peretasan anu canggih pisan (diperyogikeun pikeun ngalangkungan kadali anu dilakukeun ku sistem operasi). Ieu sadayana valid dugi ka urang nyarioskeun panyadapan lingkunganDina kasus ieu metode pikeun nénjo jalma-jalma seueur pisan sareng dianggo ku pulisi ku paréntah yudikatif pikeun nénjo anu kasangka.

    Kumaha parios mikropon dina Windows 10

    Dina Windows 10 urang tiasa ngendalikeun aplikasi sareng program mana anu ngagaduhan aksés kana mikropon webcam atanapi (kana mikropon anu nyambung) kalayan muka menu Start di kénca handap, pencét dina Konfigurasimencét dina ménu Intimidad sareng muka ménu mikropon.

    Ngagulung dina jandéla urang bakal tiasa niténan idin aksés mikropon pikeun aplikasi anu diunduh ti Microsoft Store sareng pikeun program tradisional; Dina kasus anu munggaran, urang tiasa mareuman aksés ka mikropon kantun nganonaktifkeun tombol di gigireun nami aplikasi, sedengkeun dina kasus program tradisional urang kedah muka program éta nyalira sareng ngarobih konfigurasi anu aya hubunganana sareng mikropon. Upami urang hoyong meunang privasi maksimum sareng tinggalkeun aksés kana mikropon ngan ukur pikeun aplikasi "aman", kami nyarankeun anjeun nganonaktipkeun saklar di gigir aplikasi anu kaleuleusan sareng uninstall program curiga atanapi anu asal urang henteu terang. Pikeun memperdalam aspek ieu urang tiasa maca pituduh kami Kumaha cara miceun program sacara manual tanpa tilas atanapi kasalahan (Windows).

    Anu maca NĂ©njo kana PC sareng tingali kumaha panggunaan batur

    Kumaha mariksa mikropon dina Mac

    Bahkan dina sistem operasi Mac sareng MacBooks, nyaéta macOS, urang tiasa mariksa naha aya anu nénjo kami ngalangkungan mikropon langsung tina setélan. Pikeun neraskeun urang ngahurungkeun Mac urang, kami mencét ikon Apple anu ngigel dina beulah kénca luhur, urang muka ménu Kahoyong sistemikon klik Kaamanan sareng privasi, pilih tab Intimidad sareng akhirna hayu urang buka menu mikropon.

    Dina jandéla urang bakal ningali sadaya aplikasi sareng program anu parantos nyungkeun aksés kana mikropon. Upami urang mendakan program atanapi aplikasi anu kami henteu terang asal usulna atanapi anu kedahna teu aya, urang tiasa ngaleungitkeun tanda cek di gigir namina sareng, saatos diidentifikasi, urang ogé tiasa neraskeun uninstall na ku muka aplikasi. Panemuku ngaklik ménu aplikasi di sisi kénca, mendakan aplikasi nénjo sareng, pencét katuhu dina éta, teraskeun pembatalan ku mencét Pindah ka jarian.

    Kumaha parios mikropon dina Android

    Smartphone Android sareng tablet condong janten alat anu paling gampang diténjo saprak saprak sistem operasi henteu salawasna mutahir Sareng, ku ayana panggunaan anu nyebar, henteu sadayana sacara saksama mariksa naha aplikasi anu dipasang spionase dina mikropon. Pikeun mariksa aplikasi anu ngagaduhan idin pikeun ngakses mikropon alat kami, buka aplikasi éta Konfigurasihayu urang buka ménu na Privasi -> Manajemén otorisasina atanapi dina ménu Kaamanan -> Idin sareng akhirna pencét dina ménu mikropon.

    Dina layar anu muka, urang bakal ningali sadaya aplikasi anu parantos nyungkeun aksés kana mikropon atanapi anu ngagaduhan ijin tapi henteu "nyandak kauntungan". Upami urang perhatoskeun aplikasi anu anéh atanapi anu kami henteu émut parantos dipasang, urang teraskeun ku ngaleupaskeun aktivasi mikropon (ngan pencét tombol di gigireun nami aplikasi) sareng langsung uninstall aplikasi anu curiga, pikeun ngahindarkeun aktivasina salajengna. Dina hal ieu urang tiasa maca pituduh kami Nyabut pamasangan aplikasi Android sacara lengkep, bahkan sakaligus.

    Upami urang hoyong gaduh inpormasi visual ngeunaan aplikasi anu ngaksés mikropon, sanaos kami henteu nganggo aplikasi anu jelas-jelas nganggo mikropon, urang nyarankeun anjeun masang aplikasi Access Dots gratis, anu nyayogikeun titik terang alit di sudut katuhu luhur. iraha aplikasi atanapi prosés ngaksés mikropon sareng kaméra.

    Anu maca Pariksa / nénjo telepon batur (Android)

    Kumaha parios mikropon dina iPhone / iPad

    Dina iPhone sareng iPad, kalayan datangna ios 14, eupan balik visual ngeunaan aksés kana kaméra atanapi mikropon parantos ditambihan: dina kasus ieu titik oranyeu, beureum atanapi héjo bakal némbongan di belah katuhu luhur, janten anjeun tiasa terang langsung upami aya anu nénjo kami ngalangkungan mikropon.

    Salaku tambahan kana verifikasi instan ieu, urang tiasa salawasna ngendalikeun aplikasi anu ngaksés mikropon dina alat Apple ku muka aplikasi. Konfigurasi, ku mencét kana ménu Intimidad, sareng sacara pribadi verifikasi aplikasi anu ngaksés mikropon, nganonaktifkeun aplikasi anu kami henteu terang atanapi henteu pernah dipasang. Pikeun ningkatkeun privasi sacara signifikan nalika nganggo iPhone, urang ngajak anjeun maca pituduhna Setélan privasi dina iPhone bakal diaktipkeun pikeun panangtayungan.

    Anu maca Kumaha nénjo dina iPhone

    conclusions

    NĂ©njo kana mikropon mangrupikeun tujuan utama peretas, telik atanapi detĂ©ktip, sareng ku sabab kitu sistem operasi parantos langkung selektif nalika masihan idin ieu. Éta salawasna langkung saĂ© konsultasi mĂ©nu sareng aplikasi anu ditingali di luhur, pikeun salawasna terang upami aya anu nenjo kami ngalangkungan mikropon, panginten tiasa nĂ©mbak inpormasi pribadi atanapi rahasia industri.

    Upami urang sieun ngagaduhan aplikasi mata-mata dina telepon, urang milari ayana salah sahiji aplikasi anu katingali dina pituduh kami. Aplikasi anu pangsaéna pikeun nénjo telepon sélulér (Android sareng iPhone) mi Aplikasi agén rahasia Android pikeun nénjo, ngalacak lokasi, pesen sareng seueur deui.

    Upami, sabalikna, urang sieun yén intipan mikropon dilaksanakeun ngalangkungan virus Android, kami nyarankeun anjeun maca tulisan Ngadeteksi sareng nyabut spyware atanapi malware dina Android.

     

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep