Kumaha carana ngaktipkeun ngecas nirkabel

Kumaha carana ngaktipkeun ngecas nirkabel

Anjeun mikir pikeun mésér méja anyar sareng, diantara seueur anu katingali dugi ka ayeuna, anjeun parantos ningali dasar ngecas nirkabel terpadu. Solusi ieu seueur ngahibur anjeun, kumargi anjeun hoyong nge-ngecas deui smartphone anjeun ku ngan saukur nempatkeun éta dina pangrojong anu pas, tanpa kedah nga-straykeun diri antara kabel sareng catu daya; Nanging, anjeun henteu terang naha telepon anjeun ngadukung téknologi ngecas nirkabel, ogé anjeun teu ngagaduhan pitunjuk cara ngagunakeunana.

Maka, mimitina sadaya, kasaluyuan smartphone (atanapi alat éléktronik anu sanés) sareng téknologi muatan nirkabel parantos ditangtoskeun dina lambaran data téknis na; Salaku tambahan, nganggo sababaraha adaptor khusus dimungkinkeun pikeun ngahijikeun téknologi ieu bahkan dina alat-alat anu henteu nganggo éta aslina, salami éta dilengkepan konektor USB-C, microUSB atanapi Kilat.

Dina bar di handap ieu tina pituduh ieu kuring bakal ngajelaskeun ka anjeun persis kumaha modeu operasi téknologi anu dimaksud sareng kuring bakal nunjukkeun, dina prakna, kumaha carana ngaktipkeun ngecas nirkabel bahkan dina alat anu henteu ngagaduhanana. Kumaha anjeun ngucapkeun? Naha éta anu anjeun hoyong terang? Teras teraskeun maca. Pilarian sadayana anu dipedar di handap ieu.

daptar eusi()

    • Kumaha carana ngaktipkeun ngecas nirkabel
    • Kumaha ngaktipkeun ngabagi upload nirkabel

    Sateuacan bahkan ngalih kana bagian praktis tina panduan ieu sareng ngajelaskeun, dina prakna, kumaha carana ngaktipkeun ngecas nirkabel dina alat anjeun (bahkan anu mungkin henteu asli dilengkepan ku téknologi ieu), hayu atuh kuring ngawartosan langkung seueur ngeunaan éta.

    Operasi dina dasar sistem ngecas nirkabel saderhana pisan: mindahkeun énergi dilaksanakeun ku kontak, tanpa nganggo kabel sambungan antara alat-alat anu aya. Nya, tapi ... kumaha?

    Sadayana dumasarkeun kana hukum Faraday, anu ngadominasi prinsipinduksi éléktromagnétik: énergi anu dihasilkeun ku basa pangisian nirkabel, nalika kontak sareng alat anu cocog sareng téknologi anu sami, ngahasilkeun médan éléktromagnétik anu sanggup ngalirkeun énergi kana batréna, ngaktipkeun "partikel" éléktronik na.

    Sacara rinci, énergi anu disayogikeun ku basis muatan (sareng nampi liwat outlet anu nyambungkeunana) ditransferkeun, ku cara khusus pamancar disimpen di jerona, di batré paranti, anu ngempelkeunana hatur nuhun ka panarima biasana disimpen dina tonggong alat pikeun diisi ulang.

    Énergi, dina médan éléktromagnétik, ngalir berkat kakuatan. Pikeun masihan anjeun conto, pikirkeun dua jalma anu nahan cangkéng (anjeun tiasa ningali anu terakhirna salaku médan éléktromagnétik): upami salah sahiji dua jalma (ngagambarkeun, dina conto urang, dasar beban) nerapkeun kakuatan kana tali sareng gerakan pikeun ngahasilkeun gelombang ogé bakal datang ti sisi séjén tali na, ku alatan éta, ka jalma séjén (bisi urang, batréna kedah diisi ulang), tanpa anu terakhir ngalakukeun nanaon.

    Henteu kedah disebatkeun yén langkung luhur médan éléktromagnétik, langkung gancang mindahkeun énérgi: nanging, ieu sanés hartosna basa pengisian anu langkung ageung tiasa ngeusi batre langkung gancang. Alesanna atra: pikeun nyingkahan panyambungan teuing atanapi karusakan fisik anu disababkeun ku medan magnét anu kaleuleuwihi, pabrik pangisi daya sareng alat anu ngadukung ngecas nirkabel ngabatesan duanana tegangan maksimum éta Laju mindahkeun sacara induktif.

    Standar anu paling umum pikeun ngecas nirkabel induksi éléktromagnétik nyaéta standar Qi. Salian ngartikeunana aturan kaamanan perlu pikeun ngajaga kasalametan hal sareng jalma, nyingkahan kaayaan anu ekstrim sapertos sirkuit pondok atanapi panas teuing, ngahartikeun modul sareng metoda pangwangunan sensor didaptarkeun pikeun duanana stasiun pangisian sareng alat.

    Khususna, alat-alat anu minuhan standar Qi (kaseueuran anu aya di pasar) kedah ayana jarak anu jauh 45 sareng 400 mm. Ogé, pamancar sareng panarima dina carjer sareng alatna kedah leres-leres dijajarkeun.

    Téknologi ogé LDCs ngagunakeun hukum Faraday pikeun ngeusian ulang sacara nirkabel, kumaha ogé, kriteria panggunaan sareng perangkat keras béda pisan sareng anu dianggo dina standar Qi; Maka tanpa perlu disebatkeun, alat éta ngan ukur cocog sareng standar Qi henteu tiasa dianggo ku pangecas anu sacara éksklusif nuturkeun téknologi PMA (kirang nyebar di séktor smartphone), sareng sabalikna.

    Kumaha carana ngaktipkeun ngecas nirkabel

    Ayeuna anjeun ngagaduhan inpormasi tioritis dina kasus ieu, parantos waktuna pikeun ngajelaskeun, dina prakna, kumaha carana ngaktipkeun ngecas nirkabel. Hal kahiji anu anjeun kedah lakukeun, dina hal ieu, nyaéta tumut kana lambaran téknis alat anu anjeun gaduh sareng ciri-ciri carjer.

    Upami kadua alat eta cocog sareng standar muatan anu sami (mis. Qi), anu anjeun kedah lakukeun nyaéta nyiptakeun bagian tina alat anu ngandung panarima nirkabel kana permukaan basa pangisianan anu sanésna, ngandung i pamancar: saatos sababaraha saat, anu terakhir kedah "perhatoskeun" ayana alat pikeun ngeusian ulang sareng nyiptakeun médan magnét, anu ngalangkungan ngamimitian ngisi deui ku induksi.

    Upami anu kedah diisi ulang nyaéta smartphone atanapi tablet, éta cekap pasang kana carjer nirkabel, nuturkeun tungtunan anu cocog, sareng ngantosan ngecas deui dimimitian sacara otomatis; Alat sanésna, sapertos headphone nirkabel, di sisi anu sanésna, kedah leres dilebetkeun kana slot khusus tina carjer anu cocog. Henteu kedah campur atanapi setélan tambahan.

    Upami alat anu anjeun gaduh teu ngadukung ngecas nirkabel, anjeun tiasa ngalereskeunana ku ngagaleuh alat anu leres panarima, anu tiasa disambungkeun ngalangkungan port USB-C, micro USB nu Kilat kilat (pikeun sababaraha alat Apple) kana smartphone, tablet atanapi alat sanés anu anjeun pikahoyong. Sakali nyambung, anjeun tiasa langsung nempatkeun kana carjer nirkabel pikeun mimiti ngeusi batre alat anjeun.

    Kuring nyarankeun: sateuacan mésér alat tina jenis ieu, pastikeun yén éta cocog sareng alat anu anjeun maksudkeun ngeusi batre sareng éta kualitasna saé. Dina pengertian ieu, kuring nyarankeun anjeun maca koméntar sareng ulasan pikeun pangguna sanés anu parantos ngagaleuh sateuacanna.

    Anu pamungkas, upami anjeun teu gaduh carjer nirkabel, anjeun bakal senang terang yén aya sababaraha stasiun pengisian di pasar, malahan bahkan sanggup ngecas sababaraha alat dina waktos anu sami sareng bertindak salaku Kakuatan bank, Masihan énergi bahkan dina henteuna jaringan listrik.

    Kanggo terang langkung seueur, kuring ningali anjeun maca pituduh kuring ngeunaan cara dianggo carjer nirkabel, anu mana kuring parantos ngajelaskeun ciri-cirina kalayan jéntré sareng nyayogikeun anjeun kiat anu mangpaat pikeun mésér. Punten perhatoskeun sahenteuna ieu!

    Kumaha ngaktipkeun ngabagi upload nirkabel

    Masih nyarioskeun ngeunaan ngecas nirkabel, anjeun kedah terang yén sababaraha smartphone, umumna high-end, cocog sareng anu parantos ditangtoskeun muatan ngabalikeun- Éta tiasa dianggo salaku "power bank" nirkabel sajati sareng nyayogikeun alat-alat sanés kalayan dukungan pangisian daya nirkabel (atanapi panarima khusus), naha éta téh telepon pinter anu sanés atanapi tiasa dianggo salaku jam tangan pinter sareng headphone nirkabel.

    Pikeun sadayana jalan anu saé penting pisan pikeun kadua alat anu kalibet dihurungkeun, dimungkinkeun pikeun ngawangun kontak fisik sareng yén aranjeunna henteu dina permukaan logam. Nanging, perhatoskeun yén pikeun alesan kaamanan, ngecas ku cara ngecas tibalik langkung laun tibatan standar.

    Sanaos sadaya telepon pinter anu ngadukung ngecas nirkabel sanggup nampi kakuatan, ngan ukur modél khusus anu tiasa nyayogikeunana, ngaktipkeun fungsionalitas khusus tina sistem operasi.

    Salaku conto, dina telepon pinter HUAWEI cocog sareng fitur ieu disebat ngecas tibalik nirkabel sareng kedah diaktipkeun tina ménu Setélan> Batré Android - Sakali di daérah ieu, upami telepon anjeun tiasa ngeusi batre alat sanés, anjeun kedahna ningali opsi na Ngeusi nirkabel alat séjén. Pikeun ngaktipkeun pungsi anu saluyu, buka EN saklar anu saluyu.

    Fungsi anu sami dina alat mérek Samsung tibatan éta disebat PowerShare nirkabel- Pikeun mastikeun yén alat anu anjeun péngkona ngadukungna, bukabewara wilayah Android sareng mendakan ikon na PowerShare nirkabel (nu batréna sareng panah ngarah ka katuhu). Upami anjeun ningali, maka anjeun tiasa nganggo alat salaku dasar ngeusian: pikeun ngaktipkeun pungsi anu saluyu, toél tombol anu kuring nunjukkeun sababaraha waktos ka pengker sareng antosan pesen na némbongan Siap nyambung.

    Ayeuna, henteu paduli téknologi anu dianggo, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta nempatkeun smartphone, smartwatch, headphone atanapi alat naon waé anu tiasa diisi ulang di tengah telepon / tablet anu bertindak salaku bank kakuatan: nalika pangiriman listrik dimimitian, Anjeun kedahna ningali bewara visual dina alat anu ngirim kakuatan, sareng réspon anu kadéngéna dina alat anu nampi.

    Punten perhatos yén téknologi pangisian daya tibalik, dina seuseueurna kasus, henteu tiasa dianggo upami alat anu dianggo salaku pangecas ngagaduhan tingkat muatan anu handap pisan (dina kasus HUAWEI sareng Samsung, batréna kedah gaduh langkung 20% ​​beban sanésna, mindahkeun kakuatan moal ngamimitian). Inpo lengkep didieu.

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep