Kumaha ngagunakeun dua PC sareng hiji tampilan (HDMI switch)


Kumaha ngagunakeun dua PC sareng hiji tampilan (HDMI switch)

 

Upami urang sering damel sareng komputer, ngalereskeun, ngaji toko komputer, atanapi nyerat tulisan tematik dina blog pribadi urang, panginten tiasa aya dua méja sareng monitor anu tiasa dianggo dina duanana. Dina skénario ieu, henteu disarankeun nganggo kabel HDMI tunggal sareng mindahkeun éta tina hiji komputer kana komputer anu sanés diperyogikeun salaku port HDMI sanés gampang diakses, ogé ngajantenkeun pisan frustasi ngagunakeun kadua komputer dina waktos anu sami. Salaku ahli IT anu saé, urang tiasa bet dina anu saé Soplikator sinyal HDMI O Saklar HDMI, sanggup ngatur dua aliran audio / pidéo misah sareng ngirimna ka hiji-hijina monitor anu kami gunakeun, sacara manual milih komputer anu mana anu kedah diutamakeun dina layar dumasar kana naon anu kedah urang laksanakeun dina waktos anu tepat éta.

Dina pituduh ieu kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha nyiapkeun dua komputer pikeun ngabagi monitor hiji, ati-ati milih 3 kabel HDMI pikeun dianggo sareng saklar mana anu dianggo diantawis modél anu sayogi dina Amazon. Dina bab khusus kami ogé bakal ningali kumaha ngagunakeun saklar USB, pikeun tiasa ngalihkeun alat input urang (keyboard sareng mouse) tina hiji komputer kana komputer anu sanés dina cara anu saderhana.

Anu maca Atur dua monitor dina PC desktop anu diperpanjang

daptar eusi()

    Kumaha ngagunakeun dua PC sareng hiji monitor

     

    Pikeun nyiptakeun lingkungan anu dibagi ieu, jelas urang kedah gaduh monitor tunggal, dua PC tetep atanapi dua komputer alam naon (bahkan PC sareng laptop atanapi PC sareng Mac Mini), tilu kabel HDMI tina panjang anu pas sareng saklar. HDMI sanggup ngatur dua aliran HDMI bebas sareng ngahasilkeun kaluaran tunggal, anu bakal ngahontal port HDMI monitor. Upami kami henteu acan ngagaleuh komputer énggal, kami nyarankeun anjeun maca sadaya tip sareng trik dina panduan kami Hal-hal anu kedah dipikaterang sateuacan ngagaleuh komputer énggal.

    Pilih kabel HDMI anu cocog

     

    Pikeun konfigurasi ieu urang peryogi tilu kabel HDMI: hiji kanggo komputer anu urang bakal dikenalkeun salaku "PC 1", anu sanés kanggo komputer anu urang bakal nyauran "PC 2" sareng tungtungna kabel HDMI terakhir, anu bakal nyambungkeun kaluaran HDMI tina saklar anu dipilih kana monitor kami .

    Upami urang badé nempatkeun saklar dina desktop, dua kabel kanggo PC 1 sareng PC 2 kedahna cekap panjang (sahenteuna 1,8 méter), ogé nutupan jarak antara dua PC tradisional. Ieu di handap mangrupikeun daptar kabel HDMI anu cocog pikeun tujuan ieu.

    • Kabel HDMI High Speed ​​Rankie, Nylon Dikepang, 1,8m (€ 6)
    • Kabel 4K HDMI 2 méter SUCCESO (€ 7)
    • Cavo HDMI 4K 2m, Snowkids Cavi HDMI 2.0 (€ 9)

    Pikeun nyambungkeun saklar kana monitor urang tiasa nganggo kabel anu langkung alit (1 méter atanapi kirang), pikeun nempatan rohangan anu sahenteuna dina méja, nempatkeun saklar ogé langsung handapeun monitor (atanapi dina dasar na). Dihandap ieu urang tiasa mendakan séri kabel HDMI anu disingget.

    • AmazonBasics - Cavo Ultra HD HDMI 2.0 0,9m (€ 6)
    • IBRA Cavo HDMI 4K Ultra HD 1M (€ 8)
    • ALCLAP Cavo HDMI 4k Ultra HD 0.9m (€ 9)

    Jelas urang gaduh kabébasan pikeun konfigurasi: urang tiasa milih tilu kabel panjang, dua kabel pondok sareng hiji panjang atanapi bahkan tilu kabel pondok, gumantung kana posisi sareng ukuran komputer anu bakal disambungkeun. Hiji-hijina hal anu penting nyaéta meunang tilu kabel HDMI kualitas saé sateuacan teraskeun sareng sesa pitunjuk. Upami kami henteu terang akronim anu ngiringan kabel HDMI, kami nyarankeun anjeun maca analisis anu jero Kumaha milih kabel HDMI anu leres.

    Pilih saklar HDMI anu leres

     

    Saatos ningali kabel HDMI tiasa dianggo, kami sumping kana alat anu ngamungkinkeun anjeun ngalihkeun sumber pidéo di antara dua komputer ku mencét tombol: pindah HDMI.

    Alat alit ieu ngamungkinkeun anjeun sambungkeun dua kabel HDMI salaku input sareng nyayogikeun kaluaran sinyal HDMI tunggal (output), anu bakal dikirim ka monitor. Pikeun ngalih tina hiji PC kana PC anu sanés, anu kedah urang lakukeun nyaéta mencétan éta Tombol saklar aya di luhur (sering dibarengan ku dua LED caang pikeun gancang ngaidentipikasi sumber aktip), pikeun pindah antara dua PC anu nyambung sareng ngan ukur ménél pidéo tina komputer anu dipikahoyong dina monitor. Dihandap ieu kami kumpulkeun saklar HDMI pangsaéna anu tiasa anjeun mésér ti Amazon dina harga anu saé pisan.

    • Techole Switch HDMI Bidirezionale (€ 9)
    • Saklar HDMI Bidirectional GANA Aluminium (€ 11)
    • Saklar Techole HDMI (€ 12)

    Nalika urang mésér salah sahiji alat ieu, hayu urang pastikeun katingalina mirip saklar HDMI dua arah atanapi yén aranjeunna ngadukung "2 kaluaran input-1"Upami teu kitu, urang ngagaduhan résiko ngagaleuh alat anu sami tapi sacara béda pisan sapertos kituHDMI splitter, anu ngamungkinkeun dua monitor disambungkeun kana PC anu sami (skenario anu bénten-bénten pisan anu urang dadasarkeun sadayana pituduh).

    conclusions

     

    Ayeuna urang gaduh sadayana anu diperyogikeun pikeun tiasa nyambungkeun dua komputer urang kana monitor hiji urang tiasa neraskeun setelan akhir: sambungkeun kabel HDMI kana splitter, monitor sareng komputer, hurungkeun monitor sareng hurungkeun salah sahiji dua komputer (atanapi duanana) saklar HDMI bakal ngahurungkeun nyalira nganggo arus tina kabel HDMI sareng ku mencét tombol urang tiasa milih naha lalajo pidéo tina PC 1 atanapi PC 2; sahingga sadayana langkung terintegrasi, urang ogé tiasa nuturkeun léngkah tina pituduh kami Mouse sareng keyboard anu sami pikeun ngendalikeun dua komputer atanapi langkung, Sangkan anjeun tiasa ngabagi mouse sareng keyboard di antara dua komputer (kanyataanna, kami bakal ngagaduhan dua saklar, hiji HDMI sareng hiji USB). Switcher HDMI ogé tiasa dianggo pikeun sambungkeun dua konsol kana tipi Éta ngagaduhan port HDMI tunggal, janten anjeun tiasa ngamangpaatkeun duanana tanpa kedah ngarobah TV (biaya anu langkung mahal).

    Upami urang hoyong nganggo dua monitor silih sisi dina komputer anu sami, nganggo port HDMI tina kartu vidéo khusus, kami nyarankeun anjeun maca pituduh kami Kumaha nyambungkeun dua monitor ka PC mi Konfigurasi layar dobel dina Windows 10 pikeun dianggo sareng dua monitor.

    Upami monitor anu urang teu ngagaduhan port HDMI, waktosna kanggo ngarobihna pikeun anu langkung énggal, milih antara modél anu katingali dina panduan urang Monitor PC pangsaéna kanggo ngagaleuh antara 100 sareng 200 Euro mi Mésér 21: 9 Wide Monitor (Ultra Wide Screen).

     

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep