Kumaha ngagunakeun App IO kanggo pamayaran, ngabalikeun duit sareng komunikasi


Kumaha ngagunakeun App IO kanggo pamayaran, ngabalikeun duit sareng komunikasi

 

Upami urang perhatosan kana inovasi téknologi anu diluncurkeun ku nagara Itali kami pasti parantos nguping aplikasi IO anu énggal, didamel ku PagoPA sareng bebas dipasang dina smartphone naon waé sareng tiasa dianggo ku sadaya warga Italia. Seueur pangguna langsung mendakan diri dina masalah nganggo aplikasi IO sabab nembé ngaunduh aplikasi dina genggam tanpa terang kumaha ngagunakeunana, pikeun naon, atanapi bahkan kumaha cara log in, anu sigana tiasa langsung. mustahil upami urang henteu kantos nguping SPID sareng idéntitas digital (duka teuing pikeun tiasa nganggo aplikasi IO).

Dina pituduh ieu kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha ngagunakeun aplikasi IO kanggo pamayaran, pembayaran balik sareng komunikasi pamaréntah, Pikeun tiasa mayar gancang di toko sareng ogé nguntungkeun tina prakarsa anu aya hubunganana sareng kontrol pangeluaran sareng hadiah anu disayogikeun pikeun anu nyéépkeun jumlah anu tangtu.

daptar eusi()

    Kumaha ngagunakeun aplikasi IO

    Aplikasi IO saderhana dianggo, tapi tiasa ngaeksploitasi dugi ka poténsialna mimitina urang kedah kéngingkeun SPID, teras teraskeun unduhan sareng aksés kana aplikasi. Dina bab-bab ieu kami ogé bakal nunjukkeun anjeun kumaha carana nambihan kartu kiridit atanapi kartu prabayar sareng kumaha nampi bewara ngeunaan komunikasi sareng administrasi umum.

    Aktipkeun SPID sareng unduh aplikasi IO

    Sateuacan nganggo aplikasi IO urang kedah nyiptakeun SPID, anu mangrupikeun idéntitas digital anu disahkeun langsung ku Nagara Italia. Kartu idéntitas khusus ieu tiasa didapet ti seueur panyadia, anu nawiskeun éta gratis (janten urang moal mayar nanaon). Ayeuna panyadia anu pangsaéna pikeun ngaktipkeun SPID gancang Abdi:

    • PosteID SPID diaktipkeun
    • Id TIM
    • SPID nganggo ID Namirial
    • ID Aruba SPID

    Naon waé panyawat anu anjeun pilih, kantun eusian data anu diperyogikeun, pilih metode auténtikasi anu paling cocog pikeun kami (contona, pikeun Poste Italiane éta ogé sanés badé angkat ka kantor pos) sahingga kéngingkeun kredensial SPID, kanggo dianggo engké dina aplikasi IO. Upami urang hoyong terang kumaha ngaktipkeun SPID undak-usuk, urang ngajak anjeun maca pituduh kami Kumaha panawaran sareng kéngingkeun SPID mi Kumaha carana ngaktipkeun SPID: pituduh lengkep.

    Saatos kéngingkeun SPID urang tiasa unduh aplikasi IO gratis kanggo Android sareng iPhone langsung ti Google Play Store sareng Apple App Store.

    Tambihkeun kiridit, kartu prabayar atanapi debit

    Sakali aplikasi na parantos ditambihan kana alat sélulér kami, buka, pencét tombol na Login ku SPID sareng kami milih panyadia SPID anu kami jantenkeun idéntitas digital.

    Kami lebetkeun kode oténtikasi, mastikeun data anu dicandak tina SPID, teras nampi kaayaan panggunaan aplikasi. Dina layar salajengna kami milih PIN meungpeuk 6 angka, kami milih naha ngaktipkeun auténtikasi biometric sareng kami mastikeun alamat email (parantos diala tina SPID).

    Sakali anjeun ngalebetkeun layar pribadi tina aplikasi éta kami tiasa nambihan kartu kiridit, kartu prabayar (sapertos Postepay) atanapi kartu ATM ku mencét di handapeun menu Dompét, mencét katuhu luhur unsur tambihkeunmilih tulisan Cara pembayaran sareng milih antara Kiridit, debit atanapi kartu prabayar, BancoPosta atanapi kartu Postepay mi Pamayaran CardBAMCOMAT. Kami nyandak pilihan dumasar kana jinis kartu anu kami gaduh, maka kami lebetkeun nomer kartu, tanggal kadaluarsana sareng kode kaamanan kartu na (CVV2, biasana aya di tukang). Dina tungtungna urang pencét Teraskeun éta pikeun mastikeun tambihan kartu kana aplikasi IO.

    ladenan tambahan

    Saatos nambihan cara mayar anu leres kana aplikasi IO, urang lebetkeun menu jasa di handap pikeun mendakan fitur mangpaat sanésna: mayar pajeg mobil, pilih dimana nyéépkeunana voucher pakansi, nampi béja ngeunaan tanggal jatuh tempo pajak IMU sareng TASI, nampi béwara ngeunaan béakna NEGARA (pajak sampah), mayar biaya sakola sareng aktipkeun ngabalikeun duit.

    Upami kotamadya urang aya diantara anu disebatkeun (urang ogé tiasa nambihan kotamadya sacara manual sareng tingali naha éta diintegrasi sareng jasa PagoPA) urang bakal tiasa mayar ampir sadayana pajak online, nganggo salah sahiji metode pembayaran anu didukung. Naha urang resep kana pambayaran nagara? Dina hal ieu kami ngajak anjeun maca pituduh kami Kumaha carana ngaktipkeun State Cashback: kartu, kaayaan sareng wates.

    Kumaha carana nampi komunikasi ti administrasi umum

    Salaku tambahan kana kartu, naha kami badé nganggo aplikasi IO kanggo nampi komunikasi ti administrasi publik? Dina hal ieu, cukup pikeun nyimpen aplikasi dina telepon, ku sabab unggal komunikasi anyar béwara bakal dikirim dina layar (upami béja na henteu muncul, parios setélan hemat énergi, khususna dina Android). Supados henteu sono béja, urang ogé tiasa neraskeun pesen tina aplikasi IO kana alamat email kami: pikeun ngalakukeun ieu, cukup muka aplikasi IO dina telepon sélulér anjeun, lebet nganggo PIN atanapi aksés biometric, pencét ka handap ménu keureutan, pilih ménu na Neruskeun pesen ku email sareng tungtungna pencét on elemen Aktipkeun pikeun sadaya jasa. Upami urang hoyong milih sacara manual ladenan kanggo nampi pesen dina kotak surat email, urang milih barang Milih jasa ku jasa sareng nunjukkeun jinis pesen anu urang hoyong nampi.

    Upami urang teras ngagaduhan masalah sareng béwara aplikasi IO, kami nyarankeun anjeun maca pituduh kami Upami béja ditunda, mareuman optimasi batré Android mi Ningkatkeun bewara Android dina layar konci.

    conclusions

    Aplikasi IO panginten anu pangsaéna dina tingkat IT anu didamel ku Nagara Itali: nyatana, aplikasi gampang dianggo, éta ngahijikeun sareng sadaya jasa SPID, ngamungkinkeun anjeun nampi pengembalian dana anu disayogikeun ku nagara, aktipkeun jasa béwara pajeg sareng pajak sareng bentuk komunikasi lembaga anu sanés, tanpa kedah komunikasi alamat PEC (anu, disarankeun pikeun ngaréspon pesen anu ditampi).

    Upami urang hoyong ngadamel email anu disertifikasi pikeun ngaréspon email institusional, kami nyarankeun anjeun maca tulisan kami. Kumaha kéngingkeun alamat email PEC (surat anu disertifikasi).

    Upami, sabalikna, urang milari kartu prabayar anu saé pikeun ngagabung sareng aplikasi IO, urang tiasa maca ideu kami. Kartu kiridit virtual gratis pangsaéna mi Kartu prabayar pangsaéna pikeun mésér online tanpa résiko.

     

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep