Kumaha carana mulangkeun koneksi jaringan dina Mac


Kumaha carana mulangkeun koneksi jaringan dina Mac

 

Apple Macs sareng MacBooks mangrupikeun komputer anu saé pisan pikeun ditingali sareng disimpen di kantor atanapi dina méja urang, tapi ogé, ku kaéndahan sareng kasampurnaanna, éta masih komputer, janten aranjeunna tiasa lirén damel sareng panginten ngagaduhan masalah konéksi. kurang leuwih saderhana pikeun direngsekeun.

Upami urang perhatoskeun dina Mac kami yén konéksi Internét datang sareng jalan, halaman wéb henteu kabuka leres atanapi aplikasi anu nganggo jasa Internét (sapertos aplikasi VoIP atanapi konferensi video) henteu jalan sakumaha mistina, anjeun parantos ngahontal pituduh anu cocog: didieu kanyataanna urang bakal mendakan sadaya padika, saderhana sareng gancang pikeun dilarapkeun bahkan pikeun pangguna novice, pikeun balikkeun sambungan jaringan dina Macjanten anjeun tiasa uih deui kana unduhan sareng unggah kagancangan anjeun ningali sateuacan masalah kajantenan sareng balik damel atanapi diajar di Mac anjeun sapertos henteu aya kajadian.

Anu maca Solusi pikeun masalah sambungan router sareng wifi

daptar eusi()

    Kumaha carana mulangkeun konéksi Mac

    Pikeun mulangkeun konéksi dina Mac kami bakal nunjukkeun duanana alat diagnostik anu aya dina sistem operasi macOS sakumaha langsung siap dianggo sareng sababaraha trik ahli supados sambungan Internét tiasa dianggo deui saolah-olah urang ngamimitian Mac pikeun munggaran.

    Anggo diagnostik nirkabel

    Upami masalah panyambungan kajantenan nalika urang nyambung kana jaringan Wi-Fi, urang tiasa nyobian nganggo alatna Diagnét tanpa kabel disadiakeun ku Apple sorangan. Pikeun ngagunakeunana, pastikeun anjeun nyambung kana jaringan Wi-Fi, pencét sareng tahan Pilihan (Alt), hayu urang buka menu status Wi-Fi di katuhu luhur teras pencét Diagnostik nirkabel kabuka.

    Kami nuliskeun kredensial akun pangurus, maka kami ngantosan alat pikeun ngalaksanakeun cék na. Gumantung kana hasilna, jandéla tiasa dibuka ku sababaraha saran pikeun dituturkeun, tapi jandéla kasimpulan tina operasi anu dilakukeun ku Mac pikeun mulangkeun sambungan ogé tiasa muncul. Upami masalahna intermittent (garisna sumping sareng badé), jandéla anu sapertos kieu ogé tiasa muncul.

    Dina hal ieu disarankeun pikeun ngaktipkeun sora Kontrol sambungan Wi-Fi anjeun, Ninggalkeun tugas mariksa konéksi kana Mac, supados tiasa ngahalangan bisi aya masalah. Muka tulisan Buka ringkesna tibatan, urang bakal kéngingkeun ringkesan inpormasi ngeunaan jaringan kami sareng sababaraha tip anu tiasa dianggo pikeun nerapkeun.

    Ngarobih DNS

    DNS mangrupikeun jasa anu penting pikeun konéksi Internét sareng, sanaos jalurna sampurna sareng modem na nyambung, cekap jasa ieu nunjukkeun gangguan (contona, kusabab kapaménan DNS operator) pikeun nyingkahan sambungan sepanjang waktos. halaman wéb.

    Pikeun mariksa naha masalah aya hubunganana sareng DNS, buka ménu Wifi O Ethernet di katuhu luhur, klik itemna Buka pilihan jaringan, hayu urang buka koneksi aktip dina waktos ayeuna, pencét dina Advanced sareng akhirna buka layar DNS.

    Urang dasarna bakal ningali alamat IP tina modem atanapi router kami, tapi kami tiasa nambihan pangladén DNS anu énggal ku mencét ikon + di handapeun sareng ngetik 8.8.8.8 (Google DNS, teras-terasan jalan sareng jalan). Teras we hapus sérver DNS anu lami aya teras pencét di handap dina Oké, ngan ukur nganggo sérver anu dipilih ku kami. Kanggo terang langkung seueur urang ogé tiasa maca pituduh kami Kumaha carana ngarobah DNS.

    Hapus setélan jaringan sareng file karesep

    Upami Diagnosis Nirkabel sareng parobihan DNS teu ngumbar masalah konéksi, urang tiasa nyobian mupus konfigurasi jaringan anu aya dina sistem, pikeun ngulang aksés kana jaringan Wi-Fi anu dianggo dugi ka ayeuna. Pikeun neraskeun, mareuman konéksi Wi-Fi anu ayeuna aktip (tina menu Wi-Fi katuhu luhur), buka Finder dina Dock bar di handapeun, buka menu O, urang badé muka Pindah ka folder sareng urang nyerat jalur ieu.

    / Perpustakaan / Preferensi / Setélan Sistem

    Sakali folder ieu kabuka, hapus atanapi ngalihkeun file ieu ka Recycle Bin dina Mac:

    • com.apple.airport.preferensi.plist
    • com.apple.network.identification.plist
    • com.apple.wifi.message-tracer.plist
    • NetworkInterfaces.plist
    • karesep.plista

    Kami ngahapus sadaya file, teras balikan deui Mac supados parobihanna tiasa pangaruh. Saatos reboot, urang nyobian nyambung ka jaringan Wi-Fi anu nyinggung deui, pikeun mariksa naha sambunganna tiasa lancar.

    Tips mangpaat séjén

    Upami urang henteu ngalereskeun ieu, urang kedah nalungtik langkung jauh, sabab panginten tiasa aya masalah anu henteu langsung mangaruhan Mac tapi ngalibatkeun modem / router atanapi jinis koneksi anu kami anggo pikeun nyambungkeunana. Pikeun nyobaan ngalereskeunana, urang ogé nyobaan tip anu dibéré dina daptar ieu:

    • Hayu urang balikan deui modem na- Ieu mangrupikeun salah sahiji tip anu paling saderhana, tapi Ă©ta pasti tiasa ngabĂ©rĂ©skeun masalah, utamina upami alat sanĂ©s anu nyambung kana jaringan anu sami ogĂ© ngagaduhan masalah anu sami sareng Mac. Pareuman balikan deui bakal ngamungkinkeun anjeun gancang balikkeun koneksi Ă©ta tanpa kedah ngalakukeun anu sanĂ©s.
    • Kami nganggo konĂ©ksi Wi-Fi 5 GHz- Sadaya Mac modĂ©rn ngagaduhan konĂ©ksi dual-band sareng langkung disayogikeun pikeun salawasna nganggo pita 5 GHz, kirang rentan kana gangguan jaringan anu caket sareng sacara signifikan langkung gancang dina skenario naon waĂ©. Kanggo diajar langkung seueur urang tiasa maca pituduh kami Beda antara jaringan 2,4 GHz sareng Wi-Fi 5 GHz; mana anu hadĂ©?
    • Kami nganggo konĂ©ksi Ethernet: metoda gancang anu sanĂ©s pikeun ngartos upami masalahna nyaĂ©ta sambungan Wi-Fi ngalibatkeun panggunaan kabel Ethernet anu panjang pisan, sahingga anjeun tiasa nyambungkeun Mac kana modem bahkan ti kamar anu bĂ©da. Upami sambunganna tiasa dianggo, masalahna nyaĂ©ta modul Wi-Fi Mac atanapi modul Wi-Fi modemna, sakumaha ogĂ© katingali dina pituduh. Solusi pikeun masalah sambungan router sareng wifi.
    • Kami ngaleungitkeun Range Extender atanapi Powerline: Upami urang nyambungkeun Mac ngalangkungan Wi-Fi Extender atanapi Powerline, urang nyobian ngaleungitkeun aranjeunna sareng nyambung langsung kana jaringan modem atanapi nganggo kabel Ethernet. Alat-alat ieu kapakĂ© pisan, tapi tiasa teuing panas teuing ku waktos sareng meungpeuk konĂ©ksi internĂ©t anjeun dugi ka dihapus sareng sambung deui saatos sababaraha menit.

    conclusions

    Ngalarapkeun sadaya tip anu dipasihkeun dina panduan ieu urang tiasa méréskeun seueur masalah konéksi Mac ku nyalira, tanpa kedah nyauran teknisi komputer atanapi ngahurungkeun alat-alat sanésna sareng janten gélo diantara sarébu pituduh anu rumit sareng sesah pikeun nuturkeun Wéb.

    Upami, sanaos naséhat dina panduan, sambungan jaringan henteu jalan dina Mac, teu aya anu kedah dilakukeun tapi ngamimitian prosedur pamulihan saatos nyimpen file pribadi ka USB drive éksternal; pikeun neraskeun restorasi, baca waé pituduh kami Kumaha ngalereskeun Mac, ngalereskeun masalah sareng kasalahan macOS mi 9 cara pikeun ngabalikan deui Mac anjeun sareng mulihkeun ngamimitian anu saé.

     

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep