Hiuk

Hiuk. Kaulinan domino pisan kasohor di saluruh dunya sareng dimaénkeun ku rébuan jalma. Dina rapat kulawarga, bunderan babaturan, pésta, barbecue, di akhir minggu, jst.

Éta panginten mangrupikeun salah sahiji kaulinan anu pangkolotna anu aya rujukan.

daptar eusi()

    Domino: kumaha cara maénkeun step by step😀

    Naon ari domino? 🙂

    Domino nyaéta kaulinan dewan anu ngagunakeun potongan bentuk segi opat, umumna dipasihan ketebalan anu masihan aranjeunna bentukna paralelepiped, numana salah sahiji rupa ditandaan ku titik anu nunjukkeun nilai numeris.

    Istilah ieu ogé dipaké pikeun masing-masing nunjuk potongan anu ngawangun kaulinan ieu. Ngaranna sigana asalna tina éksprési Latin "domain gratis" ("Nuhun Gusti"), saur pandita Éropa pikeun nandaan kameunangan dina hiji pertandingan.

    ngacak potongan domino

    Aturan Domino🤓

    Jumlah pamaén: 4

    Buah: 28 lembar sareng sisina mimitian ti 0 dugi ka 6.

    Potongan per pamilon: 7 lembar kanggo unggal pamilon.

    Tujuan tina kaulinan: ngadamel 50 poin.

    Sapotong Domino: éta potongan diwangun ku dua tungtung, masing-masing ku jumlah (conto potongan: 2-5, 6-6, 0-1).

    Kumaha cara nempatkeun potongan na?: nalika sapotong ditempatkeun di gigir anu sanés anu sahenteuna ngagaduhan hiji angka anu sami (conto: 2-5 cocog 5-6).

    Ngaliwat giliran: nalika pamuter henteu ngagaduhan potongan anu pas dina tungtung na.

    Kaulinan diblokir: nalika pamuter sanés ngagaduhan potongan anu pas dina unggal tungtung.

    Saha anu meunang pertandingan?: Nalika salah saurang pamaén ngatur bébérésan dina pananganna, parantos dipasang sadayana.

    Kumaha cara maénkeun Dominoes?🁰

    Potongan-potongan "diacak" dina méja, sareng unggal pamuter nyandak 7 lembar kanggo diputer. Pamaén anu ngamimitian pertandingan nyaéta jalma anu ngagaduhan potongan 6-6🂓. Mimitian kaulinan ku cara nempatkeun potongan ieu di tengah méja. Ti dinya, maén jarum jam.

    domino sapotong 66

    Unggal pamuter kedah nyobian nyocogkeun potongan-potongan na pikeun potongan-potongan dina akhir pertandingan, hiji-hiji. Nalika pamuter tiasa nyocogkeun sapotong, giliranna dialirkeun ka pamuter salajengna. Upami pamuter henteu ngagaduhan potongan anu pas dina dua sisi, giliran kudu lulus, Tanpa maén potongan nanaon.

    El buruan tiasa tamat dina dua kaayaan: nalika pamuter tiasa ngéléhkeun pertandingan, atanapi nalika pertandingan dikonci. Pamaén kahiji waktos ieu bakal janten pamuter di belah katuhu pamuter kahiji ti buruan sateuacanna.

    Tandaangan

    Upami aya pamaén anu meunang pertandingan: tim anjeun nyandak sadaya poin tina potongan-potongan anu aya dina tangan lawan.

    Upami pertandingan dikonci: sadaya poin anu diala ku unggal pasangan diitung.

    Pasangan kalayan poin pangsaeutikna nyaéta anu juara, sareng nyandak sadaya poin tina pasangan anu lawan. Upami aya dasi dina hitungan titik ieu, pasangan anu ngahalangan pertandingan éléh sareng pasangan anu menang nyandak sadaya poin tina pasangan ieu. Titik tina pasangan anu menang akumulasi sareng pertandingan réngsé nalika salah sahiji pasangan ngahontal tanda 50 poin.

    Nilai titik

    Nilai titik unggal potongan pakait sareng jumlah nilai dua tungtung sapotong. Kusabab kitu, potongan 0-0 hargana 0 poin, potongan 3-4 hargana 7 poin, potongan 6-6 aya 12 poin, sareng sajabina.

    Gimna ngagaduhan opat pamilon, anu ngawangun dua pasang, sareng aranjeunna kedah linggih dina posisi alternatip.

    Sejarah Domino🤓

    sajarah domino

     tiori anu paling ditampi nyaéta yén éta bakal muncul di Cina antara taun 243 dugi ka 181 SM , didamel ku serdadu anu namina Hung Ming.

    Dina waktos éta, potongan-potongan éta sami-sami pisan sareng kartu maén, penemuan sanés nagara, sareng aranjeunna bahkan disebat "huruf titik" .

    Di beulah kulon, henteu aya catetan domino dugi ka pertengahan abad ka-XNUMX, nalika éta muncul dina Perancis sareng Itali, langkung tepatna di pengadilan Venice sareng Naples, dimana gimna dianggo salaku hobi.

    Eureun salajengna sigana Inggris, dilebetkeun ku Tahanan Perancis di akhir abad ka-XNUMX.

    Ti saprak éta, éta gumantung kana imajinasi urang sareng kanyaho dasar ngeunaan sajarah, tapi urang ngan ukur tiasa hatur ka imigran, wilujeng sumping atanapi henteu, anu nganteurkeun pertandingan ka tanah Spanyol.

    Objek kaulinan sareng hiasan

    kiripik domino

    Blok leutik, datar sareng persegi panjang, Domino tiasa didamel tina bahan anu béda-béda, sapertos kai, tulang, batu, atanapi plastik.

    Versi anu langkung mewah, ditugaskeun ku anu mikaresep sareng kolektor, didamel tina marmer, granit sareng sabun.

    Spesimen anu disaring ieu biasana dibungkus dina kotak anu dipersonalisasi, biasana didamel tina buludru, sareng dipidangkeun salaku unsur hiasan anu leres.

    Sapertos kartu maen, anu sipatna varian, domino mawa tanda idéntifikasi dina hiji sisi sareng kosong di sisi anu sanésna.

    Raray anu ngagaduhan identitas unggal potongan dibagi, ku garis atanapi luhur, kana dua kotak, anu masing-masing ditandaan ku séri titik, sapertos anu dianggo dina data, kacuali sababaraha kotak anu tetep. dina bodas.

    Dina vérsi Éropa game, aya tujuh potongan deui tibatan di Cina, jumlahna 28 lembar.

    Sedengkeun batu anu jumlahna paling luhur dina domino standar urang nyaéta 6-6🂓, sakapeung set anu langkung ageung dugi ka 9-9 (58 lembar) sareng dugi ka 12-12 (91 lembar) dianggo.

    Inuit Amérika Kalér maénkeun versi domino nganggo set anu ngandung 148 lembar.

    Di Cina, dimana kreativitas gim sigana teu aya tungtungna, nyaéta Dominoes ogé ngajantenkeun dasar sareng modél pikeun gim anu sami tapi langkung rumit: mahjong .

    Naon kaunggulan sareng karugian domino?

    Kaulinan naon waé ngagaduhan kaunggulan sareng karugian, bahkan anu lami sapertos domino. Kauntungannana ngurilingan kabeungharan kaulinan sareng kalemahan kakuranganana kakhususan.

    kauntungan

    Dimimitian ku kaunggulanana, salah sahijina nyaéta kaulinan pikeun sagala umur, sabab gampang dipikaharti, dirakit sareng diurus kalayan gampang, sareng sareng seueur strategi pikeun nyenangkeun anu maén langkung lami.

    Dina kelompok umur anu ageung ieu aya sababaraha manpaat kognitif, sapertos stimulasi pangwangunan logis-matématika pikeun anu bungsu, logika stratégi pikeun jalma déwasa sareng ingetan pikeun manula.

    Akhirna, éta mangrupikeun gim anu praktis. Kalayan permukaan lempeng sareng sahenteuna dua pamaén, éta bakal cekap pikeun ngamimitian gim.

    kiripik domino

    Areng

    Tapi sanajan gim anu seueur pisan kaunggulan gaduh sababaraha hal leutik anu ngaganggu. Dimimitian ku kanyataan yén ngan ukur aya opat urang pamaén, sahenteuna dina paling olahraga. Hésé pikeun ngahibur kelompok ageung, contona.

    Kakurangan anu sanésna nyaéta "finesse" pikeun nyetél buruan, sapertos kaseueuran permainan papan atanapi bahkan permainan papan. Potongan dirakit tanpa jinis fiksasi. Éta kacilakaan langkung ngadadak dina méja sareng éta waé.

    Potongan-potonganNyatana, aranjeunna henteu raoseun dina dirina, sahenteuna nalika aranjeunna leungit, sabab leutik, atanapi aranjeunna bosen, kaleungitan pisibilitasna atanapi bahkan nilaina, dina hartos titik-titik.

    kauntungan
    • Senang abadi
    • Mangpaat kognitif
    • Majelis gampang sareng penanganan
    kalemahan
    • Jumlah pamaén
    • Pamasangan hipu
    • Leungiteun sareng / atanapi bagian anu dipakena

    Langkung seueur kaulinan

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep