Backgammon

daptar eusi()

    Backgammon: kumaha cara ma√©nkeun step by step? ūüí°

    Ma√©nkeun backgammon online gratis, ngan   tuturkeun ieu l√©ngkah demi l√©ngkah:

    lengkah 1  . Buka panyungsi pilihan anjeun sareng buka halaman w√©b gim √Čmulator.online.

    lengkah 2  . Pas anjeun ngalebetkeun halaman w√©b, gimna bad√© ditingalikeun dina layar. Penc√©t wa√© dina "Ma√©nkeun "  jeung anjeun bisa mimiti ma√©nkeun, milih ma√©n ngalawan mesin atanapi  ulin sareng r√©r√©ncangan.

    Léngkah 3. Ieu sababaraha tombol anu manpaat. Tiasa "Nambahkeun atanapi ngaleupaskeun sora", Pencét tombol"ulin"sareng mimiti maénkeun, anjeun tiasa"Reureuh sakeudeung"sareng"Balikan deui"iraha.

    L√©ngkah 4.  Candak sadayana potongan tina papan sateuacan lawan anjeun.

    L√©ngkah 5.   Saatos ngalengkepan gim, penc√©t  "Uihan deui"  pikeun ngamimitian deui.

    Backgammon hartosna ūüôā

    Dewan Backgammon

    Kecap Backgammon nyaéta nami anu dipasihkeun pikeun kaulinan anu diwangun ku a papan tina ubin tina bentuk sareng warna anu béda, anu kedah janten dikelompokeun dina permukaan anu rata, biasana dewan, maka éta namina.

    Numutkeun kana aturan, anu béda-béda pikeun unggal buruan, hiji atanapi langkung jalma tiasa ilubiung. Sedengkeun sababaraha pertandingan meryogikeun pamilon pikeun ngagunakeun alesan taktis atanapi stratégis, koordinasi, dexterity manual, memori, kamampuan deduktif, atanapi katerampilan sanés, gim sanésna ngan ukur kasempetan murni, unggul atanapi éléh.

    Ku alam na, kaulinan umumna henteu ngalibatkeun kagiatan fisik, sanaos sababaraha ngalibatkeun tabel sareng ngalaksanakeun kagiatan di luar éta. Kaulinan dewan biasana dikelompokkeun kana sababaraha kategori numutkeun ciri khas na.

    Ieu sababaraha conto diantarana.

    • Jalma anu nganggo dadu: √Čta kaulinan anu aranjeunna nganggo dadu atanapi potongan anu sami sareng aranjeunna, sapertos Tauli, Ludo, Parks, Backgammon, Oray sareng Ladder sareng anu san√©sna.
    • Jalma anu aranjeunna nganggo token: √Čta og√© dipak√© kaulinan anu ngagunakeun token salaku unsur utama. Conto jenis kaulinan ieu nya√©ta salaku domino atawa mahjong.
    • Kaulinan dewan tradisional: Ieu mangrupikeun kaulinan anu dima√©nkeun dina papan, sapertos kaulinan kulawarga di catur (Catur Kulon, Xiangqi atanapi Shogi "catur Cina" atanapi "catur Jepang", Janggi atanapi "catur Kor√©a" atanapi Makruk, disebat og√© "catur Thailand"), aw√©w√©, Catur Cina, Hnefatafl (pertandingan dewan kulawarga Jerman), Mancala (pertandingan dewan kulawarga sareng Surrta.
    • Kaulinan dewan kont√©mporerSanaos henteu jelas ngab√©dakeun antara anu disebut "permainan papan", kaulinan ieu og√© disebut kitu kusabab dina seueurna kasus √©ta ngagunakeun fitur pikeun pamekaran kaulinan na. Nyatana, dunya Brasil nunjuk kaulinan perang popul√©r istilah "perang games" mangrupikeun tarjamahan literal.
    • Kaulinan Multiplayer: √Čta og√© tiasa napel dina sababaraha kasus langkung ti tilu pama√©n, Tapi aranjeunna rutin ma√©nkeun dua. Diantarana wa√© nya√©ta jkaulinan kartu tradisional, naha kalayan dek Perancis atanapi Spanyol; atanapi kaulinan kartu sapertos Hanafuda, anu tradisional di Jepang.

    Variasi modéren sareng komérsial tina kaulinan kartu, aranjeunna nyaéta kaulinan kartu anu tiasa di kumpulkeun sapertos Magic: The Gathering atanapi Yu-Gi-Oh!.

    √Čta diciptakeun dina pertengahan taun 1970-an. √Čta mangrupikeun kaulinan anu peranna batur biasana nempatkeun pama√©n dina kaayaan sp√©sifik anu ngamungkinkeun aranjeunna lulus t√©s pikeun ngahontal tujuan anu tangtu anu ditafsirkeun ka aranjeunna.

    Kanyataanna, Karakteristik Backgammon nyaéta play role sareng sanés panggunaan méja. Dungeons & Dragons mangrupikeun jinis backgammon anu disebat fantasi heroik, tapi henteu lami deui pencét pasar, diideuan ku munculna backgammons sanés anu kagolong kana seueur jinis sanés sapertos western, buck sex, science fiction, space opera, gothic horor, humor, spionage, pembajakan, jsb.

    Sejarah Backgammon ūü§ď

    dadu backgammon

    Nami Backgammon asalna tina kecap gamen (tina basa Inggris abad pertengahan), anu hartosna kaulinan.

    Kaulinan kulawarga Backgammon nyaéta salah sahiji gim anu mimiti muncul. Kaseueuranana ngalibatkeun gulung dadu atanapi obyék anu sami sapertos cangkang, siki atanapi tusuk gigi.

    Kulawarga ieu kalebet sababaraha buruan anu kaw√©ntar, kalebet Senet (salin gim anu dipendakan di kuburan Tutancamon), Nyout (pertandingan Kor√©a), Patolli (panginten kaulinan favorit Aztecs), Pachisi (pertandingan nasional India, langkung seueur deui varian) dina Ludo sareng Chispa) sareng Game of the Goose (kaulinan √Čropa anu janten popul√©r di abad ka-XNUMX).

    Bisa disebut y√©n Backgammon nya√©ta hasil tina seueur transformasi sareng √©polusi, og√© seueur kaulinan kuno san√©s anu salamet dugi ka ayeuna. Asalna tiasa aya hubunganana sareng peradaban Sumerian kuno Mesir. Panel anu henteu sami sareng anu mod√©ren aya di makam di Lebak Nil di Mesir, og√© di lingkungan Ur anu dikubur di Mesopotamia.

    Sateuacan 800, pertandingan anu disebut Nard muncul di Persia. Pasti urang Arab parantos terang pertandingan éta, ogé pertandingan-pertandingan sanésna, nalika aranjeunna nalukkeun Persia dina abad ka-XNUMX. Pérsia, dina gilirannana, parantos diajar kaulinan ieu ti hindu, anu panginten tiasa terang aranjeunna ngalangkungan Cina. Tapi urang Arab anu ngangkat gim ieu kana tingkat anu penting pisan yén aranjeunna nyerat buku munggaran ngeunaan éta. Nard sareng varian na aya di seueur tempat di Asia.

    Sigana mah gim Nard diwanohkeun di √Čropa ku urang Arab, sareng dina campuran sareng pertandingan Tabula √©ta ngahasilkeun versi anyar. 30 lembar dianggo dina papan 24-titik, gerakan anu ditetepkeun ku 2 dadu.

    Dina waktos anu singget gim anyar janten populér, bersaing sareng catur pikeun tempat munggaran diantara para bangsawan, tempat anu engké dikuasai ku kaulinan kartu.

    Dina abad ka tujuh belas muncul varian anyar anu, babarengan sareng paningkatan kompon√©n, nyababkeun r√©vitalisasi game sareng sumebar di √Čropa. Anjeunna dikenal di Inggris salaku Backgammon, di Skotlandia salaku Gammon, di Perancis salaku Trictrac, di J√©rman salaku Puff, di Spanyol salaku Tablas Reales sareng di Italia salaku Tavole Reale.

    Dina p√©riode langsung sateuacan Perang Dunya II aya muriang judi. Salah sahiji alesanna nya√©ta inovasi anu dilakukeun ku urang Am√©rika dina 1925, √©ta kamungkinan ngaduakeun nilai poin anu dima√©nkeun. Tapi deui, gim janten turun.

    Dina taun 1970an, teu disangka-sangka, janten populér deui, dugi ka dinten ayeuna gampang milari kanggo ngagaleuh komponén boh manual. Di Wétan Tengah, Trictrac ngajaga popularitasnya sareng dimaénkeun sacara lega di Libanon sareng nagara-nagara tatangga na.

    Bahan pikeun ma√©nkeun Backgammonūüí°

    méja backgammon

    Pikeun maénkeun Backgammon, anjeun peryogi 2 pamilon, papan backgammon, 15 ubin hideung, 15 ubin bodas sareng dua dadu sisi 6 klasik, kalayan 24 imah segitiga dikelompokkeun tina 6 dugi 6 sareng dibagi kana 4 bagian.

    • Pama√©n - 2
    • Potongan atanapi batu - 15 hideung, 15 bodas
    • D√©wan - 24 imah warna anu saling pakait dikelompokkeun tina 6 dugi ka 6 sareng dibagi kana 4 bagian
    • Tujuan: Ngaleungitkeun sadayana ubin tina papan sateuacan lawan.

    Aturan kaulinan BackgammonūüďŹ

    buruan backgammon

    Di dieu téh ringkesan gancang tina aturan Backgammon:

    • Atur pamuter munggaran ku ngagulung dadu
    • Mindahkeun bagian dumasar kana nilai-nilai anu dicandak tina data
    • Sarua data ngamungkinkeun belah ganda
    • Dilarang mindahkeun potongan anjeun ka bumi anu langkung ti dua lembar anu sabalikna
    • Upami target imah ngan ukur ngagaduhan hiji lawan, √©ta tiasa ditangkep
    • Ngamimitian ka cabut potongan anjeun tina papan nalika aranjeunna sadayana dina kuadran terakhir

    Kaulinan backgammon mangrupikeun permainan papan tradisional, dimana juara nyaéta jalma anu ngatur miceun sadaya potongan na tina papan heula.

    Tapi upami anjeun kedah maca aturan lengkep, Kami ngantunkeun aranjeunna di handap.

    Definisi pamuter munggaran

    Sateuacan ngamimitian gerak potongan-potongan perlu tangtukeun saha anu bakal janten pamaén maénna.

    Pikeun ngartikeun saha anu ngamimitian kaulinan backgammon, unggal pamuter kedah ngagulung 1 maot. Saha anu ngagaduhan nilai paling luhur bakal janten anu mimiti maénkeun. Dina acara dasi, dadu dileupaskeun deui dugi pamaén munggaran dihartikeun. Anu terakhir kedah nyandak léngkah munggaran, ngagunakeun nilai dadu anu bakal aranjeunna maénkeun heula.

    conto: Pamuter A ngagulung paeh sareng ngagaduhan nilai 5; Pamaén B ngagulung paéh sareng kéngingkeun niléy 5 ogé; pamuter A ngagulung paeh deui sareng ayeuna ngagaduhan nilai 4; pamuter B ngagulung paeh sareng ngagaduhan nilai 6; Pamuter B bakal janten anu mimiti maénkeun kalayan nilai dadu 4 sareng 6 (nilai dadu terakhir anu dimaénkeun ku pamaén A sareng B).

    Pindah bagian ūüß©

    Saatos tahap nangtoskeun saha anu ngamimitian pertandingan backgammon, unggal pamuter, dina gilirannana, kedah gulung 2 dadu sareng pindahkeun potongan-potongan anjeun numutkeun nilai data.

    Unggal pamuter salawasna mindahkeun potongan dina hiji arah, hiji jarum jam sareng anu sanés jarum jam.

    Upami pamuter ayeuna henteu tiasa ngadamel gerakan anu leres sareng nilai-nilai anu dicandak dina dadu, anu terakhir bakal lulus giliran.

    Target imah sapotong pernah tiasa janten anu parantos gaduh 2 atanapi langkung potongan lawan. Upami target imah ngan ukur gaduh 1 buah lawan, éta ditéwak, angkat tina papan sareng angkat ka "palang".

    Nalika pamuter ngagaduhan hiji atanapi langkung potongan, anjeunna ngan ukur tiasa ngaléngkah, nyaéta, gerakan anu ngaluarkeun potongan anjeun anu ditangkep tina palang sareng nempatkeun éta di hiji imah, teras-terasan nurut kana aturan yén target imah moal tiasa ngandung langkung ti 1 sapotong anu nentang.

    Upami pamuter ngagulung nilai anu sami dina 2 dadu na, anjeunna ngagaduhan hak ngadamel 4 gerakan ku nilai dadu tibatan biasana 2 gerakan.

    Nyoplokkeun potongan tina papan

    Pamaén ngan ukur tiasa ngamimitian ngaleupaskeun potongan-potongan na tina papan Backgammon nalika aranjeunna sadayana aya dina kuadran handap (disebut ogé bagian jero). Pikeun miceun sapotong, pamuter kedah ngagulung jumlah anu sami sareng jumlah kotak sésana dina dadu. Upami anjeun kéngingkeun nilai anu langkung luhur tibatan anu anjeun peryogikeun pikeun potongan anu paling jauh, anjeun kedah ngaleungitkeun potongan-potongan éta. Conto: Upami potongan anu paling jauh peryogi 4 kanggo dicabut sareng pamuter nyandak 6, anjeunna tiasa nyabut potongan ieu tina papan.

    Tien Juara

    Tien Juara game nyaéta pamaén anu ngaluarkeun sagala potongan na tina papan méméh lawan.

    Tip pikeun ma√©nkeun Backgammonūü§ď

    • Cegah kantun hiji sapotong di bumi
    • Upami anjeun kedah ngantepkeun sapotong nyalira, cobi tetep jauh pisan tina potongan lawan
    • Jaga imah final lawan anjeun ditutup
    • Pendudukan saloba imah sabisa-bisa

    Langkung seueur kaulinan

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep