Damas

Awéwé.Tujuanna pikeun néwak atanapi ngalumpuhkeun potongan lawan. Pamaén anu ngatur tuang masing-masing bagian lawanna meunang pertandingan. Urang nyarioskeun salah sahiji kaulinan dewan paling dikenal sareng dimaénkeun di planét.

Kaulinan Checkers dimaénkeun antara 2 pamaén, dina papan pasagi, genep puluh opat kotak silih ganti cahaya sareng poék, sareng dua belas bagian bodas sareng dua welas hideung.

daptar eusi()

    Checkers: Kumaha cara maénkeun undak-usukna?

    Ma√©nkeun dam online gratis, anjeun kedah wa√© teraskeun par√©ntah ieu:
    1. Buka pangot√©ktak anu pikaresep sareng buka situs kaulinan √Čmulator.online.
    2. Pas anjeun ngalebetkeun situs, gimna bakal ditayangkeun dina layar. Anjeun kedah ngan ukur hit maén sareng anjeun tiasa ngamimitian milih konfigurasi anu anjeun resep tapi anjeun resep. Anjeun bakal tiasa milih antara ulin sareng réréncangan, sareng saatos milih éta, anjeun bakal tiasa ngamimitian maénkeun kaulinan.
    3. Ayeuna, anjeun bakal mendakan sababaraha tombol anu manpaat. Tiasa "Tambahkeun atanapi hapus sora ", pasihan tombol "ulin"Sareng mimiti ma√©nkeun, anjeun tiasa"Reureuh sakeudeung"Jeung"Balikan deui‚ÄĚIraha wa√©.
    4. Meunang lawan anjeun ngalih tapi potongan.
    5. Saatos ngeusian gim, penc√©t dina "Balikan deui‚ÄĚKanggo ngamimitian deui.

    Kaulinan Checkers: fitur

    "Damas"mangrupikeun permainan dewan anu parantos aya mangabad-abad sareng di mana taruhan disimpen silih ganti sareng potongan tiasa dicandak ti lawan. Anjeun meunang nalika lawan henteu gaduh deui potongan atanapi parantos dipindahkeun sahingga henteu mungkin deui pikeun mindahkeun.

    Tujuan tina kaulinan "Checkers" 

    Tujuan tina "aw√©w√©" nya√©ta  meungpeuk gerakan lawan atanapi nyandak seueur potongan anu anjeunna henteu sanggup deui ngalih.

    Jenis kaulinan:

    • Kaulinan kulawarga
    • Gamer lucu
    • taktis
    • Strategist
    • Pikirkeun

    Jumlah pamaén, umur sareng waktos maén:

    • 2 jugadores
    • Ti taun 6

    Parabot kaulinan:

    • Rencana tina catur
    • 12 buah bodas
    • 12 lembar hideung

    kacindekan:

    Aturan anu saderhana sahingga cocog pikeun pamaén ngora, tapi ogé pikaresepeun pikeun jalma déwasa.

    Sejarah "Ladies"

    Kabeneran aya nu teu aya anu terang persis iraha atanapi kumaha cara ngamimitianna gim, tapi anu pasti nya√©ta Ladies parantos lami, sanaos Plato Anjeunna ngabohong ngeunaan √©ta salaku kaulinan anu diinjeum Yunani ti Mesir.

    T√©ori anu munggaran nya√©ta p√©rsi Checkers anu langkung lami nya√©ta kaulinan anu dipanggihan dina ngagali ark√©ologis Ur, Irak. Kencan karbon nunjukkeun √©ta pertandinganna parantos aya sakitar tilu r√©bu SM.

    Nanging, vérsi anu sakuduna dituju ieu nganggo papan anu béda-béda, jumlah potongan anu béda, sareng leres pisan henteu aya anu terang naon aturan anu pas.

    Di Mesir lami, pertandingan disebut Alquerque, anu ngagunakeun papan 5X5, mangrupikeun kaulinan anu aya hubunganana sareng dam anu dima√©nkeun sacara luas nalika √©ta.

    Ahli sajarah nyusud asal na ka 1400 SM sareng aranjeunna ngaku y√©n popularitasna h√©bat pisan √©ta dima√©nkeun di sakumna dunya barat langkung r√©buan sareng r√©buan taun.

    Kira-kira 1100 Mas√©hi, urang Perancis ngagaduhan ide ma√©n dam dina papan catur. Ieu hartosna ngembangna jumlah potongan ka dua belas dina unggal sisi. Versi anyar ieu disebat "Fierges"O muhun"Ferses".

    Moal lami deui, urang Perancis ogé sadar yén ngajantenkeun luncat wajib janten gim anu langkung nangtang sareng mutuskeun pikeun nyebat versi anyar ieuJeu maksakeun".

    Parobihan anu langkung lami dianggap kaulinan sosial pikeun awéwé sareng disebat "Le Jeu Plaisant De Dames" (The Pleasant Game of Checkers).

    Tina tabel kana komputer

    Kalayan aturan dam anu ditetepkeun ku Perancis, pertandingan di√©kspor ka Inggris sareng Am√©rika, neraskeun dominasi dunya na. Di G. Brittany, √©ta nampi nami " Draf "sareng matematikawan terkenal William Payne nyerat risalahna ngeunaan judi dina tujuh belas ratus lima puluh genep. Nanging, mangtaun-taun, Damas ngajaga popularitasna.

    Ku alatan √©ta, 2 watesan gerakan dikembangkeun pikeun pama√©n anu berpengalaman, maksa aranjeunna ngamimitian gim sacara acak. Ayeuna, dugi ka 3 watesan gerak dianggo dina kajawaraan.

    Ladies sumping kana layar programer komputer parantos sateuacan Perang Dunya Kadua. 

    Sanaos komputer dina tahap anu kasar tina pamekaran, anu ngagurilap Alan Turing nyiptakeun program dasar pikeun Ladies anu meryogikeun itungan dilakukeun dina kertas (kumargi kanyataan y√©n mesinna masih henteu tiasa ngalakukeun padamelan √©ta).

    tungtungna, 1952 Mangrupikeun taun anu luar biasa dina sajarah warna-warni pertandingan, nalika Arthur L. Samuel nyiptakeun program checkers munggaran anu dianggo ku komputer. Laun-laun, program game ieu ningkat nalika kagancangan sareng kapasitas komputer ningkat.

    Dina Juli XNUMX, tim ti Universitas Alberta anu dipimpin ku Jonathan Schaeffer ngumumkeun yén aranjeunna parantos ngatasi pertandingan dam.

    program nu Chinook , dikembangkeun ku sadayana, parantos ngahontal titik dina √©polusi na anu parantos kabuktosan teu aya tandingna. Ku cara kieu, tim tiasa ngabuktoskeun y√©n Checkers mangrupikeun pertandingan imbang, nya√©ta, √©ta bakal salawasna ditungtungan ku imbang upami kadua lawanna belah katuhu.

    Tapi, gim ngajaga popularitasna, kalayan jalma-jalma ti sakumna dunya maénkeun versi anu béda-béda pikeun senang, ngalatih pamikiran logisna, atanapi ngan saukur resep sababaraha waktos kualitas maén sareng kulawarga sareng réréncangan.

    Kumaha cara maénkeun "dam"?

    Persiapan kaulinan

    Hiji pamuter kéngingkeun potongan bodas, anu sanésna masing-masing potongan hideung: anu maénkeun warna naon, 2 pamaén tiasa milih antara aranjeunna.
    Potongan-potongan teras disimpen dina jajaran pangluarna papan permainan nyanghareup.

    Comenzando

    Sok sareng dina sadaya kaayaan dimimitian ku potongan-potongan gelap.

    Kumaha cara maénkeunana?

    Potongan-potongan anu teras-terasan sareng dina sadaya kaayaan dilebetkeun arah serong sawah nyanghareup ka hareup. Upami parantos aya batu di lapangan, √©ta moal tiasa diilikan, paduli naha batu anjeun atanapi batu lawan aya di lapangan.

    Upami anjeun mendakan alun-alun anu pasagi kuadrat hideung sareng batu sabalikna, anjeun tiasa ngalangkunganana dina gerakan salajengna, salami kotak di tukangeun batu anu sabalikna masih kosong. Anjeun ngaluncatan potongan-potongan anu nentang teras anjeun tiasa nyandak éta kaluar ti buruan. Luncat kana potongan anjeun dilarang. Anjeun moal tiasa uih deui kacuali sareng si nona.

    Upami anjeun ngahontal √©ta jajaran luhur lawan ku batu anjeun√©ta pamuter nampi ratu anu tiasa meta tina kaayaan ieu dina gilirannana salajengna.

    La dama ngaid√©ntifikasi nempatkeun 2 buah hiji dina anu san√©sna. Pikeun ieu anjeun peryogi a sapotong anu parantos dikaluarkeun tina kaulinan.

    Kauntungannana nya√©ta tiasa polah nyanghareupan payun sareng nyanghareupan tonggong wenang, nya√©ta, anjeun tiasa mindahkeun saloba bidang nyanghareup-hareup atanapi nyanghareupan-sisi anu anjeun pikahoyong. Gluing potongan anu lawanna kajadian sami. Unggal pamuter ngagaduhan maksimal hiji ratu. Upami anjeun kaleungitan ratu kusabab kurang perhatian, anjeun panginten tiasa k√©ngingkeun aw√©w√© kadua.

    Pamaén anu pangpayunna henteu ngalakukeun gerakan parantos éléh.

    Naon tujuan "nona"?

    Anjeun kedah nyandak masing-masing gerakan lawanna anu pencét atanapi meungpeuk potongan na.

    Kumaha hasil "Dama"?

    Upami lawan henteu gaduh gerakan deui, anjeun bakal éléh.

    Pikeun saha "Lady" cocog?

    Papan kaulinan "Daae" nya√©ta ditujukeun ka pama√©n anu bad√© nyobian katerampilan strategis sareng taktis na sapasang. √Čta janten popul√©r ti yuswa genep.

    Naon biaya "Lady"?

    Gumantung kana distributor sareng versi, "Dame" turun naek sapuluh euro pikeun kaulinan saderhana sareng euro 63 pikeun mod√©l anu mulia pisan.

    Naon pentingna pikeun "Lady"?

    Kana strategi, tindakan taktis, sareng tapa sateuacanna pikeun ngamimitian karéta kalayan bijaksana.

    Naha pencét-nyanghareupan deui sareng "Checkers" ditolerir?

    Leres, upami anjeun tiasa nempelkeun, anjeun og√© tiasa nempelkeun tina sisi ka sisi .

    Jinis Awéwé

    Klasik 

    • Ratu tanpa nyekel: ratu ngalih diagonal, nyebrang rohangan kosong anu dipikahoyongna, nyanghareup ka hareup atanapi nyanghareup ka tukang, tanpa nyandak potongan warna anu sabalikna dina jalan sareng anjeunna henteu tiasa ngarobih diagonal √©ta.
    • Ratu kalayan nyekel: upami aya potongan anu san√©s dina diagonal anjeun, nada lawan, tangkepanna ngan ukur tiasa dilakukeun upami aya hiji atanapi langkung kotak kosong di tukangeun lawan, n√©wak √©ta wajib. Ratu henteu diperyogikeun pikeun neraskeun situs saatos potongan. √Čta og√© kaw√©ntar di panjuru dunya, √©ta mangrupikeun kaulinan anu paling popul√©r sapertos: catur, dam sareng domino.

    Checkers cina

    Checkers Tiongkok diwangun ku bintang 6-nunjuk anu ngagabung ku cara grid. Dimana garisna intersect, nyaéta, dina titik-titikna, kiripik disimpen. Tujuanana nyaéta mindahkeun 15 ubin nyanghareup ka titik bintang ku cara anu langsung langsung.

    Aw√©w√© Italia 

    Aturan na sami sareng aturan awéwé tradisional, kalayan parobihan ieu:

    • Papan ditata ku kotak bodas di sisi k√©nca.
    • Anjeun teu tiasa ngadamel ratu.
    • Upami pama√©n henteu nyandak sapotong nalika dimungkinkeun, aranjeunna √©l√©h di buruan.

    Ladies Inggris 

    Persis aturan anu sami sareng ubin tradisional, kecuali √©ta pama√©n tiasa milih n√©wak sapotong san√©s pilihan san√©s ku kawajiban. Hiji-hijina kaunggulan ratu tibatan potongan normal nya√©ta kamampuan mindahkeun sareng n√©wak payun-payun sareng nyanghareupan payun.

    Aw√©w√© Rusia 

    Hiji-hijina parobihan tina aturan resmi nyaéta kanyataan yén makéna henteu wajib sareng kanyataan yén, dina kasus séri ditémbak, upami potongan ngalangkungan jajaran terakhir, éta bakal diwanohkeun janten ratu sareng bakal teraskeun kaulinan salaku ratu.

    Awéwé Turki

    Panginten anu paling aheng tina awéwé tradisional.

    Anggo dasbor dalapan kali dalapan. Unggal pamuter ngagaduhan genep belas potongan sareng nempatkeunana mimitina dina jajaran kadua sareng katilu anu paling caket ka aranjeunna.

    • Potonganna ngalih orthogonally, gigir atanapi nyanghareup ka hareup, tapi henteu nyanghareup ka tukang.
    • √Čta og√© kajebak nyanghareup ka hareup atanapi nyanghareup ka gigir. Potongan anu n√©wak meunang babarengan ka anu saacanna diilikan ku sapotong anu direbut, anu diteken langsung (sapanjang gerakan, henteu dina tungtung √©ta persis).
    • Nalika sapotong ngahontal baris handap janten ratu.
    • Ratu tiasa ngalih saloba kotak kosong anu dipikahoyong nyanghareupan payun, nyanghareupan deui atanapi nyanghareupan sisi.
    • Pangrebut anu didamel ku Ratu sami sareng potongan normal, kecuali pikeun tiasa ngaluncatan garis alun-alun kosong dugi ka ngahontal potongan anu direbut.
    • Nalika dimungkinkeun, Nyekel na wajib tur kedah dilakukeun pikeun miceun sapotong lawan-gancangna.
    • Kemenangan dihasilkeun ku n√©wak masing-masing bagian lawanna, dialihkeun anjeunna atanapi ngantunkeun anjeunna, paling henteu, sapotong ngalawan Ratu.

    Kalah meunang

    Variasi numana aturanana sami sareng kaulinan resmi, tapi dina variasi ieu, jelema anu b√©ak potongan meunang. Pama√©n, ku alatan √©ta, kedah nawiskeun potonganna ka lawan sa gancang-gancang.

    Peraturan Wanita Resmi

    Kaulinan sareng pamaén

    1. Ladies mangrupikeun olahraga méntal dimaénkeun antara dua jalma.
    2. Dina watesan, jalma-jalma ieu pamaénna.

    Ngadamel bahan

    3. Kaulinan dam éta dimaénkeun dina papan pasagi, dibagi kana 100 alun-alun anu sami, silih ganti sareng poék.

    1. √Čta dima√©nkeun di bumi anu po√©k, disebat imah aktip.
    2. Garis serong anu dibentuk ku kuadrat poék nyaéta diagonal, kalayan jumlahna 17. Garis diagonal pangpanjangna dina jumlahna aya 10 kotak sareng anu ngagabung sareng dua juru dina papan, disebat diagonal ageung.
    3. Dewan disimpen diantara pamaén, sahingga diagonal ageung dimimitian kénca unggal pamuter, janten kotak kahiji ka kénca unggal pamuter poék.

    4. Papan sahingga disimpen gaduh ngaran handap:

    1. basa: sisi dewan nyanghareup pamaén atanapi makuta piring.
    2. ngagambar: kolom samping.
    3. Hidangan: garis horizontal sareng 5 kotak poék.
    4. Kolom: garis nangtung kalayan 5 kotak poék.

    5. Ku konvénsi, kotak poék sacara taktik dinomeran tina 1 dugi ka 50 (Catetan Manoury). Panomeran ieu moal dicitak dina baki. Ningali papan ti payun, panomeran implisit mimitian ti kénca ka katuhu, dimimitian di alun-alun poék mimiti dina palang luhur sareng tungtung di alun-alun poék terakhir dina palang handap (Diagram I).

    Anjeun tiasa mastikeun yén:

      1. Lima imah poék dina dasar atanapi pelat penobatan nampi nomer tina 1 dugi ka 5 sareng 46 ka 50.
      2. Lima kotak poék dina tabel, atanapi kolom kahiji sareng panungtung, dilabélan ku nomerna 6, 16, 26, 36 sareng 46 di kénca, sareng nomer 5, 15, 25, 35 sareng 45 di belah katuhu.
      3. Imah anu poék sareng ekstrim dina diagonal hébat disebat sudut dewan.

    6. Kaulinan Checkers Internasional dimaénkeun ku 20 batu bodas atanapi jelas sareng 20 batu hideung atanapi poék.

    7. Sateuacan mimiti pertandingan, éta 20 batu hideung nempatan kuadrat tina 1 dugi ka 20, kalayan batu bodas tina 31 dugi ka 50. Kuadrat tina 21 dugi ka 30 bakal gratis (Diagram 2).

    Gerakan Bagian

    8. Sapotong nyaéta denominasi umum tina batu sareng nona.

    9. Gumantung kana naha éta batu atanapi ratu, potongan-potongan ngalih sareng bentukna béda-béda. Gerak kamar ti hiji imah ka imah séjén disebut "tawaran".

    10. Pindah anu munggaran sok aya inisiatip supir bodas. Pamaén silih ganti sareng buahna masing-masing, sakaligus ngalih.

    11. Batu kedah maju, dina diagonal, ti bumi tempat na tetep ka bumi gratis di jalur salajengna.

    12. Batu anu ngahontal makuta makuta sareng tetep aya dina tungtung gerakan diwanohkeun janten ratu. Penobatan batu ditandaan ku tumpang tindih batu séjén anu warna na sami.

    13. Disarankeun lawan ngawujudkeun penobatan ieu.

    14. Batu anu didorong ku awéwé ngajaga kualitas éta, tapi éta moal tiasa ngalih tanpa makuta.

    15. Ratu anu nembe dimahkurkeun kedah ngantosan dugi lawanna maén sakali sateuacan lakonan.

    16. Ratu tiasa ngalih ti hiji sisi ka sisi anu sanésna, ti bumi tempat anjeunna disimpen ka anu sanésna, anu dipilihna, dina diagonal anjeunna nempatan ka tempat anjeunna bébas.

      1. Gerakan sapotong ieu dianggap parantos réngsé nalika pamuter parantos ngaleupaskeun saatos mindahkeun éta.
      2. Upami pamuter anu ngalakukeun gerakan némpél kana salah sahiji potongan na anu tiasa diputer, anjeunna wajib mindahkeun éta.
      3. Upami batu anu keuna atanapi obah teu acan dileupaskeun, éta diijinkeun pikeun nempatkeunana di imah anu sanés, upami tiasa.
      4. Pamaén anu ngalih anu badé nempatkeun leres salah sahiji atanapi langkung dina papan kedah, sateuacan ngalakukeun éta, jelas nyingkahan lawan kalayan ekspresi "AJEITO".

    Kontak

    17. Nyandak potongan-potongan anu bertentangan wajib sareng lumangsung payun sareng mundur. Tembakan lengkep diitung salaku gerakan tunggal anu diputer. Nyaéta dilarang mawa potongan sorangan.

    18. Upami batu ngahubungi, diagonal, sareng potongan anu sabalikna, saatosna aya kotak kosong dina diagonal anu sami, kedah luncat sapotong sareng nempatan kuadrat gratis. Sapotong lawanna dikaluarkeun tina papan. Operasi lengkep ieu, anu tiasa dilakukeun payun atanapi mundur, mangrupikeun tembakan anu didamel ku batu.

    19. Nalika ratu sareng sapotong anu sabalikna sami diagonal anu caket atanapi jauh tina saling sareng sahenteuna aya hiji pasagi kosong di tukangeun sabalikna, ratu kedah ngalangkungan potongan anu sabalikna sareng nempatan rohangan bébas saatos potongan, pilihan Anjeun. Operasi sapertos kitu dicandak ku pameget.

    20. outlet kedah dilakukeun jelas tur dina urutan anu bener. Kurangna indikasi jelas tina makéna sami sareng kasalahan anu kedah dibenerkeun dumasar paménta lawan. Nyandak dianggap réngsé saatos dipiceun kulit atanapi bagian anu nentang.

    21. Nalika batu anu anjeun candak sacara diagonal aya hubunganana sareng potongan anu sabalikna, di tukangeunana aya kotak kosong, potongan kadua kedah luncat, teras anu katilu sareng sajabina, nempatan rohangan bébas saatos anu terakhir. pindah. Potongan lawan saéngga ditéwak nyaéta, saatos ngaléngkah, langsung dikaluarkeun tina papan dina urutan naék atanapi turun. Sakabéh operasi ieu disebut shot shot anu diwangun ku batu.

    22. Nalika ratu, nalika nyandak, saatos luncat kahiji, dina diagonal anu sami, caket atanapi jarakna, tina batu anu sanésna, anu aya di tukangeun ieu atanapi langkung kotak kosong, ratu kedah ngalangkungan potongan kadua ieu, teras langkung sapertilu sareng teras sareng nempatan rohangan bébas, pilihan anjeun, saatos potongan anu kawengku terakhir.

    Potongan lawan saéngga ditéwak nyaéta, saatos ngaléngkah, langsung dikaluarkeun tina papan dina urutan naék atanapi turun. Operasi ieu mangrupikeun ranté anu dilakukeun ku awéwé.

    23. Dina nembak ranté dilarang lalumpatan imah.

    24. Dina makéna ranté, anjeun kéngingkeun ngaliwatan alun-alun kosong langkung ti sakali, tapi sapotong lawanna ngan tiasa luncat sakali.

    25. Témbak ranté kedah jelas dilaksanakeun, sapotong-sapotong, luncat ku luncat, dugi ka alun-alun final dugi. Kurangna indikasi jelas tina makéna sami sareng kasalahan anu kedah dibenerkeun ku paménta lawan.

    26. Gerak potongan nalika nembak ranté dianggap réngsé nalika pamuter parantos muragkeun potonganBoh di tungtung atanapi di tengah gerakan.

    27. Potongan anu dicandak ngan tiasa dikaluarkeun tina baki saatos ranté némbakan parantos réngsé. Potongan anu direbut aranjeunna dipiceun pas gerakan réngsé sareng dina urutan naék atanapi turun anu aranjeunna ucul,

    Tanpa gangguan. √Čliminasi anu henteu leres tina potongan anu ditangkep sami sareng kasalahan anu kedah dibenerkeun dumasar pam√©nta lawan.

    28. √Čliminasi potongan dianggap lengkep nalika pamuter ngaleungitkeun potongan terakhir anu dicandak atanapi nalika Palaksanaan operasi parantos lir√©n.

    29. Nyandak saloba potongan sabisa dina stop kontak ranté wajib. Dina nerapkeun aturan ieu, ratu henteu ngutamakeun atanapi maksa kawajiban naon waé. Dina makéna, nona sareng batu na sami dina tingkatan.

    30. Upami potongan-potongan anu kedah dicandak, dina dua cara atanapi langkung, sami jumlahna, pamuter bébas milih salah sahiji kamungkinan ieu, boh ku batu atanapi ratu, dina hiji-hiji atanapi sababaraha gambar.

    31. Dikonfirmasi dina artikel 3.5, batu anu dina makéna ranté ngan nembus salah sahiji imah palang penobatan bertentangan, di tungtung néwak éta masih batu.

    Teu teratur

    32. Upami salami pertandingan éta kauninga yén dewan ditempatkeun sacara teu leres, ngemutan tulisan 2.4, pertandingan kedah dibatalkeun sareng dihurungkeun deui.

    33. Ketentuan pasal 2.8 kudu diverifikasi sateuacan mimiti pertandingan. Sagala anomali anu dipendakan salami pertandingan direngsekeun sakumaha tulisan 5.4.

    34. Sagala bagian anu aya dina kotak anu teu aktip (transparan) éta henteu aktip sareng pamustunganana tiasa diterepkeun deui kana prakték numutkeun item 5.4.

    35. Upami pamuter ngalakukeun salah sahiji henteu teratur ieu, ngan ukur lawanna anjeun ngagaduhan hak pikeun mutuskeun naha henteu teratur kedah dilereskeun atanapi dijaga. Irregularities:

    36. Maénkeun dua gerakan dina urutan.

    37. Ngalakukeun gerakan henteu teratur tina batu atanapi nona.

    38. Maénkeun salah sahiji anjeun sorangan potongan sareng maénkeun anu sanés.

    39. Balik deui hiji balapan réngsé.

    40. Maénkeun sapotong lawan.

    41. Maénkeun sapotong nalika kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun néwak.

    42. Cabut potongan lawan atanapi gaduh dewan tanpa alesan.

    43. Candak jumlah potongan anu langkung handap atanapi langkung luhur tibatan aturan anu ditangtoskeun.

    44. Eureun sateuacan tungtung stopper ranté.

    45. Cabut sapotong piring, bentukna henteu teratur, sateuacan colokkeun réngsé.

    46. ‚Äč‚ÄčCabut, saatos n√©wak, kirang tina jumlah potongan anu dicandak.

    47. Cabut, saatos néwak, bagian-bagian anu teu acan dicandak.

    48. Eureun narik bagian dina stop kontak ranté.

    49. Saatos direbut, cabut hiji atanapi langkung bagian anjeun nyalira.

    50. Upami, ku sabab musabab teu dihaja, aya hiji ngarobih atanapi ngaleungitkeun posisi dina maén, kanyataan ieu, diverifikasi dina waktos éta, teu tiasa dianggap henteu teratur.

    51. Upami pamuter nolak nurut kana aturan resmi gim, lawan ngagaduhan hak pikeun maksa.

    52. Sagala tindakan anu dilakukeun ku lawan pamaén anu parantos ngalakukeun henteu teratur atanapi anu nolak tunduk kana aturan resmi gimna sami sareng nampi kaayaan. Ku cara kieu, hak pikeun menerkeun bérés.

    53. Koréksi parsial a henteu teratur atanapi ngalanggar hukum.

    Tina gelung

    53. Kaulinan dianggap imbang nalika posisi anu sami dipidangkeun pikeun katilu kalina sareng pamuter anu sami tanggel waler pikeun gerakan.

    54. √Čta parantos diverifikasi y√©n salilana 25 gerakan berturut-turut, ngan ukur pamariksaan anu dilakukeun, tanpa nyandak atanapi mindahkeun batu, gimna dianggap tarik.

    55. Upami teu aya langkung ti tilu lembar, dua potongan sareng hiji batu, hiji potongan sareng dua batu ngalawan sapotong, final bakal dianggap dasi saatos maksimal sapuluh gerakan.

    66. Tungtung dua ratu, ratu sareng batu atanapi ratu ngalawan ratu, éta dianggap dasi saatos maksimal lima belah.

    hasil

    77. Hasil pertandingan ngagaduhan dua hasil:

    1.  Kemenangan pikeun pasangan, sareng akibatna √©l√©h pikeun anu san√©s.
    2. Dasi nalika pamuter sanés tiasa meunang.

    78. Pamaén éléh nalika lawanna:

        1. Ninggalkeun buruan.
        2. Saatos ngalih, anjeun moal tiasa maén.
        3. Anjeun kaleungitan sadaya potongan.
        4. Nolak nurut kana peraturan.

    79. Dasi lumangsung nalika:

    1. Mitra nyatakeun éta ku kasepakatan silih.
    2. Ngalarapkeun dibekelan pasal 6.
    3. Nalika pamuter sanés tiasa meunang.

    Anotasi

    80. Ku ngirangan angka tina 1 dugi ka 50, saluyu sareng pasal 2.6., Tiasa dimangfaatkeun gerakan potongan-potongan, gerakan ku gerakan, duanana dina warna hideung bodas, ngarékam sadaya gim.

    81. Transkripsi gerakan kedah dilakukeun sapertos kieu:

    1. Nomer imah bagian mimiti dituturkeun ku nomer mimiti imah bagian na.
    2. Dua nomer ieu dituturkeun ku dash (-) pikeun gerakan saderhana.
    3. Upami nyandak nomer éta bakal dipisahkeun ku a (x).

    Sinyal konvensional

    82. Kanggo ungkapan anu jelas, tanda konvensional ieu dianggo pikeun nunjukkeun:

        1. Gerakan: -
        2. Miang: x
        3. Maénkeun atanapi gerakan anu kuat:!
        4. Wawaran optimal atanapi kuat pisan: !!
        5. Wawaran lemah atanapi gor√©ng ūüėē
        6. Pisan lemah atanapi tawaran goréng:??

    Kadali waktos

    83. Tiasa disatujuan yén dina pertandingan masing-masing pamaén wajib nyieun sababaraha gerakan dina hiji wates waktu.

    84. Dina hal ieu, pamaén kedah:

        1. Nganggo jam tangan khusus pikeun pasanggiri.
        2. Rékam gerak saatos ngalih, pikeun hideung sareng bodas, kursus lengkep gim.

    85. A wates waktu pikeun pertandingan sadayana.

    86. Dina hal ieu, panggunaan nonton persaingan wajib, tapi catetan henteu diperyogikeun.

    87. Nganggo arloji diatur ku aturan sareng peraturan persaingan.

    Langkung seueur kaulinan

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

    Kajeun

    Upami anjeun teraskeun nganggo situs ieu anjeun nampi pamaké cookies. Informationmbaran leuwih lengkep