Karakteristikat më të mira të Android 11 - Si t’i gjeni në çdo telefon


Karakteristikat më të mira të Android 11 - Si t’i gjeni në çdo telefon

 

Google, si çdo vit, azhurnon sistemin e tij operativ Android duke prezantuar shumë risi interesante dhe duke optimizuar të gjitha funksionet që shihen me lëshimet e mëparshme, për ta çuar përvojën e përdoruesit në një nivel të ri dhe për të luftuar në kushte të barabarta me rivalin e të gjitha kohërave, iOS. sistem referimi për iPhone dhe gjithnjë e më konkurrues edhe në anën e personalizimit).

Nëse nuk mund ta provojmë Android 11 menjëherë dhe jemi të intriguar nga versioni i ri, ju keni ardhur në udhëzuesin e duhur - këtu do t'ju tregojmë vërtet. tiparet më të mira të prezantuara me Android 11 dhe, për ta bërë atë më të plotë, ne gjithashtu do t'ju tregojmë si të merrni të njëjtat karakteristika në çdo smartphone Android, kështu që nuk duhet të blini një gjeneral të ardhshëm Google Pixel ose të prisni që Android 11 të mbërrijë në telefonët e palëve të treta.

LEXONI EDHE: Instaloni Android 11 në Windows 10

Indeks()

  Udhëzuesi i veçorive Android 11

  Siç u përmend në hyrje, në kapitujt vijues ne do t'ju tregojmë se cilat janë risitë e rëndësishme që mund të gjenden në versionin 11 të sistemit operativ Android dhe, për secilën veçori, ne gjithashtu do t'ju tregojmë se si ta merrni atë në çdo smartphone Android që ka të paktën versioni 7.0.

  Lejet e përkohshme për aplikimet

  Ndër risitë më të rëndësishme të sigurisë në Android 11, lejet e përkohshme- Kur një aplikacion na kërkon leje, ai mund të sigurohet përkohësisht derisa aplikimi të mbyllet; kjo do të na lejojë siguroni leje shumë të rëndësishme vetëm për një periudhë të shkurtër kohe, pa frikë se aplikacioni mund ta ripërdorë atë kur nuk është në përdorim ose pas një periudhe të gjatë aktiviteti.

  Nëse duam ta fusim këtë funksion në ndonjë Android modern (lëshuar në 2 ose 3 vitet e fundit dhe me Android 7 ose më të lartë) thjesht shkarkoni aplikacionin Ngacmues, i disponueshëm falas në Google Play Store dhe i aftë të zëvendësojë plotësisht sistemin e lejeve të integruar në Android, për të qenë në gjendje të sigurojmë leje të përkohshme të personalizueshme (ne gjithashtu mund të japim leje për një periudhë të caktuar kohe, si dhe t'ju kufizojmë në mbylljen e aplikimit)

  Historiku i njoftimeve

  Sa herë na ka ndodhur që të kemi mbyllur një njoftim gabimisht dhe të mos kemi kuptuar se cilit aplikacion i referohej? Në Android 11 ky problem është kapërcyer, pasi ekziston një i disponueshëm historia e njoftimeve që shfaqen në telefon, kështu që gjithmonë mund të identifikoni një njoftim të aplikacionit ose të kuptoni se cili mesazh nuk është lexuar.

  Për të qenë në gjendje të integroni historinë e njoftimeve në çdo smartphone Android, thjesht shkarkoni aplikacionin Njofto kujdestarin, i disponueshëm falas në Dyqanin e Luaj me Google dhe i aftë të prezantojë këtë veçori edhe në telefona shumë të vjetër (mbështetja minimale është Android 4.4).

  Regjistrimi i ekranit

  Me Android 11 mundemi më në fund regjistroni gjithçka që ndodh në ekran nga telefoni ynë (për të krijuar udhëzues dhe për të ofruar ndihmë) me mundësinë e gjithashtu regjistron audio përmes mikrofonit të integruar, kështu që nuk duhet të përdorni aplikacione të palëve të treta.

  Meqenëse deri në Android 10 ky funksion mund të merrej vetëm përmes aplikacionit, ne gjetëm shumë alternativa për të regjistruar ekranin edhe në telefonët e vjetër; për këtë ju rekomandojmë të shkarkoni aplikacionin Regjistruesi i ekranit AZ, i disponueshëm falas në Dyqanin Google Play.

  Bolle për bisedë (flluska bisede)

  Në Android 11, një nga tiparet më të popullarizuara të Facebook Messenger u prezantua në nivelin e sistemit, domethënë flluska chat (Flluska bisede); me to mundemi merrni njoftime dhe përgjigjuni bisedave ndërsa përdorni një aplikacion tjetërpasi ato do të shfaqen si flluska mbivendosëse (e klikueshme për t'u përgjigjur).

  Nëse duam ta përdorim këtë funksion në ndonjë smartphone, thjesht përdorni Facebook Messenger (i disponueshëm falas në Google Play Store) ose, nëse duam ta shtrijmë atë në të gjitha aplikacionet, besoji një aplikacioni si DirectChat, gjithashtu i disponueshëm falas në Dyqanin Google Play.

  Kontrollet multimediale

  Midis risive të Android 11 ne gjithashtu gjejmë një sistem të ri të kontrollit të aplikimit multimedial: kur hapim aplikacionet Spotifty, YouTube ose të ngjashme, një Dritarja e shpejtë e kontrollit direkt nga menuja lëshuese Android, pranë cilësimeve të shpejta.

  Ne mund ta prezantojmë këtë funksionalitet në çdo smartphone Android duke instaluar një aplikacion si Hija e pushtetit, i disponueshëm falas në Dyqanin Google Play dhe i aftë të ofrojë personalizim maksimal për shiritin e njoftimeve dhe për ekranin me shkurtore të shpejta.

  Planifikoni modalitetin e errët

  Edhe pse ky funksion nuk është një risi absolute (është e pranishme për shembull në gjeneratën e re të Samsung), Google gjithashtu është përshtatur dhe me Android 11 ju lejon aktivizoni orarin e modalitetit të errët ose të errët, kështu që mund ta aktivizoni natën ose në çdo kohë tjetër të ditës

  .

  Shumë aplikacione tashmë ju lejojnë të planifikoni modalitetin e errët (ose modalitetin e errët), siç shihet gjithashtu në udhëzues Si të aktivizoni modalitetin e errët në aplikacionet Android dhe iOS; por nëse duam ta planifikojmë këtë mënyrë për të gjithë sistemin, mund t'i besojmë një aplikacioni si Modaliteti i errët, i disponueshëm falas në Dyqanin Google Play.

  Konkluzione

  Ndërsa këto karakteristika do të bëjnë fatin e Pixels të reja dhe të gjitha pajisjet që do të kenë Android 11 si një sistem operativ, nuk do të thotë që përdoruesit me versionet e mëparshme të Android duhet të lihen pas! Me aplikacionet që kemi rekomanduar, ne mund të përfitojmë në mënyrë të përsosur nga tiparet më interesante të Android 11 pa pasur nevojë të blini një Google Pixel ose ndonjë telefon të gjeneratës së re me Android 11 të integruar.

  Nëse duam të marrim Android 11 të ri me çdo kusht, ju sugjerojmë të lexoni udhëzimet tona Përditësimet e Android: kush më shpejt midis Samsung, Huawei, Xiaomi dhe prodhuesve të tjerë? mi Kontrolloni për azhurnime në telefonët Huawei, Samsung dhe Android.

   

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion