Si të vendosni shfletuesin e parazgjedhur në iPhone


Si të vendosni shfletuesin e parazgjedhur në iPhone

 

Me mbërritjen e azhurnimit të iOS 14 për iPhone, është e mundur të ndryshoni aplikacionin e paracaktuar për të hapur faqet e internetit dhe lidhjet brenda postave elektronike, bisedave dhe rrjeteve sociale, pa pasur nevojë të kaloni përmes aplikacionit Safari (gjithmonë shfletuesi i paracaktuar në të Produktet e mollës). Kjo mund të duket e parëndësishme dhe e dukshme, veçanërisht nëse vijmë nga bota Android, por një nga pikat e forta dhe të forta të Apple ishte pikërisht për shkak të lidhjes së fortë me aplikacionet e sistemit të Apple, të cilat nuk ishte e mundur të anashkaloheshin plotësisht. Nëse kjo mund të shihet si një avantazh për të mbajtur ekosistemin Apple më konsistent, ai kufizoi rëndë lirinë e përdoruesit, i cili në fakt nuk mund të hapte lidhjet me shfletuesin e zgjedhur prej tyre.

Muzika duket se ka ndryshuar me këtë azhurnim: le të shohim së bashku si ta vendosni shfletuesin e parazgjedhur në iPhone, duke zgjedhur midis shumë alternativave të disponueshme në App Store (nga Google Chrome përmes Mozilla Firefox, Opera dhe shfletuesit anonim të DuckDuckGo).

Indeks()

  Si të vendosni shfletuesin e parazgjedhur në iPhone

  Në kapitujt vijues ne do t'ju tregojmë së pari se si të kontrolloni për azhurnimet e sistemit për iPhone-in tonë dhe, vetëm pasi të keni marrë atë sistemi operativ iOS 14, ne mund të vazhdojmë me instalimin e shfletuesit tonë dhe të bëjmë ndryshimet e nevojshme për ta bërë atë shfletuesin e parazgjedhur në iPhone tonë.

  Si të azhurnoni iPhone

  Para se të vazhdoni, ne gjithmonë e rekomandojmë atë kontrolloni për azhurnimet e iPhone, veçanërisht nëse nuk kemi vërejtur ndonjë ndryshim ose azhurnim të versionit në ditët ose muajt e fundit. Për të azhurnuar iPhone, lidheni atë me një rrjet të shpejtë Wi-Fi (në shtëpi ose në zyrë), shtypni aplikacionin konfiguriminle të shkojmë në menu i përgjithshëm, vazhdojmë tutje Përditësimi i softuerit dhe, nëse ka një azhurnim, instalojeni duke shtypur Shkarkoni dhe instaloni.

  Në fund të shkarkimit ne rifillojmë iPhone dhe presim që të fillojë sistemi i ri operativ; nëse nuk ka azhurnim të iOS 14 (mbase sepse iPhone-i ynë është shumë i vjetër), ne nuk mund ta bëjmë ndryshimin për shfletuesin e parazgjedhur. Për më shumë informacion, ne rekomandojmë të lexoni udhëzuesin tonë. Si të azhurnoni një iPhone. Nëse në vend të kësaj ne duam të ndryshojmë iPhone-in tonë për një të ri ose për një të riparuar, por të pajtueshëm me iOS 14, ju ftojmë të lexoni udhëzuesin tonë Cilin iPhone ia vlen të blihet sot? Versione dhe modele të disponueshme.

  Si të instaloni ose azhurnoni shfletuesin e palës së tretë

  Pas azhurnimit të iPhone, ne instalojmë shfletuesin tonë të preferuar duke hapur App Store dhe duke përdorur menunë kërkim, kështu që mund të kërkoni për Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera Touch ose shfletuesin DuckDuckGo.

  Nëse tashmë kemi një ose më shumë shfletues të instaluar në iPhone-in tonë, përpara se të vazhdoni me kapitullin më të rëndësishëm të këtij udhëzuesi, sigurohuni që ata të azhurnohen në versionin më të fundit duke hapur App Store, duke shtypur ikonën e profilit tonë në të djathtën e sipërme dhe në fund duke shtypur Përditësoni të gjitha. A njohim shfletues të tjerë alternativë për Safari? Ne mund ta rregullojmë këtë menjëherë duke lexuar udhëzuesin tonë për Shfletuesit më të mirë për iPhone dhe iPad alternativa për Safari.

  Si të vendosni shfletuesin e ri të parazgjedhur

  Pas shkarkimit ose azhurnimit të shfletuesit të palës së tretë në iPhone, mund ta vendosim si shfletuesin e paracaktuar për secilën lidhje ose faqe në internet që do të hapim duke na çuar në aplikacion. konfigurimin, duke lëvizur derisa të gjeni emrin e shfletuesit dhe, pasi të hapet, shtypni në menu Aplikacioni i parazgjedhur i shfletuesit dhe bëjmë zgjedhjen tonë nga kjo listë.

  Shtypja mbi emrin e shfletuesit do të shfaqë shenjën e kontrollit, një shenjë që sistemi ka pranuar ndryshimin. Ne nuk e shohim shfletuesin tonë në listë ose artikulli nuk shfaqet Aplikacioni i parazgjedhur i shfletuesit? Ne kontrollojmë që shfletuesi dhe sistemi operativ janë të azhurnuar (siç shihet në kapitujt e mëparshëm), përndryshe nuk do të jetë e mundur të bëhet ndonjë zgjedhje.

  Konkluzione

  Me këtë ndryshim të vogël, Apple përpiqet të dalë nga kutia dhe t'i afrohet fleksibilitetit dhe praktikës që shihet në çdo smartphone modern Android. Në fakt, me iOS 14 nuk jemi të lidhur me përdorimin e Safari për secilën lidhje të hapur në email ose biseda, gjë që na lejon të përdorim shfletuesin tonë të preferuar sa herë që është e nevojshme. Kjo mund të shihet si një "gjysmë revolucion" ose më mirë një "evolucion": Apple e ka kuptuar që përdoruesit e saj nuk janë gjithmonë të lidhur me aplikacionet që prodhon dhe se, në shumicën e rasteve, ata përdorin Safari vetëm sepse sistemi nuk mund të përdorni shfletues të tjerë si parazgjedhje (e cila tani është e mundur me iOS 14). Përveç shfletuesit, ndërprerësi i parazgjedhur i aplikacionit është gjithashtu i disponueshëm për aplikacione të tjera të sistemit si Mail: prandaj, ne mund të hapim postat elektronike ose bashkëngjitjet tona me klientë të tjerë pa pasur nevojë të kalojmë nëpër aplikacionet e sistemit të lidhura me mjedisin Apple ( më të shpejtë por jo gjithmonë ato me më shumë funksione).

  Nëse duam të ndryshojmë aplikacionet e paracaktuara në një smartphone Android, ju rekomandojmë të lexoni udhëzuesin tonë Si të ndryshoni aplikacionet e paracaktuar në Android. Ne shpesh përdorim një kompjuter Windows 10 por nuk dimë si t’i ndryshojmë programet e paracaktuara? Në këtë rast ne mund të ndihmojmë me hapat e përshkruar në udhëzuesin tonë. Si të ndryshoni aplikacionet e paracaktuara në Windows 10.

  A nuk duam ta lëmë Safari në hije apo ende e konsiderojmë shfletuesin më të mirë për iPhone? Në këtë rast ne mund të vazhdojmë të lexojmë në artikullin tonë Truket Safari dhe veçoritë më të mira të shfletuesit iPhone dhe iPad, në mënyrë që të mund të mësoni menjëherë truket e ndryshme të dobishme dhe funksionet e fshehura për të vazhduar të përdorni këtë shfletues të paracaktuar.

   

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion