Si ta lidhim Alexa me dritat


Si ta lidhim Alexa me dritat

 

Dritat inteligjente janë padyshim hapi i parë për të sjellë në shtëpi konceptin e automatizimit të shtëpisë, domethënë telekomandën (madje edhe me ndihmën e komandave zanore) të të gjitha pajisjeve tona elektrike. Nëse kemi vendosur të blejmë një ose më shumë llamba inteligjente dhe kemi dashur t'i kontrollojmë me komandat zanore të ofruara nga Amazon Echo dhe Alexa, në këtë udhëzues do t'ju tregojmë si ta lidhim Alexa me dritat dhe cilat komanda zanore mund të përdorim në to.

Si një kapitull, ne do t'ju tregojmë se cilat drita inteligjente janë pa dyshim në përputhje me Alexa dhe Amazon Echo, për t'u siguruar që mund të konfiguroni saktë komandat zanore për to.

LEXONI EDHE: Amazon Alexa: Si të krijoni rutinat dhe komandat e reja të zërit

Indeks()

  Dritat dhe prizat të përputhshme me Amazon Alexa

  Para se të bëjmë ndonjë gjë me komandat zanore, do të duhet të sigurohemi që dritat inteligjente janë në përputhje me Alexa; përndryshe nuk do të jemi në gjendje t'i shtojmë ato në sistem dhe t'i kontrollojmë nga distanca. Nëse kemi blerë tashmë drita inteligjente, ne kontrollojmë nëse "Amazon Alexa compatible" ose "Amazon Echo compatible" është specifikuar në paketim ose në manual.

  Nëse nuk kemi drita ose llamba të përputhshme, mund të konsiderojmë të blini një të tillë Dritë LED e pajtueshme me Alexa, të tilla si modelet e renditura më poshtë.

  1. Philips Lighting Hue White Lampadine LED (30 €)
  2. Bulb TP-Link KL110 Wi-Fi E27, Punon me Amazon Alexa (14 €)
  3. Llambë inteligjente, llambë inteligjente LOFTer E27 RGB 7W WiFi (16 €)
  4. Llambë inteligjente E27 AISIRER (2 copë, 2 €)
  5. Llambë LED zgjuar shumëngjyrësh e zbehur TECKIN E27 (49 €)

   

  Nëse, nga ana tjetër, ne dëshirojmë të ripërdorim llambat që kemi tashmë (pa pajtueshmëri), ne gjithashtu mund të konsiderojmë blerjen e adaptorëve inteligjentë për çdo llambë, siç është ai i ofruar nga foleja e dritës Smart WiFi E27, Aicase Intelligent WLAN (29 €).

  A duam të përshtatim dritat në dhomën e ndenjes ose dhomën e gjumit (ato me priza specifike)? Në këtë rast, ne mund të kursejmë në blerjen e llambave inteligjente duke u përqëndruar në vend në bazat inteligjente Wi-Fi, si ato të renditura më poshtë.

  1. Presa Inteligjente WiFi Smart Plug Telecomando ZOOZEE (14 €)
  2. Fole e rrymës Philips Hue (41 €)
  3. Fole Wi-Fi TP-Link HS110 me monitor të energjisë (29 €)
  4. Plug Smart WiFi Smart Plug Power Monitor plug (4 copë, 20 €)

   

  Të gjitha produktet e renditura janë në përputhje me Alexa, gjithçka që duhet të bëjmë është t'i lidhim ato me rrjetin tonë Wi-Fi (duke ndjekur udhëzimet në manualin e përdoruesit), të përdorim aplikacionet përkatëse për të konfiguruar hyrjen në distancë (do të na kërkohet të krijojmë një llogari të re ) dhe, vetëm pas kësaj cilësimi bazë, mund të vazhdojmë me konfigurimin Alexa.

  Lidhni dritat me Amazon Alexa

  Pasi të keni lidhur llambat inteligjente (ose prizat ose adaptorët e rekomanduar) dhe t'i keni lidhur siç duhet në rrjetin Wi-Fi në shtëpi, le të marrim një smartphone dhe instalojmë aplikacionin Amazon Alexa, në dispozicion për Android dhe iOS.

  Pas shkarkimit të aplikacionit, lëshojeni dhe futuni me llogarinë tonë Amazon. Nëse nuk kemi ende një llogari në Amazon, mund ta krijojmë shpejt një brenda aplikacionit ose në faqen zyrtare të internetit.

  Pas hyrjes, ne klikojmë Pajisje Në të djathtën e poshtme, zgjidhni butonin + në të djathtë sipër dhe shtypni Shtoni pajisje. Në ekranin e ri zgjedhim opsionin në varësi të llojit të pajisjes që duhet konfiguruar: Llamba e lehte për të konfiguruar një llambë të zgjuar; Shtypi në rast se posedonim një prizë inteligjent ose ndryshim në rast se kishim zgjedhur përshtatësin Wi-Fi për llamba të vetme.

  Tani le të futemi Çfarë marke është ajo ?, ne zgjedhim markën e pajisjes sonë, zgjedhim butonin Vazhdoni kështu atëherë prekim elementin Mundësohet të përdoret; tani do të na kërkohet kredencialet për të hyrë në shërbimin e lidhur me dritat, prizat ose çelsat e blera (siç shihet në kapitullin e mëparshëm). Pasi të keni futur kredencialet e sakta, thjesht zgjidhni Lidh tani për të shtuar kontrollin e pajisjes brenda Alexa.

  Nëse shfaqet marka e pajisjes, ne gjithmonë mund të prekim Tjetër dhe konfiguroni manualisht pajisjen, në mënyrë që ajo të shfaqet brenda Alexa. Pas lidhjes, do të duhet të zgjedhim vetëm një emër për pajisjen, në cilën dhomë ose kategori për ta futur atë (Kuzhina, Salloni, etj.) Dhe të klikojmë në e bërë.

  Në kapitullin tjetër do t'ju tregojmë se si të përdorni komandat zanore për të kontrolluar dritat me të Alexa.

  Komandat zanore për të menaxhuar dritat

  Pas shtimit të të gjitha pajisjeve në aplikacionin Alexa, ne mund të përdorim komandat zanore nga aplikacioni Alexa ose në një Amazon Echo të vendosur me të njëjtën llogari Amazon të përdorur për konfigurimin.

  Këtu është një listë e komandave që mund të përdorim për të menaxhuar dritat me Alexa:

  • "Alexa, ndiz dritat [strofa]"
  • "Alexa, aktivizo [jo pajisjen]"
  • "Alexa, ndiz tĂ« gjitha dritat nĂ« dhomĂ«n e ndenjes"
  • "Alexa, fik tĂ« gjitha dritat nĂ« shtĂ«pi"
  • "Alexa, ndiz dritat e dhomĂ«s sĂ« ndenjes nĂ« orĂ«n 6"
  • "Alexa, mĂ« zgjo nĂ« 8 pasdite dhe ndez tĂ« gjitha dritat nĂ« shtĂ«pi"

   

  Këto janë vetëm disa nga komandat zanore që mund t'i përdorim pasi dritat të vendosen në Alexa. Për më shumë informacion, ju ftojmë të lexoni udhëzuesin tonë për Karakteristikat e Amazon Echo, për çfarë është dhe për çfarë është.

  Konkluzione

  Një pjesë e rëndësishme e automatizimit të shtëpisë për të ardhmen është prania e dritave inteligjente që mund të kontrollohen përmes asistentëve zanorë si Amazon Alexa, të cilat do t'ju lejojnë të keni kontroll maksimal mbi pajisjet e përputhshme.

  Nëse duam të bëjmë të njëjtat ndryshime me një Google Home (dhe për këtë arsye të përfitojmë nga "Asistenti i Google") ju rekomandojmë që të lexoni artikullin tonë në Çfarë mund të bëjë Google Home: asistenti i zërit, muzika dhe automatizimi i shtëpisë. Nuk jeni i sigurt se çfarë të zgjidhni midis Amazon Alexa dhe Google Home? Ne mund të gjejmë shumë përgjigje për pyetjet tuaja në analizën tonë të thelluar. Alexa ose Google Home? krahasimi midis altoparlantëve më të mirë të zgjuar dhe atyre më të zgjuar.

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion