Si të rivendosni lidhjen e rrjetit në Mac


Si të rivendosni lidhjen e rrjetit në Mac

 

Apple Macs dhe MacBooks janë me të vërtetë kompjuterë të bukur për tu parë dhe vendosur në zyrë ose në tryezën tonë, por gjithashtu, për nga bukuria dhe përsosja e tyre, ata janë akoma kompjuterë, kështu që ata mund të ndalojnë së funksionuari dhe mund të kenë probleme në lidhje. pak a shumë e thjeshtë për t’u zgjidhur.

Nëse vërejmë në Mac-in tonë që lidhja e Internetit vjen dhe shkon, faqet e internetit nuk hapen siç duhet ose aplikacionet që përdorin shërbime të Internetit (të tilla si aplikacionet VoIP ose konferencat video) nuk funksionojnë siç duhet, ju keni arritur udhëzuesin e duhur: këtu në fakt ne do të gjejmë të gjitha metodat, të thjeshta dhe të shpejta për t'u aplikuar edhe për një përdorues fillestar, për të rivendos lidhjen e rrjetit në Mackështu që të mund të ktheheni në shpejtësitë e shkarkimit dhe ngarkimit që keni parë para se të ndodhte problemi dhe të ktheheni në punë ose të studioni në Mac tuaj sikur asgjë të mos ketë ndodhur.

LEXONI EDHE: Zgjidhje për problemet e lidhjes me router dhe wifi

Indeks()

  Si të rivendosni lidhjen Mac

  Për të rivendosur lidhjen në Mac ne do t'ju tregojmë si mjetet diagnostike të pranishme në sistemin operativ macOS si menjëherë të gatshme për t'u përdorur dhe disa truke të ekspertëve në mënyrë që lidhja e Internetit të funksionojë përsëri sikur të kishim filluar Mac për herë të parë.

  Përdorni diagnostifikimin pa tel

  Nëse problemi i lidhjes ndodh kur jemi të lidhur në një rrjet Wi-Fi, ne mund të provojmë me mjetin Diagnostifikimi pa tel siguruar nga vetë Apple. Për ta përdorur, sigurohuni që të jeni lidhur me një rrjet Wi-Fi, shtypni dhe mbani të shtypur Opsioni (Alt), le të shkojmë në menunë e statusit Wi-Fi në të djathtë sipër dhe shtypni Diagnostifikimi pa tel.

  Ne futim kredencialet e llogarisë së administratorit, pastaj presim që mjeti të kryejë kontrollet e tij. Në varësi të rezultatit, një dritare mund të hapet me disa sugjerime për t'u ndjekur, por gjithashtu mund të shfaqet një dritare përmbledhëse e operacioneve të kryera nga Mac për të rivendosur lidhjen. Nëse problemi është me ndërprerje (vija vjen dhe shkon), mund të shfaqet edhe një dritare e ngjashme me sa vijon.

  Në këtë rast këshillohet të aktivizoni zërin Kontrolloni lidhjen tuaj Wi-Fi, për të lënë detyrën e kontrollit të lidhjes me Mac, në mënyrë që ai të mund të ndërhyjë në rast të problemeve. Hapja e artikullit Shkoni në përmbledhje në vend të kësaj, ne do të marrim një përmbledhje të informacionit në lidhje me rrjetin tonë dhe disa këshilla të dobishme për aplikimin.

  Ndryshoni DNS

  DNS është një shërbim i rëndësishëm për lidhjen në Internet dhe, edhe nëse linja funksionon në mënyrë të përsosur dhe modemi është i lidhur, mjafton që ky shërbim të shfaqë një mosfunksionim (për shembull, për shkak të një ndërprerje të DNS të operatorit) për të shmangur lidhje në çdo kohë. faqe në internet

  Për të kontrolluar nëse problemi lidhet me DNS, hapni menunë WiFi O Ethernet në të djathtën e sipërme, klikoni në artikull Hapni preferencat e rrjetit, le të shkojmë në lidhjen aktive në këtë moment, të klikojmë në Advanced dhe më në fund të shkojmë në ekran DNS.

  Në thelb do të shohim adresën IP të modemit ose routerit tonë, por mund të shtojmë një server të ri DNS duke shtypur ikonën + në fund dhe duke shtypur 8.8.8.8 (Google DNS, gjithnjë në punë dhe funksionim). Pastaj fshijmë serverin e vjetër DNS të pranishëm dhe shtypim në pjesën e poshtme në Në rregull, për të përdorur vetëm serverin e zgjedhur nga ne. Për të ditur më shumë, ne gjithashtu mund të lexojmë udhëzuesin tonë Si të ndryshoni DNS.

  Fshi cilësimet e rrjetit dhe skedarët e preferencave

  Nëse Diagnoza Wireless dhe ndryshimi DNS nuk e kanë zgjidhur problemin e lidhjes, mund të përpiqemi të fshijmë konfigurimet e rrjetit të pranishme në sistem, në mënyrë që të përsërisim hyrjen në rrjetin Wi-Fi të përdorur deri më tani. Për të vazhduar, çaktivizoni lidhjen aktualisht aktive Wi-Fi (nga menyja e sipërme e djathtë Wi-Fi), hapni Finder në shiritin e lidhjes në fund, shkoni te menyja O, ne do të hapemi Shko te dosja dhe shkruajmë rrugën e mëposhtme.

  / Biblioteka / Preferencat / Cilësimet e Sistemit

  Pasi të hapet kjo dosje, fshini ose zhvendosni skedarët e mëposhtëm në koshin e riciklimit Mac:

  • com.apple.airport.preferences.plist
  • com.apple.network.identification.plist
  • com.apple.wifi.message-gjurmues.plist
  • NetworkInterfaces.plist
  • preferencat.plista

  Ne fshijmë të gjitha skedarët, pastaj rinisim Mac-un që ndryshimet të hyjnë në fuqi. Me të rindezur, përpiqemi të lidhemi përsëri me rrjetin Wi-Fi ofendues, për të kontrolluar nëse lidhja funksionon mirë.

  Këshilla të tjera të dobishme

  Nëse nuk e zgjidhim këtë, duhet të hetojmë më tej, pasi mund të ketë një çështje që nuk ndikon drejtpërdrejt në Mac por përfshin modemin / routerin ose llojin e lidhjes që ne përdorim për t'u lidhur me të. Për ta provuar, provuam edhe këshillat e dhëna në listën vijuese:

  • Le të rifillojmë modemin- Kjo është një nga këshillat më të thjeshta, por patjetër që mund të zgjidhë problemin, veçanërisht nëse pajisjet e tjera të lidhura në të njëjtin rrjet gjithashtu kishin probleme të ngjashme me Mac. Një reboot do t'ju lejojë të rivendosni shpejt lidhjen pa pasur nevojë të bëni asgjë tjetër.
  • Ne përdorim një lidhje 5 GHz Wi-Fi- Të gjithë Mac-et modernë kanë një lidhje dyfishtë dhe preferohet që gjithmonë të përdoret brezi 5 GHz, më pak i prirur për ndërhyrje në rrjetet afër dhe dukshëm më i shpejtë në çdo skenar. Për të mësuar më shumë, ne mund të lexojmë udhëzuesin tonë Dallimet midis rrjeteve Wi-Fi 2,4 GHz dhe 5 GHz; cka eshte me e mire?
  • Ne përdorim lidhjen Ethernet: Një metodë tjetër e shpejtë për të kuptuar nëse problemi është se lidhja Wi-Fi përfshin përdorimin e një kablli shumë të gjatë Ethernet, në mënyrë që të mund të lidhni Mac me modemin edhe nga dhoma të ndryshme. Nëse lidhja funksionon, problemi është te moduli Wi-Fi i Mac-it ose moduli Wi-Fi i modemit, siç shihet edhe në udhëzues. Zgjidhje për problemet e lidhjes me router dhe wifi.
  • Ne eleminojmë Range Extender ose Powerline: Nëse e lidhim Mac-in përmes Wi-Fi Extender ose Powerline, përpiqemi t'i eleminojmë ato dhe të lidhemi direkt me rrjetin modem ose të përdorim një kabllo Ethernet. Këto pajisje janë shumë të dobishme, por ato mund të mbinxehen me kalimin e kohës dhe të bllokojnë lidhjen tuaj të internetit derisa të hiqen dhe të rilidhen pas disa minutash.

  Konkluzione

  Duke zbatuar të gjitha këshillat e paraqitura në këtë udhëzues, ne do të jemi në gjendje të zgjidhim vetë shumicën e problemeve të lidhjes Mac, pa pasur nevojë të telefonojmë një teknik kompjuteri ose të ndezim një pajisje tjetër dhe të çmendemi mes një mijë udhëzuesve kompleksë dhe të vështirë për t'u ndjekur në Uebfaqe

  Nëse, pavarësisht nga këshillat në udhëzues, lidhja e rrjetit nuk po funksionon në Mac, nuk mbetet asgjë për të bërë, përveç fillimit të një procedure rikuperimi pasi të ruani skedarët personalë në një USB drive i jashtëm; për të vazhduar me restaurimin thjesht lexoni udhëzuesit tanë Si të rregulloni Mac, të rregulloni problemet dhe gabimet e macOS mi 9 mënyra për të rinisur Mac tuaj dhe për të rivendosur fillimin e duhur.

   

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion