Si të përdorni App IO për pagesa, rimbursime dhe komunikime


Si të përdorni App IO për pagesa, rimbursime dhe komunikime

 

Nëse jemi të vëmendshëm ndaj risive teknologjike të nisura nga shteti Italian me siguri kemi dëgjuar për aplikacionin e ri të IO, krijuar nga PagoPA dhe i instalueshëm lirisht në çdo smartphone dhe i përdorshëm nga të gjithë qytetarët italianë. Shumë përdorues menjëherë e gjetën veten në telashe duke përdorur aplikacionin IO pasi sapo shkarkuan aplikacionin në pajisjen portative pa ditur si ta përdorin, për çfarë shërben, apo edhe se si të hyjnë, gjë që mund të duket menjëherë. e pamundur nëse nuk kemi dëgjuar kurrë për SPID dhe identitetin dixhital (fatkeqësisht thelbësore për të qenë në gjendje të përdorim aplikacionin IO).

Në këtë udhëzues do t'ju tregojmë si të përdorni aplikacionin IO për pagesa, rimbursime dhe komunikime qeveritare, të jenë në gjendje të paguajnë shpejt në dyqane dhe gjithashtu të përfitojnë nga iniciativat që lidhen me kontrollin e shpenzimeve dhe çmimet e rezervuara për ata që shpenzojnë shuma të caktuara.

Indeks()

  Si të përdorni aplikacionin IO

  Aplikacioni IO është i thjeshtë në përdorim, por që të jetë në gjendje ta shfrytëzojë atë në potencialin e tij të plotë para së gjithash do të duhet të marrim SPID, pastaj vazhdoni me shkarkimin dhe hyrni në aplikacion. Në kapitujt vijues ne gjithashtu do t'ju tregojmë se si të shtoni një kartë krediti ose një kartë të parapaguar dhe si të merrni njoftime në lidhje me komunikimet me administratën publike.

  Aktivizoni SPID dhe shkarkoni aplikacionin IO

  Para se të përdorim aplikacionin IO do të duhet të krijojmë domosdoshmërisht SPID, i cili është identiteti dixhital i çertifikuar direkt nga Shteti Italian. Kjo kartë e veçantë identiteti mund të merret nga shumë ofrues, të cilët e ofrojnë atë falas (prandaj nuk do të duhet të paguajmë asgjë për të). Aktualisht ofruesit më të mirë për të aktivizuar SPID shpejt Unë jam:

  • PosteID SPID është aktivizuar
  • ID e TIM
  • SPID me ID Namirial
  • ID-ja SPID Aruba

  Cilido ofrues që zgjidhni, thjesht plotësoni të dhënat e kërkuara, zgjidhni metodën e vërtetimit që na përshtatet më shumë (për shembull, për Poste Italiane është gjithashtu mirë të shkoni në një zyrë postare) dhe kështu të merrni kredencialet SPID, për t'u përdorur më vonë në aplikacionin IO. Nëse duam të dimë se si të aktivizojmë SPID hap pas hapi, ju ftojmë të lexoni udhëzimet tona Si të kërkoni dhe merrni SPID mi Si të aktivizoni SPID: udhëzues i plotë.

  Pas marrjes së SPID ne mundemi shkarkoni aplikacionin falas IO për Android dhe iPhone direkt nga Google Play Store dhe Apple App Store.

  Shtoni një kartë krediti, parapaguar ose debiti

  Pasi aplikacioni të jetë shtuar në pajisjen tonë mobile, hapeni, shtypni butonin Identifikohu me SPID dhe ne zgjedhim ofruesin SPID me të cilin krijojmë identitetin dixhital.

  Vendosim kodin e vërtetimit, konfirmojmë të dhënat e marra nga SPID, pastaj pranojmë kushtet e përdorimit të aplikacionit. Në ekranin tjetër zgjedhim një PIN bllokues me 6 shifra, zgjedhim nëse do të aktivizojmë vërtetimin biometrik dhe konfirmojmë adresën e postës elektronike (e marrë tashmë nga SPID).

  Pasi të keni hyrë në ekranin personal të aplikacionit, ne mund të shtojmë një kartë krediti, një kartë të parapaguar (të tilla si Postepay) ose një kartë ATM duke shtypur në fund të menusë portofol, duke shtypur pjesën e sipërme të djathtë të elementit shtojzgjedhja e artikullit Mënyra e pagesës dhe zgjedhja midis Kartë krediti, debiti ose parapaguar, Karta BancoPosta ose Postepay mi Karta e pagesësBAMCOMAT. Ne bëjmë zgjedhjen bazuar në llojin e kartës që kemi, pastaj vendosim numrin e kartës, datën e skadimit dhe kodin e sigurisë së kartës (CVV2, zakonisht në pjesën e pasme). Në fund klikojmë Vazhdoni kështu për të konfirmuar shtimin e kartelës në aplikacionin e IO.

  Shërbime të tjera

  Pas shtimit të një mënyre të vlefshme pagese në aplikacionin IO, ne hyjmë në menu shërbimet më poshtë për të zbuluar karakteristika të tjera të dobishme të aplikacionit: paguaj taksën e makinës, zgjidhni ku të shpenzoni kupon pushimesh, merrni njoftime rreth data e duhur e taksave të IMU dhe TASI, merrni një njoftim për skadimin e vitit SHTETE (taksa mbi mbeturinat), paguajnë tarifat e shkollës dhe aktivizoni rimbursimin.

  Nëse komuna jonë është e pranishme në mesin e atyre të përmendur (ne gjithashtu mund të shtojmë manualisht bashkinë dhe të shohim nëse është e integruar me shërbimet PagoPA) ne do të jemi në gjendje të paguajmë pothuajse të gjitha taksat në internet, duke përdorur një nga metodat e mbështetura të pagesës. A jemi të interesuar për rimbursimin e shtetit? Në këtë rast ju ftojmë të lexoni udhëzuesin tonë Si të aktivizoni Shteti Cashback: kartat, kushtet dhe kufijtë.

  Si të merrni komunikime nga administrata publike

  Përveç kartelës, a duam të përdorim aplikacionin IO për të marrë komunikime nga administrata publike? Në këtë rast, mjafton të mbani të instaluar aplikacionin në telefon, pasi me çdo komunikim të ri do të dërgohet një njoftim në ekran (nëse nuk shfaqen njoftimet, kontrolloni cilësimet e kursimit të energjisë, veçanërisht në Android). Për të mos humbur një njoftim, ne gjithashtu mund të përcjellim mesazhet nga aplikacioni IO në adresën tonë të postës elektronike: për ta bërë këtë, thjesht hapni aplikacionin IO në smartphone tuaj, futuni me një PIN ose një qasje biometrike, shtypni poshtë menuja Profil, zgjidhni menunë Përcjellja e mesazheve me email dhe në fund shtypni elementin Aktivizo për të gjitha shërbimet. Nëse duam të zgjedhim manualisht shërbimet nga të cilat do të marrim mesazhe në kutinë e postës elektronike, ne zgjedhim artikullin Zgjidhni shërbimin sipas shërbimit dhe tregoni llojin e mesazheve që duam të marrim.

  Nëse vazhdojmë të kemi probleme me njoftimet e aplikacionit IO, ju rekomandojmë të lexoni udhëzimet tona Nëse njoftimet vonohen, çaktivizoni optimizimin e baterisë Android mi Përmirësoni njoftimet e Android në ekranin e kyçjes.

  Konkluzione

  Aplikacioni IO është ndoshta më i miri në nivelin IT të krijuar nga Shteti Italian: në fakt, aplikacioni është i lehtë për t'u përdorur, ai integrohet mirë me të gjitha shërbimet SPID, ju lejon të merrni rimbursimin e siguruar nga shteti, të aktivizoni shërbimet e njoftimit të taksave dhe taksat dhe format e tjera të komunikimit institucional, pa qenë e nevojshme të komunikoni domosdoshmërisht një adresë të PEC (e cila, sidoqoftë, rekomandohet të përgjigjet në mesazhet e marra).

  Nëse duam të krijojmë një email të çertifikuar për t'iu përgjigjur email-eve institucionale, ju rekomandojmë të lexoni artikullin tonë. Si të merrni një adresë të postës elektronike të PEC (postë e vërtetuar).

  Nëse, përkundrazi, ne jemi duke kërkuar një kartë të mirë parapaguar për t'u kombinuar me aplikacionin IO, ne mund të lexojmë idetë tona. Kartat më të mira falas të kreditit falas mi Kartat më të mira me parapagim për të blerë në internet pa rrezik.

   

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion