Si ta vendosni televizorin nga modaliteti i gatishmërisë


Si ta vendosni televizorin nga modaliteti i gatishmërisë

 

Ata që shpesh shikojnë TV në shtëpi me siguri e kanë vërejtur që pas një periudhe të caktuar kohe pa aktivitet, TV automatikisht fiket dhe kalon në modalitetin e gatishmërisë, sikur të kishim shtypur butonin e kuq në telekomandë. Kur kjo të ndodhë nuk duhet të shqetësohemi dhe të mendojmë se televizori është prishur: është një sjellje absolutisht normale, krijuar nga prodhuesit e TV për të kursyer energji kur TV lihet ndezur pa ndryshuar askush kanale ose kryer ndonjë operacion tjetër për një periudhë të gjatë kohore (zakonisht pas 2 orësh).

Nëse nuk na pëlqen kjo sjellje ose duam të shikojmë televizion pa ndërprerje edhe për më shumë se 3 orë, në këtë udhëzues do t'ju tregojmë si të hiqni mënyrën e gatishmërisë në TV të markave kryesore televizive, në mënyrë që të mund të kontrolloni menjëherë mënyrën automatike të gatishmërisë në situata të caktuara ose në skenarë të caktuar ku kërkohet një TV gjithmonë i ndezur (për shembull, një TV në një dyqan, një TV që mban një kompani të kompanisë). person i moshuar ose një fëmijë).

Indeks()

  Si të çaktivizoni modalitetin e gatishmërisë në TV

  Siç u përmend në pamjen paraprake, tipari automatik i gatishmërisë sigurohet në të gjitha TV moderne dhe TV inteligjent për ta bërë më të lehtë kursimin e energjisë kur ndizet për një kohë të gjatë pa ndërveprime. Sidoqoftë, secili prodhues ofron mundësinë për të rregulluar këtë funksion (duke rritur kohën e pritjes) dhe gjithashtu nga fikeni plotësisht, kështu që të mund të shijoni TV të pakufizuar. Sidoqoftë, në rastin e fundit këshillohet të mbani mend që ta fikni atë në mënyrë periodike me telekomandë, për të kursyer energji dhe zgjatur jetën e pajisjes.

  Hiqni LG TV nga modaliteti i gatishmërisë

  Nëse kemi një TV inteligjent LG mund të heqim mënyrën automatike të gatishmërisë duke shtypur butonin e ingranazhit në telekomandë, ajo e çon në menu Të gjitha cilësimet, zgjidhni menunë i përgjithshëm dhe në fund shtypni elementin kohëmatës.

  Në dritaren e re që hapet, ne çaktivizojmë artikullin Aoff pas 2 orësh duke klikuar mbi të dhe, nëse kemi vendosur një kohëmatës tjetër të fikjes, ne kontrollojmë në meny Kohëmatësi i çaktivizuar, duke u siguruar që artikulli është vendosur në Deactivate. Përndryshe, ne gjithashtu mund të verifikojmë zërin Modaliteti eko (i pranishëm në menu i përgjithshëm) nëse zëri është aktiv Mbyllja automatike, kështu që mund ta fikni.

  Hiqni TV Samsung nga gatishmëria

  TV Samsung janë shumë të popullarizuar dhe shumë përdorues me siguri do të kenë vërejtur të paktën një herë se mënyra automatike e gatishmërisë në veprim. Nëse jeni ndër ata që duan ta çaktivizojnë atë, ne mund të vazhdojmë duke shtypur butonin menu të telekomandës, duke na çuar poshtë rrugës Të përgjithshme -> Menaxhimi i sistemit -> Koha -> Kohëmatësi i gjumit dhe duke kontrolluar nëse artikulli Cilësimet është me aftësi të kufizuara (duhet të vendoset në 2 orë si parazgjedhje: le të ndryshojmë cilësimet në OFF).

  Nëse metoda e mësipërme nuk funksionon, duhet të kontrollojmë nëse kontrolli i gatishmërisë është i disponueshëm në cilësimet e kursimit të energjisë. Për të vazhduar ne hapim menule ta marrim brenda Zgjidhja jeshileTë përgjithshme -> Zgjidhje ekologjike dhe kontrolloni nëse zëri është aktiv Mbyllja automatike, në mënyrë që të mund të çaktivizohet përgjithmonë.

  Vendoseni TV Sony jashtë modalitetit të gatishmërisë

  TV-të Sony mund të kenë si sistemin operativ të pronarit ashtu edhe Android TV-në e ri: të dy sistemet kursen energji dhe automatikisht shkojnë në gatishmëri pas një periudhe të caktuar kohe pa hyrje. Për të çaktivizuar gatishmërinë në TV Sony pa Android TV, thjesht shtypni butonin Home / Menu në telekomandë, le të marrim rrugën Cilësimet e sistemit -> Eko dhe kontrolloni nëse gatishmëria e TV në punë është aktive, kështu që ne mund ta çaktivizojmë atë.

  Nëse kemi një televizion Sony me Android TV, shtypim butonin Shtëpile të marrim rrugën Cilësimet -> Energjia -> Eko dhe çaktivizoni modalitetin e gatishmërisë. Nëse nuk funksionon ose ekrani fiket pas një kohe të caktuar ne gjithashtu do të duhet të kontrollojmë konfigurimin e Ëndërroni, një tipar Android që shfaq një mbrojtës ekrani në rast të pasivitetit të zgjatur. Për të vazhduar, le të marrim rrugën Cilësimet -> TV -> Daydream dhe sigurohuni që pranë elementit Kur jeni në modalitetin e gjumit zëri është i pranishëm Mund.

  Disa TV modernë inteligjentë të Sony kanë gjithashtu një sensor pranie, i cili zbulon praninë e njerëzve para TV dhe, në rast të një kontrolli negativ, automatikisht e vendos TV në modalitetin e gatishmërisë. Kjo veçori novatore mund të çaktivizohet akoma duke shtypur butonin e menysë, duke na marrë gjatë rrugës. Cilësimet -> Cilësimet e Sistemit -> Eko -> Sensori i Prezencës dhe vendoseni artikullin në OFF.

  Hiqni Philips TV nga gatishmëria

  TV Philips mund të përfshijë gjithashtu një sistem operativ të pronarit ose Android TV, kështu që ne do të duhet të vazhdojmë ndryshe. Për ata që kanë një TV Philips pa Android TV, është e mundur të anuloni modalitetin e gatishmërisë duke shtypur butonin Menyja / Shtëpia në telekomandë, duke hapur menunë special O i përgjithshëm, duke shtypur lart kohëmatës dhe në fund hapja e hyrjes Fiket, ku do të duhet të konfigurojmë funksionin në OFF.

  Nëse TV Philips është më i ri, ne mund ta heqim mënyrën e gatishmërisë duke shtypur butonin menu, duke na çuar rrugës Cilësimet -> Cilësimet e Eko -> Kohëmatësi i gjumit dhe vendosni kohëmatësin për të 0 (zero).

  Hiqni Panasonic TV nga gatishmëria

  Nëse kemi një TV Panasonic që fiket vetëm pas një periudhe të caktuar kohe, mund ta rregullojmë duke shtypur butonin kohëmatës (i pranishëm në shumë modele të telekomandave Panasonic) dhe, në menunë e re që do të hapet, gjithçka që duhet të bëjmë është të çaktivizojmë artikullin Mbajtje automatike.

  Nuk ka një buton kohëmatës në telekomandën e televizionit tonë Panasonic? Në këtë rast ne mund të heqim gatishmërinë duke ndjekur procedurën klasike, e cila konsiston në shtypjen e butonit menu në telekomandë, hapni menunë Timer dhe vendosni Auto Power Off në OFF uji 0 (zero)

  Konkluzione

  Nëse gatishmëria e TV-së na shqetëson gjatë shikimit të një filmi të gjatë të gjatë ose gjatë një seance të tepërt (d.m.th. kur shikojmë vazhdimisht shumë episode të një seriali televiziv), çaktivizimi i modalitetit të gatishmërisë mund të jetë një zgjidhje efektive. kështu që nuk duhet të prekni telekomandën. të paktën një herë në orë në mënyrë që televizioni të “kuptojë” se ne jemi prezent dhe se po shikojmë diçka. Falë këtij udhëzuesi mundemi fikni gatishmërinë në televizione të markave kryesore, por hapat që ju kemi treguar mund të luhet në çdo TV modern, do të na duhet vetëm të marrim telekomandën, të fusim cilësimet dhe të kontrollojmë secilin element që lidhet me mbylljen automatike të televizorit: Në gatishmëri, kursim energjie, Eco, Modaliteti Eko ose Kohëmatësi.

  Shumë procedura të gatishmërisë ndryshojnë në varësi të sistemit operativ të instaluar; Për të kuptuar menjëherë se çfarë sistemi kemi përpara dhe si të veprojmë, ju rekomandojmë që të lexoni edhe udhëzimet tona Si të dini nëse është një TV Smart mi Televizori inteligjent më i mirë për Samsung, Sony dhe LG App System.

  A kemi probleme me modalitetin e gatishmërisë apo me mbylljen e PC-së? Në këtë rast, ju sugjerojmë të thelloni diskutimin duke lexuar artikullin tonë. Pezullimi dhe letargjia e kompjuterit: ndryshimet dhe përdorshmëria.

   

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion