Si të dini nëse iPhone është origjinal apo i rremë dhe të mos mashtroheni

Si të dini nëse iPhone është origjinal apo i rremë dhe të mos mashtroheni

Si të dini nëse iPhone është origjinal apo i rremë dhe të mos mashtroheni

 

Possibleshtë e mundur të dihet nëse iPhone është origjinal apo i rremë në një farë mënyre. Pronari mund të kontrollojë IMEI (Identifikimi Ndërkombëtar i Pajisjeve Mobile) ose të shikojë numrin serik në faqen e internetit të Apple. Përveç kësaj, ka aspekte fizike që ndihmojnë për të identifikuar nëse pajisja është origjinale apo një kopje. Midis tyre, ekrani, biletat dhe logoja.

Ja se si të dalloni nëse një iPhone është origjinal apo jo dhe mos u mashtroni.

Indeks()

  Nga IMEI dhe numri serik

  IMEI (shkurtesa në anglisht për Identiteti i Ekipit Ndërkombëtar të Lëvizjes) është një numër unik identifikimi për secilin celular. Sikur të ishte një dokument identiteti me vlefshmëri ndërkombëtare. Asnjë pajisje tjetër në botë nuk do të ketë një të barabartë.

  Numri serik është një kod i përbërë nga shkronja dhe numra që mbledh informacione në lidhje me pajisjen, të tilla si vendndodhja dhe data e prodhimit, modeli, ndër të tjera. Në përgjithësi, ajo mund të gjendet në të njëjtat vende si IMEI.

  Në iPhone origjinal, këto të dhëna janë në dispozicion në kutinë, në trupin e smartphone-it dhe përmes sistemit operativ.

  Në rastin e iPhone

  Luajtja / Apple

  IMEI dhe numri serik janë ngjitur me barkodin në kutinë e pajisjes. Shkoni përpara, do të shkruhet IMEI ose IMEI / MEID (1) Dhe (S) Numri Serial (2), e ndjekur nga një sekuencë numerike ose alfanumerike. Këto vargje duhet të jenë të njëjta me ato të paraqitura në pyetjet më poshtë.

  Përmes sistemit

  Luajtja / Apple

  Për të zbuluar IMEI përmes sistemit, thjesht ndiqni rrugën Cilësimet → Të përgjithshme → Rreth. Shkoni poshtë në ekran derisa të gjeni artikullin IMEI / MEID mi Numër serik.

  Në vetë iPhone

  Çdo iPhone ka numrin IMEI të regjistruar në vetë pajisjen. Vendndodhja ndryshon sipas modelit. Në shumicën e tyre, ajo është në dispozicion në sirtarin SIM.

  Luajtja / Apple

  Në iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE (gjenerata e parë), iPhone 1s, iPhone 5c dhe iPhone 5, përmbajtja regjistrohet në pjesën e pasme të telefonit inteligjent. Mund të gjendet vetëm poshtë fjalës. iPhone.

  Luajtja / Apple

  ID e flokëve Apple

  Ju mund të hyni në faqen e internetit të Apple ID përmes çdo shfletuesi të internetit. Thjesht futni detajet e hyrjes dhe pastaj lëvizni poshtë te seksioni Pajisje. Klikoni në imazhin e pajisjes që dëshironi të zbuloni IMEI dhe do të hapet një dritare.

  Përveç numrit, shfaqen informacione të tilla si modeli, versioni dhe numri serik.

  Me tastierën e telefonit celular

  Një mënyrë tjetër për të zbuluar IMEI është duke shtypur * # njezet e nje # në tastierën e pajisjes. Informacioni do të shfaqet automatikisht në ekran.

  Përmes shërbimit Kontrolloni mbulimin (Kontrolloni mbulimin)

  Apple ka një faqe në internet ku përdoruesi mund të kontrollojë statusin e garancisë së Apple dhe të drejtën për të blerë mbulim shtesë të AppleCare. Për ta bërë këtë, duhet të futni numrin rendor të pajisjes.

  Nëse iPhone nuk është origjinal, kodi nuk do të njihet. Nëse gjithçka shkon mirë, është e mundur të dihet nëse data e blerjes është e vlefshme dhe nëse mbështetja teknike dhe riparimi dhe shërbimi janë aktiv.

  Sistemi operativ dhe aplikacionet e instaluara

  Të gjithë iPhone-et punojnë vetëm në sistemin iOS. Kjo është, nëse e ndizni pajisjen dhe është Android, pa dyshim që pajisja është false. Sidoqoftë, falsifikuesit shpesh përdorin pajisje që imitojnë pamjen e softuerit Apple.

  Në raste të tilla, vlen të kontrollohet nëse telefoni ka aplikacione ekskluzive, të tilla si App Store, shfletuesi Safari, asistenti Siri, ndër të tjera. Për të hequr qafe dyshimin, mund të kontrolloni versionin iOS në cilësimet.

  Për ta bërë këtë, ndiqni rrugën Cilësimet → Të përgjithshme. Përditësimi i softuerit. Atje, përdoruesi përballet me versionin e sistemit dhe informacionin në lidhje me të, të tilla si pajisje dhe lajme të përputhshme.

  Përmes ekranit

  Kjo këshillë vlen veçanërisht për ata që blejnë një iPhone të dorës së dytë. Ndonjëherë përdoruesi i parë mund të dëmtojë ekranin dhe ta zëvendësojë atë me një jo të Apple ose të verifikuar nga kompania.

  Por cili është problemi me përdorimin e a monitoruar e cila nuk është origjinale? "Ekranet jo-Apple mund të shkaktojnë probleme të përputhshmërisë dhe performancës", shpjegon prodhuesi. Kjo mund të nënkuptojë gabime në shumë prekje, konsum më i lartë i baterisë, prekje të pavullnetshme, ndër pengesa të tjera.

  Luajtja / Apple

  Nga iPhone 11 është e mundur të kontrolloni origjinën përmes sistemit. Për ta bërë këtë, thjesht ndiqni rrugën Cilësimet → Të përgjithshme → Rreth.

  Nëse e shihni Mesazh i rëndësishëm në ekran. Nuk është e mundur të verifikohet që ky iPhone ka një ekran origjinal të Apple, një zëvendësim origjinal mund të mos jetë aplikuar.

  Aspekte të tjera fizike

  Disa karakteristika të trupit të pajisjes mund të tregojnë nëse iPhone është origjinal apo jo. Pra, nëse po mendoni të blini një pajisje Apple, është e rëndësishme që të dini disa detaje.

  Hyrja e rrufesë

  Që nga iPhone 7, Apple nuk ka përdorur foletë tradicionale të kufjeve në telefonët e saj të mençur, të njohur si P2. Prandaj, është e mundur të përdorni vetëm ato me lidhës të tipit rrufe, i njëjti që ju lejon të rimbushni smartphone-in tuaj. Ose modele pa tel, të lidhura me Bluetooth.

  Pra, nëse keni blerë një iPhone më të ri që ka një fole të përbashkët kufjesh, pajisja nuk është e mirëfilltë.

  logo

  Të gjithë iPhone kanë logon e famshme të Apple të vendosur në pjesën e pasme të pajisjes. Në origjinal, kur përdoruesi rrëshqet ikonën, ata nuk vërejnë ndonjë ndryshim ose lehtësim në lidhje me sipërfaqen.

  Pavarësisht se janë gjithnjë e më të specializuar, është e vështirë për prodhuesit e kopjeve dhe falsifikimeve të riprodhojnë këtë lloj përshtypjeje. Prandaj, rezultati zakonisht ka një hendek midis sipërfaqes dhe imazhit të Apple.

  Qëndroni të akorduar për më shumë detaje

  Me pajisjen në dorë, është e mundur të krahasohet pamja e saj me përshkrimin e bërë në faqen e internetit të Apple. Kontrolloni detaje të tilla si ngjyrat e disponueshme për atë model, pozicionin e butonave, kamerave dhe ndezjeve, ndër të tjera.

  Kompania madje përshkruan llojin e përfundimit. Ashtu si "xhami me tekst mat, me një kornizë çeliku inox rreth kornizës", në rastin e iPhone 11 Pro Max.

  Shikoni gjithashtu kapacitetin e disponueshëm për secilin model. Nëse ofroni një iPhone X 128 GB, jini të kujdesshëm, në fund të fundit, seria ka mundësi vetëm me 64 GB ose 256 GB.

  Çfarë nuk ka një iPhone

  Telefonat IP nuk kanë disa funksione të zakonshme në smartphone nga markat e tjera. Pajisjet Apple nuk kanë televizion dixhital ose antena të dukshme. Ata gjithashtu nuk kanë një sirtar për kartat e kujtesës ose dual-SIM.

  Vëmendje: modele si iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ose më vonë kanë një funksion të dyfishtë simulimi. Pavarësisht se ka vetëm hapësirë ​​për një çip, përdoren një kartë nano-SIM dhe një kartë e-SIM, e cila është një version dixhital i çipit.

  Kujdes nga çmimet shumë të ulta

  Duket paksa e qartë, por kur oferta është shumë e mirë për të qenë e vërtetë, është e rëndësishme të jesh i dyshimtë. Nëse gjeni një iPhone me një çmim shumë të ulët në një dyqan specifik krahasuar me institucionet e tjera të besuara, jini të dyshimtë.

  Vlen të përmendet se disa pajisje origjinale zakonisht shiten nga kompani serioze me çmime më të lira, sepse ato shfaqen ose rinovohen, gjithashtu të quajtura i reformuar. Në përgjithësi, dyqanet tregojnë arsyen e zvogëlimit të vlerës.

  Një vitrinë iPhone, siç nënkupton vetë emri, është ajo që është shfaqur në ekran për disa kohë. Kjo është, ajo nuk ishte e mbrojtur në arkë dhe mund të ketë disa shenja për shkak të ndërveprimit të klientit ose punonjësve.

  Një pajisje e rikonstruktuar është ajo që, për shkak të ndonjë problemi, iu kthye prodhuesit dhe u zëvendësuan pjesët e problemit. Bateria dhe pjesa e pasme gjithashtu janë ndryshuar. Ata zakonisht shiten me deri në 15% zbritje dhe kanë të njëjtat garanci si një smartphone i ri.

  Si të dini nëse iPhone im është rikonstruktuar

  Possibleshtë e mundur të dihet përmes numri i modelit. Për ta bërë këtë, shkoni te Cilësimet. Rreth. Nëse numri i modelit fillon me shkronjën METRO, do të thotë se është e re. Nëse filloni me shkronjën F, Hasshtë rinovuar.

  Nëse ju ndodh të shihni letrën P, do të thotë se është personalizuar. Letra veri tregon se është dhënë nga Apple për të zëvendësuar një pajisje të gabuar.

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion