Si të dini nëse një lojë po ekzekutohet në PC-në tim

Si të dini nëse një lojë po ekzekutohet në PC-në tim

Si të dini nëse një lojë po ekzekutohet në PC-në tim

 

Si mund ta di nëse një lojë po zhvillohet në PC tim? Ju mund ta zbuloni lehtësisht me ndihmën e mjeteve të specializuara siç është faqja e internetit A mund ta drejtoj atë?. Nëse nuk doni që kompjuteri juaj të skanohet, mund të shkoni te metoda tradicionale e krahasimit manualisht të specifikimeve.

Shihni më poshtë se si të shihni nëse PC juaj është i dobët ose do të funksionojë mirë për të drejtuar lojën.

Indeks()

  Me ndihmën e një faqe në internet të specializuar

  Ka disa faqe në internet që specializohen në krahasimin e specifikimeve të kompjuterit tuaj me kërkesat minimale të kërkuara nga lojërat kryesore në treg. OSE A mund ta drejtoj atë? është një nga më të njohurat, duke qenë në gjendje të verifikoni konfigurimin e makinës tuaj automatikisht.

  1. Hapni shfletuesin që keni zgjedhur dhe shkoni te A mund ta ekzekutoj?

  2. Në faqen kryesore, do të shihni një kuti kërkimi ku duhet të shkruani emrin e lojës, si p.sh. Të njëjtat 4. Nëse loja është e disponueshme në katalogun e faqeve, ajo do të shfaqet në listë. Klikoni mbi emrin që shfaqet për të shmangur një gabim kërkimi;

  3. Pastaj klikoni në butonin Mund ta ekzekutoni të bëjë hulumtimin;

  4. Në faqen tjetër, do të shfaqen kërkesat minimale dhe ideale për të drejtuar lojën. Në mënyrë që PC juaj të analizohet, është e nevojshme të shkarkoni një skedar që lejon faqen e internetit të verifikojë specifikimet teknike të makinës tuaj. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin Mund ta ekzekutoni për të shkarkuar aplikacionin nga faqja e internetit;

  5. Hapni skedarin e ekzekutueshëm dhe mbajeni faqen e internetit të hapur. Programi automatikisht do të fillojë të analizojë makinerinë tuaj;

  • Në varësi të shfletuesit, programi do të shfaqet në fund të ekranit kur shkarkimi të ketë përfunduar. Do të jetë gjithashtu në dispozicion në listën e shkarkimeve të shfletuesi dhe natyrisht në dosjen e destinacionit.

  6. Koha diagnostike mund të ndryshojë nga disa sekonda në minuta dhe rezultati do të shfaqet në faqen e internetit që keni mbajtur të hapur. Ju tregon nëse makineria juaj ka kërkesat minimale të nevojshme dhe gjithashtu ato të rekomanduara në mënyrë që loja të funksionojë pa probleme.

  Faqet e tjera për të zbuluar nëse loja funksionon në PC

  PCGameBenchmark

  PCGameBenchmark ju lejon të futni manualisht cilësimet e PC tuaj ose të shkarkoni softuer që analizon automatikisht specifikimet e makinës. Pastaj thjesht kërkoni emrin e lojës.

  Diskutim loje

  Pavarësisht se është i specializuar në tituj të EA, Game Debate ka mundësi nga zhvilluesit e tjerë. Ashtu si mjeti i mëparshëm, ju lejon të futni manualisht të dhëna ose të shkarkoni një aplikacion që mbledh informacione në lidhje me PC menjëherë. Pra, thjesht kërkoni për lojën e dëshiruar.

  Me dorë

  Një mënyrë tjetër për të ditur nëse një lojë do të funksionojë ose jo në PC-në tuaj është të krahasoni manualisht specifikimet teknike të PC-së me kërkesat minimale të kërkuara nga loja. Zgjidhja mund të zgjasë pak më shumë sesa përmes faqeve të internetit, por është gjithashtu shumë e thjeshtë për tu bërë.

  Si të zbuloni specifikimet e PC-së

  Ju mund të zbuloni specifikimet teknike të kompjuterit tuaj në disa mënyra. Më e thjeshtë prej tyre është duke shkruar termin Msinfo32.exe në kutinë e kërkimit Windows. Në varësi të versionit të sistemit, mjeti i kërkimit është i disponueshëm në shiritin e veglave ose në menunë Start (duke klikuar në ikonën e Windows).

  Në rezultatin e kërkimit, klikoni Msinfo32.exe te hapesh. Nëse nuk mundeni, mund t’ju ​​duhet Drejtuar si administrator. Për të parë opsionin, thjesht kliko me të djathtën në rezultat.

  Në dritare Informacioni i sistemit, në shiritin në anën e majtë, klikoni Përmbledhje e sistemit. Ju mund të shikoni informacion në lidhje me sistemi operativ (1), procesor (2) mi memorie (3).

  Për të kontrolluar hapësirën ruajtëse, kliko Ruajtje dhe pastaj në njësitë.

  Sidoqoftë, për të gjetur modelin e kartës suaj video, klikoni Komponentet dhe pastaj në ekspozim. Nëse kompjuteri juaj ka një kartë të veçantë dhe një kartë të integruar, të dhënat për të dy llojet do të shfaqen.

  Udhëzuesi ynë Shikoni cilësimet e PC shpjegon se si të kontrolloni specifikimet në detaje në versione të ndryshme të Windows. Pyesni nëse doni të dini më shumë informacion mbi këtë temë.

  Nëse dëshironi të shpejtoni procesin, mund ta përdorni programin Speccynga CCleaner. Versioni falas mund të verifikojë pajisjen dhe të sigurojë informacionin e nevojshëm për të parë nëse një lojë është e përputhshme me kompjuterin tuaj.

  Thjesht shkarkoni, instaloni dhe klikoni butonin Drejtoni Speecy. Brenda sekondave, shfaqen të dhënat në lidhje me pajisjen, siç tregohet më poshtë. Përveç kësaj, raportohet edhe temperatura e CPU-së dhe kartës video.

  Krahasimi me kërkesat minimale të lojës

  Pasi të keni në dorë specifikimet teknike të kompjuterit tuaj, thjesht kontrolloni kërkesat minimale të nevojshme që loja të funksionojë në makinë. Ky informacion është zakonisht i disponueshëm në faqet e internetit të zhvilluesve dhe në platformat që i presin ato.

  Për shembull, në Steam, informacioni mund të gjendet nën seksionin Në lidhje me këtë lojë. Në Kërkesat e sistemit, janë kërkesat minimale dhe të rekomanduara për të përdorur lojën në PC.

  Në rastin e Fifa 21, shfaqet rezultati vijues:

  Një alternativë është përdorimi i faqeve që plotësojnë kërkesat minimale të lojërave kryesore në një vend. Thjesht kërkoni me emër për të gjetur atë që dëshironi.

  A mund ta ekzekutoj, PCGameBenchmark dhe Debati i Lojërave ofrojnë këto të dhëna. Përveç tyre, ekziston edhe faqja e Kërkesave të Sistemit të Lojërave.

  Kërkesat minimale x Kërkesat e rekomanduara

  Kërkesat minimale tregojnë harduerin e aftë për të ekzekutuar një lojë. Sidoqoftë, do të funksionojë më mirë, siç janë grafikë më të butë dhe më të mirë, nëse PC ka specifikimet e rekomanduara.

  Sistemi operativ dhe hapësira e kërkuar në disk nuk ndryshojnë midis kërkesave minimale dhe të rekomanduara. RAM-i, procesori dhe karta grafike janë përbërësit që mund të ndryshojnë shumë nga njëri tek tjetri.

  SeoGranada rekomandon:

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion