Si të dëgjoni muzikë në orë inteligjente (Android, Apple dhe të tjerët)


Si të dëgjoni muzikë në orë inteligjente (Android, Apple dhe të tjerët)

 

Kur vendosni të blini një orë inteligjente, duhet gjithashtu të vlerësoni atë funksionalitetin në drejtim të riprodhimit të muzikës- A do të funksionojë vetëm si një lloj telekomande për smartphone-in tuaj apo do të mund të jetë në të vërtetë muzikë rrymë dhe të sinkronizoni këngët në mënyrë që t'i dëgjoni ato kudo?

Me atë shumë zbatime të ndryshme muzikore dhe platformat e transmetimit të disponueshme në treg, përgjigja për këtë pyetje mund të jetë më pak e thjeshtë sesa mund të mendoni, veçanërisht sepse nuk është e mundur të përdorni shërbimin e zgjedhur muzikor me pajisjen e instaluar në orën inteligjente. Ne do të shohim, ndër të tjera, në paragrafët vijues që, në të vërtetë, mbështetja më e mirë për riprodhimin e muzikës jashtë linje nuk vjen nga orët inteligjente të zhvilluara nga Apple dhe Google.

Këtu është gjithçka që duhet të dini për të ditur aftësia e orëve inteligjente për të luajtur muzikë si nga telefoni juaj ashtu edhe në mënyrë të pavarur.

LEXONI EDHE: Orët më të mira inteligjente: Android, Apple dhe të tjerët

Indeks()

  Apple WatchOS

  Si një lider në treg gjithashtu në orët inteligjente, nuk është për t'u habitur qëOra e mollës ofroni përdoruesit më së shumti mundësi për të dëgjuar muzikë dhe lloje të tjera të audios; Muzikë Apple Në fakt, është zgjedhja më e qartë: aplikacioni ju lejon të kontrolloni muzikën e luajtur në telefonin tuaj direkt nga kyçi, ose transmetoni këngë direkt në Apple Watch duke e dëgjuar atë përmes kufjeve. Bluetooth.

  Duke u regjistruar në Apple Music, mund ta transmetoni atë çdo këngë në katalog ose dëgjoni gjithçka që është blerë dhe importuar dixhitalisht në orën inteligjente.

  Nëse shërbimet janë në përputhje me orën e zgjedhur, pjesët muzikore mund të transmetohen drejtpërdrejt në një Apple Watch përmes WiFi O LTE; Gjithashtu, nëse jeni larg lidhjes së internetit dhe dëshironi ta lini telefonin tuaj në shtëpi, mund të sinkronizoni këngët në Apple Watch paraprakisht duke shkuar te Ora ime prezent në aplikacionin Apple Watch në smartphone-in tuaj, pastaj në Muzikë mi Shtoni muzikë. Sinkronizimi do të funksionojë vetëm ndërsaOra e mollës është përgjegjës.

  edhe Spotify ka një aplikacion të dedikuar përOra e mollës Mund të përdoret për të transmetuar pjesë muzikore drejtpërdrejt në dore ose për të kontrolluar riprodhimin në një pajisje tjetër. Plus, falë një azhurnimi të fundit, tani funksionon edhe në pajisje të lëvizshme dhe Wi-Fi, duke ju lejuar të dilni jashtë pa telefonin tuaj.

  Sidoqoftë, kërkohet një burim i lidhjes së të dhënave të orës dhe është akoma e pamundur të sinkronizoni listat e dëgjimit me orën për dëgjim jashtë linje.

  Pastaj është një aplikacion, Muzikë në Youtube, kushtuar Apple Watch, por përdoret vetëm për të eksploruar bibliotekën tuaj të muzikës dhe për të kontrolluar riprodhimin në pajisjet e tjera. Funksione të ngjashme mund të gjenden në aplikacion Deezer nga Apple Watc.

  Sistemi operativ Google Wear

  Platforma e orës inteligjente të Google ende nuk keni zbatuar mbështetjen e plotë të sinkronizimit për Muzikë në Youtube që, duke marrë parasysh faktin se Muzika e Luaj me Google është hequr, është shumë e çuditshme. Sidoqoftë, është e mundur të përdoret Përdorni OS për të kontrolluar funksionet themelore të Muzikë në Youtube në smartphone tuaj.

  Sa më sipër vlen për pothuajse të gjitha shërbimet muzikore - nuk ka asnjë aplikacion Përdorni OS kushtuar shërbimeve të ofruara, për shembull, për Apple Watch, kështu që nuk ka sinkronizim të listës për dëgjim.

  Kontrollet e luajtjes do të shfaqen në orën tuaj inteligjente sa herë që pajisja android luan përmbajtje multimediale si përmes aplikacionit ashtu edhe përmes luajtësit të podcastit, por përtej fillimit dhe ndalimit të riprodhimit, nuk mund të bëhet shumë dhe do të jetë akoma e nevojshme të mbani gjithnjë smartphone-in tuaj me vete.

  I vetmi shërbim muzikor që ka një aplikacion të pajtueshëm me të Përdorni OS es Spotify Megjithëse nuk ofron shumë veçori të tjera përveç atyre që merrni përmes integrimit standard të android me Përdorni OS: Ju mund të shtoni këngë në bibliotekën tuaj të muzikës nga ora juaj dhe të kaloni midis pajisjeve të luajtjes, por nuk mund të transmetoni muzikë direkt në orën tuaj dhe nuk mund të sinkronizoni gjurmët për dëgjim jashtë linje.

  Për të luajtur këngë në një orë inteligjente Përdorni OS pa pasur nevojë edhe për një telefon,Opsion më i mirë është aplikacioni NavMusic i cili siguron një periudha e provës falas pas së cilës ju paguani: është një aplikacion i vogël i bazuar në transferimin e skedarëve lokalë në orën tuaj, duke marrë kështu muzikën e dëshiruar në format dixhital.

  Fitbit, Samsung dhe Garmin

  Çdo bar i Fitbit su Versa Lite ju lejon të kontrolloni muzikën ndërsa luani në smartphone-in e lidhur me të, përmes çdo aplikim zgjidhni të përdorni. Në orë përveç Versa Lite dhe Sense dhe Versa 3 të reja, më të orientuar drejt shërbimeve cloud, ju mund të sinkronizoni gjurmët dixhitale të marra me pajisjen tuaj përmes aplikacionit Lidhu Fitbit.

  Po ashtu në këtë rast Spotify kushtojini një aplikacion të veçantë orëve inteligjente Fitbit, por edhe një herë ju lejon vetëm të kontrolloni riprodhimin në pajisje të tjera: në fakt, nuk është e mundur të sinkronizoni listat e dëgjimit me orën. Aplikacionet që ju lejojnë ta bëni këtë, në çdo pajisje. përveç Versa Lite, Unë jam Deezer mi Pandora. Duke dashur, pra, të dëgjoj muzikën e tij në Fitbit Pa e pasur të dobishëm telefonin tuaj, duhet të përdorni një nga ato shërbime transmetimi ose të kopjoni skedarë muzikorë dixhitalë, siç shpjegohet më sipër.

  Lidhur me serialin Samsung Galaxy Watch, duke filluar aplikimin Muzikë vini re se është e mundur të kaloni nga kontrolli i riprodhimit të muzikës në telefon në atë të vetë orës: për të dëgjuar muzikë jashtë linje, mund të sinkronizoni gjurmët dixhitale në orën inteligjente ose të aktivizoni aplikacionin Spotify kushtuar dhe në version Prima ju lejon të sinkronizoni listat e dëgjimit në orën inteligjente.

  Më në fund, diapazoni i gjerë i orëve inteligjente Garmin ka mundësi për luajtjen e muzikës të ngjashme me ato Samsung: Mund të përdorni këto orë për të kontrolluar riprodhimin nga shumica e aplikacioneve muzikore në telefonin tuaj ose për të luajtur muzikë dixhitale të sinkronizuar përmes kompjuterit tuaj me Garmin Connect, duke ju lejuar të lini telefonin tuaj në shtëpi.

  I vetmi shërbim muzikor i pajtueshëm me një aplikacion vendas të të njëjtave veshje është Spotify dhe, si në pajisjet Samsung, pajtimtarët në Spotify Premium ata mund të sinkronizojnë listat e dëgjimit me një pajisje Garmin për t'i dëgjuar ato kudo.

  LEXONI EDHE: Cila orë inteligjente për të blerë në 2021

   

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion