Shndërroni videon në MP4 në DVD dhe DVD në MP4


Shndërroni videon në MP4 në DVD dhe DVD në MP4

 

Shumë përdorues midis vitit 2000 dhe 2009 kanë mbledhur një numër të madh të filmave komercial DVD ose disqe shtëpiake, të cilat mund të shihen të qetë ulur në divan me një luajtës të veçantë. Në vitet në vijim, përdorimi i gjerë i shërbimeve streaming dhe platformave portative e ka zvogëluar shumë këtë praktikë, duke çuar në DVD që mbledhin pluhur në disa sirtarë.
Nëse dëshirojmë ruani videot që përmbahen në DVD në një skedar dixhital ose anasjelltas (sillni MP4 në DVD), në këtë udhëzues do t'ju tregojmë të gjitha programet falas të krijuara për këto nevoja, në mënyrë që të keni kontroll maksimal mbi përmbajtjen e disqeve optike dhe çfarë të mbani dhe çfarë të hidhni.

LEXONI EDHE: si shndërroni video dhe DVD në MP4 ose MKV në PC dhe Mac

Indeks()

  Si të ktheni videot DVD në MP4 (dhe anasjelltas)

  Në kapitujt vijues ne do t'ju tregojmë programet falas që mund të përdorim në kompjuterin tonë për të shndërruar disqe optike DVD Video në skedarë video MP4 dhe anasjelltas (atëherë krijoni DVD Video nga një ose më shumë MP4). Të gjithë programet mund të përdoren pa kufizime kohore ose kufizime në madhësinë e skedarëve ose DVD që do të bëhen, në mënyrë që të kursejmë blerjen e programeve të shtrenjta dhe tani të vjetruara.

  Programet për të kthyer DVD në MP4

  Programi i parë që ju rekomandojmë të provoni për konvertimin dixhital të DVD-së është HandBrake.

  Për të përdorur programin, së pari futim DVD në riprodhues, presim 2 minuta, pastaj fillojmë programin dhe zgjedhim DVD player për të ngarkuar videon.
  Sapo video të ngarkohet në ndërfaqe, ne kontrollojmë se cilat video dhe audio këngë për të mbajtur, ne zgjedhim mënyrën Format formatin MP4, ne vendosim si I paravendosur zëri 576p25 atëherë shtypim lart Filloni kodimin.

  Si një alternativë e vlefshme për HandBrake ne mund të përdorim programin VidCoder.

  Në një ndërfaqe të thjeshtë ne mund të ngarkojmë përmbajtjen e çdo DVD Video, të zgjedhim se cilat këngë audio dhe video për të mbajtur, të zgjedhim nëse do të integrojmë titrat, të zgjedhim profilin e konvertimit (në Cilësimet e kodimits) dhe më në fund shndërroni diskun në një skedar MP4 duke shtypur kthyer.

  Nëse në vend të skedarëve MP4 duam të ruajmë DVD Video në MKV (format më i ri dhe i pajtueshëm me Smart TV), ne mund të përdorim një mjet falas dhe efikas si MakeMKV.

  Programi më i thjeshtë për t'u përdorur për të kthyer DVD në skedarë video dixhitalë nuk ekziston: për ta përdorur atë hapim programin, zgjedhim diskun optik nga i cili do ta marrim videon, zgjedhim gjurmët për të ruajtur, zgjedhim një rrugë për të ruajtur skedarin e ri dhe më pas shtypim Bëni MKV të shkaktojë konvertim.
  Nëse jeni fillestar dhe nuk mund të përdorni HandBrake dhe VidCoder, ky është programi për ju!

  Konvertoni DVD të mbrojtur

   

  Nëse përpiqemi të përdorim dy programet e para të rekomanduara më sipër me një DVD të mbrojtur, nuk do të jemi në gjendje të shndërrohemi në MP4, parë mbrojtjet anti-kopje të integruara në mediat origjinale në treg. I vetmi që ka një sistem që heq mbrojtjen është MakeMKV, por si alternativë mund të përdorim edhe një nga programet që shihni në udhëzuesin tonë për Programet më të mira për të kopjuar DVD (rip) në PC.

  SHËNIM: heqja e mbrojtjeve për të bërë kopje personale nuk është një krim, e rëndësishme është që kopjet të mos largohen kurrë nga shtëpia jonë (ne nuk mund t'i shpërndajmë ose t'i shesim ato).

  Programet për të kthyer MP4 në DVD

  Nëse, nga ana tjetër, na duhet një program për të sjellë MP4 në DVD Video (pra i pajtueshëm me lojtarët desktop DVD), ju rekomandojmë të provoni menjëherë Freemake Video Converter.

  Për ta përdorur, futni një DVD të zbrazët në regjistrues, filloni programin, shtypni butonin. Video në të djathtë sipër, zgjidhni skedarët MP4 për t'u kthyer, shtypni butonin në DVD prezento me poshte dhe perfundimisht konfirmo ne djeg. Në të njëjtën dritare mund të zgjedhim nëse do të krijojmë një menu DVD dhe cilësinë e konvertimit, edhe nëse parametrat themelorë janë më se të mjaftueshëm për të bërë video të mira DVD.

  Një program tjetër shumë i mirë për të kthyer MP4 në DVD është AVStoDVD.

  Me këtë program ne mund të konvertojmë me shpejtësi videot MP4 në një format të pajtueshëm me DVD Video, në mënyrë që menjëherë të mund të djegim diskun optik. Për të shtuar video, thjesht kliko hapur, ndërsa për të filluar procesin e konvertimit ne shtypim butonin fillimi.

  Nëse jeni duke kërkuar për një program të plotë dhe të pasur me veçori për të sjellë MP4 në DVD, ne ju ftojmë të provoni DVD Author Plus.

  Me të, ju mund të ngarkoni menjëherë të gjitha skedarët MP4 nga pema e dosjeve të integruara pa pasur nevojë të hapni menaxherin e skedarëve çdo herë për të përfunduar krijimin përfundimtar të diskut optik. Kur tonat storyboard treguar më poshtë është i plotë, vendosni parametrat DVD në pjesën e djathtë të dritares, shtypni Next në krye dhe përfundoni operacionet e djegies.

  Për të gjetur programe të tjerë të dobishëm për të kthyer MP4 në DVD, lexoni tonin udhëzues për shndërroni MKV në AVI ose digjen MKV në DVD.

  Konkluzione

  Me programet e listuara më sipër ne mund të kryejmë të gjitha llojet e konvertimit nga MP4 në DVD dhe nga DVD në MP4, në mënyrë që të ruajmë disqet optike të filmave tanë të konsumit dhe në të njëjtën kohë të krijojmë DVD për t'u dhënë të afërmve tanë të moshuar ose në posedim. nga lojtarët e vjetër DVD ende punojnë.

  Në një udhëzues tjetër ju kemi treguar programe të tjera për të konvertoni DVD në MP4 për të parë video në iPhone, në mënyrë që videot (nga DVD) të jenë në përputhje me luajtësin e integruar në iPhone.
  Nëse në vend të kësaj ne do të dëshironim të shndërronim video për t'i parë në Android, ju drejtojmë tek udhëzuesi ynë Shndërroni filma dhe video për shikim në një smartphone.

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion