shkarravitje

shkarravitje . PĂ«rmirĂ«simi i fjalorit nĂ« çdo gjuhĂ« Ă«shtĂ« njĂ« punĂ« qĂ« kĂ«rkon pĂ«rkushtim. Po sikur, pĂ«r tĂ« ndihmuar nĂ« kĂ«tĂ« detyrĂ« tĂ« vĂ«shtirĂ«, tĂ« mund tĂ« mbĂ«shtetesh nĂ« motivimin e njĂ« loje argĂ«tuese dhe super konkurruese? BĂ«het fjalĂ« pĂ«r Scribble, njĂ« lojĂ« fjalĂ«sh amerikane, e krijuar nĂ« 1930 dhe qĂ« atĂ«herĂ« e pĂ«rkthyer nĂ« 22 gjuhĂ«.

Indeks()

  Shkarravitje: si tĂ« luash hap pas hapi? 🙂

  Te luaj tavĂ«ll online falas, thjesht  ndiqni kĂ«to udhĂ«zime hap pas hapi :

  Hapi 1  . Hapni shfletuesin tuaj tĂ« preferuar dhe shkoni nĂ« faqen e internetit tĂ« lojĂ«s emulator.online.

  Hapi 2  . Sapo tĂ« hyni nĂ« faqen e internetit, loja do tĂ« shfaqet tashmĂ« nĂ« ekran. Ju duhet tĂ« zgjidhni njĂ« emĂ«r pĂ«r tĂ« filluar tĂ« luani. NĂ«se dĂ«shironi, mund tĂ« zgjidhni edhe njĂ« imazh. Kliko " Luaj "   dhe mund tĂ« filloni tĂ« luani, zgjidhni tĂ« luani kundĂ«r makinĂ«s ose   luaj kundĂ«r njĂ« ose mĂ« shumĂ« miqve.

  Hapi 3. KĂ«tu janĂ« disa butona tĂ« dobishĂ«m. Ti mundesh " Shtoni ose hiqni tingullin ", shtypni" Luaj "butoni dhe filloni tĂ« luani, mundeni" Pushim "Dhe" Rifillo, fillo pĂ«rsĂ«ri "ne cdo kohe.

  Hapi 4.   PĂ«r tĂ« fituar ndeshjen duhet tĂ« krijoni fjalĂ« nĂ« tabelĂ«. Çdo shkronjĂ« ka njĂ« rezultat . Kushdo qĂ« merr mĂ« shumĂ« pikĂ« nĂ« fund tĂ« lojĂ«s do tĂ« fitojĂ«.🙂

  Hapi 5.    Pas pĂ«rfundimit tĂ« njĂ« loje, klikoni   "Rifillo, fillo pĂ«rsĂ«ri"   pĂ«r tĂ« filluar nga e para.

  ÇfarĂ« Ă«shtĂ« Scribble? đŸ€“

  shkarravitje giff

  Shkarravitje Ă«shtĂ« njĂ« lojĂ« bordi nĂ« tĂ« cilĂ«n lojtarĂ«t e saj (2-4) pĂ«rpiqen tĂ« shtojnĂ« pikĂ« duke formuar fjalĂ« tĂ« ndĂ«rlidhura , duke pĂ«rdorur gurĂ« letre nĂ« njĂ« tabelĂ« tĂ« ndarĂ« nĂ« 225 sheshe .

  Shkarravitje historinĂ« đŸ˜€

  shkarravit historinë

  ShumĂ« njerĂ«z besojnĂ« se shpikĂ«sit e Scribble janĂ«  James brunot     Helen Brunot , por nĂ« realitet nuk ishte ideja e tyre, pĂ«rkundrazi ajo  shpikĂ«si i Scribble Ă«shtĂ« Alfred Butts , njĂ« arkitekt nga Poughkeepsie, nĂ« Shtetin e New York-ut.

  Viti ishte 1931 , dhe si kaq shumĂ« tĂ« papunĂ« rishtazi, Butts kishte shumĂ« kohĂ« pĂ«r tĂ« kursyer. Ai vendosi tĂ« dilte me njĂ« lojĂ« tĂ« re qĂ« varej pjesĂ«risht nga fati dhe pjesĂ«risht nga aftĂ«sia.

  Alfred Mosher Butts, ai lexoi faqet e para të gazetës New York Times për të llogaritur se sa shpesh jepeshin letra specifike në gjuhën angleze (por ai zvogëloi shfaqjet e "S" në mënyrë që loja të mos ishte shumë e lehtë), dhe i dha një vlerë secilit bazuar në rrallësinë e tij.

  AsnjĂ« tabelĂ« nuk ishte e nevojshme pasi qĂ« pllakat ishin rregulluar sipas skemĂ«s sĂ« njĂ« fjalĂ«kryqi. Ai i dha emrin kĂ«saj loje  leksik .

  KĂ«rkesa e tij pĂ«r patentĂ« nuk u pranua, as krijuesit e lojĂ«rave nuk ishin tĂ« interesuar, kĂ«shtu qĂ« nĂ« 1938, ai modifikoi lojĂ«n duke shtuar njĂ«  Bordi 15 x 15  me katrorĂ« me rezultate tĂ« larta dhe a shtatĂ« pllaka foltore (karakteristikat qĂ« mbeten akoma). .

  Ai gjithashtu ndryshoi emrin nĂ«  FjalĂ«kryqe me kryq , por edhe njĂ« herĂ«  Zyra e Patentave  dhe krijuesit e lojĂ«rave nuk donin tĂ« dinin asgjĂ«. Pasi pĂ«rfundoi disa, ai u kthye nĂ« punĂ«n e tij tĂ« mĂ«parshme si arkitekt.

  Shkarravitje Evolucioni â˜ïž

   

  NĂ« 1948, James Brunot , pronar i njĂ« prej lojrave tĂ« pakta, tha se ishte i gatshĂ«m tĂ« pĂ«rpiqej ta tregtonte atĂ« me sukses. NĂ« kĂ«mbim tĂ« tĂ« drejtĂ«s sĂ« autorit,  Brunot fitoi tĂ« drejtat e patentĂ«s .

  UnĂ« kam rishpĂ«rndarĂ« sheshet e çmimeve, kam thjeshtuar rregullat dhe  ndryshoi emrin nĂ«  shkarravitje , E cila  u markua nĂ« tĂ« njĂ«jtin vit 1948 dhe nĂ« BritaninĂ« e Madhe nĂ« 1953 .

  Duke punuar nga shtëpia, ai shiti më shumë se 2,000 lojëra në vitin 1949. Në vitin 1952 doli fjala dhe shitjet filluan të rriteshin, ashtu si Brunot ishte gati të hidhte në peshqir.

  Jack Strauss, një menaxher në departamentin e dyqanit Macy, luajti gjatë pushimeve. Kur u kthye ai i kërkoi departamentit të tij të lojërave që t'i dërgonte disa prej tyre, por nuk kishte asnjë stok.

  Macy's filloi tĂ« mbĂ«shteste pĂ«rpjekjet promovuese, dhe pĂ«r shkak se Brunot nuk mund tĂ« vazhdonte me shitjet e rritura, ai licencoi prodhimin pĂ«r  Selchow & Righter . TĂ« drejtat jashtĂ« Shteteve tĂ« Bashkuara, Kanada dhe Australi iu shitĂ«n JW Spears, njĂ« kompani britanike. Aplikimi i parĂ« britanik i patentĂ«s u bĂ« vetĂ«m nĂ« 1954.

  Versione të ndryshme janë të nevojshme për gjuhë të ndryshme pasi që frekuenca e shkronjave dhe madje edhe vetë shkronjat mund të ndryshojnë (për shembull, Spanjishtja ka shkronjat LL dhe CH). Më shumë se 100 milion lojëra janë shitur në 29 gjuhë. James Brunot vdiq në 1984 dhe Alfred Butts në 1993.

  Rregullat e lojĂ«s đŸ“

  si të luaj shkarravitje

  Rregullat do të varen gjithmonë nga personi me të cilin luani dhe pothuajse me siguri nuk do të zbatohen plotësisht.

  • shkarravitje mund tĂ« luhet nga njĂ« numĂ«r midis dy deri nĂ« katĂ«r lojtarĂ« .
  • Ekziston njĂ« bord katror me 15 sheshe anash.
  • Secili do tĂ« ketĂ« tĂ« drejtĂ« pĂ«r shtatĂ« letra pĂ«r secilin raund.
  • Loja fillon nĂ«se merrni shkronjĂ«n mĂ« afĂ«r A ose A.
  • Çdo shkronjĂ« ka njĂ« numĂ«r me vlerĂ«n pĂ«rkatĂ«se.
  • Tabela pĂ«rmban katrorĂ« qĂ« shumĂ«zojnĂ« vlerĂ«n e shkronjave ose fjalĂ«ve, nĂ«se shkronja ose fjala e tejkalon atĂ« vlerĂ«. KĂ«to vlera mund tĂ« dyfishohen ose trefishohen.
  •  NĂ«se njĂ« lojtar mund tĂ« formojĂ« njĂ« fjalĂ« duke pĂ«rdorur shtatĂ« shkronjat nĂ« dorĂ«n e tij, ai automatikisht shĂ«non 50 pikĂ« .
  • NĂ« Scribble, nuk ka tĂ« bĂ«jĂ« vetĂ«m me ndĂ«rtimin e fjalĂ«ve, strategjia Ă«shtĂ« qĂ« tĂ« grumbulloni pikĂ« me shkronja tĂ« mira dhe katrorĂ« tĂ« mirĂ«.
  • Pas lĂ«vizjes sĂ« parĂ«, lojtarĂ«t duhet tĂ« pĂ«rdorin tĂ« paktĂ«n njĂ« shkronjĂ« qĂ« Ă«shtĂ« tashmĂ« nĂ« tabelĂ«n e lojĂ«s.
  • Loja pĂ«rfundon kur mbarojnĂ« letrat e lojĂ«s dhe tĂ« gjithĂ« lojtarĂ«t kanĂ« bĂ«rĂ« lĂ«vizjen e tyre tĂ« fundit. PikĂ«t me tĂ« cilat çdo lojtar mbetet nĂ« dorĂ« zbriten nga totali i tyre.

  kuriozitete âœ…

  si të luaj shkarravitje

  ‱ NĂ«se tĂ« gjitha pjesĂ«t e Scribble tĂ« prodhuara deri mĂ« sot do tĂ« vendoseshin krah pĂ«r krah, do tĂ« ishte e mundur tĂ« bĂ«hej njĂ« vijĂ« e vazhdueshme e aftĂ« tĂ« rrethonte TokĂ«n tetĂ« herĂ«.

  ‱ Dy ushtarĂ« u bllokuan nĂ« njĂ« çarje nĂ« AntarktidĂ« nĂ« 1985. Ata luajtĂ«n Scribble vazhdimisht pĂ«r 5 ditĂ«, derisa u shpĂ«tuan.

  ‱ Statistikat thonĂ« se 30,000 lojĂ«ra Scribble fillojnĂ« çdo orĂ« qĂ« kalon.

  ‱ Gjuha e fundit nĂ« tĂ« cilĂ«n u prodhua Scrabbrle Ă«shtĂ« Uellsishtja, versioni i sĂ« cilĂ«s u prezantua nĂ« 2006.

  ‱ VlerĂ«sohet se ka tĂ« paktĂ«n njĂ« milion lojĂ«ra tĂ« humbura tĂ« shpĂ«rndara nĂ« tĂ« gjithĂ« botĂ«n.

  ‱ NĂ« vitin 1993, Fjalori zyrtar Scribble i AmerikĂ«s sĂ« Veriut ndaloi tĂ« gjitha sharjet dhe sharjet racore.

  Me shume lojera

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion