Lojërat e trurit

LojĂ«rat e trurit. Zhvillimi i arsyetimit logjik pĂ«rmes LojĂ«rat e trurit eshte e rendesishme. Jo vetĂ«m qĂ« ju ndihmon tĂ« merrni rezultate tĂ« mira nĂ« njĂ« intervistĂ« pĂ«r punĂ« ose provime kolegji, por gjithashtu ka qenĂ« e dobishme nĂ« mbajtjen e trurit tuaj tĂ« ushtruar, pĂ«rmirĂ«simin e kujtesĂ«s dhe bĂ«rjen e detyrave tĂ« thjeshta mĂ« tĂ« lehta pĂ«r tu kryer .

NĂ«se mendoni se nuk e keni trajnuar trurin tuaj pĂ«r njĂ« kohĂ«, duhet tĂ« filloni ta bĂ«ni atĂ«. Ju duhet ta dini se e tyre kapaciteti pĂ«r zhvillim dhe mĂ«simnxĂ«nie mbetet deri nĂ« fund tĂ« jetĂ«s, kĂ«shtu qĂ« nuk Ă«shtĂ« kurrĂ« vonĂ« pĂ«r tĂ« stĂ«rvitur mendimin tuaj.

Indeks()

  BrainGames: si të luajmë hap pas hapi?

  PĂ«r tĂ« luajtur damĂ« nĂ« internet falas, thjesht  ndiqni kĂ«to udhĂ«zime hap pas hapi :

  Hapi 1 . Hapni shfletuesin tuaj të preferuar dhe shkoni te Emulator.online lojë website.

  Hapi 2 . Sapo tĂ« hyni nĂ« faqen e internetit, loja do tĂ« shfaqet tashmĂ« nĂ« ekran. Thjesht duhet tĂ« klikoni  Luaj dhe ju mund tĂ« filloni tĂ« luani.

  Hapi 3.  KĂ«tu janĂ« disa butona tĂ« dobishĂ«m. Ti mundesh " Shtoni ose hiqni tingullin ", goditi" Luaj "butonin dhe filloni tĂ« luani, mundeni" Pushim "Dhe" Rifillo, fillo pĂ«rsĂ«ri "ne cdo kohe.

  Hapi 4. Merrni kartat duke mbajtur parasysh se ato duhet tĂ« jenĂ« nga e njĂ«jta palĂ«. Loja pĂ«rfundon kur arrini tĂ« ngrini tĂ« gjitha letrat. Sapo tĂ« keni mbaruar, ju do tĂ« kaloni nivelin deri nĂ« pĂ«rfundimin e lojĂ«s.

  Hapi 5.  Pas pĂ«rfundimit tĂ« njĂ« loje, klikoni  "Rifillo, fillo pĂ«rsĂ«ri"  pĂ«r tĂ« filluar nga e para.

  Kuptimi i Lojërave të Trurit

  lojëra të trurit

  LojĂ«rat e trurit, ose lojĂ«ra arsyetimi , janĂ« lojĂ«ra qĂ« stimulojnĂ« dhe nxisin arsyetimin logjik njerĂ«zor nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« arrihet ekzekutimi i mirĂ«.

  KĂ«to lojĂ«ra kanĂ« karakteristikĂ«n  tĂ« zhvillimit tĂ« anĂ«s racionale njerĂ«zore,  duke e bĂ«rĂ« pĂ«rdoruesin tĂ« duhet tĂ« pĂ«rdorĂ«, nĂ« njĂ« masĂ« tĂ« madhe, anĂ«n e tij intelektuale pĂ«r tĂ« arritur zgjidhjen e duhur.

  KĂ«to lojĂ«ra arsyetimi pĂ«rdoren gjerĂ«sisht nga terapistĂ«t. TĂ« dy pĂ«r kĂ«shilla mjekĂ«sore, si pjesĂ« e rutinĂ«s nĂ« banesa, tĂ« moshuarit i kryejnĂ« kĂ«to ushtrime mendore nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« tĂ« shmangen sĂ«mundjet.

  Shembuj tĂ« LojĂ«rave tĂ« Trurit pĂ«rfshijnĂ« fjalĂ«kryqe, fjalĂ« puzzles, gjĂ«egjĂ«za, Sudoku puzzles dhe njĂ« tĂ« gjatĂ« etj.

  Përfitimet e lojërave të trurit

  lojëra inteligjence

  Ushtrimet mendore janĂ« shumĂ« tĂ« dobishme. Sipas studimeve, e sigurt ushtrimet e trajnimit tĂ« kujtesĂ«s mund tĂ« rrisin "rrjedhĂ«n e inteligjencĂ«s", aftĂ«sia pĂ«r tĂ« arsyetuar dhe zgjidhur probleme tĂ« reja.

  EkzistojnĂ« dy mĂ«nyra lojĂ«rash pĂ«r LojĂ«rat e Trurit. Atje jane individual Lojra dhe lojĂ«ra nĂ« grupe.

  Lojëra individuale

  LojĂ«ra individuale tĂ« trurit stimulojnĂ« arsyetimin logjik, analitik, vizio-hapĂ«sinor, koordinimin motorik, kujtesĂ«n e punĂ«s dhe mendimin anĂ«sor.

  Kur njĂ« person luan vetĂ«m, ata pĂ«rjetojnĂ« njĂ« moment introspeksioni intensiv dhe ushtrojnĂ« fuqinĂ« e tyre interpretimi dhe zgjidhja e problemeve . NĂ« atĂ« kohĂ«, ju keni aftĂ«sinĂ« pĂ«r tĂ« krijuar sisteme analitike dhe tĂ« zbatueshme pĂ«r jetĂ«n.

  Lojëra kolektive

  LojĂ«ra kolektive , nga ana e tyre, simulojnĂ« situata konkurruese dhe / ose bashkĂ«punuese , duke vĂ«nĂ« nĂ« praktikĂ« tĂ« gjitha aftĂ«sitĂ« e pĂ«rmendura mĂ« lart, pĂ«rveç marrĂ«dhĂ«nieve ndĂ«rpersonale.

  Tani qĂ« i dimĂ« avantazhet e tĂ« pasurit njĂ« mendje aktive, do tĂ« ishte mĂ« sĂ« miri pĂ«r tĂ« pĂ«rfshini ushtrimet e LojĂ«rave tĂ« Trurit nĂ« rutinĂ«n tonĂ« tĂ« pĂ«rditshme nĂ« rregull pĂ«r tĂ« pĂ«rfituar nga tĂ« gjitha kĂ«to pĂ«rmirĂ«sime dhe pĂ«r tĂ« marrĂ« njĂ« mendje mĂ« tĂ« madhe.

  Llojet e Lojërave të Trurit

  Sudoku

  sudoku

  Loja Ă«shtĂ« krijuar nga amerikan Howard Garns dhe ndihmon nĂ« trajnimi i arsyetimit logjik, pĂ«rqendrimit dhe planifikimit matematikor . Mund ta gjeni nĂ« internet ose nĂ« revista.

  Zonja

  ngjyrë trëndafili

  TĂ« luash damĂ« na bĂ«n ushtroni tĂ« dy hemisferat e trurit . PsikologĂ«t dhe neurobiologĂ«t kanĂ« studiuar se si lojĂ«rat strategjike ndihmojnĂ« nĂ« funksionimin e trurit dhe Ă«shtĂ« zbuluar se loja me damĂ« bĂ«n qĂ« turmat e zonave tĂ« trurit tĂ« aktivizohen njĂ«kohĂ«sisht, gjĂ« qĂ« ndihmon gjithashtu nĂ« parandalimin e Alzheimerit.

  Alex i mahnitshëm

  alex mahnitës

  Nga krijuesit e njĂ«jtĂ« tĂ« Angry Birds, loja e mahnitshme Alex inkurajon pĂ«rdoruesin qĂ« zhvillojnĂ« aftĂ«sitĂ« e tyre strategjike me qĂ«llim tĂ« zgjidhjes sĂ« problemeve tĂ« paraqitura dhe kalimit tĂ« fazĂ«s.

  Rosë hidraulik

  rosë hidraulik

  NĂ« kĂ«tĂ« lojĂ« pĂ«rdoruesi ka misionin tĂ« lidhĂ« tubat nĂ« tĂ« njĂ«jtat ngjyra dhe tĂ« krijojĂ« njĂ« sekuencĂ«. Ka disa sfida qĂ« ndihmoni me arsyetimin, zgjidhjen e problemeve, shkathtĂ«sinĂ« dhe pĂ«rqendrimin.

  Supë alfabeti

  Supë alfabeti

   

  NjĂ« lojĂ« e vjetĂ«r qĂ« ende arrin tĂ« tĂ«rheq lojtarĂ« nga e gjithĂ« bota. Premisa Ă«shtĂ« e thjeshtĂ«: tĂ« jetĂ« nĂ« gjendje tĂ« formoni fjalĂ« nĂ« mes tĂ« njĂ« lĂ«mshi letrash tĂ« rastĂ«sishme . PĂ«rveç versioneve tĂ« shtypura nĂ« revista, Ă«shtĂ« e mundur tĂ« gjesh lojĂ«n pĂ«r versione mobile.

  Shah

  mbretëreshat e shahut

  Konsiderohet njĂ« sport, shahu pĂ«rmirĂ«son imagjinatĂ«n, kreativitetin, zhvillimin e aftĂ«sive shoqĂ«rore, njohĂ«se dhe komunikuese . PĂ«rveç kĂ«saj, loja Ă«shtĂ« njĂ« aleat i rĂ«ndĂ«sishĂ«m pĂ«r trajnimin e trurit. Loja mund tĂ« luhet fizikisht ose nĂ« internet nĂ« faqet e internetit dhe aplikacionet e lojĂ«rave tĂ« shahut.
  Me kĂ«to LojĂ«ra tĂ« Trurit mund tĂ« stĂ«rvitni mendjen tuaj dhe tĂ« jeni nĂ« gjendje tĂ« merreni mĂ« mirĂ« me pyetjet logjike, ose pĂ«r provimet tuaja ose thjesht sepse doni ta mbani mendjen tuaj nĂ« formĂ«.

  Rregullat e LojĂ«rave tĂ« Trurit📏

  rregullat e lojërave të trurit

  Lojërat logjike nuk kanë rregulla universale, secila luhet me rregullat e veta, por ato kanë diçka të përbashkët.

  Ne duhet te aktivizoni njohuritĂ« njohĂ«se si vĂ«zhgimi, njohja, identifikimi, krahasimi, gjetja. Dhe pĂ«rdorni arsyetimin logjik, planifikimin pĂ«rpara, vendimmarrjen dhe madje intuitĂ«n tĂ« jetĂ« nĂ« gjendje tĂ« luajĂ« lojĂ«ra rrjedhshĂ«m dhe me shkathtĂ«si.

  Si njĂ« shembull i LojĂ«rave tĂ« Trurit mund tĂ« pĂ«rdorim shahun . NĂ«se lexojmĂ« rregullat e tij, lĂ«vizjet specifike, strategjitĂ« qĂ« mund tĂ« ndiqen pĂ«r t'i rrĂ«mbyer kundĂ«rshtarit dhe pĂ«r tĂ« pĂ«rfunduar duke vrarĂ« Mbretin, mund tĂ« marrim njĂ« ide se sa komplekse dhe fantastike Ă«shtĂ« kjo lloj argĂ«timi nĂ« mendjen tonĂ«.

  Këshilla për Lojërat e Trurit

  LojĂ«rat logjike paraqesin njĂ« sfidĂ« pĂ«r trurin tonĂ«, madje edhe durimin tonĂ«. Kur zgjidhni njĂ« LojĂ« Brain, filloni me lojĂ«ra tĂ« thjeshta qĂ« sfidojnĂ« mendjen tuaj.

  Disa tĂ« thjeshta, por argĂ«tuese janĂ« lojĂ«ra kujtese . Filloni duke kujtuar pozicionin dhe vizatimin e disa letrave dhe shtoni numrin ndĂ«rsa rritet aftĂ«sia juaj e mbajtjes. PĂ«rveç qĂ« Ă«shtĂ« shpĂ«rblyes, Ă«shtĂ« njĂ« lojĂ« pĂ«r tĂ« gjitha moshat , kĂ«shtu qĂ« ju tĂ« mund tĂ« luani me fĂ«mijĂ«t tuaj.

  Misioni kryesor i kĂ«tyre lojĂ«rave Ă«shtĂ« argĂ«timi, pasi duke ju argĂ«tuar, ato do ta bĂ«jnĂ« mendjen tuaj tĂ« mos lodhet kaq shpejt dhe aftĂ«sitĂ« njohĂ«se qĂ« nĂ«nkuptojnĂ« kĂ«to sfida mund tĂ« jenĂ« i zhvilluar , pa e kuptuar as vetĂ«.

  PĂ«rfitoni nga shumĂ« pĂ«rfitime qĂ« ofrojnĂ« LojĂ«rat e Trurit dhe argĂ«tohuni me mijĂ«ra lojĂ«ra qĂ« janĂ« brenda kĂ«saj familje.

  ÇfarĂ« jeni duke pritur pĂ«r tĂ« goditur shfaqjen?

  Me shume lojera

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion