Kontrolloni TV me zjarr me zë (me Echo, Alexa pa telekomandë)


Kontrolloni TV me zjarr me zë (me Echo, Alexa pa telekomandë)

 

Nëse kemi një pajisje Amazon Echo, si pika e mirë Echo, tani është e mundur Komandoni Fire TV Stick duke përdorur zërin tuaj, pa nevojën e telekomandës. mëkat atëherë duhet të shtypni butonin e kontrollit të zërit në Telekomanda e zjarrit TV, ju mund të lëvizni menutë thjesht duke folur, falë lidhjes midis Fire TV dhe Echo. Me këtë sistem, ju jo vetëm që mund të kërkoni për episode, filma dhe seri televizive, por gjithashtu të filloni dhe të ndaloni riprodhimin, të ktheheni dhe më pas të shikoni informacionin e kërkuar nga ndihmësi i zërit në TV, të tilla si moti, kalendari ose ndonjë tjetër. Mund të shikoni gjithashtu imazhe të kapura nga një kamera sigurie e lidhur me Alexa në TV dhe ofron një alternativë kur nuk mund të gjeni telekomandën Fire TV Stick ose nuk doni të ngriheni për ta kapur atë dhe për të kontrolluar gjithçka vetëm me zërin tuaj.

Kërkesa e vetme për të përdorur Fire TV me zë është që ajo të jetë e lidhur me një pajisje Amazon Echo. Kjo mund të bëhet lehtësisht tani, duke përdorur aplikacionin Alexa në Android ose iPhone. Nëse e njëjta llogari Amazon është vendosur në Fire TV dhe Echo, nëse aplikacioni Alexa është aktivizuar në cilësimet Fire TV, thjesht përdorni aplikacionin Alexa në telefonin tuaj për të shtoni Fire TV në pajisjet e kontrolluara nga Echo.

Në aplikacionin Alexa, shkoni te skeda Tjetër, pastaj prekni konfigurimin dhe më në fund në TV dhe video: Këtu mund të shtypni ikonën Fire TV për të shtuar pajisjen në kontrollin Alexa. Çiftimi automatik mund të realizohet duke i thënë Alexa në Echo të luajë një film; Atëherë Alexa do t'ju pyesë nëse doni të aktivizoni kontrollin e zërit të Fire TV.

Pasi të bëhet kjo, pa përdorur një telefon ose telekomandë, është e mundur tregoni pajisjen tonë Echo ose Echo Dot: Diçka si "Alexa, më trego motin"për të parë parashikimin e motit në ekranin e TV, pa u përgjigjur me zërin tuaj.

Komandat më të dobishme me Alexa për të kontrolluar Fire TV janë:

 • Alexa Apri Netflix (mund të përdoret për çdo aplikacion të instaluar).
 • Alexa gjen "titull" (Alexa do të kërkojë për një film ose shfaqje nga të gjitha aplikacionet e instaluara, si Netflix ose Prime Video.)
 • Alexa vendosi titullin e filmit (për të filluar menjëherë luajtjen e filmit që po kërkoni).
 • Alexa gjen komedi (Alexa do të kërkojë filma në atë zhanër.)
 • Alexa kërkoni titullin në Youtube (për të kërkuar në mënyrë specifike në Youtube; kërkimi specifik nuk funksionon për të gjitha aplikacionet).
 • Alexa Kthehuni në Shtëpi O Shko në shtëpi (për t'u kthyer në ekranin kryesor).
 • Zgjidh Alexa (për të zgjedhur kutinë e theksuar në ndërfaqen Fire TV).
 • Alexa Shko majtas ose djathtas (për të lëvizur zgjedhjen majtas ose djathtas nga një).
 • Rrëshqitni Alexa majtas ose djathtas (për të lëvizur zgjedhjen në të djathtë ose në të majtë katër artikuj për të lëvizur më shpejt).
 • Alexa vai giu o vai su (për të shkuar lart e poshtë në zgjedhjen e menusë).
 • Alexa shiko videot e mia (për të shkuar në seksionin Videot e Mia në Prime Video).

Meqenëse mund të shihni informacionin e motit në TV duke pyetur Alexa me zërin tuaj, mund të pyesni gjithashtu:

 • "Alexa, më trego kalendarin"
 • "Alexa, më trego kamerën"
 • "Alexa, më trego listën e gjërave"
 • "Alexa, më trego trafikun në Romë"
 • "Alexa, më trego listën e blerjeve"

Për më shumë këshilla për provën me Fire TV dhe Echo, kemi parë një artikull tjetër se si dëgjoni audion televizive (me FireTV) në Amazon Echo

COUSIN: Kontrolloni televizorin me zërin tuaj

Nëse vërtet dëshironi të kontrolloni televizorin tuaj me zërin tuaj, mund ta bëni duke blerë një pajisje që mund të shndërrojë komandat zanore Alexa në komanda të telekomandës. Me fjalë të tjera, mund të ndryshoni kanale në televizorin tuaj duke përdorur zërin tuaj falë një Amazon Echo. Për ta bërë këtë, duhet të blini një pajisje si ky Smart Home Hub për 20 euro, e cila ju lejon të kontrolloni çdo objekt me një telekomandë zanore.

LEXONI EDHE: Si ta lidhni Alexa me çdo TV

 

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

upload

Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion