Gjenerimi i muzikës së re me inteligjencë artificiale


Gjenerimi i muzikës së re me inteligjencë artificiale

 

Inteligjenca artificiale, tani për tani, shkon përtej eksperimenteve dhe me të vërtetë po zë vend në shumë projekte dhe zbatime praktike. Midis këtyre, ata që krijojnë muzikë po zhvillohen shumë, kështu që edhe ata që nuk kanë njohuri për instrumentet muzikorë ose përvojë në të kënduar mund të argëtohen dhe të lëshojnë imagjinatën e tyre. Inteligjenca artificiale e aplikuar në muzikë funksionon përmes një algoritmi që, duke ekzaminuar një numër të madh regjistrimesh, arrin të gjenerojë automatikisht një përbërje të re dhe unike muzikore. Algoritmi kombinon shtresat e tingujve të përbërë nga sythe, me linja të ndryshme për secilin instrument muzikor.

Ka disa aplikacione në internet me të cilat eksperimentohet me gjenerimin e muzikës duke përdorur inteligjencën artificiale e cila më pas mund të përdoret për të dëgjuar ose si sfond për një video, lojë video ose ndonjë projekt tjetër. Disa shembuj të aplikacioneve me të cilat gjenerohet muzikë e re përmes AI janë në dispozicion, pa pagesë, në faqet vijuese.

LEXONI EDHE: Faqe për të luajtur në internet dhe për të bërë muzikë dhe shoqërime

1) Gjeneruese.fm është një krijues i muzikës në sfond, shkëlqyeshëm për t'u përdorur për t'u çlodhur dhe përqendruar, duke zgjatur pafundësisht. Muzika në këtë sit nuk është e kompozuar nga dikush, por gjenerohet automatikisht dhe nuk mbaron kurrë.

2) Mubert Shtë një projekt në zhvillim, të cilin mund ta provoni në një version demo. Zgjidhni kohëzgjatjen (maksimumi 29 minuta) dhe zhanrin muzikor (Ambient, Hip-Hop, Electronic, House dhe të tjerët) ose Humor (i trishtuar, i lumtur, i tensionuar, i relaksuar, etj.), atëherë mund të krijoni një titull që do të jetë i ri çdo herë, që mund ta dëgjoni në transmetim dhe që gjithashtu mund të shkarkoni për $ 1 për të qenë në gjendje ta përdorni atë në projektet tuaja pa u shqetësuar për licencat dhe të drejtat Nga autori. . Mubert mund të kompozojë muzikë elektronike në kohë reale që përshtatet me shijet e secilit përdorues, kështu që dy njerëz nuk duhet të dëgjojnë kurrë të njëjtën gjë.

3) Aiva.ai është një faqe që mund ta përdorni falas krijoni muzikë të re. Kur krijoni një llogari, mund të përcaktoni disa parametra si zhanrin, kohëzgjatjen, instrumentet muzikorë, kohëzgjatjen dhe më shumë për të gjeneruar automatikisht një përbërje të re muzikore që mund të dëgjohet në internet ose edhe të shkarkohet. Aiva.ai është një projekt i plotë në internet, duhet ta provoni. Aiva gjithashtu ka një redaktues shiritash për të manipuluar muzikën, për ta modifikuar sipas dëshirës tuaj, shtoni efekte dhe linja të reja të instrumenteve muzikore. Niveli i redaktuesit mund të jetë kompleks nëse nuk keni përvojë.

4) Soundraw.io është një faqe tjetër falas për krijimin e muzikës së re duke përdorur inteligjencën artificiale. Duke krijuar një llogari falas, menjëherë mund të zgjidhni zhanrin, gjendjen shpirtërore, instrumentet, kohën, kohëzgjatjen dhe më pas të dëgjoni pjesët e krijuara.

5) Ampermuzikë është një faqe tjetër për të gjeneruar muzikë me të vërtetë të fuqishme, mbase ajo që ju lejon të jeni më të imët në përzgjedhjen e karakteristikave që duhet të ketë përbërja e re. Këtu mund të përdorni edhe mjetin duke krijuar një llogari falas. Kur krijoni një projekt të ri për të kompozuar, ju jo vetëm që mund të përcaktoni zhanrin, por gjithashtu të tregoni një lloj shembulli midis atyre të propozuar dhe më pas të zgjidhni llojin e goditjeve, instrumentet e telit, etj. per kengen e re.

BONUS: Për të përfunduar artikullin, vlen të informoheni për sitin argëtues. Google Blog Opera, gjë që i bën të këndojnë katër spote me ngjyra të ndryshme, secila me një zë opera opera Tatar, secila me një ton të ndryshëm (bas, tenor, mezo-soprano dhe soprano). Zërat regjistrohen nga këngëtarë profesionistë dhe mund të modulohen ndryshe duke lëvizur spote të ndryshme, duke i tërhequr lart e poshtë majtas dhe djathtas. Me kalimin e kohës, ju mund të krijoni muzikë të festave të Krishtlindjeve, llojin që këndoni në kishë, nga e para dhe ta regjistroni për ta shpërndarë. Duke përdorur ndërprerësin e Krishtëlindjes mund të dëgjoni disa nga këngët më të famshme të Krishtëlindjes të kënduara nga blobs. Modeli i inteligjencës artificiale përdor zërat e marrë nga këngëtarët për të bërë që blobet të godasin notat e sakta dhe të krijojnë tinguj të saktë për të prodhuar një këngë të lumtur dhe festive, duke i bërë ata të këndojnë gjithashtu.

LEXONI EDHE: 30 aplikacione për të luajtur dhe për të bërë muzikë në Android, iPhone dhe iPad

 

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

upload

Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion