Fjalëkryq

Fjalëkryq. Tani do t'ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të kuptuar këtë lojë të bukur. Nga kuptimi i saj etimologjik, origjina e tij, përfitimet e tij, modelet e enigmës që ekzistojnë dhe gjithashtu strategjitë për ta zgjidhur atë shpejt, por shpejt.

Indeks()

  FjalĂ«kryq: Si tĂ« luajmĂ« pikĂ« pĂ«r pikĂ« 😀

  PĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« njĂ« FjalĂ«kryq nĂ« internet falas, ju vetĂ«m duhet tĂ« ndiqni kĂ«to udhĂ«zime hap pas hapi:

  1.  Hapni shfletuesin tuaj tĂ« preferuar dhe shkoni nĂ« faqen e lojĂ«s  Emulator.online.
  2. Sapo tĂ« hyni nĂ« sit, loja do tĂ« shfaqet nĂ« ekran. Ju thjesht keni borxh zgjidhni gjuhĂ«n dhe kategorinĂ« qĂ« ju pĂ«lqen mĂ« shumĂ«. NdĂ«r kategoritĂ« qĂ« mund tĂ« lokalizoni janĂ«: Frutat, kompjuterĂ«t, kafshĂ«t Vendet, Perimet dhe Muzika
  3. Tani, do tĂ« gjeni disa butona tĂ« dobishĂ«m. Mund "Shtoni ose hiqni tingullin", Jep butonin"Luaj"Dhe filloni tĂ« luani, mundeni"Ndalo"dhe"reboot"NĂ« çdo moment, Rritni madhĂ«sinĂ« e ekranit ose loja e daljes.
  4. Ajo arrin të bashkojë secilën nga pjesët në një mënyrë të tillë që të krijohet imazhi që keni zgjedhur.
  5. Pasi tĂ« keni mbushur njĂ« lojĂ«, klikoni "loja e daljes" pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« fjalĂ«kryqe tĂ« tjera.

   

  ÂżSi tĂ« zgjidhim njĂ« fjalĂ«kryq?🖊

  Tani ju tregojmë tetë truke që do t'ju ndihmojnë të përparoni në mënyrën tuaj të të bërit fjalëkryq:

  1- Lexoni secilën nga pjesët

  GjĂ«ja e parĂ« qĂ« duhet tĂ« bĂ«ni kur filloni njĂ« fjalĂ«kryq Ă«shtĂ« lexoni çdo tĂ« dhĂ«nĂ« nga lart poshtĂ« dhe gjithashtu futni zgjidhjet e thjeshta. KĂ«shillohet tĂ« vazhdoni nĂ« njĂ« drejtim specifik. Majtas nĂ« tĂ« djathtĂ« ose anasjelltas dhe pastaj vazhdoni nĂ« pĂ«rputhje me rrethanat nga lart poshtĂ«. Ju mund tĂ« jeni i sigurt qĂ« keni regjistruar secilĂ«n zgjidhje tĂ« njohur.

  NĂ«se, nga ana tjetĂ«r, do tĂ« duhej tĂ« zgjidhni pyetjet pa dallim dhe t'i kryqĂ«zonit ato, ndoshta disa kuti shumĂ« tĂ« thjeshta kalojnĂ« para jush pa e vĂ«rejtur.

  Kur të keni përfunduar këtë raund të parë të fjalëkryqit, tani duhet të vazhdoni me pyetjet mjaft të vështira të cilave nuk keni qenë ende në gjendje t'u përgjigjeni. Kjo e bën më të lehtë hamendjen për këto sheshe dhe më lehtë mund të filloni një raund të dytë.

  Tani Ă«shtĂ« mĂ« e lehtĂ« pĂ«r t'iu pĂ«rgjigjur pyetjeve qĂ« ofrojnĂ« vetĂ«m pĂ«rgjigje tĂ« shumĂ«fishta tĂ« mundshme. PĂ«r tĂ« shĂ«rbyer si njĂ« shembull, nĂ«se jeni duke kĂ«rkuar pĂ«r njĂ« pĂ«remri vetor me 3 shkronja , ju prapĂ« mund tĂ« zgjidhni midis ME, JU, SH.B.A., etj. NĂ«se keni pĂ«rfunduar tashmĂ« njĂ« ose dy shkronja me raundin e parĂ«, disa opsione tani mund tĂ« pĂ«rjashtohen shpejt dhe nĂ« rastin mĂ« tĂ« mirĂ«, ka mbetur vetĂ«m njĂ« zgjidhje.

  2- Përdorni shënjuesit

  shënues për kryqëzimet

  NĂ«se ka ende shumĂ« mundĂ«si pĂ«rgjigjeje pĂ«r njĂ« pyetje ose, nĂ« pĂ«rgjithĂ«si, nuk jeni veçanĂ«risht tĂ« sigurt pĂ«r pĂ«rgjigjen, paraprakisht shkruani fjalĂ«n me lehtĂ«si me njĂ« stilolaps. NĂ«se, ndĂ«rsa vazhdoni tĂ« zgjidhni enigmĂ«n, disa shkronja tĂ« tjera gjenden pĂ«r fjalĂ«n qĂ« po kĂ«rkoni, do tĂ« shihni nĂ«se mendimi juaj i parĂ« ishte i saktĂ« apo jo.

  Ndonjëherë është mirë të presësh derisa të jepen shkronja të shumta për një fjalë të diskutueshme. Nëse është vetëm një, si Për shembull një Y gjithashtu, probabiliteti është shumë i lartë që variacione të shumta mund të zbatohen akoma. Me atë që do të jetë më mirë që të presësh edhe pak. Nëse jeni pjesërisht i sigurt se fjala që dëshironi përshtatet, mund ta gjurmoni siç duhet.

  3- BĂ«ni njĂ« pushim🙂

  NĂ«se keni qĂ«ndruar nĂ« njĂ« fjalĂ« pĂ«r njĂ« kohĂ« tĂ« gjatĂ« dhe nuk mund tĂ« shkoni mĂ« tej pĂ«rmes fjalĂ«kryqit, nuk duhet tĂ« keni frikĂ« BĂ«ni njĂ« pushim. Pastaj lĂ«re misterin mĂ«njanĂ«, pastro kokĂ«n dhe bĂ«j diçka tjetĂ«r.

  SurprisingshtĂ« pĂ«r t'u habitur se si, pas njĂ« intervali tĂ« caktuar kohor kur lexoni pĂ«rsĂ«ri njĂ« pyetje, papritmas ju keni njĂ« efekt surprizĂ« atje ku ishit bllokuar mĂ« parĂ«. Faktori i kohĂ«s nuk Ă«shtĂ« kritik kur zgjidh njĂ« fjalĂ«kryq gjithsesi. PĂ«rfundimi Ă«shtĂ« se sfida Ă«shtĂ« argĂ«tuese.

  4- Gjeni historinë e kopertinës

  Jo çdo fjalĂ«kryq ka njĂ« temĂ« tĂ« veçantĂ« tĂ« titullit. MĂ« shumĂ« nĂ«se jepet njĂ« arsye ose temĂ« nĂ« kryefjalĂ«, mund tĂ« prisni qĂ« njĂ« pjesĂ« e caktuar e pyetjeve dhe pĂ«rgjigjeve tĂ« drejtohen pikĂ«risht tek ajo.

  Pra, kjo nuk do të thotë që secila fjalë të bazohet tek ai. Në veçanti, fjalët e vogla mbushëse, të tilla si përemrat, shkurtesat dhe të ngjashme, nuk do të bazohen në një temë. Por nëse ka një temë Krishtlindjesh ose dimri në kokë, një pemë me 5 shkronja ka më shumë të ngjarë të jetë BIRR sesa Lisi.

  Kjo është veçanërisht e dobishme nëse nuk mund të ecni përpara me një pyetje me përgjigje të shumta të mundshme. Kështu që mbani temën në mendje, ajo do t'ju udhëzojë në rrugën e duhur.

  5- Kërkoni fjalë nga gjuhë të tjera

  L fjalĂ«kryq ato pĂ«rdoren shpesh pĂ«r tĂ« kĂ«rkuar fjalĂ« nĂ« gjuhĂ« tĂ« huaja. SidoqoftĂ«, mund tĂ« jeni i sigurt se nĂ« pĂ«rgjithĂ«si nuk do tĂ« jetĂ« kurrĂ« njĂ« leksik shumĂ« i vĂ«shtirĂ«. ShumicĂ«n e kohĂ«s, nuk ka tĂ« bĂ«jĂ« me zotĂ«rimin e gjuhĂ«s tjetĂ«r nĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« pĂ«rsosur pĂ«r tĂ« zgjidhur pyetjen. PĂ«rkundrazi, Ă«shtĂ« jashtĂ«zakonisht mirĂ« fjalĂ« tĂ« vogla qĂ« mund tĂ« kenĂ« hyrĂ« nĂ« gjuhĂ«n tuaj nĂ« pĂ«rdorimin e pĂ«rgjithshĂ«m tĂ« gjuhĂ«s. Sigurohuni qĂ« tĂ« keni shkronja tĂ« caktuara pĂ«r fjalĂ«n qĂ« po kĂ«rkoni, atĂ«herĂ« do tĂ« jetĂ« mĂ« lehtĂ« tĂ« merret me mend.

  6- Gjeni se çfarë lloj fjalesh po kërkoni

  llojet e fjalëve

  NdonjĂ«herĂ« mundet pĂ«rdorni pikĂ«pyetjen pĂ«r tĂ« parashikuar saktĂ«sisht se nĂ« cilĂ«n pjesĂ« tĂ« argumentit duhet tĂ« klasifikohet zgjidhja. Kjo ju jep mundĂ«sinĂ« tĂ« shkruani pĂ«rfundimin nĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« sigurt. Kur kĂ«rkoni njĂ« folje, ato zakonisht pĂ«rfundojnĂ« nĂ« tĂ« njĂ«jtĂ«n mĂ«nyrĂ«. ExactlyshtĂ« saktĂ«sisht e njĂ«jta gjĂ« me fjalĂ«t shumĂ«s. NĂ«se kĂ«rkoni shumĂ«sin e njĂ« fjale, ajo me siguri do tĂ« pĂ«rfundojĂ« nĂ« -Ă«shtĂ« ose -s. 

  Nga njĂ«ra anĂ«, mund ta pĂ«rdorni pĂ«r tĂ« futur shkronjat e fundit tĂ« njĂ« fjale, edhe nĂ«se nuk jeni i sigurt pĂ«r tĂ«rĂ« fjalĂ«n. Nga ana tjetĂ«r, shkronjat e pakta nĂ« fund tĂ« fjalĂ«s ndihmojnĂ« pĂ«r tĂ« gjetur mĂ« shumĂ« fjalĂ« qĂ« e kalojnĂ« atĂ« mĂ« shpejt. SidoqoftĂ«, nĂ«se nuk jeni tĂ« sigurt pĂ«r pĂ«rfundimin e duhur, futni atĂ« me njĂ« stilolaps tani pĂ«r tani.

  7- Kuptimi i shumëfishtë i fjalës

  Me disa pyetje duhet tĂ« shikoni mĂ« shumĂ« se njĂ« herĂ«. Epo mbase kĂ«rkoni vetĂ« tĂ« jetĂ« i paqartĂ«. SĂ« pari, pĂ«r shkak tĂ« faktit se njĂ« fjalĂ« nĂ« pyetje mund tĂ« ketĂ« kuptime tĂ« ndryshme, pĂ«r tĂ« shĂ«rbyer si njĂ« shembull nĂ« Banco. NĂ«se ju pyesin se çfarĂ« bĂ«ni nĂ« njĂ« bankĂ«, duhet tĂ« keni parasysh se kjo mund tĂ« nĂ«nkuptojĂ« si bankĂ« vendesh ashtu edhe bankĂ« tĂ« korporatĂ«s financiare.

  AtĂ«herĂ« pĂ«rgjigja mund "rri atje" O mirĂ« "investo para ".

  Ekziston gjithashtu mundësia që një shënim të kuptohet fjalë për fjalë ose në mënyrë proverbiale. Meditimi rreth qoshe ndonjëherë është i nevojshëm këtu. Mos merrni gjithmonë dhe në çdo kohë kuptimin më të shpeshtë të fjalëve, por gjithashtu përpiquni të merrni parasysh nivele të tjera. Për të shërbyer si një shembull, nëse ju kërkohet një rrugë për në Romë, me siguri nuk duhet të përmendni një rrugë ose shteg specifik, por përgjigja mund të jetë GJITHA, sipas thënies "Të gjitha rrugët të çojnë në Romë".

  8- Kur asgjë nuk ndihmon ...

  NĂ«se tani i keni ndjekur tĂ« gjitha kĂ«to kĂ«shilla dhe akoma nuk mund tĂ« vazhdoni me disa fjalĂ«, nuk ka kuptim tĂ« kĂ«rkoni disa kĂ«shilla. Le tĂ« jetĂ« ashtu Kerko per keshille te miqtĂ« e caktuar ose tĂ« njohurit e modĂ«s sĂ« vjetĂ«r ose tĂ« pĂ«rdorin vepra tradicionale ose dixhitale tĂ« referencĂ«s.

  KĂ«shtu qĂ« tĂ« jetĂ« fjalorĂ«, leksikĂ« ose enciklopedi, njĂ«ri prej tyre Ă«shtĂ« ndoshta nĂ« shtĂ«pi. SidoqoftĂ«, nĂ«se jeni duke lĂ«vizur dhe duke zgjidhur fjalĂ«kryqin nĂ« njĂ« vend tjetĂ«r, mund tĂ« zgjidhni oferta tĂ« shumta nĂ« internet pĂ«r ndihmat e enigmĂ«s.

  ShpresojmĂ« qĂ« ky informacion tĂ« ketĂ« qenĂ« i dobishĂ«m pĂ«r ju. Dhe, nĂ«se ndiheni gati tani, ne presim qĂ« ju tĂ« filloni tĂ« bĂ«ni tuajat fjalĂ«kryq.

  ÇfarĂ« Ă«shtĂ« fjalĂ«kryqi?📚

  L fjalĂ«kryq Ato janĂ« njĂ« kalim kohe e pĂ«rbĂ«rĂ« nga njĂ« seri sheshesh tĂ« zbrazĂ«t qĂ« mĂ« nĂ« fund duhet ta pĂ«rfundoni lojĂ«n. Gjeni secilĂ«n fjalĂ« duke pĂ«rdorur kĂ«shillat falas. NdĂ«rsa disa fjalĂ« plotĂ«sohen, shkronja tĂ« caktuara me fjalĂ« tĂ« tjera shfaqen automatikisht, duke e bĂ«rĂ« mĂ« tĂ« lehtĂ« zgjidhjen. IsshtĂ« shumĂ« e zakonshme nĂ« gazeta dhe gazeta dhe, pĂ«r kĂ«tĂ« arsye, ato janĂ« gjithashtu tĂ« suksesshme nĂ« Internet.

  La VĂ«shtirĂ«sia e fjalĂ«kryqit ndryshon sipas formatit dhe numrit tĂ« fjalĂ«ve. Sa mĂ« pak tĂ« kryqĂ«zohen fjalĂ«t dhe sa mĂ« shumĂ« fjalĂ« tĂ« ketĂ« loja, aq mĂ« tĂ« mĂ«dha janĂ« shanset qĂ« loja tĂ« jetĂ« mjaft e vĂ«shtirĂ«. PĂ«rveç kĂ«saj, shkalla e kompleksitetit ndryshon sipas temĂ«s sĂ« fjalĂ«kryqit, kĂ«shtu qĂ« nĂ«se mĂ«soni tĂ« luani, zgjidhni njĂ« temĂ« qĂ« ju pĂ«lqen dhe keni njohuri.

  FjalĂ«kryqet janĂ« aktualisht njĂ« nga hobet mĂ« tĂ« njohura, megjithĂ«se ata kanĂ« humbur terren pĂ«rpara lojĂ«rave tĂ« tjera si sudoku. VĂ«shtirĂ« se ka ndonjĂ« gazetĂ« apo gazetĂ« qĂ« nuk ka njĂ« seksion hobi qĂ« pĂ«rfshin njĂ« ose mĂ« shumĂ« tĂ« meta fjalĂ«kryq. Por nĂ« cilĂ«n pikĂ« filloi gjithçka?

  Historia e FjalĂ«kryqeveđŸ€“

  kompleksiteti i fjalëkryqit

  El fjalĂ«kryqi i parĂ« qĂ« e dimĂ« se ndodhi mĂ« XNUMX dhjetor XNUMX, kur gazeta E diela Bota New York shtypi njĂ« enigmĂ« tĂ« quajtur "fjalĂ«kryq", zhvilluar nga Arthur Wynne, njĂ« kronist anglez nga Liverpool. Mister ishte njĂ« hit i menjĂ«hershĂ«m pĂ«r publikun dhe u bĂ« njĂ« tĂ«rheqje javore pĂ«r botimin.

  PavarĂ«sisht suksesit tĂ« saj, Bota ishte e vetmja gazetĂ« qĂ« botoi kĂ«tĂ« enigmĂ« deri nĂ« vitin 1924, nĂ« kohĂ«n kur njĂ« botues fillestar lĂ«shoi ​​njĂ« pĂ«rmbledhje tĂ« plotĂ« tĂ« fjalĂ«kryqeve tĂ« botuara me kalimin e kohĂ«s nga World, nĂ« formatin e librit. Simon & Schuster nisi njĂ« marrĂ«zi tĂ« re qĂ« do tĂ« bĂ«hej njĂ« nga botuesit mĂ« tĂ« mĂ«dhenj nĂ« planet.

  Fjala tabelĂ«- NjĂ« lloj i veçantĂ« akrostik qĂ« pĂ«rbĂ«het nga njĂ« grup letrash tĂ« shĂ«nuara nĂ« njĂ« 'rrjet' katror, ​​nĂ« mĂ«nyrĂ« qĂ« saktĂ«sisht tĂ« njĂ«jtat fjalĂ« tĂ« lexohen si horizontale ashtu edhe vertikale, daton qĂ« nga kohĂ«rat antike.

  fjalëkryq

  Paraardhësi i Fjalëkryqit

  ParaardhĂ«si mĂ« i vjetĂ«r i njohur i fjalĂ«kryqit u gjet nĂ« qytetin e TebĂ«s nĂ« varrin e kryepriftit Neb-wenenef tĂ« caktuar pĂ«r atĂ« funksion gjatĂ« vitit tĂ« parĂ« tĂ« mbretĂ«rimit tĂ« Ramses II, faraoni i dinastisĂ« sĂ« XNUMX-tĂ« (XNUMX - mijĂ« dyqind para Krishtit). NĂ« anĂ«n e majtĂ« tĂ« korridorit qĂ« tĂ« çon nĂ« dhomĂ«n e brendshme tĂ« varrit, a gur i madh nĂ« tĂ« cilin janĂ« regjistruar imazhe njerĂ«zore dhe njĂ« seri hieroglifesh.

  Teksti pĂ«rmban vetĂ«m njĂ« seri lutjesh tĂ« lavdĂ«rueshme rreth perĂ«ndisĂ« Osiris, mbrojtĂ«s i tĂ« ndjerit, siç ishte e shpeshtĂ« nĂ« atĂ« kohĂ«. MĂ« shumĂ« mĂ«nyra se si ishin rregulluar hieroglifet befasoi arkeologĂ«t. Krejt ka njĂ«mbĂ«dhjetĂ« vija horizontale. PikĂ«risht nĂ« qendĂ«r tĂ« tyre, ishte shĂ«nuar njĂ« kolonĂ« pĂ«r tĂ« treguar se hieroglifĂ«t, tĂ« lexuar vertikalisht, gjithashtu kanĂ« kuptim.

  QĂ« atĂ«herĂ« ajo ka vazhduar tĂ« zgjerohet nĂ« tĂ« gjithĂ« planetin, duke u bĂ«rĂ« e domosdoshme nĂ« çdo gazetĂ« apo gazetĂ«.

  Llojet e fjalĂ«kryqeve  emoji-fjalĂ«kryq

  FjalĂ«kryqet kanĂ« lloje tĂ« ndryshme. KĂ«to mund tĂ« klasifikohen nĂ« universale, ikonike, nominale, negative, me shtrirje dhe me hamendje. NĂ« fjalĂ«kryqe me njĂ« nivel "tĂ« thjeshtĂ«", the pĂ«rkufizimi nominal, e ndjekur nga hamendje. NĂ« ata me njĂ« nivel "mjaft tĂ« vĂ«shtirĂ«", situata pĂ«rmbyset: pĂ«rcaktimi nga parashikimi ndiqet nga emri.

  Sidoqoftë, fjalëkryqet paraqiten në kategori të ndryshme. Le të shohim se cilat janë ato:

  Fjalëkryq i bardhë

  Fjalëkryqe të bardha

  IsshtĂ« njĂ« zhanĂ«r fjalĂ«kryq nĂ« tĂ« cilin nuk ka sheshe tĂ« zeza, ku vetĂ« pjesĂ«marrĂ«si duhet tĂ« zbulojĂ« vendndodhjen e tij.

  Përkthyes ose fjalëkryq dygjuhësh

  Ky fjalĂ«kryq Ă«shtĂ« i drejtuar drejt tĂ« mĂ«suarit a gjuhe e re.

  FjalĂ«kryq Silabike

  ShtĂ« njĂ« lloj modaliteti nĂ« tĂ« cilin duhet tĂ« futet secila kuti njĂ« rrokje nĂ« vend tĂ« njĂ« shkronje tĂ« vetme.

  Fjalëkryq me karakter

  Fjalëkryqe të personazheve

  Ky lloj fjalĂ«kryqi Ă«shtĂ« shumĂ« popullor sot. PĂ«rmban fotografi e njĂ« karakteri ku njĂ« ose shumĂ«fish i pĂ«rkufizimeve korrespondojnĂ« me emrin ose mbiemrat e sĂ« njĂ«jtĂ«s.

  FjalĂ«kryq I fshehtĂ«đŸ€“

  NĂ« kĂ«tĂ« modalitet kompleks pĂ«rdor njĂ« fjali qĂ« fsheh udhĂ«zime pĂ«r tĂ« ndĂ«rtuar ose zbuluar zgjidhjen midis fjalĂ«ve tĂ« fjalisĂ«. UsualshtĂ« veç e veç nĂ« MbretĂ«rinĂ« e Bashkuar ku shquhet fjalĂ«kryqi nga The Times.

  Me shume lojera

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion