Cili operator celular ka internetin më të shpejtë në 4G LTE?


Cili operator celular ka internetin më të shpejtë në 4G LTE?

 

Në Itali, rrjetet mobile kanë pësuar një ndryshim të madh krahasuar me të kaluarën dhe pas bashkimit midis dy prej katër operatorëve kryesorë të internetit celular, Wind dhe tre, kemi hyrjen në fushën e operatorit Iliad, i cili me normat e tij të ulëta po bën konkurrencë të madhe me operatorët e tjerë tradicionalë (më shumë se 3 milion përdorues në një vit e gjysmë). Por midis të gjithë këtyre operatorëve Cilat duhet të zgjidhni bazuar në shpejtësinë e lidhjes suaj të Internetit? Shtë e lehtë të marrësh premtimet e rreme të reklamave dhe grafikëve të ofruara nga vetë operatori (shpesh të rreme) dhe të tregosh për operatorin e gabuar për qytetin tonë ose për zonën në të cilën jetojmë.

Nëse vërtet duam ta zbulojmë cili operator celular ka internetin më të shpejtë në 4G LTE Në zonën tonë, ju keni arritur udhëzuesin e duhur: këtu do t'ju tregojmë të gjitha testet e pavarura të kryera nga palë të treta ose nga vetë përdoruesit e operatorëve të ndryshëm, në mënyrë që të mund të dini saktësisht nëse ka mbulim të mirë në rrugën ku jetojmë (thelbësore kemi një shpejtësi të mirë) dhe çfarë shpejtësie mund të arrijmë me operatorin e zgjedhur.

LEXONI EDHE: Aplikacioni i provës së rrjetit të të dhënave celulare

Indeks()

  Operatori më i shpejtë i internetit në LTE

  Në kapitujt vijues do t'ju tregojmë testet e kryera nga palët e treta për të kontrolluar shpejtësinë e lidhjeve të lëvizshme të Internetit në të gjithë vendin dhe, për ata që duan të dinë shpejtësinë në qytet ose në rrugën ku jetojnë, ne gjithashtu do t'ju tregojmë mjetet për të të jesh në gjendje ta bësh provën në mënyrë të pavarur, pa qenë e nevojshme të blesh SIM më parë. Në atë kohë Do të shohim vetëm teknologjinë 4G LTE, akoma shumë i përhapur dhe i aftë të japë shpejtësi të mirë pothuajse në të gjithë skenarët (5G e gjejmë vetëm në qytete të mëdha).

  Testet e pavarura të trupit

  Nëse duam të dimë menjëherë cili është operatori më i mirë italian me shpejtësi mesatare në linjën mobile, ne mund të shkarkojmë dhe analizojmë PDF-në e ofruar nga SpeedTest, i cili çdo vit jep rrjetin më të shpejtë celular në Itali.

  Sipas grafikut dhe të dhënave të raportuara nga ky studim, rrjeti më i shpejtë LTE në Itali është Era tre me një rezultat total prej 43,92 (fitues i çmimit Speedtest). Gati 10 pikë prapa ne i gjejmë TIM me 32,95 pikë, Iliada me 31,34 pikë dhe bisht surprizë Vodafone, e cila i arrin testet me vetëm 30,20 pikë. Këto të dhëna paraqesin shumë surpriza që rrëzojnë shumë klishe: Wind Tre merr kryesimin dhe mund TIM (i cili gjithmonë është konsideruar më i miri në Itali) dhe Vodafone shembet keq, duke u rrahur edhe nga Iliada (ardhja e fundit).

  Për të konsoliduar këto të dhëna dhe për t'i interpretuar ato në mënyrë korrekte, ne duhet të konsiderojmë një tjetër organ i pavarur për provat e shpejtësisë, që do të thotë OpenSignal (pronarët e aplikacionit të famshëm). Duke hyrë në faqen e fotografive me bandë të gjerë, ne mund të hedhim një vështrim në rajonet kryesore italiane, duke krahasuar mbulimin e të gjithë operatorëve në qytete, periferi dhe zona rurale.

  Duke analizuar me kujdes grafikët, mund të shohim se Fastweb dhe TIM po performojnë mirë pothuajse në të gjitha skenarët (veçanërisht në periferi), WindTre renditet e dyta për nga shpejtësia në qytete dhe dominon në zonat rurale dhe Vodafone është gjithashtu në këtë rast operatori më i keq (nëse përjashtohen zonat urbane të Lombardisë dhe Siçilisë). Operatori Iliad mungon në këtë grafik, nuk konsiderohet për testim (ndoshta do të futet në të ardhmen).

  Si ta provoni vetë shpejtësinë e rrjetit tuaj

  Ne nuk duam të ndjekim sugjerimet e pavarura të provës dhe duam të "prekim" shpejtësinë e rrjetit në zonën tonë apo në shtëpi? Në këtë rast, ne ju rekomandojmë që të përdorni mbulimi dhe harta e shpejtësisë e ofruar për Nperf, në dispozicion në faqen zyrtare të internetit.

  Nga kjo faqe do të jetë e mjaftueshme për të zgjedhur operatorin për të provuar dhe verifikuar mbulimin e rrjetit (LTE dhe LTE Advanced) dhe shpejtësinë reale të raportuar nga testet e kryera nga përdoruesit. Pasi të keni zgjedhur operatorin, klikoni Mbulimi i rrjetit uji Shpejtësia e shkarkimit Për të zgjedhur se cilin provë do të kryeni, atëherë përdorni hartën më poshtë për të gjetur qytetin, zonën ose rrugën ku jetojmë ose ku duam të provojmë, duke përdorur gjithashtu fushën e kërkimit të disponueshme në pjesën e sipërme të majtë të hartës. Ky mjet mund të jetë shumë i dobishëm, për shembull nëse duhet të blejmë një shtëpi të re ose qira, në mënyrë që të mund të kontrollojmë se cili operator është i mirë dhe nëse është e nevojshme të ndryshojmë SIM duke mbajtur numrin, siç mund të shihet edhe në udhëzues. Si të kryeni transportueshmërinë e numrave dhe të ndryshoni ofertat e telefonit.

  Përndryshe ne mund të përdorim aplikacioni OpenSignal, në dispozicion falas për Android dhe iPhone.

  Duke instaluar këtë aplikacion dhe duke siguruar të gjitha lejet e nevojshme, ne do të jemi në gjendje të verifikojmë mbulimin LTE dhe shpejtësinë e internetit celular për çdo rrugë ose zonë në Itali; për të vazhduar, gjithçka që duhet të bëjmë është të hapim menunë në fund Mapa, prisni për zbulimin e pozicionit tonë, pastaj shtypni në krye të menusë Të gjitha 2G / 3G / 4G, për të zhbllokuar menunë ku mund të zgjidhni operatorin celular për të provuar dhe llojin e rrjetit (për këtë provë ju rekomandojmë të lini vetëm artikullin 4G).

  Konkluzione

  Me testet e organizatave të pavarura dhe testet që mund të kryejmë me kompjuterin ose smartphone-in tonë, ne mund të gjejmë shpejt operatorin më të mirë të internetit për zonën tonë, në mënyrë që të mund të lundrojmë gjithmonë me shpejtësinë maksimale të mundshme, pa rënë në kurthe dhe reklama Operatorët shpesh shkojnë në televizion ose radio. Testet e pavarura thonë Wind Tre është operatori më i mirë i telefonisë mobile në Itali, por ky rezultat duhet të merret me kujdes: është më mirë të kontrollojmë personalisht mbulimin dhe të sigurohemi që të shkojë mirë në shtëpinë ose zyrën tonë.

  Nëse po kërkojmë një rrjet celular edhe më të shpejtë do të duhet të përqendrohemi në 5G, i cili nuk është ende i përhapur por në një nivel më të lartë se 4G; për të ditur më shumë mund të lexojmë udhëzuesin tonë Si të verifikoni mbulesën 5G.
  Nëse, përkundrazi, ne po kërkojmë një mënyrë për të verifikuar mbulimin e fibrave optike për linjën fikse, ju sugjerojmë të lexoni artikujt tonë Mbulimi i fibrave për TIM, Fastweb, Vodafon, WindTre dhe të tjerët mi Fibri optik më i mirë: kontrolloni mbulimin dhe ofertat.

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion