Dritare me pllaka, pirg ose pirg në Windows 10


Dritare me pllaka, pirg ose pirg në Windows 10

 

Windows 10 përfshin disa mënyra për të rregulluar automatikisht dritaret e hapura, por ato janë paksa të fshehura dhe madje vetëm me një klikim në shiritin e detyrave, nëse nuk e dimë, mund të përfundojmë duke i injoruar edhe ata përgjithmonë.

PĂ«r shembull, kur lĂ«vizni njĂ« dritare nĂ« njĂ«rĂ«n anĂ«, Ă«shtĂ« e mundur tĂ« vendosni pllaka dritaret duke e ndarĂ« ekranin nĂ« dy ose edhe nĂ« katĂ«r (duke tĂ«rhequr dritaret nĂ« qoshe). Ju mund tĂ« bĂ«ni tĂ« njĂ«jtĂ«n gjĂ« duke klikuar nĂ« njĂ« hapĂ«sirĂ« ​​tĂ« zbrazĂ«t nĂ« shiritin e detyrave me butonin e djathtĂ« tĂ« miut dhe duke pĂ«rdorur opsionin Vendosni dritaret pranĂ« njĂ«ra-tjetrĂ«s.

Ende duke shtypur butonin e djathtë të miut, mund të zgjidhni opsionin për të tregojnë dritaret e pirgjeve, e cila është një mënyrë tjetër për t'i vendosur ato, duke e ndarë ekranin në mënyrë të barabartë.

Me shkurtoret e tastierës, mund të shtypni tastet së bashku Windows + shigjeta lart për të zmadhuar një dritare, shtypni butonin Windows + shigjeta poshtë për ta kthyer dritaren në madhësinë e saj më të vogël dhe shtypni tastet përsëri Windows + shigjeta poshtë për të minimizuar dritaren. në shiritin e detyrave.

Me programe si Powertoys për Windows 10, është e mundur të aktivizoni funksione shtesë speciale, siç është krijimi i një paraqitjeje të dritareve, duke zgjedhur madhësinë dhe formën e secilës dritare të hapur.

Ende mund të gjejmë shumë atriume truket për të organizuar dritaret në tryezën e Windows.

Në këtë artikull ne zbulojmë një tjetër me të vërtetë të dobishëm, të lehtë për t'u përdorur dhe që e bën desktopin shumë të rehatshëm: mundësinë e dritareve kaskadë, në mënyrë që të mund të mbani të hapur deri në dhjetë ose më shumë të shpërndara në tavolinën e punës, duke parë titullin e saj në mënyrë që t'i shihni ato. të gjithë së bashku dhe zgjedhjen e tyre shpejt.

Në Windows 10 mund të klikoni me të djathtën në shiritin e detyrave dhe të zgjidhni opsionin "Mbivendosni dritaret"për t'i grumbulluar ato. Të gjitha dritaret që nuk minimizohen menjëherë do të sistemohen në një pirg diagonale kaskadë, njëra mbi tjetrën, secila me madhësi të barabartë. Shiriti i titullit i secilës dritare do të shfaqet në mënyrë të dukshme, duke e bërë të lehtë për t'u bërë klikoni njërën prej tyre me kursorin e miut dhe sillni dritaren në plan të parë. Ju gjithashtu mund të klikoni në ikonën relative në shiritin e detyrave për t'i sjellë ato në plan të parë.

Pasi të jetë krijuar ujëvara, ajo mund të anulohet duke shtypur përsëri butonin e djathtë të miut në shiritin e detyrave dhe duke zgjedhur opsionin "Zhbëj mbivendosjen e të gjitha dritareve"Nga menuja. Kjo do të kthejë rregullimin e dritareve saktësisht siç ishte më parë. Sidoqoftë, nëse lëvizni vetëm njërën nga dritaret e mbivendosura, nuk mund ta zhbllokoni rregullimin e kaskadës.

Vini re se tipari Cascading Windows ishte tashmë një opsion në Windows 95, kur burimet e kompjuterit ishin të kufizuara dhe me rezolucion të ulët. Ky lloj pamje është shumë i ngjashëm me atë të marrë, deri vonë, duke shtypur butonat Windows-Tab në të njëjtën kohë (sot në Windows 10 hapet pamja e aktiviteteve).

 

Lini një përgjigje

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

upload

Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion