8 programet më të mira për të rrëshqitur në PC

8 programet më të mira për të rrëshqitur në PC

8 softuerët më të mirë për prezantime në PC

 

Kushdo që ka nevojë për një krijues prezantimesh mund të ketë një numër opsionesh, ose për të shkarkuar në kompjuter ose për të përdorur në internet në shfletues. Ka mjete që ju lejojnë të krijoni prezantime me tekst, muzikë, foto dhe video. Në shumë prej tyre, nuk është as e nevojshme të kesh përvojë në aplikime të këtij lloji për t'i zbukuruar ato. Shikoni!

Indeks()

  1. Prezi

  Prezi mund të jetë zgjedhja ideale për ata që duan të krijojnë prezantime dinamike. Diapozitivët kryejnë lëvizje dhe zoom të zgjuar për të drejtuar shikimin tuaj tek ajo që ka rëndësi. Ekzistojnë disa opsione për modele të gatshme që janë plotësisht të redaktueshme, në të cilat mund të futni grafikë, video në YouTube dhe foto.

  Plani falas (Basic) ju lejon të konfiguroni deri në 5 projekte, të cilat janë të dukshme për përdoruesit e tjerë të shërbimit. Ju mund të ftoni njerëz të tjerë për të redaktuar punën tuaj në internet.

  • Prezi (falas, me opsionet e planit të pagesës): Ueb

  2. PowerPoint

  PowerPoint është një nga pionierët kur bëhet fjalë për prezantimet prezantuese. Programi ofron dhjetra shabllone dhe një larmi efektesh tranzicioni dhe animacioni të personalizuar. Possibleshtë e mundur të futni video, foto, muzikë, grafikë, tabela, ndër elementë të tjerë.

  Përdoruesi mund të llogarisë gjithashtu në funksionin e regjistrimit të ekranit të prezantimit, duke përfshirë rrëfimet. Si dhe marrja e shënimeve që janë të dukshme vetëm për ata që po paraqesin. Softueri priret të jetë shumë intuitiv për ata që tashmë përdorin aplikacione të tjera në paketën Office.

  • PowerPoint (me pagesë): Windows | macOS
  • PowerPoint në internet (falas, me një opsion plani të paguar): Ueb

  3. Show Zoho

  Zoho Show është një aplikacion shumë i ngjashëm me PowerPoint, me avantazhin e të qenit falas. Shërbimi është gjithashtu i pajtueshëm me aplikacionin Microsoft, duke qenë në gjendje të hapë dhe ruajë përmbajtjen në pptx. Në internet, ju lejon të redaktoni së bashku me deri në 5 persona pa pasur nevojë të paguani.

  Aplikacioni ofron dhjetra shabllone dhe tema rrëshqitëse, të cilat mund të përzihen lehtësisht. Shtë e mundur të futni fotografi, GIF dhe video (nga PC ose YouTube) dhe të përfshini lidhje nga Twitter dhe disa faqe të tjera, të tilla si SoundCloud. Ekzistojnë gjithashtu mjete për efektet e tranzicionit dhe redaktimin e imazheve.

  • Zoho Show (falas, si opsion për planet me pagesë): Ueb

  4. Prezentimet e Google

  Google Slides (ose Google Slides) është pjesë e paketës Drive. Me një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur, ofron mundësi temash në anën e djathtë të ekranit. Funksionet e redaktimit të shablloneve theksohen në shiritin e veglave.

  Projekti mund të ekzekutohet nga disa persona në të njëjtën kohë, vetëm se krijuesi informon lidhjen ose fton. Aplikacioni ju lejon të futni foto, tinguj, tabela, grafik, diagram, video në YouTube, etj. Rezultati mund të shihet në internet ose të ruhet me pptx, PDF, JPEG, ndër formatet e tjera.

  • Prezantimet e Google (falas, me mundësi për plane të paguara): Ueb

  5. Konferenca kryesore

  Programi vendas për prezantimet e pajisjeve Apple, Keynote ka disa shabllone të përgatitura për ata që nuk duan të humbin kohë. Ka akoma dhjetra efekte tranzicioni. Ju mund të theksoni tekstin me hije dhe tekstura dhe të vizatoni rrugën e objekteve, të tilla si forma dhe imazhe.

  Përdoruesi mund të futë foto, video, muzikë, ndër elementë të tjerë. Nëse integrimi iCloud është i aktivizuar, është e mundur të redaktoni me njerëz të tjerë, edhe nëse ata janë duke përdorur Windows. Aplikacioni mund të lexojë projekte pptx dhe t'i ruajë ato në formatin e softuerit Microsoft.

  • themelor (falas): macOS

  6. Në mënyrë të shkëlqyeshme

  Përgjithësisht është një mundësi për të bërë diapozitivë të bukur pa pasur njohuri për aplikimet e prezantimit. Uebfaqja ofron disa shabllone, me një larmi të gjerë faqosjesh. Ka mundësi për diapozitivë me lista të paraqitura, imazhe ose fraza, kronologji dhe më shumë.

  Prandaj përdorni ato që ju duhen dhe hidhni të tjerët. Mund të modifikoni secilën dhe të fusni foto, GIF, video dhe audiot, si dhe grafikë interaktive. E vetmja gjë është që versioni falas të jetë në dispozicion për përdoruesit e tjerë të shërbimit.

  • Në mënyrë të favorshme (falas, me mundësi për plane të paguara): Ueb

  7. Krijuesi i Akulloreve për Slideshow

  Icecream Slideshow Maker është një mundësi tjetër për ata që preferojnë të shkarkojnë programin në PC dhe të punojnë jashtë linje. Aplikacioni ka për qëllim të krijojë prezantime fotografike me muzikë.

  Por është e mundur të futni përmbajtje teksti dhe të përdorni audio të ndryshme për secilën diapozitiv ose të njëjtën këngë gjatë gjithë projektit. Versioni falas ju lejon të ruani rezultatin vetëm në Webm dhe ofron një kufi prej 10 fotografish për prezantim.

  • Krijuesi i Slideeshow i Akullores (falas me burime të kufizuara): Windows

  8. Shkëndija Adobe

  Adobe Spark është një redaktor në internet që ofron një mjet prezantimi intuitiv. Përveç opsioneve të temës, ka edhe dizajne të rrëshqitshme të klikueshme në anën e djathtë të ekranit. Shtë e mundur të futni foto, video, tekst, muzikë dhe madje edhe të regjistroni zërin tuaj.

  Kohëzgjatja e secilës imazh mund të ndryshohet lehtësisht, në këndin e poshtëm të djathtë. Nëse dëshironi të krijoni shumë duar, mund të ndani lidhjen ose të ftoni kë të doni. Përmbajtja mund të shikohet në internet ose të shkarkohet në format video (MP4). Versioni falas përfshin logon e Adobe Spark.

  • Adobe Spark (falas, por ka plane të paguara): Ueb

  Këshilla për të bërë një shfaqje të mirë prezantuese

  Këshillat e mëposhtme janë nga Aaron Weyenberg, UX Drejtues për TED, një projekt i shkurtër, multi-tematik i konferencës. Përmbajtja është në dispozicion në tërësinë e saj në vetë TEDBlog. Shikoni disa prej tyre.

  1. Mendoni për audiencën

  Mos mendoni se diapozitivët janë një mjet shënimi për të mbështetur prezantimin tuaj. Ato duhet të bëhen për publikun, duke marrë parasysh shpërndarjen e një përvoje vizuale që shton ato që janë thënë.

  Shmangni hyrjen e shumë tekstit. Sipas Weyenberg, kjo ndan vëmendjen e audiencës, të cilët nuk dinë të lexojnë ato që shkruhen apo të dëgjojnë ato që thuhen. Nëse nuk ka alternativë, shpërndani përmbajtjen në tema dhe tregojini ato një nga një.

  2. Mbani një standard vizual

  Mundohuni të mbani tonin e ngjyrave, kategoritë e shkronjave, imazhet dhe kalimet gjatë gjithë prezantimit.

  3. Mos e teproj me efektet

  Gjithashtu nuk përdor kalime. Për ekspertin, opsionet më dramatike japin përshtypjen se prezantimi i tyre do të jetë kaq i mërzitshëm dhe vetëm ato efekte të ekzagjeruara do ta heqin audiencën nga depresioni i tyre.

  Tregoni përdorimin e këtyre burimeve në një mënyrë të moderuar dhe mundësisht vetëm ato që janë më delikate.

  4. Mos përdorni luajtjen automatike në video

  Disa programe prezantimi ju lejojnë të luani video sapo të hapet diapozitivi. Weyenberg shpjegon se shumë herë duhet një kohë e gjatë që skedari të fillojë të luajë dhe prezantuesi klikon edhe një herë në majë për ta provuar dhe filluar.

  Rezultati: diapozitivi tjetër përfundon duke u shfaqur shumë shpejt. Për të shmangur këto lloje të kufizimeve, opsioni më i mirë është të mos zgjidhni vetë-riprodhim.

  SeoGranada rekomandon:

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion