Çfarë është gjurmimi i rrezeve dhe në cilat karta video është i disponueshëm?


Çfarë është gjurmimi i rrezeve dhe në cilat karta video është i disponueshëm?

 

Kur lexojmë rishikimet e lojërave të reja video, shpesh hasim në termin gjurmimi i rrezeve kur bëhet fjalë për grafikë, edhe nëse në të vërtetë ka pak përdorues që e dinë saktësisht se për çfarë shërben dhe pse është bërë kaq e rëndësishme të vlerësohet mirësia grafike e një loje. . Edhe pse me vonesë afati Gjurmimi i rrezeve është një teknologji komplekse dhe e vështirë për tu shpjeguar Sidoqoftë, në terma të thjeshtë, ne mund ta përmbledhim funksionimin e tij me fjalë të thjeshta dhe të kuptueshme lehtë, në mënyrë që çdo përdorues të mund të kuptojë pse përdorimi i tij në lojërat e gjeneratës tjetër është bërë kaq i rëndësishëm.

Në këtë udhëzues do t'ju tregojmë çfarë është gjurmimi i rrezeve dhe ne gjithashtu do t'ju tregojmë kartat video që e mbështesin atë, në mënyrë që të mund ta aktivizojmë menjëherë këtë veçori sa më shpejt që të fillojmë lojën që përfshin përdorimin e teknologjisë (zakonisht theksohet mirë në vlerësime ose në skedën e pamjes paraprake të produktit të zgjedhur.

Indeks()

  Udhëzues për gjurmimin e rrezeve

  Gjurmimi i rrezeve është i vështirë për tu shpjeguar, por funksionimi i tij duhet të hetohet absolutisht për të kuptuar se çfarë avantazhesh sjell dhe pse këshillohet ta lini gjithmonë aktiv në lojërat që e mbështesin atë (neto nga karta grafike që kemi). Nëse nuk kemi një kartë grafike të pajtueshme, ne gjithashtu do t'ju tregojmë se cilat modele mund të blejmë për të gjetur gjurmimin e rrezeve në lojërat PC.

  Çfarë është gjurmimi i rrezeve?

  Gjurmimi i rrezeve është një teknologji që punon në gjeometrinë optike për të rindërtuar rrugën që bën drita, duke ndjekur rrezet e saj përmes bashkëveprimit me sipërfaqet. Drita e vërtetë reflektohet në të gjitha sipërfaqet dhe arrin në syrin tonë, i cili e interpreton atë si dritë dhe ngjyra; Në një lojë video, kjo rrugë duhet të llogaritet me saktësi duke përdorur një algoritëm, për të rikrijuar efektet e dritës dhe hijes në mënyrën më realiste të mundshme; aktualisht algoritmi më i mirë për të rikrijuar dritat dhe hijet afër fotorealizmit përdorni gjurmimin e rrezeve kur jepni imazhin 3D.

  Me gjurmimin e rrezeve aktive, hijet janë shumë të hollësishme dhe objektet e ndriçuara (në çdo dritë) janë vërtet spektakolare, gjë që e bën grafika më e saktë dhe e bukur në lojë sidomos me rezolucione të larta (4K UHD).

  E keqja e gjurmimit të rrezeve është ndikimi i tij në performancën e çdo karte grafike- Puna me dritë dhe hije ultra-realiste kërkon një GPU shumë të fuqishëm (mbase i pajisur me një çip të dedikuar vetëm për gjurmimin e rrezeve), shumë hapësirë ​​për memorje video dhe konsum të lartë të energjisë. Nëse vendosim të aktivizojmë gjurmimin e rrezeve, shpesh do të hasim një rënie të performancës së përgjithshme, e cila do të kërkojë në mënyrë të pashmangshme a vendosja minimale përpara se të gjesh kompromisin e duhur.

  Schede video me gjurmimin e rrezeve

  A na intrigoi cilësia e grafikëve me gjurmimin e rrezeve aktive? Nëse karta jonë video është mjaft e kohëve të fundit (të paktën 2019), ajo duhet të mbështesë gjurmimin e rrezeve pa probleme, thjesht kontrolloni cilësimet e zgjedhura të lojës (zakonisht të disponueshme si një artikull i dedikuar)RTX ose të ngjashme) ose aktivizohet me një cilësim të lartë grafik ose Fund i lartë) A nuk e mbështet karta jonë video gjurmimin e rrezeve? Ne mund ta rregullojmë atë menjëherë duke zgjedhur një nga skedat më poshtë.

  Nëse duam të përqendrohemi në një kartë NVIDIA për të përfituar nga gjurmimi i rrezeve, ne ju rekomandojmë Gigabyte GeForce RTX 3070, i disponueshëm në Amazon për më pak se 1000 €.

  Në këtë kartë video gjejmë gjeneratën e dytë Core RT, një çip i dedikuar për gjurmimin e rrezeve që garanton hije të njëkohshme dhe drita fotorealiste, për një nivel të ri të performancës për këtë lloj teknologjie. Përveç optimizimeve specifike për gjurmimin e rrezeve, ne gjithashtu gjejmë një sistem të përmirësuar ftohës dhe një sistem automatik të mbingarkesës, i cili automatikisht rrit frekuencën e GPU kur kërkohen më shumë llogaritje llogaritëse (të tilla si kur aktivizojmë gjurmimin e rrezeve).

  Nëse duam të përfitojmë nga gjurmimi i rrezeve me një kartë video AMD, ju rekomandojmë që të përqendroheni te SAPPHIRE NITRO + AMD Radeon RX 6800 XT OC, i disponueshëm në Amazon për më pak se 2000 €.

  Me këtë kartë do të jemi në gjendje të përfitojmë nga gjurmimi i avancuar i rrezeve të AMD, i menaxhuar përmes bërthamave të integruara CU me shpejtësi të lartë (nuk ka asnjë çip të dedikuar si në NVIDIA, por ekziston një numër i madh miniprocesorësh të aftë të gjenerojnë të gjithë përbërësit grafikë). Nëse duam zgjidhje më të lira, ju ftojmë të lexoni udhëzuesin tonë. Kartat më të mira të videove për PC.

  A e mbështesin konsolat e lojërave gjurmimin e rrezeve?

  Deri më tani kemi folur për kartat video PC, por nëse përqendrohemi te konsolat e dhomave të ndenjes, cilat janë në përputhje me gjurmimin e rrezeve? Si janë gjërat tani PS4 dhe Xbox One (konsolat e gjeneratës së mëparshme) gjurmimi i rrezeve nuk mbështetetndërsa PS5 dhe Xbox Series X mbështesin gjurmimin e rrezeve përmes implementimeve të siguruara nga kartat AMD (pasi që të dy përdorin një version të modifikuar të çipit grafik të pranishëm në kartat video më të fundit AMD).

  Nëse duam të përfitojmë nga gjurmimi i rrezeve pa pasur nevojë të blejmë një stacion të lojrave PC të mrekullueshëm (madje edhe mbi 1200 €) thjesht kap një nga dy konsolat e dhomës së ndenjes së gjeneratës tjetër dhe shtyn cilësimet grafike në maksimum (në lojëra ku ka një zgjedhës të cilësisë grafike). Për më shumë informacion mbi temën e PS5, ju sugjerojmë të lexoni udhëzuesin tonë Si është PS5? analiza dhe udhëzuesi i Playstation-it të ri.

  Konkluzione

  Gjurmimi i rrezeve mund të revolucionarizojë me të vërtetë grafinë moderne të lojrave, shumë më tepër sesa thjesht ngritjen ose qëndrueshmërinë e adoptimit të HDR - duke qenë një algoritëm kompleks dhe i përparuar, do të duhet kohë për t'u integruar në të gjitha lojërat, por ne do t'i afrohemi më shumë. te fotorealizmi i vërtetë.

  A nuk e mbështet PC-ja jonë gjurmimin e rrezeve? Në këtë rast do të duhet të kryejmë azhurnime të rëndësishme përveç kartës video; për të ditur më shumë ju këshillojmë të lexoni udhëzuesit tanë Kërkesat dhe specifikimet e pajisjeve për të luajtur lojëra video në kompjuterin tuaj mi PC-ja më e Fuqishme Ever - Pjesët më të mira të hardverit të sotëm. Nëse, përkundrazi, ne duam të luajmë lojëra PC në televizion (në vend të tastierës), ju sugjerojmë të lexoni studimin tonë në thellësi. Si të luani lojëra PC në TV.

   

  Lini një përgjigje

  Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

  upload

  Nëse vazhdoni të përdorni këtë faqe, ju pranoni përdorimin e cookies. Më shumë informacion