Телефонскиот клон Huawei пренесува податоци и датотеки на нов паметен телефон


Телефонскиот клон Huawei пренесува податоци и датотеки на нов паметен телефон

 

Дали сте купиле нов паметен телефон и сега сакате да ги пренесете сите ваши податоци од стариот мобилен на вашиот нов? Решението е Телефонски клон Huawei, апликација развиена од реномирана кинеска компанија, комплетна, мултиплатформска и затоа компатибилна и со Android и со iPhone.

Оваа апликација е многу погодна за оние кои преминуваат од iPhone во нов смартфон со Android и, пред сè, за оние кои го менуваат телефонот Huawei во друга марка (бидејќи денес телефоните на Huawei сигурно се продаваат пред помалку од некое време).

ПРОЧИТАЈТЕ ДА:Пренесете податоци од еден мобилен Андроид на друг автоматски

со Телефонски клон Huawei Можно е:

 • пренесува податоци од iPhone/iPad паметен телефон Huawei и обратно;
 • пренесува податоци од iPhone/iPad паметен телефон Андроид и обратно;
 • пренесувајте податоци од паметен телефон Андроид паметен телефон Huawei и обратно;
 • пренесувајте податоци помеѓу паметните телефони Huawei.
Индекс()

  Преносливи датотеки и податоци

  yo податоци што може да се пренесе преку Телефонски клон Тие се следниве:

  • телефонски контакти;
  • пораки;
  • дневник за повици;
  • календар;
  • Фотографија;
  • музика;
  • Видео;
  • документи;
  • апликација

  Од безбедносни причини наметнати од Андроид постојат податоци кои бр може да се пренесе:

  • податоци од апликации како што е WhatsApp;
  • податоци во облакот: на пример, фотографии зачувани на Google Photos;
  • системски поставки.

  Како да пренесувате податоци со телефонски клон

  1) Прво треба да ја инсталирате бесплатната апликација Телефонски клон на двата уреди. Ако паметните телефони се обете Huawei ќе ја најдете апликацијата веќе инсталирана.

  2) Откако апликацијата е преземена, треба да се отвори на двата уреди и да се кликне на неа "Да се ​​прифати" Долу десно;

  3) На двата уреди, потврда да имате пристап до вашите податоци;

  4) Откако ќе дадете согласност за вашиот стар паметен телефон, фотоапаратот ќе се отвори и ќе ве праша за рамка QR Codeдодека во новиот паметен телефон ќе треба да го изберете стариот тип на телефон помеѓу „Huawei“, „Друг Андроид“, „iPhome / iPad“. Изберете ја точната и QR Code.

  5) Со стариот паметен телефон, врамете го QR Code: од тука ќе започне обидот за врска помеѓу двата уреди, тогаш потврда врска од страна на корисникот преку скокачки прозорец.

  6) Сега можете да наведете кои датотеки треба да се пренесат од стариот паметен телефон "Се појавува„оние што ве интересираат.

  7) Притиснете „Потврда“ и постапката за миграција на податоци ќе започне автоматски.

  Преносот на податоци се врши преку врската од типот WiFi создадено на ова помеѓу двата уреди: на овој начин постапката ќе биде ла сегуридад mi брзо.

  Ако имате многу податоци, миграцијата може да трае неколку минути, но индикаторот за преостанатото време сепак ќе се појави на екранот. Доколку се прекине врската помеѓу паметните телефони, постапката ќе се повтори и преносот ќе се рестартира од местото каде што запре.

  ПРОЧИТАЈТЕ ДА: Префрлете се од Android на iPhone и пренесете ги сите податоци

   

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации