Откажување на Еол

Откажување на Еол

Откако размислувавте за тоа некое време, конечно одлучивте: сакате да го откажете договорот со Еол. Како викаш? Оваа одлука ја донесовте пред неколку дена, но не знаете точно како да ја донесете. Откажување на Еол? Обидете се да останете смирени и не паничете!

Благодарение на денешниот водич, всушност, ќе можете да го завршите откажувањето на договорот што го потпишавте со овој познат оператор без посебни проблеми. Најважно е дека ако внимателно го следите советот што ќе ви го дадам, можете да избегнете казни или други несакани санкции.

Како што можете да видите во следните ставови, постапката за следење се менува според вашиот договор, во зависност од видот на откажувањето што треба да се изврши и времето во кое е направено. Во принцип, да се повлечете од договорот доволно е да пополните специфичен формулар и да го испратите на Еоло со препорачано писмо со потврда за прием или Овластена е-пошта (ПЕЦ). Прочитајте за сите детали - сè е објаснето подолу.

Индекс()

  • Откажување на Eolo: трошоци и враќање на материјалот
  • Откажување на Eolo: формулар
   • Откажување во рок од 14 дена
   • Откажување по 14 дена
  • Во случај на проблеми или сомнежи

  Откажување на Eolo: трошоци и враќање на материјалот

  Пред да се фаќаме за бизнис и да видиме како да се откаже Еоло, се чини правилно да се направи рекапитулација во врска со трошоци и враќање на опремата.

  Што се однесува до трошоците што треба да се направат, тие можат значително да се разликуваат во зависност од предвидениот договор, но генерално тоа трае околу 20 до 80 евра. За да ги проверите точните трошоци што ќе бидат направени, ве советувам да одите на оваа страница, да го преземете договорот од ваш интерес (на пр.) Договор EOLO, Договор за влакна EOLO, Гласовен договор EOLOи сл.) и забележете за што е пријавено став кој содржи информации за повлекување и раскинување.

  Дали поседувате а апарат или уред што ти го доделил Еол на бесплатен заем или дека сте го ангажирале, ќе мора да го вратите откако конечно ќе се затвори договорот. Самиот снабдувач ќе ви ги обезбеди сите потребни информации за враќање на опремата.

  На пример, ако иматеантена неопходен за користење на услугата EOLO, веднаш по конечното затворање на претплата, надлежен техничар ќе ве контактира кој ќе се погрижи за отстранување на антената и другите уреди што сè уште се во негова сопственост.

  Во други случаи, сепак, ќе мора да ги вратите уредите испраќајќи ги со курир, чија цена е на товар на Еол, во случај на уреди позајмени за употреба или на сметка на клиентот, ако наместо тоа се изнајмени уреди. Давателот ќе ви ги обезбеди сите потребни информации преку комуникации што ќе ви бидат испратени преку е-пошта кога договорот е конечно затворен.

  Ако не ја вратите опремата во утврдениот рок, таа ќе биде исполнета казни Многу солено. На пример, ако опремата за изнајмување не се врати во рок од 30 дена по завршувањето на договорот, ќе ви се наплати 12 евра за секој ден на задоцнување.

  Забележете исто така дека во случаите каде што потпишаната понуда предвидува рати за исплата кои се уште се во тек (на пример, во врска со активирање или уреди вклучени во понудата), кога ќе се откажете од договорот, мора да продолжите да плаќате рати до очекувани природни краеви или заварете сè во единствено решение.

  Откажување на Eolo: формулар

  Ако се согласувате, ајде да разбереме директно на темата и да видиме како да ја преземеме Образец за откажување на Eolo. На овој начин, можете да ја испратите писмената комуникација до давателот да ги повлече услугите што ги дал.

  Откажување во рок од 14 дена

  Доколку сте се претплатиле на вашата претплата на Eolo од далечина и / или надвор од деловните простории на компанијата, имате можност да го користите право да се преиспита во античко 14 дена од датумот на склучување на договорот. Со други зборови, може да се стави крај на Откажување на Еол без да мора да плаќа ниту едно евро и без да мора да се справува со бирократски барања од разни видови. Не е лошо, нели?

  Можете да го искористите правото на преиспитување со известување во писмена форма (во рок од 14 дена по потпишувањето на договорот) и испраќање до регистрирана буква А / Р (однапред по факс на бројот 02 / 335170600) на следната адреса (со приложена копија од валиден документ за лична карта).

  EOLO SpA - P.O. Box 38 Segrate Centro Post Office, 20.054 Segrate (MI)

  Алтернативно, можете да испратите откажување на EEC PEC, користејќи ја следнава адреса на ПЕЦ.

  [заштитена по е-пошта]

  За да ја преземете Образец за рано повлекување Eolo, поврзано со оваа веб-страница и преземете ја Службено писмо најдоцна, со кликнувањеминатата година на располагање. После тоа, движете се низ документот додека не стигнете до став 2.4 и кликнете на врската Анекс I, дел Б., за да ја преземете формата што ќе биде испратена до Eolo (или кликнете директно тука).

  Забелешка: Остварување на правото на повлекување во рок од 14 дена по потпишувањето на договорот ќе ви овозможи да добиете поврат на уплатените плаќања. Сепак, од ваша страна, мора да ја вратите добиената опрема без одлагање и во рок од 14 дена од датумот на комуникација до Eolo за промена на мислењето.

  Откажување по 14 дена

  Вие сакате да го сторите тоа Откажување на Eolo по 14 дена од вашата претплата на претплата? Знајте тогаш дека, во овој случај, постапката што треба да се следи е исто толку едноставна, но со многу важна разлика: како што е наведено и во Повелбата за услуги на Еоло на став 2.3 „Клиентот исто така има право да побара раскинување на договорот до 30 (триесет) дена пред истекот на рокот на првиот период на договорна обврска од 24 (дваесет и четири) месеци".

  Ова значи дека е можно да се повлече со a известување од најмалку 30 дена од првиот период на обновување, што е 24 месеци, испраќање на писмена комуникација до добавувачот. За да ја преземете предметната комуникација, можете да отидете на оваа страница и да кликнете на врската Оваа адреса.

  Откако ќе се преземе формуларот, пополнете го во сите негови делови, потпишете го и испратете го на следната адреса преку a препорачано враќање (Запомнете да приложите и копија од валидниот документ за лична карта).

  EOLO SpA - Поштенски број 38 Пошта Сегрет Центро, 20.054 година Сегрет (МИ)

  Алтернативно, ако сакате, можете да ја испратите писмената комуникација со заверена е-пошта на следната адреса.

  [заштитена по е-пошта]

  Како и секогаш наведено во Повелбата за услуги, откажувањето може да се изврши и по лошата услуга со недостаток на обновување од страна на управителот, по еднострана договорна измена од негова страна.

  Исто така, посочувам дека барањето за откажување може да се поднесе и со одење во А. Продажно место Еоло (тука можете да го најдете најблискиот до вас) или, повторно, самостојно Област на клиентот присутни на веб-страницата Аолус.

  Во случај на проблеми или сомнежи

  Пронајдовте проблеми или проблеми за време на постапката за повлекување на вашиот договор со Еол? Па, во овој случај предлагам да ја посетите официјалната страница посветена на Административната помош, каде што можете да најдете серија одговори на најчесто поставуваните прашања.

  Во прилог на ова, можете да контактирате со Еоло со јавување на бројот 02 / 3700851. Телефонската поддршка за „Еол“ е достапна од понеделник до сабота (без празници), од 08:30 до 21:30 часот. Услугата за клиенти исто така може да се контактира преку разговарате и преку социјална мрежа.

  За повеќе информации за тоа како да контактирате со Еоло, ве упатувам да го прочитате упатството што го посветив целосно на оваа тема. Се надевам дека ви е корисно.

  Вие исто така може да бидат заинтересирани:
  20-те најиграни игри на компјутер во 2020 година egirl мека девојка и vsco девојка што значи секој стил 15 бесплатни онлајн супер Марио брош игри за компјутер како да го отклучите Adobe Flash Player на хром Firefox и работ бесплатен видео разговор со странци за да се сретнат и да разговараат за подобри апликации што е апликација kwai создава видеа за споделување статус и приказни најдобрите ио игри каде што играте сите заедно на компјутер и паметен телефон најдобар прелистувач за андроид ТВ кутија и оган за отворање видеа и веб-страници поставете ги списоците на iptv за да ги видите на паметна телевизија android box chromecast итн како да се користи ADB sideload за да се инсталира враќање на ажурирањата на ROM сода плеер за гледање на волумен и торент видеа, исто така, на хромекаст како да ротирате предмети во симулите 4 ослободете мемориски простор на оган телевизиски стап ако е бавен или со кабриолет повторно прилагодете ги дигиталните копнени што значат dtv и atv користете инстаграм од компјутер за да испраќате фотографии и да објавувате стории како да се подмлади во симули 4 најдобрите програми за календари и календари бесплатно на компјутер и на англиски јазик преземете google chrome за компјутер со офлајн инсталација како да ги поврзете податоците за идентификација на конами во мобилни спортски игри pes 2020 2 најдобрите игри со стратегија за RT бесплатно најдобри апликации за читање манга и преземање на андроид компјутер и iphone 20-те најдобри бесплатни онлајн игри со улоги за компјутер како да ги прилагодите поставките за контрастот и осветленоста на веб-камерата на компјутер со прозорци креирајте лажен фејсбук профил лажен статус објава или разговор најдобрите тетрис игри на Интернет и мултиплеер пуштете mp3 музика и компјутерски песни во alexa echo и google home бесплатен софтвер за мапирање ум и ум преземете pes на компјутер бесплатно и мултиплеер со efootball pes 2020 lite фокусирајте се на заматени и надвор од фокус слики најдобар прелистувач за андроид ТВ кутија и оган за отворање видеа и веб-страници / # 2) _Mozilla_Firefox " 50 офлајн игри за играње без интернет на андроид и iphone бесплатни компјутерски симулатори за возење да научат како да возат автомобил потребни програми на компјутер за играње на која било игра 30 најдобри игри со супер графика за андроид и iphone бесплатно аудио поставки за микрофон и стерео мешавина на компјутерски разлики тикток бот за што служат и кои се најдобри како да креирате датотека со палки во Windows за да извршите брзи операции како да инсталирате модови во симулите 4 како да го претворите ТВ во камин видео и апликација најдобри измами за вештини во симули 4 како да го оневозможите антивирусот на бранителот на Windows во Windows 10 трик за да добиете бесплатни куќи во симули 4 најдобри модни режими за возрасни 4 како да откажете претплата на Netflix и да ја избришете вашата сметка warsвездени војни и игри за патување во вселената за компјутер и бесплатно на Интернет совет како да ги поканите пријателите на телеграма преку други гласници избришете ја папката onedrive од истражувачот на датотеки Windows 10 да разговараме бесплатно en како да испраќате фотографии на Фејсбук со висок квалитет како да се отворат xml или xml датотеки p7m електронска фактура sv / hur man skapar ett google konto för pojkar och flickor како да преземате swf-датотеки и да играте флеш игри на вашиот компјутер креирајте анимаџи на андроид и ајфон со зепето асонираниот аватар на социјални мрежи водич за ембиција на универзалниот центар за медиуми за компјутерски ТВ смартфони и таблети креирајте видеа со бумеранг и уредувајте ги апликацијата за Android 12 најдобри ботови за раздор во 2020 година 8 веб-страници за да креирате аватар во стилот на аниме бесплатно на Интернет како да гледате dazn на chromecast fire tv или smart TV бесплатни програми за разговор за компјутерска мрежа и месенџер за канцеларија како да слушате музика од youtube во echo alexa како да ги синхронизирате аудио и видео процесот на извршување на услугата антималвер што прави во прозорците 10 најдобрите 3Д игри возење и тркачки машини за бесплатни компјутери Primeos е андроид за компјутер пробајте го на меморија на USB најдобрите бесплатни музички игри за компјутер, каде што можете да играте во ритам ja / PC Mac ス マ ー ト フ ン や タ ブ レ ト か ア ダ ル ト イ ト の ア / / / / Mac Mac 12-те најдобри онлајн игри за играње со пријатели на мобилни уреди и компјутери tr отстранете ги старите прозорци и отстранете ги претходните датотеки за инсталација на прозорците како да гледате телевизиски канали на хромекаст без антена како да гледате нетфликс бесплатно и без плаќање инсталирајте андроид апликации на оган стап ТВ од АПК или продавница што е стандардна порта ip 192 168 1 254 или 192 168 1 1 2 опции што го ограничуваат пропусниот опсег на Интернет за да се оневозможат во прозорците компјутерски Wi-Fi често исклучува или оди наизменично решенија пикселирајте или заматете фотографија за да покриете лица или да пишувате вратете избришани датотеки и фотографии од мемориска картичка и USB-стикови најдобри бесплатни RPG mmo игри за компјутер што треба да се играат во 2019 година поделен екран на андроид за да користите две апликации заедно Водич за телевизори од amazon fire, со апликации за измами и скриени карактеристики пренос на iptv на телевизија и хромекаст на Amazon fire 5 плеер за spotify premium на компјутер со повеќе функции звучни ефекти звуци и звуци за преземање и слушање променете ги боите, позадината и изгледот на Фејсбук на вашиот компјутер научете да пишувате на вашиот компјутер без брзо да гледате и да пишувате најдобри симпатии за проширување 4 како да префрлите разговори од whatsapp од андроид на iOS bn / брзо отстранете ја позадината од фотографиите и рамките како да се подигне јачината на звукот над максимумот на компјутерот ko / PC 에서 YouTube 음악 으로 음악 을 업로드 하여 컬렉션 을 온라인 에 보관. историја на разговор на Фејсбук и Месенџер пронајдете бришење или преземање пораки разлики помеѓу тетратки што значи ултрабук или тетратка најдобри алтернативи на коди за да се справувате со гледање филмови и видеа како да се контролира греењето со ехо од amazon и alexa како да остварите whatsapp видео повици од вашиот компјутер и паметен телефон како да отсекувате и да ја менувате големината на видеото на андроид и iphone мрежна латентна загуба на пакети и нервоза како да се провери и реши tiktok водич што е тоа и како да започнете да гледате и да создавате видеа како да преземате и инсталирате FIFA 20 компјутер Xbox One PS4 и префрлете ги игрите најдобриот iptv плеер за гледање на iptv лесно ru / как активировать микрофон в хроме копирајте DVD или Blu-ray дискови на прозорците со горилникот програми за копирање на датотеки побрзо и со пауза на компјутерот за Windows направете автоматски Божиќни светла за паметни украси како да се користи wireshark за да се фати информации за мрежата и да се пресретне сообраќајот преземете растенија наспроти зомби 2 за компјутер За што служи тастатурата и разликата со бележникот преземете го Messenger Lite лесната апликација за разговор на Фејсбук блокирајте пристап до Интернет за програма со заштитен ид со прозорци како да ги исечете кабелските мрежи етернет во различни големини ja / apk ア プ リ ケ ー シ ョ が ウ イ ル ス あ る か う イ 確認 す ap か 方法 方法 方法 како да преземам plex на компјутерски телевизор android ios nas обидете се со прелистувач за игри со оперативи Gx што ја ограничува употребата на рам и процесори најдобрите бесплатни онлајн игри за деца на компјутер за да научат и да се забавуваат како да печатите од андроид на кој било печатач како да ги вратите избришаните апликации користејќи VPN на телевизиска станица Chromecast и паметна телевизија на фирет како да ставите ботови на раздор и да ги автоматизирате функциите на серверот во / сода плеер за да ги видите најакстрим и торент видеата исто така во хромекаст Како да поправите дали некоја апликација паѓа заради заштита во Windows 10 како да се плаќаат ненаоѓачки или анонимни плаќања ja / huawei ス マ ー ト フ ォ で で ォ ン ト を 変 更 方法 方法 оневозможете блокатор на датотеки со паметен екран exe како да ги поврзете црвените и црните звучници за кабел со компјутер или ТВ најдобрите бесплатни скринсејвери за компјутери со прозорци 10 7 и 8 точни црвени очи на блиц фотографии како теленоним работи за испраќање анонимни пораки најдобра апликација за iPhone и iPad за гледање видеа и филмови програми за екстракт од Blu-ray play декодирање и снимање користете 7zip за да ги отворите папките со zip rar и компресирани датотеки користете зумирање или состанете се од ТВ со или без хромекаст што значи паметна телевизија кои се предностите и недостатоците користете ги прозорците како батерија за вашиот компјутер кога струјата ќе престане претворете ги Windows 10 во Windows XP како бесплатно да читате весници на Интернет од вашиот паметен телефон вратете ги пораките од Фејсбук месенџер снајперски игри со снајперски пушки и снајперисти на андроид и iphone бесплатен миксер за аудио за компјутер 8 програми за слушање мешана музика најдобрите онлајн игри во HTML5 да се играат бесплатно поставете го стандардниот плеер за прозорци за музика и видео уличен борец 2 вид борбени игри за компјутер играјте за да изградите компјутер во 3Д симулатор pt / volte para o стара класична страница направете Facebook no Chrome како да ги видите скриените пријатели на Фејсбук како да создадам лажни длабоки лажни видеа со моето лице Анимирани честитки со видеа, фотографии и музика Списокот pes 2020 покажува десет најевтини ветувања за спортски игри во мастер лигата исечете ги аудио датотеките поделени и спојте ги песните и mp3 музиката 15 најдобри програми pl / jak zablokować dostęp do witryn dla dorosłych ze smartfonów i tabletów komputerów PC Mac како да повикате бесплатно директно од прелистувачот директен пристап до веб сите начини да се гледа нетфликс во 4k uhd додајте владетел на вашиот компјутер променете ги поставките за аудио и еквилајзер во прозорците 10 филм творецот fi / palaa vanhaan klassiseen фејсбук сивустон кромила pes 2020 најдобри тимови во мастер лигата создадете 8-битни слики од нула и трансформирајте ги фотографиите во пиксели уметност 100-те најдобри игри за андроид што може да се преземат бесплатно на вашиот паметен телефон како да инсталирате keylogger за да шпионирате компјутер тајно да се купи шминка 3Д разговор со виртуелни светови и онлајн игри како втор живот Најдобри мултиплеер ПВП игри за компјутерски Xbox и playstation бесплатно за играње како да преземате pes 2020 lite бесплатно на компјутерски игри со пареа PS4 и xbox one Проектирајте ги прозорците 10 на ТВ со безжична врска Miracast на екранот вратете се на старата класична страница на Фејсбук во хром macos big sur на обновените апликации од мапи до сафари и пораки jdownloader најдобрата програма за истовремено преземање од Интернет игри за билијард на iphone ipad и андроид 8 базен за слободни вратете ги датотеките заклучени со рансомвер и малициозен софтвер како крипт-блокер како да конфигурирате приватни ДНС во Андроид страници за решавање вежби по математика и алгебра со чекори и пресметки невидлив на Фејсбук и офлајн во чет и месенџер подели ја цената на нетфликс spotify или други платени страници најдобри модови за облека во симули 4 отстранете го средството за веб-ажурирање на небезбеден рекламен софтвер вклучен во просечниот антивирус тикток и апликациите за создавање вирусни видеа што пеат и танцуваат поставете будилник на компјутер со тајмер Проблем со црниот екран во прозорците 10 pl / najlepsze gry pvp dla wielu graczy na PC xbox i playstation free to play ru / как заблокировать доступ к сајатам для взрослых со смартфонов и план за негов ПК Mac брз и модерен uc прелистувач за компјутер со вградени функции и хром екстензии апликација за гледање фудбал во живо на андроид и iphone животни кои се движат сами на екранот и прават друштво најдобрите апликации за генерирање otp за безбеден пристап до страниците како да зачувате слики или статус на видео во whatsapp модифицирајте го андроидот со адБ без да менувате оперативен систем или ром како да преземате видеа од pinterest км активатори за хакирање на прозорците 10 се опасни, видете алтернативни решенија најдобрите лаптопи со отстранлива батерија 15 програми за снимање на екранот Што прави процесот на графичка изолација на аудио уредот за прозорци најдобрите страници и апликации за создавање на семејното стебло потпишете pdf и документи на компјутер mac android iphone ipad bs / kako povezati bežičnu tastaturu sa pametnim televizorom преземете и инсталирајте fortnite на официјалната продавница за игри на Андроид и изменетата АПК поправете ги лошите сектори на дискот на SSD или хард дискот тајни трикови и симболи за разговор на Фејсбук месенџер продолжете да ги користите прозорците 7 безбедно во 2020 година de / Optimieren Sie die PC Hardware 10 Tools zum Tested and Übertakten кои услуги на Windows можат да бидат оневозможени за да го забрзаат вашиот компјутер испраќање на привремени фотографии кои исчезнуваат по прегледувањето емулатор на nintendo ds на Windows за да играте ром на компјутер вратете ги избришаните whatsapp пораки и вратете ги бекапите amazon alexa како да креирате рутини и нови гласовни команди поправете tcp и WinSock во Windows 10 креирајте сервер дома за споделување ресурси на Интернет преземете mp3 музика на андроид и iPhone најдобрите апликации како да користите алекс или google асистент во автомобилот асфалт 9 легенди за андроид iphone и компјутер најбрзата игра со машини најдобрите бесплатни виртуелни кредитни картички како да фотографирате со заматен ефект на боке во позадина ja / компјутер ら ら YouTube の 音 楽 に 音 楽 を ッ プ ロ ド 、 レ ク ョ ン オ レ シ を オ 3Д аудио слушалки на прозорците 10 со звучен и долби атмосфес креирајте свои цртани филмови и видеа на Интернет сум / преземете телеграма за андроид компјутер и iphone деинсталирајте и отстранете ги bonjour и mdns korrespondent exe од itunes како да објавувате фотографии и видеа на инстаграм приказните на компјутер во 2020 година апликација за заматување на позадината на фотографиите на андроид и на iphone како да слушате музика на говорни команди на google alexa и siri како да користите тутубокс на ios за да ја преземете апликацијата бесплатно guida игри на локално wifi со вашиот паметен телефон подобрување на чувствителноста на глувчето и прецизноста на покажувачот што да направите ако интернетот каже честитки што сте ги освоиле како да го избегнете или блокирате да гледам аниме 15-те најдобри страници на Фејсбук за забавно и интересно апликација за тестирање на фризури за фризури и боја на коса кога Apple TV 4k вреди добрите и лошите страни апликација за гледање бесплатни филмови и стриминг како да читате датотеки на H 265 hevc на компјутер, ТВ и паметен телефон како да креирате Интернет-врска pppoe да прави упатства екстензии за whatsapp веб во хром ако компјутерот се исклучи само со ненадејно исклучување што да прави најдобрите трикови за изградба на симули 4 како засекогаш да го отстраните флеш плеерот од прозорците 10 како да се зголеми намалувањето или нормализирањето на јачината на звукот на песните во mp3 како да се забрза екстракцијата на zip и rar датотеки решавање проблеми dazn што значат кодовите за грешки преглед одбиени или избришани во очекување на барања за пријатели на Фејсбук да купуваат видео игри како да се огледало екранот на iPhone на Mac поставки за асистент на Google на андроид iPhone и гнездо претвори mkv во avi или изгори mkv во ДВД бесплатни загатки на судоку на компјутер и крстозбори и лавиринти за печатење како да гледате телевизија сега на вашата телевизија без декодерот на небото ротирајте го видеото ако е вертикално или искривено

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации