Најдобри карактеристики на Андроид 11 - како да ги најдете на кој било телефон


Најдобри карактеристики на Андроид 11 - како да ги најдете на кој било телефон

 

Гугл, како и секоја година, го ажурира својот оперативен систем Андроид воведувајќи многу интересни новини и оптимизирајќи ги сите функции видени со претходните изданија, за да го донесе корисничкото искуство на ново ниво и да се бори под еднакви услови со ривалот на сите времиња, iOS. референтен систем за iPhone и сè поконкурентен и од страната на прилагодување).

Ако не можеме веднаш да пробаме Андроид 11 и нè заинтригира новата верзија, дојдовте до вистинскиот водич - тука навистина ќе ви покажеме. најдобрите карактеристики претставени со Андроид 11 и, за да биде поцелосно, ние исто така ќе ви покажеме како да ги добиете истите карактеристики на кој било паметен телефон со Android, така да не мора да купувате генерален Google Pixel или да чекате да пристигне Android 11 на телефони од трети лица.

ПРОЧИТАЈТЕ ДА: Инсталирајте го Андроид 11 на Виндоус 10

Индекс()

  Водич за одлики Андроид 11

  Како што споменавме во воведот, во следните поглавја ќе ви покажеме кои се важните иновации што може да се најдат во верзијата 11 на оперативниот систем Андроид и за секоја од функциите ќе ви покажеме и како да го набавите на кој било смартфон со Андроид кој има барем верзија 7.0.

  Привремени дозволи за апликации

  Меѓу најважните безбедносни иновации во Андроид 11, привремени дозволи- Кога некоја апликација ќе побара од нас дозвола, таа може да се обезбеди привремено додека не се затвори апликацијата; ова ќе ни овозможи обезбедете многу важни дозволи само за краток временски период, без страв дека апликацијата може повторно да ја користи кога не е во употреба или по подолг период на активност.

  Ако сакаме да ја воведеме оваа функција во кој било модерен Android (објавен во последните 2 или 3 години и со Android 7 или повисок), едноставно преземете ја апликацијата Насилник, достапен бесплатно на Google Play Store и способен целосно да го замени системот за дозволи вграден во Андроид, за да може да обезбеди прилагодливи привремени дозволи (исто така можеме да дадеме дозвола за одреден временски период, како и да ве ограничиме на затворање на апликацијата).

  Историја на известувања

  Колку пати ни се случило да затвориме известување по грешка и да не сме разбрале за која апликација се однесува? Во Андроид 11 овој проблем е надминат, бидејќи постои еден достапен историја на известувања што се појавија на телефонот, така што секогаш можете да идентификувате известување за апликација или да разберете која порака не е прочитана.

  За да можете да ја интегрирате историјата на известувања на кој било паметен телефон со Android, едноставно преземете ја апликацијата Известете го старателот, достапен бесплатно на Google Play Store и способен да ја воведе оваа опција дури и на многу стари телефони (минималната поддршка е Android 4.4).

  Снимање на екран

  Со Android 11 конечно можеме сними сè што се случува на екранот од нашиот телефон (да креираме водичи и да пружаме помош) со можност за исто така снима аудио преку вграден микрофон, така да не мора да користите апликации од трети страни.

  Бидејќи до Андроид 10 оваа функција можеше да се добие само преку апликацијата, најдовме многу алтернативи за снимање на екранот дури и на постарите телефони; за ова препорачуваме да ја преземете апликацијата Снимач на екран на АЗ, достапно бесплатно на Google Play Store.

  Боле по ле разговор (меурчиња за разговор)

  Во Android 11, една од најпопуларните одлики на Facebook Messenger беше воведена на ниво на систем, имено меурчиња за разговор (Меурчиња за разговор); со нив можеме примајте известувања и одговарајте на разговори додека користите друга апликацијабидејќи тие ќе се појават како преклопливи меурчиња (може да се кликне за да одговорите).

  Ако сакаме да ја користиме оваа функција на кој било паметен телефон, само користете Фејсбук Messenger (достапно бесплатно во Google Play Store) или, ако сакаме да го прошириме на сите апликации, верувајте во апликација како што е Директен Чет, исто така достапен бесплатно на Google Play Store.

  Мултимедијални контроли

  Меѓу новитетите на Андроид 11 наоѓаме и нов систем за контрола на мултимедијални апликации: кога ќе ги отвориме Spotifty, YouTube или слични апликации, Прозорец за брзо проверување директно од паѓачкото мени Андроид, веднаш до брзите поставки.

  Оваа функционалност можеме да ја воведеме на кој било паметен телефон со Android со инсталирање апликација како Сенка на моќта, достапен бесплатно на Google Play Store и може да понуди максимално прилагодување за лентата за известувања и за екранот со брзи кратенки.

  Планирајте мрачен режим

  Иако оваа функција не е апсолутна новина (присутна е на пример во новата генерација на Samsung), Google исто така се прилагоди и со Android 11 ви овозможува распоред активирање на темно или темно режим, за да можете да го активирате навечер или во кое било друго време од денот

  .

  Многу апликации веќе ви дозволуваат да планирате мрачен режим (или мрачен режим), како што може да се види во упатството Како да го активирате темниот режим на апликации за Android и iOS; но ако сакаме да го испланираме овој режим за целиот систем, можеме да веруваме во апликација како Темен режим, достапно бесплатно на Google Play Store.

  Заклучоци

  Иако овие карактеристики ќе го направат среќата на новите Pixels и сите уреди што ќе имаат Android 11 како оперативен систем, тоа не значи дека корисниците со претходни верзии на Android ќе мора да останат зад себе! Со апликациите што ги препорачавме, можеме совршено да имаме корист од најинтересните карактеристики на Android 11, без да мораме да купиме Google Pixel или кој било телефон од новата генерација со вграден Android 11.

  Ако сакаме да го добиеме новиот Андроид 11 по секоја цена, ви предлагаме да ги прочитате нашите упатства Ажурирања на Андроид: кој побрзо меѓу Samsung, Huawei, Xiaomi и другите производители? mi Проверете дали има ажурирања на телефоните Huawei, Samsung и Android.

   

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации