Подобро заверена пошта

Подобро заверена пошта

до на деловни потреби, ќе ми требаатa отвори еден. Сертифицирана пошта, веќе дека е свесен de дека Пеќ ви овозможува да испраќате и примате е-пошта со иста правна вредност како и un потврда за прием, со што се избегнуваат долгите редови en поштата да испрати препорачано писмо.

Како викаш? Вака се работите и, од многу, te Би сакал да појаснам што е тоа најдобра заверена поштаДа запознај се повеќе за услуги ПЕЦ што компаниите го нудат? Ако е така, знајте дека го најдовте вистинскиот водич. Всушност, за време на ова упатство ќе ви дадам повеќе детали за тоа како работи овластената пошта и ќе зборувам во длабочина за карактеристиките на поштенските сандачиња на ПЕЦ на кои можат да се претплаќаат различни компании.

Со тоа, ве повикувам да одвоите неколку минути слободно време и да седите удобно, внимателно да ги прочитате информациите што ќе ги дадам во следните поглавја. Seeе видите дека, со читање на информациите содржани во овој водич, ќе можете да ја идентификувате услугата ПЕЦ што одговара најдобро tus потреби. Нека биде? Во овој момент, пред да започнеме, ви посакувам добро читање.

Индекс()

  • Најдобра бесплатна заверена пошта
   • Регистрирај се
   • Правна пошта
  • Подобро платена заверена пошта
   • PostCert
   • Аруба
   • КОЛСТ ПЕЦ
  • Најдобра апликација за овластена пошта

  Пред детално да анализирате кои компании нудат да купат една Сертифицирана пошта, тоа треба да ви помогне да разберете некои релевантни проблеми.

  Во прво време место, всушност, тоа мора сабја непостоечки најдобра заверена пошта, бидејќи секоја од компаниите за кои ќе зборувам во ова упатство менеo нуди валидна услуга од Пеќ. Затоа, изборот зависи од вашите потреби и што ви предлагам да оцените, за купување кутија. Пеќ, е врската помеѓу просторот за складирање и цената на услугата.

  исто така, мораш знаат дека, од 2013 година, на Пеќ стана задолжителна алатка за сите компании, трговци поединци и хонорарни преведувачи запишани на универзитет за нарачки. Следствено, ако паднете во еден од овие случаи, сигурно ќе ви треба заверена пошта. Во реалноста, сепак, според мое мислење, Пеќ Може да биде и многу корисно ако сте приватен граѓанин: можеби ќе ви треба ако ти треба испраќајте официјални комуникации или барајте информации од јавни канцеларии.

  Што се однесува до тоа како работи, ќе ве интересира да знаете дека Пеќ Во суштина работи како традиционална адреса за е-пошта, што ви овозможува да испраќате и примате е-пошта. Сепак, она што го разликува од традиционалното поштенско сандаче е неговиот систем на испраќање е-пошта на заверен начин: откако ќе испратите е-пошта, всушност, ќе добиете известувања што ќе го потврдатиспратен иуспешна испорака од истиот. Затоа, работењето на заверена е-пошта може да се спореди со испраќање на препорачано писмо со потврда за прием: правната вредност е, всушност, иста.

  За да користите ПЕЦ, не треба да преземате специјален софтвер за управување. Многу компании кои обезбедуваат Пеќ нудат можност за користење преку веб-пошта, лесно достапна преку било Веб-навигатор. Во некои случаи, оваа услуга е достапна и оптимизирана за да може да се користи и од мобилен телефон или да се користи преку апликации специфични за Андроид и iOS / iPadOS.

  Алтернативно, ако веќе користите клиент за управување со е-пошта, можете да конфигурирате испраќање и примање е-пошта на неа, користејќи традиционални протоколи. ПОП МУЗИКА mi IMAP.

  Конечно, потребно е да се разјасни основното прашање: Овластената е-пошта е услуга што може да се добие само со плаќање на претплата. За време на пишувањето, всушност, не постои целосно бесплатна сертифицирана услуга за е-пошта.

  Сепак, како што ќе објаснам во овој водич, некои компании нудат можност за користење на ПЕЦ бесплатно, но само за неколку месеци. Истечено на пробна верзија, користењето на ПЕЦ ќе подлежи на плаќање со фактурирање генерално месечно или годишно.

  Најдобра бесплатна заверена пошта

  Откако ги направија потребните простории за работа на Пеќ можеме да започнеме да ги разгледуваме оние за кои сметам дека се најдобри услуги Сертифицирана пошта, почнувајќи од компаниите кои нудат можност за тестирање на услугата гратис.

  Регистрирај се

  Меѓу компаниите кои нудат претплата на месечни претплати, за набавка на заверено поштенско сандаче со можност за тестирање на услугата во слободен за ограничено траење постои Регистрирај се, компанија за хостинг и домен.

  Услугата Пеќ од веб-страницата Register.it е повикана Агилна ПЕЦ и, меѓу неговите најистакнати карактеристики, постои: Пеќ со простор за складирање 2 GB со СМС известувања. Барањето е направено од специфична услуга за веб-пошта со оптимизиран кориснички интерфејс дури и при прелистување на мобилни уреди.

  Доколку сакате да ја купите оваа услуга за овластен пошта, имате можност да ја испробате бесплатно 6 месеци, да бидат во можност да ги искористат предностите на сите функции наведени. По пробниот период, цената на претплатата е 33,90 евра годишно + ДДВ. Меѓутоа, во случај на необновување по бесплатниот пробен период, се наплатува трошок за инсталација од 9,90 евра.

  Јасно е дека тоа е услуга на Пеќ наменети за поединци; За компаниите, сепак, постои специфичен план кој, наречен Индивидуална ПЕЦ, Тоа дозволува има пристап до поштенско сандаче Сертифицирана пошта 3 или 5 GB со сите карактеристики на Агилна ПЕЦ: цената започнува од 43 годишно + ДДВ.

  Правна пошта

  Друга компанија што нуди можност бесплатно да ја тестира својата PEC услуга е Legalmail, која е сметка со план за претплата што може да се активира бесплатно шест месеци.

  Тоа е, всушност, планот ПЕЦ сребро, што овозможува активирање на поштенско сандаче PEC од 8 GB чии карактеристики се безбедносни датотеки, пристап од мобилни уреди и СМС-известувања. На крајот на пробниот период, трошоците за активирање се 39 € плус ДДВ годишно.

  Алтернативно, постојат планови Бронза ПЕЦ mi ПЕЦ злато што, сепак, не може да се активира во бесплатен пробен период. Првиот, по цена од 25 евра плус ДДВ годишно, ви овозможува да добиете поштенско сандаче PEC од 5 GB, додека второто се однесува на активирање на поштенско сандаче од 15 GB: и двата плата за претплата вклучуваат СМС известувања и безбедност на датотеки, како и пристап од мобилни уреди.

  Подобро платена заверена пошта

  Сега да преминеме кон тоа кои се понудите за купување на А. ПЕЦ за плаќање, преку резиме на услугите што ги нудат најпознатите компании.

  PostCert

  Меѓу најдобрите услуги на Сертифицирана пошта, правилно е да се вклучи услугата PosteCert, бидејќи тоа е услугата за е-пошта што ја нуди Poste Italiane.

  За поединци е можно да се претплатите на планот ПЕЦ база за поединци: по цена од 5,50 евра + ДДВ годишно, се активира поштенско сандаче за ПЕЦ со 100 MB простор, што овозможува да се испраќаат максимум 200 електронски пораки дневно.

  Алтернативно, постои план Основна дејност на ПЕЦ или оној што се вика Основна дејност на ПЕЦ: обете се однесуваат на активирање на 5 поштенски сандачиња за PEC со времетраење од 1 до 3 години, 1 GB простор и максимално испраќање на 200 е-пошта на ден.

  Во оваа смисла, деловните корисници се заинтересирани да се зачленат на план да набават таков Пеќ Треба да контактирате со територијалните комерцијални менаџери поврзани со деловниот пазар и јавната администрација, бидејќи цените на Деловни активности на ПЕЦ мора да бидат буџетирани со консултант.

  Аруба

  Меѓу најдобрите услуги на Пеќ Треба да биде вклучена и услугата понудена од Аруба, реномирана компанија за хостинг. Предметната услуга се издвојува по тоа што е услуга исто така погодна за поединци, бидејќи цените на нејзините претплатнички планови се прилично ефтини: Iе зборувам за тоа детално подолу.

  План PEC стандард вклучува овластено поле за е-пошта со 1 GB простор. Сервис Пеќ Достапно е и од паметен телефон или таблет преку специфична апликација. Цената е 5 евра + ДДВ годишно за првата година, потоа 7,90 евра / годишно за следните обновувања.

  План ПЕЦ Про, од друга страна, тоа вклучува активирање на овластено поштенско сандаче, кое има 2 GB простор и 3 GB посветени на архивата. Дополнителните функции што се нудат вклучуваат СМС известувања и пристап преку апликација за паметен телефон / таблет. Цената е 25 евра + ДДВ годишно.

  Конечно, тука е планот ПЕЦ Премиум што ви овозможува да активирате заверено поштенско сандаче со 2 GB простор и 8 GB посветено на архивирање. Дополнителни одлики се СМС-известувањата и можноста за пристап до поштенското сандаче преку апликација оптимизирана за мобилни уреди.

  КОЛСТ ПЕЦ

  Меѓу услугите на ПЕЦ што би сакал да ги препорачам е и онаа што ја нуди КОЛСТ. Цените на претплатите се во согласност со оние на другите компании и има неколку можности за активирање на заверена е-пошта.

  Основниот план, всушност, се нарекува Интелигентен и, по цена од 5 € + ДДВ годишно (што станува 6 € + ДДВ / година за последователни обновувања), нуди можност за добивање заверено поштенско сандаче со 1 GB простор за складирање. Можностите за испорака се неограничени и пристапот до ПЕЦ може лесно да се направи преку веб-пошта. Вклучени се известувања за прием.

  За деловните корисници, сепак, постои план Домен 5 по цена на 10 евра + ДДВ годишно (20 € + ДДВ годишно за последователни обновувања). Овој план вклучува ПЕЦ со 5 GB простор во прилагодлив домен. Вклучува известувања за прием и можност за испраќање неограничени е-пошта.

  Третата понуда на КОЛСТ е планот Домен 10 чија цена е 30 евра годишно + ДДВ (40 € + годишен ДДВ за последователни обновувања). Претплатата на оваа годишна претплата нуди заверено сандаче со 10 GB простор за складирање. Вклучено е и активирање на сопствен домен; Покрај тоа, известувањата за прием исто така може да се активираат преку СМС.

  Најдобра апликација за заверена пошта

  Купивте кутија Пеќ И сега, дали сакате да знаете која е најдобрата апликација за заверена пошта, бидејќи треба да ја користите од паметни телефони и таблети?

  Во тој случај, треба да знаете дека не постои најдобра апликација за управување со Пеќ бидејќи, како што е објаснето, некои оператори нудат можност за користење преку специјална наменска апликација за Android и iOS / iPadOS.

  Меѓутоа, во случај услугата што ја активиравте нема стандардна апликација за користење на ПеќНе грижете се: можете лесно да го поставите во главните апликации за управување со е-пошта на мобилни уреди, како на пр Gmail (Android / iOS / iPadOS) д пошта (iOS / iPadOS).

  Всушност, ако на пример сакате да го конфигурирате Пеќ во апликацијата Gmail од Андроид или iOS / iPadOSПрво мора да ги имате параметрите за конфигурација IMAP, кои лесно можете да ги најдете консултирајте се со веб-страницата на давателот на PEC на кој сте претплатени.

  Значи, ако ги имате во прашање параметрите, сè што треба да направите е да го поставите Пеќ во апликацијата Gmail е да ги притиснете влезовите Пријави се> Повеќе се наоѓа во екран главната на предметната апликација.

  После тоа напиши си го твоето Адреса за е-пошта на ПЕЦ во соодветното поле за текст и притиснете Напред, за да ја означите конфигурацијата на дојдовен сервер и Излезете, како, на пример, лозинка и податоци de IMAP сервер mi SMTP. Конечно, притиснете го копчето Напред да се заврши постапката за поставување.

  Во оваа смисла, во случај на сомнежи или проблеми или за повеќе информации во врска со тоа, консултирајте се со мојот водич во кој подетално објаснив како да испратите ПЕЦ со Gmail.

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации