Рудник

Миночистач. Создаден во деветнаесет осумдесет и девет, Minefield дојде на Windows триесет и еден само во деведесет и два и сè уште воодушевува многу гејмери ​​и денес. Неговиот интерфејс се менуваше многу со текот на годините, но механиката за игри остана недопрена. Се обложувам дека токму тоа ве интересира: бидејќи вашите претходни искуства не ви донеле многу позитивни резултати, би сакале детално да разберете како да играте миночистач.

Тоа е една од оние игри што секој, барем еднаш во животот, ги играл. Вклучено беше практично во сите верзии на Виндоус до осум, кога Мајкрософт реши да го избрише исто така Осамен и други хобија што биле претходно инсталирани на вашиот оперативен систем со текот на годините. Некои го нарекуваат и тоа минско полеЗа волја на вистината, ова е варијација на (политички посоодветната) игра воведена со Виндоус XNUMX, која ги карактеризираше повеќе или помалку исти исти чудаци.

Всушност, во денешното упатство, ќе објаснам како да се добие и како да се игра Minefield зборувајќи за најновата верзија на Minefield бесплатно во продавницата за Windows XNUMX, што е исто така пријателско на допир. и можете да се поврзете со Xbox Live за да го споделите вашиот напредок. Пробајте и ве уверувам дека нема да зажалите! Ако сте навистина незадоволни, нема да престанам да ви давам валидни алтернативни опции за компјутер, паметен телефон и таблет. Среќно читање и пред се, уживајте!

Индекс()

  Мински чистач | Рудар на Интернет

  Во најновата верзија на играта објавена од Мајкрософт има 2 достапни режими: тоа класичен, што верно ги репродуцира особеностите на Прато фиорито, и кои авантура што, од друга страна, претставува нови особености. Да почнеме со првиот, па затоа го прочитавте овој водич.

  En Традиционален режим на минско поле има мрежа од покриени кутии, што претставува област во која може да се сокријат рудниците: за да победите, мора да го избришете секој празен плоштад во најкус можен рок. Во оваа верзија, наместо мини, ќе најдете бубамара, но операцијата не се менува. Освен што ги бришете плоштадите со клик (или со еден допир), можете да ги обележите оние за кои мислите дека кријат мини и да ги блокирате, за да не ги активирате.

  Можете да залепите еден црвено знаме во овие полиња со десен клик на глувчето или долг допир: повторување на ова дејство, наместо знамињата, a жолт прашалник што ќе ги „отклучи“ избраните плочки и ќе ви овозможи да ги ослободите. За да победите, мора да го отстраните секој плоштад што не содржи мини, без да активирате ниту еден мини.

  Постојат 3 нивоа на сложеност за избор: почетниксредно y напреден. Да ги разликуваме е бројот на плоштади и мини во решетката: девет × девет квадрати со десет мини во првиот, шеснаесет × шеснаесет со четириесет во втората и триесет × шеснаесет и деведесет и девет во третиот. Можете исто така да изберете да играте ниво со сопствени мрежи, каде да изберете колку кутии да имате висинаанхо и бројот на мини или Coccinelle. Првите осум и осум варијации на минско поле веќе не се бесплатни.

  Повеќето бесплатни кутии се празни, но некои имаат број 1 до 6: тие се вредни индикации, бидејќи тие посочуваат колку мини има во таа област. Пожелно е да ги избришете полињата покрај оние што немаат број внатре и да ги означите како „опасни“ оние што се наоѓаат до пет или шест. Покрај ова, мора да се потпрете на своето богатство, бидејќи нема други уникатни совети или трикови за да го освоите Минско поле. Тоа е навистина убава игра загатка!

  Режим авантура Тоа е интересна новина и може да се види како апсолутно поинаква игра, иако задржува одредени особености на традиционалниот минувач. Овде, еден рудар игра улога да помине низ низа вртоглави тунели (секој претставува ниво), минирајќи ги кутиите на патот. Наместо мини, стапиците се кријат: започнувате со 3 животи и можете да заработите повеќе собирајќи срца. Монетите ја зголемуваат оценката.

  Авантуристичкиот режим е помалку „фрустрирачки“ од традиционалниот, поради фактот што доколку најдете стапица, сепак имате уште 2 други можности да го пополните нивото. Присуство на монети и други предмети од компилацијата за отклучување на вратите од лавиринтот (продолжувајќи воавантура) го прави искуството за игри поубедливо: кутиите што треба да се отклучуваат во секое време може да содржат идентификациски број на блиските измамници и механичарите се исти како и претходно опишаните.

  Во прилог на монетите, рударот може да собира злато инготи y оружје убијте противници и уништете стапици на вашиот пат: секоја од овие активности помага да се зголеми резултатот на играта. Нема знамиња или прашалници, но има црвено-бели знаци со а извичник, кои ја имаат истата цел и се активираат со десен клик или долг допир.

  Новата не заврши овде, бидејќи Мајнфилд сега нуди и одредени дневни предизвици Тие се базираат на традиционалниот совршен режим и ви овозможуваат да се искачувате месечно на водечката табела за бонуси што може да се потрошат на играта. До овие дневни предизвици може да се пристапи од главната страница на играта и се предлага да пополните различни активности: да служите како пример, во еден предизвик можеби ќе треба да обележите десет мини со знамиња (без да ослободите никаква кутија) и во друг да стапнете на мини.

  Предизвиците даваат 4 штитови од бронза, сребро, злато и дијаманти, во зависност од месечниот напредок. Нивото на сложеност го рефлектира оној на класичниот режим - можете да надминете предизвик како почетниксредно или експерт.

  Покрај уникатните награди, кои се однесуваат пред се на премиум верзијата на играта (за која ќе зборувам наскоро), поентата е да се достигне цели Xbox Live

  Да, добро прочитавте! Minefield не може да се игра на конзолите на Microsoft, но можете да заработите поени на вашата сметка на Xbox Live! Меѓутоа, сега, доволно зборуваме: дојде време да разбереме како да инсталирате Minesweeper на вашиот компјутер.

  Алтернативи на рудар

  Сега ќе опишам одредени Алтернативи на минското поле да изберете од доколку не сте задоволни со Microsoft Minesweeper.

  Minesweeper: The Essentials (Виндоус XNUMX)

  Првата алтернативна опција што ја предлагам е Минско поле: најважен, бесплатна програма што можете да ја најдете во официјалната продавница за Виндоус XNUMX и која можете да ја инсталирате со кликнување на копчето добие. Нема додатоци за набавки или реклами во текот на игрите. Сепак, недостасува режим на авантура. Тоа е традиционална цветна ливада со 3 претходно дефинирани нивоа на сложеност и една прилагодена.

  Димензиите на мрежите и бројот на мини по ниво се стандардни, затоа се исти како и во „Минско поле“ на „Мајкрософт“. Прилагодувањето на мрежата исто така ги нуди истите вредности: имињата се менуваат, поради фактот што тука можете да изберете помеѓу режимите лесномедиуми или тешко. во опции Findе најдете 3 теми за прилагодување на графиката на играта и одредени контроли поврзани со тајмерот, звуците и честиот прашалник. Тоа е навистина суштинско како што ветува насловот.

  Ова минско поле нуди систем на статистика во резултатот постигнат во игрите, но не можете да се поврзете со Xbox Live за да ги споделите со пријателите: ако едноставно сакате да играте Прато Фиорито, не мислам дека ова може да биде проблем. Во однос на механиката за игри, движењата се идентични со оние на играта на Microsoft: клик или допир за ослободување на полињата, десен клик или долг допир за да се обележат. Едноставно, зарем не е на овој начин? И графичките се навистина убави.

  Миночистач! (Виндоус десет)

  Втората алтернативна опција што ви ја предлагам, Миночистач!Погоден е за вистинско носталгично минско поле. Графиконите не се баш најдобри, но играта ги репродуцира особеностите на оригиналот за Windows: секогаш и во сите околности можете да ги најдете во продавницата на Microsoft.

  Постојат 4 мрежи (секогаш и во сите околности поделени по ниво на сложеност), т.е. лесномедиумтешко y кошмар. Тука не постои можност за прилагодување на димензиите и бројот на кутии што треба да се ослободат е многу, многу различен од стандардите.

  Во едноставен совршен режим, решетката е осум × девет квадрати со десет мини; во средина на 10х12 со дваесет мини; во прилично тешки дванаесет × четиринаесет со триесет мини и во Кошмар тринаесет × петнаесет со четириесет мини. Механиката на играта е основна: секој клик или допир го ослободува соодветното поле, без да може да се обележат осомничените. Играта е преведена на италијански, но во поставувања Можете исто така да го промените јазикот или позадината на прозорецот: за пристап, едноставно кликнете на иконата кабина што е во долниот центар.

  Мински чистач (macOS)

  Ако користите Mac, можете да играте Minefield со инсталирање на истоимената бесплатна апликација од продавницата за апликации Mac, која можете да ја инсталирате со притискање на копчето Добијте / инсталирајте, сместен во горниот десен дел и автентикација, доколку е потребно, со помош на лозинка вашиот Apple ID или Допир проект (ако вашиот Mac има сензор за отпечатоци).

  Механиката на играта е потполно иста како и во традиционалното минско поле, со шема од десет × дванаесет и дваесет мини. За да ги прилагодите поставките на играта, мора да ја притиснете иконата кабина се наоѓа во долниот центар и изберете го факторот поставувања од менито што се отвора.

  Како да играте рудар на Интернет

  Репродукцијата на мински чистач со инсталирање програма на вашиот компјутер е многу едноставна, но можеби не ви се допаѓа да зафаќате простор на дискот за таа игра. Па, зошто да не играме директно преку Интернет? На веб-страницата има повеќе страници што ви дозволуваат да го сторите тоа: една од нив е Рудар на Интернет која исто така има платена верзија во апликацијата Store. Ова ти го кажувам со фактот дека ги има истата графика и контроли како и оригиналното минско поле за Windows.

  Местото е на англиски јазик, но не треба да го знаете јазикот за играње. Решетките имаат стандардни димензии на Microsoft Minesweeper: со кликнување на игра, сместено горе лево, можете да изберете помеѓу почетниксредно y експерт, кои одговараат на почетник, среден и специјалист. обичај е за совршен адаптиран режим, каде што можете да поставите висина (Висина) анхо (Ширина) и исто така рудници (Мој). Означување а брендови овозможете го прашалникот.

  Механичарите за игри предвидуваат лев клик за ослободување на квадратите и десно за да ги означат: кликнување на контроли прегледајте резиме на кратенките и движењата на тастатурата. Опцијата е интересна визуелизација што ви овозможува да ја приближите или оддалечите мрежата од сто проценти до двесте проценти.

  Ноќен режим наместо тоа, сменете ја позадината на местото и намалете го сјајот на прозорецот за да заштедите енергија во текот на целата ноќ.

  Апликација за минско поле

  Па, објаснив како да играте минско поле на компјутер и преку Интернет, но ако сакате да го направите тоа од паметен телефон или tableta? Не грижете се: има многу бесплатни апликации што ви овозможуваат да играте и на Android и iOS. Некои имаат реновирани барови!

  • Мински чистач: Колекционер (Андроид / iOS): варијација на традиционалното минско поле што, освен што има решетки на форми кои не се квадрати или правоаголници, вклучува нивоа и колекционерски предмети.
  • Глобусвер (Андроид / iOS) - уморни од дводимензионални ленти? Со оваа апликација можете да играте во сфери и коцки. Варијација на минско поле целосно за тестирање.
  • Светот на мини (Android / iOS) - заобиколете ги рудниците на мапите на земјите на планетата со оваа варијација на минско поле што ве повикува да ја прегледате географијата.

  Како да инсталирате Minefield на Windows 10

  Научив да играм, време е да објаснам Како да инсталирате Minefield на Windows 10. Играта е бесплатна во продавницата на оперативниот систем „Мајкрософт“, па сè што треба да направите е да го притиснете синото копче со натписот добие на официјалната страница на Microsoft Minesweeper.

  Апликацијата, како што веќе споменавме, е бесплатна, но има помошна платена содржина што може да се отклучи по инсталацијата: можете да се претплатите на претплата на премија за еден месец од сто четириесет и девет евра или за една година од девет,89 евра. За жал, играта содржи банери и спорадично ве принудува да гледате промотивни видеа од неколку секунди што не можете да ги избришете. Единственото решение што треба да го заобиколите е да се претплатите. Други поволности за претплата се помошни монети (кои се за предизвици) и ексклузивни артикли за совршен режим на авантура.

  Рекојќи го тоа, да преземеме нешто! Преземањето е завршено, започнете Миночистач на Мајкрософт преку нејзината икона во менито Start и исто така започнете игра во Класичен режим или во Режим на авантура, потоа притискање на соодветните полиња на посакуваното ниво на сложеност: почетниксредно или експерт.

  Главниот прозорец на Минско поле, што може да се прошири на цел екран преку иконата со 2-те стрелки горе десно, се движи хоризонтално: лизгајќи го кон лево, можете да најдете статистика за игрите и постигнатите цели на Xbox Live. Можете да се движите теми само со платена премиум верзија: во основната верзија се појавува само стандардната.

  Сепак, за пристап до конфигурацијата на минското поле, мора да кликнете на иконата горе лево и да го изберете факторот поставувања од менито што ви е предложено: ова ќе отвори страничен панел преку кој можете да го прилагодите опции за игра.

  Можете да ја прилагодите јачината на звукот и да ги активирате или деактивирате предупредувањата, додека веднаш можете да изберете дали сакате или не прашалници. Ако вашиот компјутер ви дозволува, исто така можете да се прилагодите токе и графика и можете да ја активирате промената на брз режим и / или командите раселување. Конечно, можете да изберете да ги вратите поставките во стандардно поставување или ресетирај статистика на игра

  Еден последен аспект на кој би сакал да обрнам внимание. Xbox Live- Ако веќе сте регистрирале профил поради фактот што имате конзола Xbox, нема да треба да правите ништо и кога ќе стигнете до крајот, ќе бидете известени на работната површина. Ако сеуште немате сметка, не ве советувам да ја регистрирате бидејќи нема да биде наградена.

  Повеќе игри

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации