Крстозбор

Крстозбор. Сега ќе ви покажеме сè што треба да знаете за да ја разберете оваа прекрасна игра. Од неговото етимолошко значење, неговото потекло, неговите придобивки, моделите загатка што постојат и стратегиите за тоа да се реши брзо, но брзо.

Индекс()

  Крстозбор: Како да се игра точка по точка

  Да се ​​направи а Крстозбор бесплатно на Интернет, вие само треба да следете ги овие упатства чекор по чекор:

  1.  Отворете го преферираниот прелистувач и одете на страницата за игри  Емулатор.он-лајн.
  2. Веднаш штом ќе влезете на страницата, играта ќе се прикаже на екранот. Треба само изберете јазик и категорија што најмногу ви се допаѓа. Меѓу категориите што можете да ги лоцирате се: Овошје, компјутери, животни Земји, зеленчук и музика
  3. Сега, ќе најдете неколку корисни копчиња. Може "Додадете или отстранете звук", Дај го копчето"Игра„И започнете да играте, можете“Пауза„и“Рестартирајте го„Во секој момент, Зголемете ја големината на екранот или излезна игра.
  4. Успева да ги обедини сите парчиња на таков начин што ќе се создаде сликата што ја одбравте.
  5. Откако ќе наполните игра, кликнете „излезна игра“ да прават други крстозбори.

   

  ¿Како да се реши крстозбор?🖊

  Сега ви прикажуваме осум трикови кои ќе ви помогнат да напредувате во начинот на правење крстозбори:

  1- Прочитајте ги сите записи

  Првото нешто што треба да направите кога започнувате крстозбор е прочитајте ја секоја трага од горе надолу и внесете ги едноставните решенија. Препорачливо е да продолжите во одредена насока. Лево надесно или обратно, а потоа продолжува соодветно нагоре и надолу. Можете да бидете сигурни дека сте го снимиле секое познато решение.

  Ако, пак, требаше неселективно да ги изберете прашањата и да ги прекрстите, веројатно неколку многу едноставни кутии поминуваат пред вас без да забележите.

  Кога ќе го завршите овој прв круг на крстозбор, сега треба да продолжите со прилично тешките прашања на кои сè уште не сте биле во можност да одговорите. Ова го олеснува погодувањето за овие квадрати и полесно можете да започнете втор круг.

  Сега е полесно да се одговори на прашања што нудат само повеќе можни одговори. Да ви послужам како пример, ако барате А. лична заменка со 3 букви , сепак можете да изберете помеѓу МЕНЕ, ВАС, САД, итн. Ако веќе сте завршиле една или две букви со првиот круг, одредени опции сега можат брзо да се исклучат и во најдобар случај, останува само едно решение.

  2- Користете маркери

  маркери за распетија

  Ако сè уште има премногу опции за одговор за прашање или, воопшто, не сте особено сигурни во одговорот, привремено внесете го зборот флексибилно со пенкало. Ако, додека продолжите да ја решавате сложувалката, пронајдени се повеќе букви за зборот што го барате, ќе видите дали вашата прва мисла била точна или не.

  Понекогаш е добро да почекате додека не се дадат повеќе букви за сомнителен збор. Ако е само еден, како на пример Y исто така, веројатноста е преголема што повеќе варијации сè уште можат да се применат. Со што ќе биде подобро што чекате уште малку. Ако сте делумно сигурни дека зборот што го сакате, одговара, правилно можете да го следите.

  3- Одморете се🙂

  Ако сте биле заглавени на збор подолго време и не можете да одите подалеку низ крстозборот, не треба да се плашите Направи пауза. Потоа, оставете ја мистеријата настрана, расчистете ја главата и направете нешто друго.

  Изненадувачки е како, по одреден временски интервал при повторно читање на прашање, одеднаш имате ефект на изненадување онаму каде што претходно бевте заробени. Факторот време не е критичен при решавање на крстозбор во секој случај. Во крајна линија е дека предизвикот е забавен.

  4- Побарајте ја насловната приказна

  Не секој крстозбор има одредена тема за наслов. Повеќе ако во насловот е дадена причина или тема, можете да очекувате дека одреден дел од прашањата и одговорите се насочени токму на тоа.

  Значи, ова не значи дека секој збор се темели на него. Особено, малите зборови за полнење, како што се заменките, кратенките и слично, нема да бидат засновани на некоја тема. Но, ако во насловот има Божиќ или зима, дрвото со 5 букви е поверојатно да биде СВЕТ отколку дабот.

  Ова е особено корисно ако не можете да одите напред со прашање со повеќе можни одговори. Затоа, имајте ја на ум темата, таа ќе ве води на вистинскиот пат.

  5- Пребарувајте зборови од други јазици

  На крстозбори тие често се користат за пребарување зборови на странски јазици. Сепак, можете да бидете сигурни дека воопшто никогаш нема да биде премногу тежок лексикон. Најчесто, не станува збор за совршено совладување на другиот јазик за да се реши прашањето. Наместо тоа, тоа е еминентно мали зборови што можеби влегле во вашиот јазик во општа употреба на јазикот. Бидете сигурни дека имате одредени букви за зборот што го барате, тогаш ќе биде полесно да се погоди.

  6- Откријте каков збор барате

  видови на зборови

  Понекогаш може користете го прашалникот за да предвидите точно во кој дел од аргументот треба да се класифицира решението. Ова ви дава шанса безбедно да го напишете крајот. Кога пребарувате глагол, тие обично завршуваат на ист начин. Сосема е исто множина зборови. Ако барате множина од збор, тоа сигурно ќе заврши со -е или -с. 

  Од една страна, можете да го користите за да ги внесете последните букви на зборот, дури и ако не сте сигурни во целиот збор. Од друга страна, неколкуте букви на крајот од зборот помагаат да се погоди повеќе зборови што го преминуваат побрзо. Меѓутоа, ако не сте сигурни во правилниот крај, засега внесете го со пенкало.

  7- Повеќекратното значење на зборот

  Со одредени прашања мора да погледнете повеќе од еднаш. Па можеби побара за себе биде двосмислена. Прво, поради фактот што некој збор во прашањето може да има различно значење, да послужи како пример во Банко. Ако ве прашаат што правите во банка, треба да земете предвид дека тоа може да значи и банка со седиште и банка на финансиска корпорација.

  Тогаш одговорот може „биди седи таму“ О добро “вложи пари “.

  Исто така, постои можност белешката да се разбира буквално или поговорно. Медитацијата зад аголот понекогаш е неопходна тука. Не земајте секогаш и во секое време најчесто значење на зборовите, но исто така обидувајте се да земете во предвид и други нивоа. Да ви послужам како пример, ако ве прашаат за пат до Рим, сигурно не треба да именувате одредена улица или патека, но одговорот може да биде СИТЕ, според изреката „Сите патишта водат кон Рим".

  8- Кога ништо не помага ...

  Ако сега сте ги следеле сите овие совети и сè уште не можете да продолжите понатаму со одредени зборови, нема смисла да барате одредени совети. Нека биде прашај за совет на одредени пријатели или старомодни познаници или користете традиционални или дигитални референтни дела.

  Така биди речници, лексикони или енциклопедии, еден од нив е веројатно дома. Меѓутоа, ако сте во движење и решавате крстозбор на друга локација, можете да изберете повеќе онлајн понуди за помагала за загатки.

  Се надеваме дека оваа информација ви е корисна. И, ако се чувствувате подготвени сега, чекаме да започнете да го правите своето крстозбор.

  Што е крстозбор?📚

  На крстозбори Тие се забава составена од низа празни квадрати што конечно мора да ја завршите играта. Пронајдете го секој збор користејќи ги бесплатните совети. Бидејќи одредени зборови се завршени, одредени букви со други зборови се појавуваат автоматски, што ја олеснува резолуцијата. Тоа е многу честа појава во весниците и во весниците и затоа се успешни и на Интернет.

  La Тешкотијата со крстозбор се менува според форматот и бројот на зборови. Колку помалку се вкрстуваат зборовите и колку повеќе зборови има играта, толку се поголеми шансите играта да биде прилично тешка. Во прилог на ова, степенот на сложеност се менува според темата на крстозборот, па доколку научите да играте, изберете тема што ви се допаѓа и имате знаење.

  Крстозборите во моментов се едно од најпопуларните хобија, иако изгубија земја пред други игри како судоку. Тешко дека постои весник или весник што нема дел од хоби што вклучува еден или повеќе недостатоци на крстозбор. Но, во кој момент започна сè?

  Историја на крстозбори🤓

  сложеност на крстозбор

  El прв крстозбор за кои знаеме дека се случило на XNUMX декември XNUMX година, кога весникот Недела Newујорк Светот отпечати загатка наречена "крстозбор", развиен од Артур Вин, англиски хроничар од Ливерпул. Загатката беше непосреден хит во јавноста и стана неделна атракција за публикацијата.

  И покрај успехот, Светот беше единствениот весник што ја објави оваа загатка до 1924 година, во тоа време почетниот издавач издаде комплетна компилација од крстозбори објавени со текот на времето од Свет, во формат на книга. Симон и Шустер започна нова глупост што ќе стане еден од најголемите издавачи на планетата.

  Зборот табла- Единствен тип на акростик кој се состои од збир на букви означени на квадратна „мрежа“, така што истите зборови можат да се читаат и хоризонтално и вертикално, датира од античко време.

  Крстозбор

  Предок на крстозборот

  Најстариот познат предок на крстозбор е пронајден во градот Теба во гробот на првосвештеникот Неб-венеф, назначен за таа функција во текот на првата година од владеењето на Рамзес Втори, фараон од XNUMX-та династија (XNUMX - илјада двесте пред Христа). На левата страна од ходникот што води кон внатрешната комора на гробницата, a голем камен на кој биле запишани човечки слики и низа хиероглифи.

  Текстот содржи само низа пофални молитви за богот Озирис, заштитник на починатиот, како што беше честа во тоа време. Повеќе начинот на кој беа распоредени хиероглифите ги изненади археолозите. Заедно, има единаесет хоризонтални линии. Веднаш во центарот на нив, беше обележана колона за да се посочи дека хиероглифите, вертикално прочитани, имаат смисла.

  Оттогаш тој продолжи да се шири низ целата планета, станувајќи неопходен во кој било весник или весник.

  Видови крстозбори  емоџи-крстозбор

  Крстозборите имаат различни видови. Овие можат да се класифицираат во универзални, иконски, номинални, негативни, со проширување и со погодување. Во крстозбори со „едноставно“ ниво, номинална дефиниција, проследено со гатање. Кај оние со „доста тешко“ ниво, ситуацијата е обратна: дефиницијата со гатање е проследена со номиналната.

  Сепак, крстозборите се претставени во различни категории. Ајде да видиме кои се тие:

  Бел крстозбор

  Бели крстозбори

  Тоа е жанр на крстозбор во кој нема црни плоштади, каде што самиот учесник мора да ја открие својата локација.

  Преведувач на крстозбор или двојазичен

  Овој крстозбор е насочен кон учење a нов јазик.

  Крстозбор Слоговник

  Тоа е вид на модалитет во кој треба да се внесе секое поле слог наместо една буква.

  Крстозбор со карактер

  Крстозбори на карактери

  Овој вид крстозбор е многу популарен денес. Содржи фотографија на карактер каде што една или повеќе од дефинициите одговараат на името или презимињата на истите.

  Крстозбор Криптичен🤓

  Во овој комплексен модалитет користи реченица што крие упатства за градење или откривање на решението помеѓу зборовите на реченицата. Единствено вообичаено е во Велика Британија каде се издвојува крстозборот од „Тајмс“.

  Повеќе игри

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации