Змејот

Индекс()

  Пакман: ​​како да се игра чекор по чекор

  За да играте змејот на Интернет бесплатно, вие само мора да следете ги овие упатства чекор по чекор:

  1. Отворете го преферираниот прелистувач и одете на страницата за игри Емулатор.он-лајн.
  2. Веднаш штом ќе влезете на страницата, играта ќе се прикаже на екранот. Треба само хит игра и можете да започнете со избор на конфигурација што ви се допаѓа, но ви се допаѓа. Откако ќе добиете игра, можете да се израмните. Вкупно има дваесет и четири нивоа.
  3. Сега, ќе најдете неколку корисни копчиња. Може "Додадете или отстранете звук", Дај го копчето"Игра„И започнете да играте, можете“Пауза„и“Рестартирајте го"Во секое време.
  4. Успејте да јадете секоја бонбона без да јадете.
  5. Откако ќе наполните игра, кликнете "Рестарт" да се започне одново.

  Потекло на комекокосите

  Потекло на комекоко

  Pac-Man е многу популарен карактер од XNUMX-тите. Беше претставена на планетата во видео игри во јапонската земја на 1980г. Играта пристигна во САД 5 месеци подоцна и брзо достигна марка продадена во 000 примероци.

  Настрана аркадната верзија, Pac-Man е исто така скроен за XNUMX Atari. Со текот на годините, играта доби десетици и десетици ажурирани верзии за најмодерните конзоли. Во Бразил, ликот кој стана познат како Ајде-Ајде исто така беше успешен.

  Над секоја од работите, идејата за играта беше да се надгледува жолт лик што јаде таблети во лавиринт. Во исто време, играчот мора да избега од 4 гледачи кои се обидуваат да го поразат.

  Намко сакаше поинаков термин од игрите за стрелање, едногласен во тоа време. Отпрвин, Иватами откри дека имал инспирација за ликот гледајќи пица без парче.

  Сепак, потеклото на ликот има и други верзии. Според самиот Иватами, појавата на Змејот беше инспириран од јапонското пишување на зборот „кучи“, уста.

  Веднаш штом беше создаден, ликот беше познат како Змејот. На јапонски, правописот на пак и пас е сосема ист, паку. Според митологијата на земјата, се знаело дека Паку имал голем апетит. Во прилог на ова, зборот работи како ономатопеја за отворање и затворање на устата при јадење.

  Од друга страна, името Пак звучи многу како тако на англиски јазик. Затоа, кога играта беше донесена во САД, Намко избра да го нарече Pac-Man.

  Иако за прв пат беше лансиран во Јапонија, тоа беше со пристигнувањето во САД што остави свој белег во поп-културата. Успехот на играта беше толку зачудувачки што само една деценија објавување собра милијарда долари, само во простории за игри во САД.

  Во текот на следната деценија, вредноста се зголеми двојно, достигнувајќи 500 милијарди УСД. Денес, франшизата собра скоро тринаесет милијарди ширум светот. Ова значи дека го надминуваат само вселенските освојувачи (со практично четиринаесет милијарди американски долари) на списокот на најпрофитабилни на планетата.

  Од првата верзија во аркадите, Pac-Man освои повеќе од триесет продолженија. Ликот сè уште се појавува во игри што ја надминуваат неговата франшиза. Во Super Smash Bros, за да послужиме како пример, жолтата топка може да биде избрана за еден од борците.

  Што е Пакмен?

  комекокоси

  Змејот е електронска игра создадена од Tōru Iwatani на компанијата Namco. Првично произведен за Аркада во 80-тите, стана една од најпопуларните и најиграните игри денес, со модерни верзии за повеќе конзоли и продолженија за многу други.

  Тоа е многу едноставна игра: играчот беше тркалезна глава со уста што се отвора и затвора, сместен во едноставен лавиринт исполнет со таблети и четири гледачи што го прогонуваа. Целта беше јадете секоја таблета без да ве погодуваат духови, со прогресивна стапка на сложеност.

  Pac-Man е еден од најсаканите и најпознати ликови во конзолите за видео игри од XNUMX-тите години на минатиот век. Доказ за тоа е нејзината популарност дури и кај најмладите, кои дури и не ги играа своите игри.

  И, ако сте обожавател на овој алчен мал жолт лик, погледнете неколку интересни тривија за неговата франшиза.

  Цел на играта

  јаде-кокос

  Целта на играта е јадете ја секоја плочка од лавиринтот без да ве погодуваат духовите. Кога се судираат со таблета, на Змејот го проголта и мора да исчезне од лавиринтот. Ако играчот ја јаде секоја плочка во лавиринт, играчот ја минува сцената. Ако играчот ги јаде сите плочки во сите лавиринти, тој ја добива играта.

  Единствените движења контролирани од корисникот се движејќи се низ насочените клучеви свртени нанапред, свртени наназад, лево и десно, со намера да се избегнат гледачите и да се јадат таблетите расфрлани низ лавиринтот.

  Кога ќе се судри сениште со Змејот умира, со што губи живот. Играчот има два дополнителни животи, кои се прикажани во долната лента на екранот. Кога ќе изгубите живот и користите дополнителен живот, бројот на апчиња оставени во фаза останува непроменет од моментот на смртта на Змејот, сите се враќаат во почетната состојба на фазата.

  Во таков случај, да се пополни сцената (или играта), плеерот треба да се грижи само за преостанатите таблети. Кога играчот ги губи своите животи судирајќи се со гледачи, тие ја губат играта.

  Брзината на спектрите и Змејот е точно истата, но, како и во оригиналната игра, супер-таблетите ги забавуваат спектрите за процентен фактор и исто така оставаат Pacman ги проголта.

  Кога ќе се јадат, остануваат само „очите на духот“, кои мора да се вратат во центарот на лавиринтот, каде што остатоците од сеништето повторно стануваат сениште што повторно ќе го прогонува Pacman. Во секоја фаза има четири супер таблети. Инвеститорот одредува колку ќе траат супер таблетите.

  Секоја проголтана таблета вреди по десет поени, секоја проголтана супер таблета вреди сто поени и секој проголтан спектар вреди двесте поени. Играта мора да трае најмалку 2 фази.

   

  Потекло на комекокосите

  Потекло на комекоко

  Pac-Man е многу популарен карактер од XNUMX-тите. Беше претставена на планетата во видео игри во јапонската земја на 1980г. Играта пристигна во САД 5 месеци подоцна и брзо достигна марка продадена во 000 примероци.

  Настрана аркадната верзија, Pac-Man е исто така скроен за XNUMX Atari. Со текот на годините, играта доби десетици и десетици ажурирани верзии за најмодерните конзоли. Во Бразил, ликот кој стана познат како Ајде-Ајде исто така беше успешен.

  Над секоја од работите, идејата за играта беше да се надгледува жолт лик што јаде таблети во лавиринт. Во исто време, играчот мора да избега од 4 гледачи кои се обидуваат да го поразат.

  Намко сакаше поинаков термин од игрите за стрелање, едногласен во тоа време. Отпрвин, Иватами откри дека имал инспирација за ликот гледајќи пица без парче.

  Сепак, потеклото на ликот има и други верзии. Според самиот Иватами, појавата на Змејот беше инспириран од јапонското пишување на зборот „кучи“, уста.

  Веднаш штом беше создаден, ликот беше познат како Змејот. На јапонски, правописот на пак и пас е сосема ист, паку. Според митологијата на земјата, се знаело дека Паку имал голем апетит. Во прилог на ова, зборот работи како ономатопеја за отворање и затворање на устата при јадење.

  Од друга страна, името Пак звучи многу како тако на англиски јазик. Затоа, кога играта беше донесена во САД, Намко избра да го нарече Pac-Man.

  Иако за прв пат беше лансиран во Јапонија, тоа беше со пристигнувањето во САД што остави свој белег во поп-културата. Успехот на играта беше толку зачудувачки што само една деценија објавување собра милијарда долари, само во простории за игри во САД.

  Во текот на следната деценија, вредноста се зголеми двојно, достигнувајќи 500 милијарди УСД. Денес, франшизата собра скоро тринаесет милијарди ширум светот. Ова значи дека го надминуваат само вселенските освојувачи (со практично четиринаесет милијарди американски долари) на списокот на најпрофитабилни на планетата.

  Од првата верзија во аркадите, Pac-Man освои повеќе од триесет продолженија. Ликот сè уште се појавува во игри што ја надминуваат неговата франшиза. Во Super Smash Bros, за да послужиме како пример, жолтата топка може да биде избрана за еден од борците.

  Г-ѓа Pac-Man

  Packman
  Кога ја креираше играта, Тору Иваната сакаше да ја привлече женската публика во помалку насилниот и насилен формат. И покрај ова, собите за игри продолжија да бидат претежно машки простори. Затоа, инвеститорот требаше да создаде нова алтернативна опција.

  Сепак, решението излезе неочекувано. Успехот на Pac-Man го инспирираше создавањето на играта Crazy Otto. Со буквално идентична игра и женска верзија на примарниот карактер, играта немаше никаква врска со Намко.

  Значи, Мидвеј, кој ги има правата на Пак-Мен во САД, заврши со купување на Лудиот Ото и ослободување под името Г-ѓа Пак-Ман. Играта донесе иновации како нови лавиринти и поголема брзина.

  Културен феномен

  Набргу по успехот во игрите, франшизата се здоби со голем интерес во другите медиуми. За деветнаесет осумдесет и два, ликот доби верзија за анимирана серија наречена Пакем-треска. Дизајнот е произведен од Хана-Барбера, одговорен за традиционалните брендови како што се Флинстоунс и etsетсон.

  Во прилог на ова, ликот беше првото милениче на игра. Од своето прво појавување, тој има брендирани производи како кукли, маици, ранци и многу други. Брзо стана едно од најпрепознатливите имиња на игри надвор од медиумите.

  Конечно, неговото влијание врз планетата на игри е такво што дури и авторите на GTA рекоа дека играта е како Змејот. Според развивачите, двете игри се однесуваат на карактер кој напредува во точките на картата (пешаци / таблети) додека го бркаат неговите противници (полицајци / духови).

  Забавни факти за Pac-Man

  • Оригиналната игра, од деветнаесет и осумдесет, е една од четиринаесетте што се дел од компилацијата на игри од Музеј на модерна уметност во Newујорк.
  • Pac-Man беше првиот натпревар што го вклучи привремена механика на напојување со помош на елемент. Идејата беше инспирирана од односот на Попај со спанаќот.
  • Секој од противниците во играта има различна личност. Ова станува јасно кога ќе ги погледнеме нивните имиња на јапонски: Црвен ојкаке (Сталкер), Розова махибуза (Заседа), Кимагур сина (Нестабилен) и Отобок портокал (Глупаво). На англиски јазик, имињата беа преведени како Блинки, Пинки, Инки и Клајд.
  • Иако играта е бесконечна, вие можете да имате совршен натпревар. Се состои во завршете двесте и педесет и пет нивоа без да изгубите животи и соберете ја секоја ставка во играта. Покрај ова, секој спектар мора да се потроши со секоја работа на напојување.
  • Во чест на франшизата на играта, Google запиша XNUMX-годишнина од играта на верзијата Pac-Man што може да се игра.

  Повеќе игри

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации