Како да ставите додатоци на Андроид

Како да ставите графички контроли en Андроид

Секогаш брзате и, за време на tus денови, имате многу малку време став обрнете внимание a lo дека се случува во на апликации инсталиран во tu паметен телефон. Андроид. Од На пример, тешко дека можете да ги прочитате вестите објавени од страниците што ги следите, ако не во последен момент de ноќта. Te Јас разбирам многу добро ... и затоа би сакал да ви кажам дека тие можат да бидат многу корисни графичка контрола: да никогаш ha oоди зборувај за него, un графичката контрола е динамичен „блок“ што содржи оригинален дел или функција на одредена апликација директно во екран на вашиот паметен телефон (или таблет).

Така е и! Овие елементи, кои честопати можат да се конфигурираат како Ако сакате, тие можат лесно да се постават на почетниот екран на Андроид и да ви овозможат секогаш да имате голема количина на информации под вашите очи, во зависност од апликацијата на која се однесуваат: информации за временските услови, примени е-пошта, вести за храна, семеен буџет, претстојни состаноци , преостаната Гига и сл., сето тоа без потреба да се отвораат различните апликации инсталирани на уредот.

Да погодам: сега кога сте свесни за оваа можност, не можеш почекај да разбереш како да ставите додатоци во андроид и веднаш започнете да ги искористувате? Во овој случај, само мораш одвојте неколку минути слободно време и прочитајте сè што имам да ви објаснам на оваа тема: Знам дека ви е тешко да најдете време, но оваа мала инвестиција ќе се исплати добро во леснотијата. употреба и информации што можете брзо да ги добиете до вашиот паметен телефон или таблет. Всушност, можете да ги добиете сите информации што ви требаат „во движење“, без да мора да отворате повеќе апликации и, следствено, со значително заштеда на време. Среќно читање и забавувај се!

Индекс()

  • Како да користите додатоци на Андроид
   • Како да уредувате додаток
  • Како се создаде сопствени додатоци

  Како да користите додатоци на Андроид

  Како што веќе споменав во почетниот дел од овој водич, графичкиот елемент не е ништо повеќе од „парче“ апликација, што може да се додаде на почетниот екран на уредите со Android (и не само) за да ги следи информациите што доаѓаат од самата апликација , без да мора да го отворам.

  Во оваа смисла, ќе бидете среќни сабја дека бројни апликации дизајнирани за оперативниот систем Гугл, вклучително и оние што се присутни „стандардни“ во него, имаат додатоци - често прилагодливи според вашите потреби - што може да се додадат на уредот, во било момент

  Само за да ви дадам пример, лентата за пребарување на Google и часовникот што често се присутни на почетниот екран на системот се додатоци; повторно, прелистувачот Google Chrome има додаток што ви овозможува да гледате брзи врски за пристап до некои омилени страници; апликацијата Gmail, пак, спроведува графичка контрола за да внимава на сандачето.

  Доколку е потребно, можете да го додадете графичкиот елемент Google News, кој ви овозможува да ги видите најновите ажурирања од вашиот извор на вести на прв поглед; и тоа не е сè: како што споменав претходно, многу апликации за Андроид спроведуваат свои графички контроли, корисни за да внимаваат на поврзаните информации или да пристапуваат функции специфични со еден допир.

  Со цел да додадете графичка контрола на почетниот екран на Андроид, притиснете и задржете во празен простор од последното и допрете го копчето графичка контрола што обично се појавува на дното на екранот. Потоа, лоцирајте го графичкиот елемент што сте заинтересирани да го додадете, изберете го димензија што претпочитате и, за да го поставите, направете А. продолжен допир во нејзината рамка; конечно, без ослободување на притисокот, повлечете го во положбата што ја претпочитате. Дали сте виделе? Беше толку лесно!

  Како да уредувате додаток

  Некои графички контроли за Android може да се прилагодат и во големината и во функционалноста: за искачи се повторно додаток, само притиснете и задржете ја неговата рамка и повлечете (или влезете) i Истрел што се појавуваат на нејзините рабови. За да смени графичка контрола од една до друга точка, наместо тоа, направете долг допрете на неа и преместете ја онаму каде што сакате.

  Во многу случаи, кога ја извршувате постапката за додавање додаток на почетниот екран, се отвора екран што ви овозможува да ги дефинирате вашите прилагодени поставки, како што е градот за кој треба да ја видите временската прогноза, категориите на е-пошта што ќе се прикажат . на прв поглед во очите и така натаму.

  Честопати е можно да се изврши овој тип на прилагодување дури и по додавањето на графичката контрола: генерално, доволно е да го допретеопрема видлив на работ на самиот додаток или отворете го и потоа изберете го елементот Поставки / поставки од екранот што се појавува. Постапката што треба да се следи варира во зависност од видот на додаток на кој работите, но во повеќето случаи информациите што ги дадов треба да бидат добри.

  Како викаш? Сега кога ви се допадна и, за ова, дали сакате да знаете кои се најдобрите графички контроли за Android да ги инсталирате и користите за секоја потреба? Во овој случај, можете да го прочитате учат во длабочина што само се поврзав со вас, полн со корисни информации и предлози.

  Но, бидете внимателни: иако додатоците можат да бидат функционални и исто така естетски пријатни, тие можат да имаат влијание врз траење на батеријата На уредот. Од оваа причина, освен ако вашиот паметен телефон или таблет компјутер има исклучително висок, Препорачувам да го користите умерено!

  Како да креирате прилагодени додатоци

  Доколку вашата фантазија не е доволно задоволна од големиот број достапни графички контроли за Android, ќе бидете среќни да знаете дека, користејќи некои апликации, можете да креирате свои, и од аспект на графика и функционалност.

  Една од најдобрите апликации од овој тип е KWGT - Создател на виџети Кустом, може да се преземе и од Play Store и од алтернативни пазари (за уреди без услуги од Гугл) - Основно, KWGT е бесплатна апликација поддржана од реклами во апликација (кои сепак не се појавуваат во креираните графички контроли); За да скриете реклами и да добиете дополнителни теми и одлики, како што се извоз и споделување шаблони, треба да отклучите „професионални“ одлики преку набавки во апликација.

  Откако го разјаснив овој аспект, дозволете ми да објаснам како работи KWGT: да започнете, да ја отворите референтната продавница на вашиот уред, да пребарувате за име на апликацијата во неа и, по избирање на најрелевантниот резултат ( „К“ на сина позадина), допрете го копчето Инсталирајте на компјутер, за да ја преземете апликацијата на вашиот уред.

  Кога ќе заврши преземањето, отворете ја апликацијата и откако ќе го прочитате краткото почетно упатство, допрете ги копчињата Еве одиме mi Следниот (неколку последователни пати) д овласти апликацијата за пристап до позиција и да меморија На уредот. Гореспоменатите дозволи главно се користат за создавање додатоци поврзани со временските услови (или кои некако вклучуваат локација) и за употреба / продавница ставки во меморијата - исто така можете да изберете да не ги давате, сепак може да наидете на проблеми со користење на некои функции на графичка контрола, изборот е ваш.

  Во секој случај, откако ќе заврши првичното поставување на апликацијата, допрете го копчето. Затворизапомнете го Почетниот екран на уредот и направете долг допир на празно место на уредот; потоа допрете го копчето Додатокt, изберете еден од предложените од Прилагодено додаток (во зависност од големината што сакате да ја постигнете) и ставете ја на почетниот екран.

  Убавината започнува сега! Откако ќе го поставите графичкиот елемент, допрете на неговото поле, изберете го растенија од каде што сакате да започнете, меѓу достапните, или допрете го копчето Креирај, да се направи нов; по оваа операција,уредник од KWGT, преку кој ќе се применат дополнителни прилагодувања: предмети, антицеденти, форма, брзи функции, Доколку ги има фонтани каде да добиете новости или информации (на пример, цитати од денот), елементи да репродуцира во низа (на пример, музика или слики) итн.

  Јасно е дека не е можно да ги набројам сите применливи прилагодувања, бидејќи сето тоа зависи од избраниот образец и, пред сè, од вашите потреби. Како и да е, кога сте задоволни со вашиот додаток, допрете го копчето Зачувај поставено во горниот десен агол и воилата!

  Ако сте заинтересирани за понатамошно истражување како да го користите KWGT или, повторно, ако сакате запознај се апликации и алтернативни решенија за креирање прилагодени додатоци, ве упатувам да го прочитате специфичното упатство што го посветив на оваа тема.

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации