Како да водите жиговина фотографија преку телефон и компјутер

Како да водите жиговина фотографија преку телефон и компјутер

Како да водите жиговина фотографија преку телефон и компјутер

 

Ставањето воден жиг на фотографијата е начин да ги поврзете вашето име или деловна активност со слика. Во моментов, постојат неколку програми и апликации што ви овозможуваат да го вметнете вашето лого, или на вашиот телефон или на вашиот компјутер, во неколку чекори. Погледнете колку е едноставно.

Индекс()

  Без мобилен

  За да вметнете воден жиг на фотографија на вашиот телефон, ајде да ја користиме апликацијата PicsArt. Покрај тоа што е бесплатен, тоа ви овозможува да користите и слика и текст, на персонализиран начин. Затоа, пред да го следите чекор по чекор, потребно е да ја преземете апликацијата на вашиот уред со Android или iPhone.

  1. Отворете PicsArt и креирајте сметка или најавете се со вашите кориснички податоци на Gmail или Facebook;

  • Ако случајно видите предлог да се претплатите на апликацијата, допрете на X, обично се наоѓа на горниот дел од екранот за да се затвори рекламата. Опцијата за вметнување воден жиг е достапна од бесплатните ресурси на услугата.

  2. На почетниот екран, допрете го + да започне;

  3. Допрете ја фотографијата каде што сакате да го вметнете водниот жиг за да ја изберете. Ако не го гледате, одете на Сите фотографии за да ги прегледате сите фотографии што се достапни на вашиот уред;

  4. Повлечете ја лентата со алатки на дното на сликата за да ги видите сите функции. Допрев Текст;

  5. Потоа напишете го вашето име или името на вашата компанија. Допрете ја иконата за проверка (✔) кога ќе завршите;

  6. Пред да започнете со уредување, поставете го текстот на саканата локација. За да го направите ова, допрете го и повлечете го полето за текст.

  • Исто така е можно да се зголеми или намали полето за текст и, следствено, буквата, со допирање и влечење на круговите што се појавуваат на неговите рабови;

  7. Сега, мора да ги користите алатките за уредување на текст за да го напуштите водниот жиг како што претпочитате. Следниве ресурси се достапни:

  • Извор: Нуди различни стилови на букви. Кога ќе допрете кој било, тој се применува на текстот вметнат на фотографијата;
  • Кор: Како што имплицира името, тоа ви овозможува да ја промените бојата на буквата. Проверете дали наскоро, сè уште има опции за вклучување на градиент и текстура;
  • Борд: ви овозможува да вметнете граница на буквата и да ја изберете нејзината дебелина (во лентата Кол);
  • Непроacирност: промена на транспарентноста на текстот. Ова е важна карактеристика така што воден жиг се вметнува на суптилен начин, без нарушување на прегледот на фотографијата;

  • Сомбра: функција за вметнување засенчување на буквите. Овозможува да се избере боја за засенчување, како и да се прилагоди нејзиниот интензитет и позиција;
  • добра: вметнува искривување во зборот или фразата, според аголот дефиниран во лентата Да се ​​преклопи. Во зависност од видот на деловниот бизнис, можете да му дадете опуштен допир на вашиот бренд.

  8. По уредувањето, одете во иконата за проверка (✔) во горниот десен агол на екранот;

  9. За да го зачувате резултатот, допрете ја иконата со стрелката во горниот десен агол;

  10. На следниот екран, одете на Зачувај а потоа во Зачувајте на вашиот уред. Сликата ќе биде зачувана во Галеријата или Библиотеката на вашиот паметен телефон.

  Вметнете слика како воден печат

  PicsArt исто така ви овозможува да ја вметнете иконата на вашата компанија наместо да го пишувате само името на вашата марка. За да го направите ова, прво треба да ја имате вашата слика на логото во JPG во галерија o библиотека мобилен телефон.

  Затоа, само следете го чекори од 1 до 3, посочено погоре. Потоа, на фиоката со алатки, допрете Фотографија. Изберете ја саканата датотека и потврдете ја Додај.

  Како и со текстот, можете да ја прилагодите позицијата и димензиите на вметнатата слика со потчукнување и влечење. За да ја смените големината додека ги одржувате пропорциите, предлагаме да ја изберете иконата со двоглава стрела.

  Поставено лого, одете до опцијата Непроacирност, достапно на дното на екранот. Намалете го за да биде транспарентен за да не ја нарушува главната слика, но сепак да биде видлив. Завршете го процесот со иконата за верификација (✔) на горниот дел од екранот десно.

  За да го зачувате резултатот, допрете ја иконата со стрелката во горниот десен агол и од следниот екран одете на Зачувај. Потврдете ја одлуката во Зачувајте на вашиот уред.

  Во линија

  Во следното упатство, ќе ја користиме веб-страницата iLoveIMG. Услугата овозможува вметнување водени жигови и во слики и во текст, како и прилагодување на големината и непроирноста. Корисникот исто така може лесно да брендира повеќе фотографии во исто време.

  1. Отворете го прелистувачот по ваш избор и пристапете до алатката за воден печат iLoveIMG;

  2. Кликнете на копчето Изберете слики и изберете ја сликата во која сакате да го вметнете водниот жиг на вашиот компјутер;

  3. Процесот за вметнување водени жигови во слики и текст е сличен:

  А) На слика: ако сакате да вметнете слика како што е логото на вашата компанија, кликнете Додајте слика. Потоа изберете ја сликата на вашиот компјутер.

  ВТОР) Во текстот: Кликнете на Додадете текст. Напишете го посакуваниот текст, како што се вашето име или вашата марка. Може да ги прилагодите следниве аспекти на стиховите:

  • Извор- Со кликнување на Arial се прикажуваат другите опции;
  • Големина: достапно во иконата што се состои од две букви Т (Tt);
  • Стил: задебелен фонт (вториот), закосено (yo) и подвлечи (U);
  • Боја во позадина: кликнување на иконата за кофа со боја;
  • Боја на буквата и остаток: достапно со кликнување на иконата за буква UN
  • Форматирање: во иконата формирана од три реда, можно е да се центрира или оправда текстот.

  4. Потоа поставете ја сликата или полето за текст на саканата локација со кликнување и влечење. За да ја смените големината, само кликнете на круговите на рабовите и повлечете;

  5. За да ја прилагодите непроityирноста, кликнете на квадратна икона со квадрати внатре. Appearе се појави лента каде што можете да го зголемите или намалите нивото на транспарентност;

  6. Ако сакате да го вметнете истиот воден жиг на други слики, кликнете на +, на десната страна на фотографијата. Потоа изберете ги другите слики на вашиот компјутер;

  • Може да кликнете на секоја за да видите како ќе изгледа апликацијата и да се прилагоди индивидуално, доколку е потребно.

  7. Кликнете на копчето Слики на воден жиг;

  8. Преземете ја датотеката на Преземете слики со воден печат. Ако сте го вметнале водниот жиг на повеќе слики истовремено, тие ќе бидат преземени во датотека во формат .zip.

  Без компјутер

  Ако сакате да работите офлајн и не сте подготвени да платите за апликација за уредување, можете да користите Paint 3D. Програмата потекнува од Windows 10. Ако ја имате инсталирано оваа верзија на системот на вашиот компјутер, веројатно го имате и софтверот.

  За разлика од претходните опции, не е можно да се промени непроityирноста. Значи, ако сакате посуптилен резултат, можеби е подобро да користите некои од решенијата прикажани погоре.

  1. Отвори боја 3D;

  2. Кликнете на Мени;

  3. Потоа оди до Вметнете и изберете ја фотографијата на која сакате да го поставите водниот жиг;

  4. Со отворена фотографија во програмата, кликнете Текст;

  5. Кликнете на фотографијата и внесете го текстот на воден жиг. Во десниот агол на екранот, ќе ги видите достапните опции за функцијата за текст. За да ги примените, прво изберете го текстот со глувчето.

  • 3Д или 2Д текст- makeе направи разлика само ако ја користите функцијата 3D View или Mixed Reality;
  • Вид, големина и боја на фонт;
  • Стил на текст: задебелено (N), закосено (yo) и подвлечи (S)
  • Пополнување на позадина- Ако сакате текстот да има обоена позадина. Во овој случај, треба да ја изберете саканата нијанса во полето покрај.

  6. За да го поставите текстот таму каде што сакате, кликнете и повлечете го полето. За да ја смените големината на полето за текст, кликнете и повлечете ги квадратите лоцирани на границата;

  7. Кога ќе кликнете надвор од полето за текст или ќе го притиснете копчето Enter, текстот е фиксиран таму каде што е вметнат и повеќе не може да се уредува;

  8. За да заклучите, следете ја патеката: Мени → Зачувај како → Слика. Изберете формат во кој сакате да зачувате и завршете со Зачувај.

  Ако сакате да го користите логото на вашата компанија, направете го само тоа чекори 1, 2 и 3 и потоа повторете ги, но овој пат, отворајќи ја сликата на логото. Потоа, едноставно направете ги прилагодувањата наведени во чекор 6 и зачувајте, како што е наведено во чекор 8.

  SeoGranada препорачува:

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации