Како да слушате музика на паметни часовници (Android, Apple и други)


Како да слушате музика на паметни часовници (Android, Apple и други)

 

Кога одлучувате да купите паметен часовник, треба да го оцените и неговиот функционалност во однос на репродукција на музика- Дали ќе работи само како еден вид далечински управувач за вашиот паметен телефон или, всушност, ќе може стрим музика и синхронизирајте песни за да можете да ги слушате насекаде?

Со тоа многу различни музички апликации и платформи за стриминг достапни на пазарот, одговорот на ова прашање може да биде помалку едноставен отколку што може да мислите, особено затоа што не е можно да се работи со избраната музичка услуга со хардверот инсталиран во паметниот часовник. Otherе видиме, меѓу другото, во следните ставови дека, во реалноста, најдобрата поддршка за офлајн репродукција на музика не доаѓа од паметните часовници развиени од Apple и Google.

Еве сè што треба да знаете за да знаете можност паметните часовници да пуштаат музика и од вашиот телефон и самостојно.

ПРОЧИТАЈТЕ ДА: Најдобри паметни часовници: Android, Apple и други

Индекс()

  Apple WatchOS

  Како лидер на пазарот и во паметните часовници, не е изненадувачки штоЕпл часовник понудете му на корисникот најмногу опции за слушање музика и други видови аудио; Apple Music Всушност, тоа е најочигледен избор: апликацијата ви овозможува да ја контролирате музиката што се репродуцира на вашиот телефон директно од вашиот зглоб или да емитувате песни директно на Apple Watch со слушање преку слушалки. Bluetooth.

  Со претплата на Apple Music, можете да ја проследувате секоја песна во каталогот или слушнете сè што е дигитално купено и увезено на паметниот часовник.

  Ако услугите се компатибилни со избраниот часовник, музичките записи може да се емитуваат директно на Apple Watch преку WiFi O LTE; Исто така, ако сте далеку од интернет конекција и сакате да го оставите вашиот телефон дома, можете однапред да ги синхронизирате песните на Apple Watch со одење на Мојот часовник присутни во апликацијата Apple Watch на вашиот паметен телефон, потоа во Музика mi Додајте музика. Синхронизацијата ќе работи само додекаЕпл часовник е задолжен.

  исто така Spotify има наменска апликација заЕпл часовник што може да се користи за пренос на музички записи директно до вашиот зглоб или за контрола на репродукција на друг уред. Плус, благодарение на неодамнешното ажурирање, сега работи и на мобилни уреди и Wi-Fi, овозможувајќи ви да излегувате без вашиот телефон.

  Сепак, потребен е извор на врска со часовник и сè уште е невозможно да се синхронизираат плејлистите со часовникот за слушање офлајн.

  Потоа, тука е апликација, Youtube музика, посветен на Apple Watch, но се користи само за истражување на вашата музичка библиотека и контрола на репродукцијата на други уреди. Слични функции може да се најдат во апликацијата Deezer од Apple Watc.

  Оперативен систем Google Wear

  Платформата за паметни часовници на Google допрва треба да ја имплементирате целосната поддршка за синхронизација Youtube музика тоа, имајќи го предвид фактот дека Музика на Google Play е отстранет, многу е чудно. Сепак, можно е да се користи Користете ОС да ги контролира основните функции на Youtube музика на вашиот паметен телефон.

  Горенаведеното се однесува на скоро сите музички услуги - нема апликација Користете ОС посветен на услугите што се нудат, на пример, за Apple Watch, така што нема синхронизација на плејлиста.

  Контролите за репродукција ќе се појавуваат на вашиот паметен часовник секој пат кога уредот Андроид репродуцира мултимедијална содржина и преку апликацијата и преку плеерот за подкасти, но освен започнување и запирање на репродукцијата, нема многу што да направите и сепак ќе биде потребно секогаш да го носите паметниот телефон со вас.

  Единствената музичка услуга со која има апликација компатибилна Користете ОС es Spotify Иако не нуди многу други карактеристики освен она што го добивате преку стандардната интеграција на Андроид со Користете ОС: Можете да додавате песни во вашата музичка библиотека од вашиот часовник и да се префрлате помеѓу уредите за репродукција, но не можете да пренесувате музика директно на вашиот часовник и не можете да ги синхронизирате трагите за слушање офлајн.

  Да свириме песни на паметен часовник Користете ОС без исто така да има потреба од телефон,Подобра опција е апликацијата NavMusic што обезбедува а бесплатен пробен период по што плаќате: тоа е мала апликација заснована на пренесување локални датотеки на вашиот часовник, со што се добива посакуваната музика во дигитален формат.

  Fitbit, Samsung и Garmin

  Секој бар од Fitbit su Версај Лајт ви овозможува да контролирате музика додека играте на паметниот телефон поврзан со него, преку која било апликација изберете да користите. На часовници освен Versa Lite и новите Sense и Versa 3, повеќе ориентирани кон услугите во облак, можете да ги синхронизирате дигиталните записи стекнати со вашиот уред преку апликацијата Fitbit Поврзете се.

  Исто така во овој случај Spotify посветете им посебна апликација на паметните часовници Fitbit, но уште еднаш ви овозможува само да ја контролирате репродукцијата на други уреди: всушност, не е можно да ги синхронизирате плејлистите со часовникот. Апликациите што ви овозможуваат да го направите ова, на кој било уред. освен Верса Лајт, Јас сум Deezer mi Пандора. Сакајќи, затоа, да ја слушам неговата музика во Fitbit Без да ви е корисен телефонот, мора да користите една од тие услуги за стриминг или да копирате дигитални музички датотеки, како што е објаснето погоре.

  Во врска со серијата Samsung Galaxy Watch, започнувајќи ја апликацијата Музика забележете дека е можно да се префрлите од контролирање на репродукција на музика на телефонот во онаа на самиот часовник: за да слушате музика офлајн, можете да ги синхронизирате дигиталните записи на паметниот часовник или да ја активирате апликацијата Spotify посветен и во верзија Прво ви овозможува да ги синхронизирате плејлистите на паметниот часовник.

  Конечно, широк спектар на паметни часовници Garmin има опции за репродукција на музика слични на оние Samsung: Можете да ги користите овие часовници за да ја контролирате репродукцијата од повеќето музички апликации на вашиот телефон или да репродуцирате синхронизирана дигитална музика преку вашиот компјутер со Garmin Connect, овозможувајќи ви да го оставите вашиот телефон дома.

  Единствената музичка услуга компатибилна со природна апликација од истите носени уреди е Spotify и, како кај уредите Samsung, претплатници на Spotify Премиум тие можат да ги синхронизираат плејлистите со Garmin уред за да ги слушаат насекаде.

  ПРОЧИТАЈТЕ ДА: Кој паметен часовник да се купи во 2021 година

   

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации