Како да го отстраните телевизорот од мирување


Како да го отстраните телевизорот од мирување

 

Оние кои често гледаат телевизија дома, сигурно забележале дека по одредено време без активност, телевизорот автоматски се исклучува и оди во режим на подготвеност, како да сме го притиснале црвеното копче на далечинскиот управувач. Кога тоа ќе се случи, не треба да бидеме вознемирени и да мислиме дека телевизорот е расипан: тоа е апсолутно нормално однесување, дизајниран од производители на ТВ за заштеда на енергија кога телевизорот е вклучен без никој да менува канали или да извршува какви било други операции подолг временски период (обично по 2 часа).

Ако не ни се допаѓа ова однесување или сакаме да гледаме телевизија нон-стоп дури и повеќе од 3 часа, во овој водич ќе ви покажеме како да го отстраните режимот на подготвеност на ТВ на најголемите брендови на ТВ, за да можете веднаш да го контролирате режимот за автоматско подготвеност во одредени ситуации или во одредени сценарија каде што е потребен секогаш вклучен телевизор (на пример, ТВ во продавница, ТВ што прави компанија на компанијата). постара личност или дете).

Индекс()

  Како да го исклучите режимот на подготвеност на ТВ

  Како што споменавме во прегледот, функцијата за автоматско подготвеност е обезбедена на сите модерни телевизори и паметни телевизори за да може полесно да заштедите енергија кога ќе останете вклучено премногу долго без интеракции. Сепак, секој производител нуди можност за прилагодување на оваа функција (зголемување на времето на чекање) и исто така со исклучете го целосно, за да можете да уживате во неограничен телевизор. Сепак, во последниот случај, не заборавајте да го исклучувате периодично со далечинскиот управувач, за да заштедите енергија и да го продолжите животниот век на апаратот.

  Отстранете го LG TV од режимот на подготвеност

  Ако имаме LG паметен телевизор, можеме да го отстраниме автоматскиот режим на подготвеност со притискање на копчето за менување на далечинскиот управувач, тоа го носи во менито Сите поставки, изберете го менито Генерално и конечно притиснете го елементот Тајмер.

  Во новиот прозорец што се отвора, ја деактивираме ставката А.исклучен по 2 часа притискање на него и, ако поставивме различен тајмер за исклучување, проверуваме во менито Исклучен тајмер, осигурувајќи се дека ставката е поставена на Деактивирајте. Алтернативно, можеме да го потврдиме и гласот Еко режим (присутно во менито Генерално) ако гласот е активен Автоматско исклучување, за да можете да го исклучите.

  Ставете го телевизорот Samsung во режим на подготвеност

  Телевизорите на Самсунг се многу популарни и многу корисници сигурно ќе го забележат барем еднаш во функција автоматскиот режим на подготвеност. Ако сте меѓу оние кои сакаат да го деактивираат, можеме да продолжиме со притискање на копчето мени на далечинскиот управувач, водејќи не по патот Општо -> Управување со системот -> Време -> Тајмер за спиење и проверка дали ставката Поставки е оневозможена (треба да се постави на 2 часа по дифолт: ајде да ги смениме поставките во ИСКЛУЧЕН).

  Ако горенаведениот метод не работи, треба да провериме дали контролата на мирување е достапна во поставките за заштеда на енергија. За да го продолжиме, го отвораме мениајде да го земеме во Зелено решение o en Општо -> Еколошко решение и проверете дали гласот е активен Автоматско исклучување, за да може трајно да се оневозможи.

  Ставете го Sony TV во режим на подготвеност

  Телевизорите на Сони можат да имаат и комерцијален оперативен систем и нов Андроид ТВ: двата система штедат енергија и автоматски одат во мирување по одреден временски период без влез. За да ја деактивирате режим на подготвеност на Sony телевизорите без Android TV, само притиснете го копчето Home / Menu на далечинскиот управувач, да тргнеме по пат Системски поставки -> Еко и проверете дали режимот на подготвеност за неактивен телевизор е активен, за да можеме да го оневозможиме.

  Ако имаме телевизор на Сони со Андроид ТВ, притискаме на копчето Насловнада тргнеме по патот Поставки -> Енергија -> Еко и исклучете го режимот на подготвеност. Ако не работи или ако екранот се исклучи по одредено време, исто така ќе треба да ја провериме конфигурацијата на Сонувај, Андроид функција што прикажува заштитник на екран во случај на продолжена неактивност. Да продолжиме, да тргнеме по патот Поставки -> ТВ -> Дневен сон и проверете дали е до елементот Кога сте во режим на мирување гласот е присутен Мај.

  Некои современи паметни телевизори на Сони имаат и сензор за присуство, кој открива присуство на луѓе пред ТВ и, во случај на негативна проверка, автоматски го става ТВ во режим на подготвеност. Оваа важна карактеристика сè уште може да се оневозможи со притискање на копчето Мени, водејќи нè на патот. Поставки -> Поставки на системот -> Еко -> Сензор за присуство и поставете ја ставката на ИСКЛУЧЕН.

  Отстранете го Philips TV од мирување

  Телевизорите на „Филипс“ исто така можат да вклучуваат сопствен оперативен систем или „Андроид ТВ“, така што ќе треба да продолжиме поинаку. За оние кои имаат телевизор Philips без Android TV, можно е да се откаже режимот на подготвеност со притискање на копчето Мени / Дома на далечинскиот управувач, отворајќи го менито Специјални O Генерално, притискање нагоре Тајмер и конечно отворање на влезот Исклучи, каде што ќе треба да ја конфигурираме функцијата на ИСКЛУЧЕН.

  Ако телевизорот „Филипс“ е понов, можеме да го отстраниме режимот на подготвеност со притискање на копчето мени, водејќи не по патот Поставки -> Еко поставки -> Тајмер за спиење и поставете го тајмерот за 0 (нула).

  Отстранете го телевизорот Panasonic од режимот на подготвеност

  Ако имаме телевизор Panasonic што се исклучува само по одреден временски период, можеме да го поправиме со притискање на копчето Тајмер (присутно во многу модели на далечински управувачи на Panasonic) и, во новото мени што ќе се отвори, сè што треба да сториме е да ја деактивираме ставката Автоматско задржување.

  Нема копче со тајмер на далечинскиот управувач од нашиот телевизор Panasonic? Во овој случај, можеме да го отстраниме режимот на подготвеност следејќи ја класичната постапка, која се состои од притискање на копчето мени на далечинскиот управувач, отворете го менито Тајмер и поставете го Автоматското исклучување ИСКЛУЧЕН дин 0 (нула)

  Заклучоци

  Доколку ТВ-режимот на подготвеност не вознемирува додека гледате добар долг филм или за време на интензивна сесија за прекумерна употреба (т.е. кога гледаме многу епизоди од ТВ-серија постојано), оневозможувањето на режимот на подготвеност може да биде ефикасно решение. за да не мора да го допирате далечинскиот управувач. барем еднаш на час за да може телевизијата да „разбере“ дека сме присутни и дека гледаме нешто. Благодарение на овој водич можеме исклучете го режимот на подготвеност на телевизорите од главните брендови, но чекорите што ви ги покажавме може да се репродуцира на која било модерна телевизија, само ќе треба да го земеме далечинскиот управувач, да ги внесеме поставките и да го провериме секој елемент поврзан со автоматското исклучување на телевизорот: режим на подготвеност, заштеда на енергија, еко, режим на живот или тајмер.

  Многу постапки на подготвеност се менуваат во зависност од инсталираниот оперативен систем; За веднаш да разберете каков систем ни претстои и како понатаму, препорачуваме да ги прочитате и нашите упатства Како да знаете дали е паметен телевизор mi Најдобар паметен телевизор за системот за апликации на Samsung, Sony и LG.

  Дали имаме проблеми со режимот на подготвеност или го исклучуваме компјутерот? Во овој случај, ви предлагаме да ја продлабочите дискусијата со читање на нашата статија. Суспензија и хибернација на компјутерот: разлики и употребливост.

   

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации