Како да креирате плејлиста на YouTube

Како да креирате плејлиста на YouTube

Јутјуб несомнено е парте екселанс за споделување видео. Од основањето, во технолошки далечната 2005 година, таа го револуционираше нашиот начин на разбирање на Интернет. Денес YouTube е синоним за видеа од сите видови: од прегледи, упатства, музички видеа, преку трејлери на нови изданија на филмови и видео игри и завршувајќи со подкасти. На кратко, на YouTube е лесно да се најдат видеа од наш интерес, за сите вкусови.

За да ги видиме удобно, ќе видиме во овој напис, како да креирате плејлиста, што како што лесно може да се погоди од името, не е никој друг туку едно плејлиста, во нашиот случај на видеа што ќе се репродуцираат автоматски едно по друго. Терминот е веќе познат на оние кои со своите песни направија плејлисти или на оние кои имаат врска со Spotify.

Ако сте биле особено воодушевени од видео од вашата листа за репродукција, исто така препорачувам да ја погледнете нашата статија во која ќе објасниме како да преземате видеа на YouTube.

Индекс()

  Создадете плејлиста на YouTube од вашиот компјутер

  Без оглед на вашите потреби, создавањето на листа за репродукција на работната површина на YouTube е многу едноставна, само следете ги чекорите наведени подолу:

   

  • одете на страницата на YouTube од компјутер или Mac;
  • потоа најавете се со вашата сметка на Google;
  • пронајдете го видеото што сакате да го додадете во вашата листа за репродукција;
  • под видеото, кликнете на копчето "Зачувај";
  • ќе се отвори мени од кое можете да изберете да го вметнете филмот во списокот за автоматска репродукција "Погледни подоцна„, Или во некоја од веќе креираните плејлисти;
  • Во истото мени, можете да креирате нови списоци за репродукција со едноставно кликнување на "Создадете нова плејлиста";
  • ќе се појави под две други полиња, кои "име„И оној посветен на опциите за приватност што може да се избере за списокот за репродукција ("приватна","Не се наведени", Е"Објавува");
  • во овој момент можете да притиснете "Креирај„И започнете да додавате клипови на неа.

  За пристап, слушање или уредување на плејлиста, само притиснете на "Колекција". На страницата што се вчитува, ќе ги најдете сите наши списоци за репродукција, само кликнете на оној од наш интерес за да можеме да ги модифицираме. За оние кои се прашуваат, се сеќавам дека адресата на нашата плејлиста е на врвот на страницата Лента за адреси на прелистувачот Адресата е многу корисна за брзо споделување на плејлистата.

  Покрај тоа, постои брз начин за додавање видеа во нашата плејлиста дури и директно од списокот со резултати од пребарување, или едноставно поминете го глувчето преку видеото од наш интерес, ќе го видите копчето со трите точки поставени вертикално покрај името на видеото. Со кликнување на него со глувчето, можете да ја изберете ставката "Зачувајте во плејлиста".

  Создадете плејлиста во апликацијата YouTube од паметни телефони и таблети

   

  Креирање плејлиста на мобилен уред е многу слично на креирање плејлиста на десктоп компјутер, мора:

  • отворете ја апликацијата YouTube на вашиот уред;
  • пристапот е автоматски, ако имате неколку сметки на Google, апликацијата ќе ве праша која претпочитате да ја користите;
  • Во овој момент, треба да го најдете видеото од ваш интерес. Под панелот за игра е "Зачувај";
  • ако го притиснете и задржите копчето, ќе се појави екран сличен на оној на сликата од екранот, каде што можете да изберете да го вметнете клипот во претходно креирана листа или каде што можете да изберете да креирате нов;
  • во овој случај, допрете на врвот на "Нова плејлиста";
  • откако ќе се притисне, ќе мора да го внесете името на списокот со видеа и поставките за приватност ("приватна","Не се наведени", Е"Објавува");
  • Откако ќе ја создадеме нашата плејлиста, ќе бидеме подготвени да ги вметнеме сите видеа што ги претпочитаме.

  Брз начин да додадете видеа во нашата листа за репродукција, исто така, директно од списокот со резултати од пребарување е да го притиснете копчето со трите точки поставени вертикално покрај името на видеото и да ја изберете ставкатаЗачувајте во плејлиста".

  За да пристапите до екранот што ги содржи вашите списоци за репродукција, можеби за да ги уредите или споделите, на дното на апликацијата YouTube, едноставно притиснете го копчето ".Колекција".

  Поставки за приватност: Приватно, не е наведено mi Објавува во детали

  И креираните плејлисти и видеа може да имаат три нивоа на видливост на YouTube., ги продлабочуваме така што секогаш знаете кој да изберете:

  приватна, ова е наједноставната опција од сите, каде што плејлистата ќе биде достапна само за вас кои ја создадоа плејлистата. Плејлистата нема да се појави во ниту едно пребарување на корисник.

  Не се наведени, е средна опција, во која плејлистата ќе биде видлива само за оние кои имаат свој линк, така што ќе треба да ја дадете врската од плејлистата што ја создадовте на заинтересираните.

  Público, ова е исто така многу едноставна опција за разбирање, во која плејлистата ќе биде достапна за секој корисник и преку пребарување и преку директна врска.

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации