Како да дознаете дали игра на мојот компјутер

Како да дознаете дали игра на мојот компјутер

Како да дознаете дали игра на мојот компјутер

 

Како да знам дали игра некоја игра на мојот компјутер? Можете лесно да дознаете со помош на специјализирани алатки како што е веб-страницата Може ли да го водам?. Ако не сакате вашиот компјутер да биде скениран, можете да отидете на традиционалниот метод за споредување на спецификациите рачно.

Погледнете подолу како да видите дали вашиот компјутер е слаб или ќе работи добро за да ја извршите играта.

Индекс()

  Со помош на специјализирана веб-страница

  Постојат некои веб-страници специјализирани за споредување на спецификациите на вашиот компјутер со минималните барања што ги бараат главните игри на пазарот. ИЛИ Може ли да го водам? е една од најпопуларните, може автоматски да ја потврдите конфигурацијата на вашата машина.

  1. Отворете го прелистувачот по ваш избор и одете на Може ли да го стартувам?

  2. На главната страница, ќе видите поле за пребарување каде што треба да го напишете името на играта, како на пр Симс 4. Ако играта е достапна во каталогот на страници, таа ќе се појави во списокот. Кликнете на името што се појавува за да избегнете грешка при пребарување;

  3. Потоа кликнете на копчето Можете да го стартувате да се направи истражување;

  4. На следната страница ќе бидат прикажани минималните и идеални барања за водење на играта. За да може вашиот компјутер да се анализира, потребно е да преземете датотека што и овозможува на веб-страницата да ги провери техничките спецификации на вашата машина. За да го направите ова, кликнете на копчето Можете да го стартувате да ја преземете апликацијата од веб-страницата;

  5. Отворете ја извршната датотека и одржете ја страницата на веб-страницата отворена. Програмата автоматски ќе започне да ја анализира вашата машина;

  • Во зависност од прелистувачот, програмата ќе се прикаже на дното на екранот кога ќе заврши преземањето. Исто така, ќе биде достапен во списокот за преземање на прелистувач и секако во папката за дестинација.

  6. Времето на дијагностицирање може да варира од неколку секунди до минути и резултатот ќе се прикаже на страницата на веб-страницата што ја држевте отворени. Тоа ви кажува дали вашата машина има минимални потребни барања и исто така препорачани за играта да работи без проблеми.

  Други страници за да дознаат дали играта работи на компјутер

  PCGameBenchmark

  PCGameBenchmark ви овозможува рачно да ги внесувате поставките на вашиот компјутер или да преземате софтвер што автоматски ги анализира спецификациите на машината. Потоа, само побарајте го името на играта.

  Дискусија за игри

  И покрај тоа што е специјализиран за наслови во ЕА, „Дебата за игри“ има опции од други развивачи. Како и претходната алатка, ви овозможува рачно да внесувате податоци или да преземате апликација што веднаш собира информации за компјутерот. Значи, само побарајте ја посакуваната игра.

  Со рака

  Друг начин да се знае дали играта ќе работи на вашиот компјутер или не е рачно да ги споредувате техничките спецификации на компјутерот со минималните барања што ги бара играта. Решението може да потрае малку подолго отколку преку веб-страниците, но исто така е прилично едноставно да се направи.

  Како да ги дознаете спецификациите на компјутерот

  Можете да ги откриете техничките спецификации на вашиот компјутер на неколку начини. Наједноставно од нив е со пишување на терминот Msinfo32.exe во полето за пребарување Windows. Во зависност од верзијата на системот, алатката за пребарување е достапна во лентата со алатки или во менито Start (со кликнување на иконата за Windows).

  Во резултатот од пребарувањето, кликнете Msinfo32.exe да отвори. Ако не можете, можеби ќе треба Стартувај како администратор. За да ја видите опцијата, само кликнете со десното копче на резултатот.

  Во прозорецот Информации за системот, на левата странична лента, кликнете Резиме на системот. Можете да прегледате информации за оперативен систем (1), процесор (2) mi меморија (3).

  За да го проверите меморијата, кликнете складирање а потоа во Единици.

  Како и да е, за да го дознаете моделот на вашата видео картичка, кликнете Компоненти а потоа во Изложба. Ако вашиот компјутер има посветена картичка и вградена картичка, ќе се прикажат податоците за двата типа.

  Наш водич Погледнете ги поставките за компјутер објаснува како детално да ги проверите спецификациите на различни верзии на Виндоус. Прашајте дали сакате да дознаете повеќе информации за оваа тема.

  Ако сакате да го забрзате процесот, можете да ја користите програмата Специфичностод CCleaner. Бесплатната верзија може да го потврди хардверот и да ги обезбеди потребните информации за да се види дали играта е компатибилна со вашата машина.

  Само преземете, инсталирајте и кликнете на копчето Стартувај го Speecy. За неколку секунди, се прикажуваат податоци за уредот, како што е прикажано подолу. Покрај тоа, исто така се пријавува и температурата на процесорот и видео картичката.

  Споредба со минималните барања за игра

  Откако ќе ги имате техничките спецификации на вашиот компјутер во рака, едноставно проверете ги минималните барања потребни за играта да работи на машината. Овие информации обично се достапни на веб-страниците на програмерите и на платформите што ги водат.

  На пример, на Steam, информациите може да се најдат под делот За оваа игра. Во Системски барања, се минималните и препорачаните барања за користење на играта на компјутер.

  Во случај на Fifa 21, се прикажува следниот резултат:

  Алтернатива е да се користат страници што ги исполнуваат минималните барања на главните игри на едно место. Само пребарувајте по име за да пронајдете што сакате.

  Може ли да го стартувам, PCGameBenchmark и Game Debate ги нудат овие податоци. Покрај нив, тука е и страницата со Барања за системски игри.

  Минимални барања x Препорачани барања

  Минималните барања го означуваат хардверот способен да извршува игра. Сепак, ќе се претстави подобро, како што е помазна и подобра графика, ако компјутерот ги има препорачаните спецификации.

  Оперативниот систем и потребниот простор на дискот не се разликуваат помеѓу минималните и препорачаните барања. RAM меморијата, процесорот и графичката картичка се компонентите кои можат многу да варираат од една до друга.

  SeoGranada препорачува:

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации