Како да го оневозможите гласот од телевизискиот водич Samsung

Како да го оневозможите гласот од телевизискиот водич Samsung

Веќе некое време, секогаш кога менувате канали, отворајте менија или зголемете ја јачината на звукот на вашиот телевизор Samsung, глас од последниот ве известува за завршувањето на операцијата што сте ја нарачале. Ова е прилично чудно, бидејќи не се сеќавате дека претходно сте поставиле таква опција, а исто така и доста ве мачи.

Барајќи информации на Интернет, тој беше во можност да го разбере тоа ТВ со гласовно водство: Аудио коментар што е дел од одликите за пристапност на телевизорите Samsung. Немајќи најмала потреба од овој коментар, веќе се обидовте сами да го деактивирате, но сето тоа заврши во ништо и затоа би сакале да знаете како да го оневозможите гласовниот водич за ТВ Samsung.

Ако е така, не грижи се, јас сум тука да помогнам. Само следете ги упатствата што ќе ви ги дадам наскоро и ќе имате сè во еден момент. Onlyе треба само малку да ги навигирате системските менија на вашиот ТВ и тоа е тоа. Второ, јас исто така ќе објаснам како да го исклучите гласовниот асистент на вашиот телевизор, во случај да имате проблеми и со тоа. Што чекаш тогаш? Продолжете со следните редови: сè што е објаснето, ќе најдете подолу.

Индекс()

  • Како да го оневозможите гласот од телевизискиот водич Samsung
  • Како да го оневозможите гласовниот асистент на ТВ Samsung

  Како да го оневозможите гласот од телевизискиот водич Samsung

  Како што реков претходно, аудио коментарот што ја придружува секоја интеракција со вашиот телевизор е една од различните карактеристики на пристапност кои веќе неколку години се вклучени во уредите на Samsung (и не само).

  Ако не ви треба и затоа се прашувате како да го оневозможите гласовниот водич за ТВ Samsung, решението за вашиот проблем е да постапувате според поставките што ја регулираат работата на опциите за пристапност на ТВ.

  Пред да продолжам, треба да направам премиса: да ги напишам упатствата што ќе ги прочитате наскоро, врз основа на а Паметен телевизор Samsung UE43NU7092UXXH седма генерација. Предметите во различните менија што ќе ги именувам од време на време може да се разликуваат малку ако вашиот е поинаков модел. Во секој случај, можете да бидете сигурни дека сè уште ќе можете целосно да ги разберете чекорите што треба да се следат, бидејќи многу од телевизорите на корејската марка се базираат на истиот оперативен систем.

  Значи, првото нешто што треба да направите е да ги отворите поставките за пристапност на ТВ: за да го направите тоа брзо, притиснете и задржете го копчето Тишина на далечинскиот управувач (оној совкрстен звучник) Следно, веднаш до ставката Гласовно водство треба да има еден контрола што укажува на тоа дека аудио коментарот е активен. За да го деактивирате, само притиснете го копчето Внесете далечински управувач во ставка Гласовно водство. Едноставна вистина?

  Исто така, осигурете се дека под насловот Гласовно водство не е активиран контрола веднаш до статијата Опис на аудио. Ако тој контрола доколку е присутно, притиснете го копчето Внесете во статијата Опис на аудио да го отстрани. Тоа е тоа, сега, ако се обидете да се вратите на списокот со канали со притискање на копчето Излезете Noticeе забележите дека кога ќе ја зголемите јачината на звукот или го промените каналот, телевизорот повеќе нема да емитува звук, уверете се!

  Алтернативно, за деактивирање на говорно водство, притиснете го копчето. подесувања на далечинскиот управувач или притиснете го копчето Почетна (оној со симбол на Casa поставен над крстот формиран од клучевите на насочни стрели) и движете се лево во подменито, сè додека не стигнете до ставката подесувања. Откако ќе го пронајдете второто, притиснете го копчето Внесете (оној со симбол на a квадрат и стрела поставени помеѓу насочни стрели).

  Скролувајте надолу по списокот со поставки и притиснете го копчето. Внесете во статијата Генерално, потоа повторно притиснете го копчето Внесете во статијата Пристапност. Конечно, притиснете го копчето Внесете во статијата Поставки за гласовно водство. Во овој момент, притиснете го копчето Внесете во статијата Гласовно водство (Знам контрола Активен е). Совршено, направи сè што требаше да се направи!

  Обидете се сега со враќање на списокот со канали или зголемување на јачината на звукот на вашиот телевизор за да потврдите дали гласовниот водич е целосно исклучен.

  За повторно активирање на говорното водство, во случај на сомнеж, едноставно повторно притиснете го копчето Внесете далечински управувач во ставка Гласовно водство во менијата што ги посочив во претходните редови, со цел повторно да го вметнам роднината контрола.

  На крај, би сакал да истакнам дека ако неодамна сте го купиле вашиот Samsung Smart TV и би сакале да дознаете повеќе за неговото општо работење, напишав посебен водич што може да ви користи.

  Како да го оневозможите гласовниот асистент на ТВ Samsung

  Како викаш? Исто така, би сакале да знаете како да оневозможитегласовен асистент на вашиот телевизор Samsung - оној што ви овозможува да го контролирате Smart TV со вашиот глас - зошто повеќе не ви е потребен и затоа го сметате за излишен? Веднаш ќе го поправам, тоа е навистина многу едноставна операција.

  Сè што треба да направите е да го притиснете копчето мени на далечинскиот управувач, изберете ги ставките систем mi Вокално препознавање и, од тука, притиснете го копчето Внесете во статијата Статија за ТВ. Конечно, притиснете го копчето Внесете во статијата ИСКЛУЧЕН. Одлично, само што го исклучивте гласовниот асистент на вашиот телевизор.

  Ако се сомневате, за повторно активирање на говорни команди на вашиот телевизор, едноставно притиснете го копчето Внесете во статијата EN на менито што го спомнав. Ако сте заинтересирани да имате повеќе информации за тоа, ве упатувам на мојот туторијал за тоа како да го оневозможите гласовниот асистент Samsung, во кој ви кажав како да управувате со оваа функција дури и на паметните телефони на познатата корејска компанија.

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации