Генерирање нова музика со вештачка интелигенција


Генерирање нова музика со вештачка интелигенција

 

Вештачката интелигенција, засега, ги надминува експериментите и навистина зафаќа многу проекти и практични апликации. Меѓу нив, оние што создаваат музика многу се развиваат, така што дури и оние кои немаат познавање на музички инструменти или искуство со пеење, сепак можат да се забавуваат и да ја ослободат својата фантазија. Вештачката интелигенција применета на музичките дела преку алгоритам кој, испитувајќи голем број на снимки, успева автоматски да генерира нова и уникатна музичка композиција. Алгоритмот комбинира слоеви на звуци составени од јамки, со различни линии за секој музички инструмент.

Постојат неколку веб апликации со кои ќе експериментирате со генерација музика користејќи вештачка интелигенција што потоа може да се користи за слушање или како позадина за видео, видео игра или кој било друг проект. Неколку примери на апликации со кои се генерира нова музика преку АИ се достапни, бесплатно, на следните страници.

ИСТО ПРОЧИТАЈТЕ: Сајтови за играње преку Интернет и правење музика и придружба

1) Генеративно.fm е генератор на музика во позадина, одлично да се користи за релаксација и фокусирање, кое трае неограничено. Музиката на оваа страница не е компонирана од некој, туку е генерирана автоматски и никогаш не завршува.

2) Муберт Тоа е проект во развој, кој можете да го тестирате во демо-верзија. Изберете го времетраењето (максимум 29 минути) и музичкиот жанр (Амбиент, Хип-Хоп, Електроника, Хаус и други) или расположение (тажно, среќно, напнато, опуштено, итн.), тогаш можете да создадете трака која ќе биде нова секој пат, што ќе можете да ја слушате во тек и што исто така можете да преземате за 1 долар за да можете да ја користите во вашите сопствени проекти без да се грижите за лиценците и правата Од авторот. . Муберт може да компонира електронска музика во реално време што се прилагодува на вкусовите на секој корисник, така што две лица никогаш не треба да слушаат иста работа.

3) Аива.аи е страница што можете да ја користите бесплатно создаваат нова музика. Кога креирате сметка, можете да дефинирате некои параметри како жанр, времетраење, музички инструменти, времетраење и повеќе за автоматски да генерирате нова музичка композиција што може да се слуша на Интернет или дури да се преземе. Aiva.ai е комплетен проект на Интернет, мора да го пробате. Аива има и уредник на ленти за манипулирање со музиката, уредување по ваш вкус, додадете ефекти и нови редови на музички инструменти. Нивото на уредникот може да биде сложено ако сте неискусни.

4) Soundraw.io е уште една бесплатна страница за создавање нова музика со употреба на вештачка интелигенција. Со создавање бесплатна сметка, можете веднаш да изберете жанр, расположение, инструменти, време, времетраење и потоа да ги слушате генерираните записи.

5) Ампермузик е друга страница за генерирање навистина моќна музика, можеби онаа што ви овозможува да бидете погрантозни при изборот на карактеристиките што треба да ги има новиот состав. Тука исто така можете да пристапите до алатката со создавање бесплатна сметка. Кога креирате нов проект за компонирање, вие не само што можете да го дефинирате жанрот, туку и да наведете примерок од типот на предложените, а потоа да изберете тип на удирања, жични инструменти итн. за новата песна.

БОНУС: За да ја завршите статијата, вреди да се информирате за забавната страница. Google Blog Opera, што тера да пеат четири различни обоени точки, секоја со татарски оперски глас, секоја со различен тон (бас, тенор, мецосопрано и сопран). Гласовите ги снимаат професионални пејачи и може да се модулираат поинаку со поместување на различните точки, влечење нагоре и надолу лево и десно. Со текот на времето, можете да создадете музика за Божиќни забави, онаква каква што пеете во црква, од нула и да ја снимите за споделување. Користејќи го Божиќниот прекинувач можете да слушате некои од најпознатите божиќни песни што ги пеат топчињата. Моделот на вештачка интелигенција ги користи гласовите стекнати од пејачите за да ги натера групите да ги погодат точните ноти и да создадат точни звуци за да создадат среќна и празнична песна, правејќи ги и тие да пеат.

ИСТО ПРОЧИТАЈТЕ: 30 апликации за репродукција и правење музика на Android, iPhone и iPad

 

Остави одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

Горе

Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации