Алтернативи на TeamViewer за помош од далечина


Алтернативи на TeamViewer за помош од далечина

 

TeamViewer е несомнено најшироко користената програма за далечинско помагање во светот, исто така благодарение на неговите исклучителни перформанси во сите мрежни услови (дури и при бавни мрежи на ADSL работи без проблеми) и благодарение на многу дополнителни функции како што е далечинско пренесување на датотеки и автоматско ажурирање од далечина (корисно за ажурирање на програмата дури и на компјутер на почетни корисници). За жал, сепак Бесплатна верзија на TeamViewer имате големи ограничувања: не е можно да се користи во комерцијален контекст, направена е проверка на типот на врска (за да се потврди дали сме приватни корисници) и не е можно да се активира видеоконференцијата или далечинскиот печатач без да се активира корисничката лиценца.

Ако сакаме да понудиме помош од далечина или да и помогнеме на нашата компанија без да плаќаме сума пари, во ова упатство ќе ви ги покажеме најдобри алтернативи за TeamViewer за далечинска помош, за да можете да ја преземете контролата над секој компјутер од далечина без временски и временски ограничувања.

ИСТО ПРОЧИТАЈТЕ: Далечински десктоп програми за далечинско поврзување со компјутерот

Индекс()

  Најдобри алтернативи за TeamViewer

  Услугите што ќе ви ги покажеме може да се користат во која било област, вклучувајќи го и стручниот: тогаш можеме да ги контролираме персоналните компјутери од далечина и даваат техничка помош без да мора да плаќам евро. Овие услуги, исто така, имаат ограничувања (особено во напредните функции), но нема што да спречат поддршка. За погодност, ние ќе ви ги покажеме само услугите што се презентирани едноставна за конфигурирање како TeamViewer дури и за помалку искусни корисници (од оваа гледна точка, TeamViewer е сè уште лидер во индустријата).

  Chrome далечински работна површина

  Најдобрата алтернатива на TeamViewer што можете да ја користите во моментов е Chrome далечински работна површина, употреблив со преземање на Google Chrome на сите компјутери и инсталирање и на серверот (на компјутерот што треба да се контролира) и на клиентот (на нашиот компјутер од кој ќе ви помогнеме).

  Ние можеме брзо да ја конфигурираме далечинската помош со Remote Desktop Chrome со инсталирање на приклучокот за прелистувач (ја отвораме страницата на серверот и притиснеме Инсталирајте на компјутер), копирање на единствениот код генериран за овој тим и, носејќи го кодот на страницата за клиенти во нашиот тим. На крајот од поставувањето, ќе можеме да ја провериме работната површина за да обезбедиме помош брзо и брзо! Ние исто така можеме да ја инсталираме компонентата на серверот на повеќе компјутери и да ги зачуваме на нашата страница за поддршка под различни имиња, така што секогаш можеме да контролираме два или повеќе компјутери без проблеми. Chrome Remote Desktop може да се користи и од паметниот телефон, како што се гледа во упатството Далечинска работна површина на Chrome преку мобилен телефон (Android и iPhone).

  Iperius далечинска работна површина

  Друг бесплатен симнувач за давање помош од далечина е Iperius далечинска работна површина, достапен како единствен софтвер на официјалната страница за преземање.

  Оваа програма е дури и пренослива, само стартувајте ја извршната за веднаш да ги имате интерфејсот на серверот и клиентот подготвени за употреба. За да воспоставите далечинско поврзување, стартувајте ја програмата на компјутер што треба да се контролира, изберете едноставна лозинка во истоименото поле, копирајте или дозволете ни да ви го кажеме нумеричкиот код присутен на горниот дел и внесете го во Iperius Remote Desktop започната на нашиот компјутер, под насловот ID за поврзување; Сега го притискаме копчето Поврзи и ја внесуваме лозинката, за да можеме далечински да ја контролираме работната површина и да ја обезбедиме потребната помош. Програмата ни овозможува да ги меморираме ID-то со кои се поврзуваме и исто така ги нуди сите опции за без надзор (претходно изберете ја лозинката за пристап): на овој начин доволно е да ја стартувате програмата автоматски за да понудите итна помош.

  Брза поддршка на Microsoft

  Ако имаме компјутер со Виндоус 10 можеме да ја искористиме и апликацијата Брза помош, достапно во менито Старт во долниот лев агол (само побарајте го името).

  Користењето на оваа алатка е навистина многу едноставно: ја отвараме апликацијата на нашиот компјутер, кликнуваме на „Помош на некој друг“, се најавуваме со сметка на „Мајкрософт“ (ако немаме, можеме да ја создадеме бесплатно) и го забележуваме кодот на операторот обезбедени. Сега да одиме на компјутерот на лицето што треба да присуствува, да ја отвориме апликацијата Брза помош и да го внесеме нашиот код на операторот: на овој начин ќе имаме целосна контрола врз работната површина и ќе можеме да обезбедиме секаков вид помош, без временско ограничување. Овој метод ја комбинира брзината на RDP со практичноста на TeamViewer, што го прави алатка препорачана од Navigaweb.net.

  DWService

  Ако имаме многу компјутери со различни оперативни системи за контрола од далечина, единственото целосно бесплатно и решение со отворен извор на кое можеме да се обложиме е DWService, може да се конфигурира директно од официјалната веб-страница.

  Оваа услуга може да се користи директно од прелистувачот, барем за оние кои даваат помош. За да продолжиме, ја преземаме DWAgent на компјутерот (или компјутерите) за да ви се помогне, стартувајте го заедно со компјутерот и забележете ги ID и лозинка потребни за врската; Сега да одиме на нашиот компјутер, да создадеме бесплатна сметка на страницата што ја гледате погоре и да го додадеме компјутерот преку проект и лозинка. Отсега натаму, можеме да обезбедиме помош со отворање на кој било прелистувач и најавување на нашата сметка, каде што ќе бидат видливи компјутери што управуваат од далечина. Бидејќи серверот може да се инсталира на Windows, Mac и Linux DWService е најдобрата опција за големите компании или за оние со многу компјутери.

  UltraViewer

  Ако сакаме да обезбедиме едноставна помош од далечина на пријатели или семејство, исто така можеме да ја користиме услугата што ја нуди UltraViewer, достапно од официјалната веб-страница.

  Оваа услуга можеме да ја сметаме за една Верзија на TeamViewer lite, бидејќи има многу сличен интерфејс и практично идентичен метод на поврзување. За да го користите, всушност, само стартувајте го на компјутерот за да се контролира, копирајте ги ID и лозинката и внесете ги во програмскиот интерфејс на компјутерот на асистентот, за да можете да ја контролирате работната површина од далечина на флуиден начин и без рекламирање прозорци или покани да се префрлат на Pro Version (сите познати ограничувања на TeamViewer).

  Заклучоци

  Нема недостаток на алтернативи за TeamViewer и тие се исто така прилично лесни за употреба и конфигурирање, дури и за почетниците со ваков тип на софтвер (всушност, само комуницирајте ги вашите ID и лозинка со нашиот далечински асистент за да продолжите). Услугите што ви ги покажавме може да се користат и во професионално опкружување (освен UltraViewer, кој е бесплатен само за лична употреба), обезбедувајќи валидна алтернатива на скапата деловна лиценца TeamViewer.

  За повеќе информации за програмите за далечинска помош, ве покануваме да ги прочитате нашите упатства Како далечински да го вклучите компјутерот за да работи од далечина mi Како да управувате со компјутер преку Интернет од далечина.

  Ако наместо тоа, ние сакаме да управуваме од далечина со Mac или MacBook, можеме да ја прочитаме нашата статија Како да го контролирате екранот на Mac од далечина.

   

  Остави одговор

  Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

  Горе

  Ако продолжите да ја користите оваа страница, прифаќате употреба на колачиња. Повеќе информации